Şimdi Ara

sınav senesinde spor yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
4
Favori
6.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9-10 da çok ciddi bir şekilde vücut geliştirme ile uğraşmıştım 11 de yol okul yorgunluğu stres vs derken devam ettirmedim 12'de açığa geçeceğim için spora geri devam etmeyi düşünüyorum.Sınava hazırlanırken aynı zamanda sporla uğraşan varsa +sını hissetti mi ya da keşke gitseydim diyen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysneedmentalreset -- 18 Haziran 2020; 18:1:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yap kanka spor yap da ne yaparsan yap insan dediğin sosyal bir varlık bakma burdaki dhcilere adamların zaten hayatı yok
    öyle günde 10 saat g*t üstü oturup ders çalışamazsın zaten 12 ay boyunca
    düzenli bir uğraşın olsun müzik olur resim olur spor olur merak etme onun 2 saati zaman kaybı değildir sana + olarak döner mentalitede
    spor yaparken bunu dinle
    asapfergVEVOyoutube
    A$AP Ferg - Plain Jane (Audio)
    https://www.youtube.com/watch?v=BwmuvqFzfLI
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sınav Senesinde Spor: Yapmalı mısın, Bırakmalı mısın?

Sınav senesi yoğun bir çalışmayı beraberinde getirir ve öğrenciler sıklıkla spor gibi ekstra aktiviteleri bırakmayı düşünür. Ancak, araştırmalar sınav senesinde spor yapmanın aslında faydalı olabileceğini göstermektedir.

• Stres Azaltma: Spor, sınav senesinin getirdiği stresi ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olan endorfin hormonlarını salgılar.
    • Konsantrasyon ve Hafıza Artışı: Fiziksel aktivite, beyne giden kan akışını artırarak konsantrasyonu ve hafızayı iyileştirir.
    • Daha İyi Uyku: Düzenli spor, uyku kalitesini iyileştirerek daha sağlıklı bir uyku düzenine katkıda bulunur.
    • Motivasyon Artışı: Başarılı bir spor seansı, motivasyonu artırarak ve sınavlara hazırlanma isteğini yükseltebilir.

Sınav Senesinde Nasıl Spor Yapılır?

• Gerçekçi Ol: Yoğun çalışma programına rağmen haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta veya 75 dakika yüksek yoğunlukta spor yapmayı hedefleyin.
    • Zaman Yönetimi: Sporu günlük rutininize entegre etmek için zaman ayırın. Sabahları erken kalkın, aralarda egzersiz yapın veya akşamları bir saat ayırın.
    • Esnek Olun: Yoğun çalışma günlerinde esnek olun ve gerekirse egzersiz sürenizi veya yoğunluğunu ayarlayın.
    • Dinlen: Egzersizleriniz arasında dinlenmeyi unutmayın. Yorgun olduğunuzda zorlamayın.

Sınav Senesi Sporu Bırakmak

Sporu tamamen bırakmak, sınav senesinde faydalı olabilecek stres azaltma ve bilişsel faydalarından mahrum kalmanıza neden olabilir. Bunun yerine, yoğun çalışma dönemlerinde sporu azaltmayı veya daha düşük yoğunluklu aktivitelere geçmeyi düşünün.

Sonuç

Sınav senesinde spor yapmak, stres seviyelerini düşürmek, konsantrasyonu artırmak ve genel sağlığı iyileştirmek için faydalı olabilir. Gerçekçi hedefler belirleyerek, zaman yönetimini iyi yaparak ve dinlenmeye öncelik vererek sınav senesinde spora hayatınızda yer açabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mezun senemde her sabah 4 aya yakin spor yaptim duzenli sekilde, zaten vaktin oluyor ve cok dinc hissediyorsun zihnin acik daha guzel ders calisiyosun. pandemiden sonra aksattim dersler falan da aksadi sonuc olarak tavsiyem kesinlikle yapmalisin ama duzenli bir saatin olsun spordan sonra yatip uyuma

• İyiki gitmişim iyiki . Gitmesem kafayı yedim zaten biterdim psikolojik olarak . Tek uğraşım bu oldu. Virüs zamanında evde oldugum icin cok kotu oldu . Z bar dumbell ve plakalar sayesinde calishtenics seklinde devam ettim . Acık ve net git gitmeyen elemanlar pozitif etkisini bilmedigi icin cıldırıyo evde . Git kesinlikle ailem ilk once laf etti ama sonra gitmemi istediler cunlu zihnen rahatlıyosun . Gitmezsen buyuk hata yaparsın haftada 2 gün 2 ser saat gitmenin hic bi zarari yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12. sınıfın başında açığa geçtim yazla beraber 6 ay spor yapıp bıraktım. sporu bırakma ders çalışmaya her türlü vakit bulursun. ben akşam gidiyordum yoruyor diye bıraktım

