Şimdi Ara

sınav senesinde spor yapmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
76
Cevap
4
Favori
6.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazirandan karantinaya kadar gittim fakat vakit kaybı yaşıyorum diye düşündüm kendimi strese soktum ama öyle değilmiş karantinada gördüm bunu. Evdeyken sürekli ders çalışılmıyor. 1 2 gün yüksek saat çalışıyorum sonra pil bitiyor. Ama spor yaptıkça dışarı çıktıkça evde çalıştığın zamanın daha verimli geçtiğini anlıyorsun.

Ayrıca spor zekayı olumlu yönde etkiliyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bouninboun -- 18 Haziran 2020; 19:46:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sınav senesinde spor yapmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle yapmalısın. Ben de basketbol oynadım hiç bırakmadım. Deşarj oluyorsun resmen.
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Fast Company
    Can Exercise Really Make You Grow New Brain Cells?
    https://www.fastcompany.com/3054847/can-exercise-really-make-you-grow-new-brain-cells
    yeni nöronların oluşmasını değil var olanların ama kullanılmayanların aktif olduğunu gösteren bir çalışma. hipokampüsteki nöronlar olduğundan daha hızlı entegre olarak çalışıyormuş. yeni bir nöron üretimi söz konusu olmuyor.
    Harvard Health
    Can you grow new brain cells? - Harvard Health
    https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/can-you-grow-new-brain-cells
    hocam burada üretildiği anlatılmış lakin sıçanlarda yapılan bir çalışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysneedmentalreset -- 18 Haziran 2020; 20:10:1 >

• bouninboun kullanıcısına yanıt
    hocam dışarı çıkmayınca evde bi yerden sonra ruh sağlığı bozulmaya çok yaklaşıyor karantinada dışarı çıkmanın önemini anladım

• https://services.tubitak.gov.tr/edergi/user/yaziForm1.pdf?dergiKodu=4&cilt=49&sayi=583&sayfa=38&yaziid=39187
    Onu bunu bilmem ama baya faydalı yani depresyon,zararlı alışkanlıklar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raaitben10 -- 18 Haziran 2020; 20:39:37 >
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    hocam kesinlikle faydalı onda şüphe yok nöronlar üstüne tartışalım istedim teşekkürler.

• Bence telefonla uğraşmaktansa daha mantıklı telefona ayıracağınız süreyi hobinize ayırmak. Ben de piyano çalmaya devam edeceğim insan sürekli ders çalışa çalışa kafayı yer

• Spor demek sadece bodybuilding 3-4 saat salonda çalışmak demek değildir gençler,spor hayatınızda sürekli olmalı basit ama düzenli açık havada bir yürüyüş/koşu bile hayatınızda çok şeyi değiştirir ayrıca meditasyonuda tavsiye ederim çok daha verimli çalıştığınızı hissedeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 18 Haziran 2020; 21:4:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

Spor demek sadece bodybuilding 3-4 saat salonda çalışmak demek değildir gençler,spor hayatınızda sürekli olmalı basit ama düzenli açık havada bir yürüyüş/koşu bile hayatınızda çok şeyi değiştirir ayrıca meditasyonuda tavsiye ederim çok daha verimli çalıştığınızı hissedeceksiniz.
    meditasyon ile ilgili sağlıklı ve yararlı bilgi nasıl edinebilirim ? google'a yazdığımda çıkanların faydası olur mu sizin öneriniz var mı ?
  • Valla yap hocam hatta seratoninle baglantisi var diye duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysneedmentalreset

meditasyon ile ilgili sağlıklı ve yararlı bilgi nasıl edinebilirim ? google'a yazdığımda çıkanların faydası olur mu sizin öneriniz var mı ?

Alıntıları Göster
    Youtube'dan yabancı kaynaklarla öğrenmiştim çok zor bir şey değil zaten çok faydasını gördüm hatta 1 aydır falan yogaya başladım

• 9-10 da okul futbol takiminin as merkez orta sahasiydim gym gider yuzme yapar vs yapardim karin kaslarim bile sertlik vardi 10.sinif nisan maclar sonrasi bi saldim simdi sadece kalip fizigim var hafif gobek firladi ve 7 kilo aldim bu donemde dikkat etmeme ragmen. Corona doneminde nereden baksak 3ayi asti evde sandalye oturma diye agliyor artik got de hafif buyudu universite gidince kendime ceki duzen veririm diyorum ama bakalim. Yapabiliyorsaniz yapin isleyen demir pas tutmaz.

• hocam benim sandalyemde de iki loblu bir iz oluştu dalgalı bir biçimde :DDD

• Bekir Avşaryoutube
    2019 YKS de 59 OBP ve 6 AYLIK SIKI ÇALIŞMA İLE ODTÜ
    https://www.youtube.com/watch?v=y_xYMXT5now&feature=youtu.be

aga ön yargıyla yaklaşma, belki bir işe yarar bu video senin için

• Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur

• sneffelsjokull kullanıcısına yanıt
    zaten ön yargım yok ki

• Haftada 3 gun full body yap. Ve sporu ya sabah kalktiginda ya da aksam 8 9 gibi yap ki. Spor yorgunlugu calismani engellemesin. Onceligin denemelerin ve derslerin olsun. 3 gun full body ile cok gelisemem diye dusunme. 3 gun giderek var olani korursun. Universiteye gidince zaten yaparsin. Ben de lisede vucut gelistirmeyle ugrastim. Sonra mezun yilimda hic gitmedim (mezuna kalmamda sporun etkisi yok ) 7 8 kg falan aldim ama universiteye baslayinca 1 yilda toparladim vucudumu. O yuzden spor yapmazsam vucudum bozulur diye dusunme. Sporu her zaman yaparsin ama sinava 1 kez giriyosun telafisi yok. Telafisini 1 yilini verip tekrar girerek yapiyosun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.