Şimdi Ara

SINAV SİSTEMİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

YKS sınav sisteminin seçici olmadığını her zaman söylüyorduk. Özellikle TYT'nin herhangi bir seçiciliğinin olduğunu asla düşünmüyorum tamamen şans sınavı. AYT'ye güveniyorduk en azından biraz ayırt edebiliyordu bu sene ayt sınavını berbat hazırladılar. %10 prensibi dediğimiz olaydan bağımsız olarak 1-2 zor soru atıp hepsini kolay sordular. Eğer bu sistem uygulanmaya devam ederse her sene sıralamalar geri çekmeye devam edecek. Ya sistem değişmeli ya da dengeleyici uygulamalar getirilmeli. Şahsen AYT Fen testinin 40 soru olmasının tamamen saçmalık olduğunu düşünüyorum en az 60 soru olmalı tabi en iyisi 30x3 şeklinde 90 soru fen olması matematik için de aynısı geçerli en azından 45 Mat 15 Geo şeklinde yapılabilir gönül isterki 80 matematik olsun. Kısacası aslında bu seneki sıralamalar bize sistemin ömrünün bitip bitmediğini gösterecek eğer bu kadar yaşanan olumsuz şartlar altında bile sıralamalar kötü gelirse bu demektir ki sistem bitmiştir. 2020 YKS son gün hazırlanmış gibi kalitesiz bir sınavdı. Özellikle konu dağılımları ve zorluk seviyesinin dağılımı çok yanlıştı her testte %10 kolay %10 zor ve geri kalanını orta seviye civarında yapsalar bu durumlar yaşanmazdı diye düşünüyorum. Umarım herkes dilediği yerlere girer en çok tıp isteyipte 1-2 net yüzünden kaçıranlara üzülüyorum hele bir de bu eğer dikkat hatasıysa aman Allah'ım...

Şunu da belirteyim unutmuştum yazmayı AYT'de fen ve matematik testi aynı anda yapılmamalı farklı günlerde yapılırsa çok daha iyi olacaktır. ( 60 FEN 60 MATEMATİK)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 30 Haziran 2020; 17:43:24 >

• 1)Tyt de sorular daha kaliteli olmalı.Sosyal ve fende bilgi soruları artmalı.
    2)Aytde zaman sınırlaması gelmeli.40 soruya neredeyse 120 dk verirsen herkes fuller o sınavı
    3)Lti,matris determinant gibi konular geri gelmeli(ltide kalkan yerler geri gelmeli)
    4)Geometri dersi geri gelmeli.Kimse kendini kandırmasın 2013 17 arası LYSler(özellikle 2015) bunların yanında bizimki geometri değil.Ne bir kural var ne bir ince soru.Nereye gitti Seva,menalous teoremleri,kenarortay bağıntıları?Yeni nesil soru diye iğrenç bir şeyle öğrenci seçiyorlar.Geometri diye bir ders kalmadı
    4)Fizikte ve kimyada sayısal sorular artmalı
    5)İnce çalışan biri için en faydalı ders biyoloji.Fakat ince bilgi soruları sorulmuyor maalesef.Eleyici bilgi soru sayısı artmalı.
    6)Fende soru sayısı komple artmalı.3×30 yada 3×20 olabilir.Bu nedir abi?13 soru deneme mi olurmuş
    7)Yeni nesil soru komple kalkıp adamakıllı bilgi sınayan sorulara dönmeli.Te ni nesil soru geldi,kalite gitti.Eskilerin "ince soru" dedikleri gitti,boyama kitapları geldi
    8)Obp etkisi azaltılmalı.98 99 obpli adamlar çok fazla.İhtimal vermiyorum o notların hakkaniyetli olduguna.Adaletli olduğuna inanmıyorum obpnin
    9)Puan türleri gelmeli.Mühendislik isteyen adam fizik yapsın.Hem tıp itiyorsaam biyolojiye ilgim ve yetenegim olmalı.Bunu anlamak o kadar zor değil.Hem yığılma azalır
    10)Her önüne gelen kitap yazıyor.Şuna bir ayar getirilmesi.Eskiden piyasaya hakim birkac yayının kaynakları yeterdi.Saçma salak yayınlar para tuzağı kuruyor resmen(ismini vermeyecegim,yazıyı şahıslara değil sisteme ithafen yazıyorum
    11)Bunların hiçbirinin olacağına inanmıyorum.Bu yazı olsa olsa bir ütopya olur.Bizden sonra gelecekler de aynı sıkıntıları yaşayacak.Kendinizi kutarmaya bakın
  • Ayt sınavı değişmeli tyt eleyiciliği var zaten