• yap kanka spor yap da ne yaparsan yap insan dediğin sosyal bir varlık bakma burdaki dhcilere adamların zaten hayatı yok
    öyle günde 10 saat g*t üstü oturup ders çalışamazsın zaten 12 ay boyunca
    düzenli bir uğraşın olsun müzik olur resim olur spor olur merak etme onun 2 saati zaman kaybı değildir sana + olarak döner mentalitede
    spor yaparken bunu dinle
    asapfergVEVOyoutube
    A$AP Ferg - Plain Jane (Audio)
    https://www.youtube.com/watch?v=BwmuvqFzfLI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC9BDA34A -- 18 Haziran 2020; 17:7:45 >

• eatmekaiparker kullanıcısına yanıt
    bir demir aşığı olarak o zihnin açıklığını iyi bilirim.çok ayrı bi kafası var cidden şu anda 5.30 da kalkıp potaya gidiyorum çok çok iyi geliyor cidden.mental reset alyorsun ya

• ben eylülde başladım evde filan hala devam ediyorum gerçekten inanılmaz rahatlatıyor salona giderken akşama kadar zaten çalışmamı hallediyordum saat 9 gibi filan gidip 2 saat sonra filan dönüyodum hem 10 numara uyku çekiyorsun hem fiziksel olarak daha iyi görünüyorsun hem de zihnen aşırı rahatlatıyorsun tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LastDoremoni L kullanıcısına yanıt
    haftada 4 gün gitmeyi düşünüyorum sabah 6da yürüyüş yapacağım sporun olmadığı günler.(yasak gelmezse)

• hocam bu şarkının yeri bende çok ayrıdır ben salona gittiğimde bana bu şarkıyı açardı salondaki badilerim salonda antrenör olarak çalışmışlığım bile var.geçen yaz muazzam bir form elde etmiştim ama 11de mentali toplayamadım ama şimdi geri dönüyorum.okul olmadığı için çok daha rahat devam ettireceğime inanıyorum.

• eylülden karantinaya kadar düzenli olarak haftada en az 3 gün basketbol oynadım(mezunum).oynadığım günler çok daha iyi çalışıyordum aşırı pozitif etkiliyordu zaman kaybı olarak görmezsen sınav senende birsürü aktiviteyi gerçekleştirebilirsin tabuları yıkmakla alakalı biraz.
  • ben de akşam 7 gibi giderim ama tek zorlayan yanı kışın o soğukta gitmek oluyor ://

• Hedefin ne bilmiyorum ama 4 gün fazla dağıtır seni . Sana kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam zatwn öyle bir tabum yok ama sizin de görüşlerinizi ve deneyimlerinizi merak ettim bir de sık sık bunalabilen biriyim gerçekten tek iyi gelen şey spor.havalar soğuyana kadar 6 da potaya gideceğim2 günde bir

• Derslerdeki hızını kesmedikten sonra hiçbir şey olmaz, açığa geçecekmişsin zaten, hiçbir şey olmaz.
  • LastDoremoni L kullanıcısına yanıt
    hedefim ilk1000. ama bazı şeyleri sıkıştırarak yapınca daha iyi hissediyorum dakik olmayı seviyorum genel olarak ondan güzel bir gün dağılımıyla halledebilirim gibi geliyor en kötü ayar çekerim

• Ben geçen sene 11'de boksu bıraktım, köpek gibi pişmanım bıraktığıma.
  • burdakilere bakma sen sporunu yap anladigim kadariyla aktif bir insansin, ve bu seni mutlu ettigi icin haftada 4-5 devaammm💪🏻

• havalar soğuyunca basketbol oynamak daha tatlı oluyor hocam :)
  • hocam soğuk dediğim kışın karlı zamanlwr yoksa 6 da gitmemin sebebi o serin havadaki tatlılık :))

• 1 haftadir kosmaya basladim sabahlari 30dkk aciga ben de gececegim su virus olayi biterse biraktigim kick boksa devam edecegim o olmazsa sabahlari vucut gelistirme ekleyecegim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.