AYT için Önerim

Soru sayıları

40 Tane Ayt Matematik Sorusu
    15 Tane Geometri
    20 Fizik
    20Kimya
    20 Biyoloji

sınavda 10 tane eleyici soru olacak bak bakalım yığılma oluyor mu
  • Sinoengino kullanıcısına yanıt
    Ayt soru dağılımınıza kesinlikle katılıyorum fakat TYT konusunda sizden farklı düşünüyorum.
  • 1)Tyt de sorular daha kaliteli olmalı.Sosyal ve fende bilgi soruları artmalı.
    2)Aytde zaman sınırlaması gelmeli.40 soruya neredeyse 120 dk verirsen herkes fuller o sınavı
    3)Lti,matris determinant gibi konular geri gelmeli(ltide kalkan yerler geri gelmeli)
    4)Geometri dersi geri gelmeli.Kimse kendini kandırmasın 2013 17 arası LYSler(özellikle 2015) bunların yanında bizimki geometri değil.Ne bir kural var ne bir ince soru.Nereye gitti Seva,menalous teoremleri,kenarortay bağıntıları?Yeni nesil soru diye iğrenç bir şeyle öğrenci seçiyorlar.Geometri diye bir ders kalmadı
    5)İnce çalışan biri için en faydalı ders biyoloji.Fakat ince bilgi soruları sorulmuyor maalesef.Eleyici bilgi soru sayısı artmalı.
    6)Fende soru sayısı komple artmalı.3×30 yada 3×20 olabilir.Bu nedir abi?13 soru deneme mi olurmuş
    7)Yeni nesil soru komple kalkıp adamakıllı bilgi sınayan sorulara dönmeli.Te ni nesil soru geldi,kalite gitti.Eskilerin "ince soru" dedikleri gitti,boyama kitapları geldi
    8)Obp etkisi azaltılmalı.98 99 obpli adamlar çok fazla.İhtimal vermiyorum o notların hakkaniyetli olduguna.Adaletli olduğuna inanmıyorum obpnin
    9)Puan türleri gelmeli.Mühendislik isteyen adam fizik yapsın.Hem tıp itiyorsaam biyolojiye ilgim ve yetenegim olmalı.Bunu anlamak o kadar zor değil.Hem yığılma azalır
    10)Her önüne gelen kitap yazıyor.Şuna bir ayar getirilmesi.Eskiden piyasaya hakim birkac yayının kaynakları yeterdi.Saçma salak yayınlar para tuzağı kuruyor resmen(ismini vermeyecegim,yazıyı şahıslara değil sisteme ithafen yazıyorum
    11)Bunların hiçbirinin olacağına inanmıyorum.Bu yazı olsa olsa bir ütopya olur.Bizden sonra gelecekler de aynı sıkıntıları yaşayacak.Kendinizi kutarmaya bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zenginin malı züğürdün çenesini yorar

aslında şu an zengin ösym mal yks züğürt de biziz boş muhabbet yapmayın yapan kazanıyor bende bu sıstemın magduruyum lyscilerdenim ama malesef böyle.
  • İlber Hoca'nın da dediği gibi üniversite sınavları kaldırılmalı her öğrenci diploma notuna göre üniversite tercihi yapmalı böylece son seneler yerine öğrenciler tüm lise hayatında ders çalışmış olacak.

• Tyt ayt arasına ciddi bir zaman koysunlar. Ve tyt de salak saçma sosyal ve fen sorma fantezisinden kurtulalım lütfen. 80 tr 80 mat 160 dk hadi bakim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tyt 135 dk aynen kalsın
    Ayt için de 100 soru yapsınlar mis gibi olur .

• _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    Mezunlar nolucak ? O sistemin yapılmadı için bu yıl açıklanıp 4 sene sonra faaliyete girmesi lazım . Ama hazırlık okuyan liseler var . Falan filan o iş yaş hocam zaten o olay adaletli olmaz hiç .

• _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    Aynen o da Türkiye'de çok işlerdi.

Ciddi ciddi bu dediğini savunan ya art niyetlidir ya da dünyadan haberi olmayan saftır.

• 8 ve sonrasına katılıyorum .

• Soru sayısı ya 80 olmalı ya da ayt de süreyi azaltmalılar.

• Eskisi gibi TM1-2-3-4 MF1-2-3-4 gelmediği sürece sınavın zorluğu yığılmayı engelleyemez illaki bir noktada yığılma olacaktır sınavın zorluğu yığılmanın aralığını belirleyecektir Tabi bir de tyt sosyal ve fen gerçeği var bilen de bilmeyen de rahatlıkla 10+ yapabilir Bu seneki ayt sınavını hesaba katmazsak genel olarak ayt de sıkıntı yok bence
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Şahsen bu sene tyt fen 2018 ve 2019'a göre bir tık zordu tyt fen bence güzel ayarda geldi. Keşke AYT Fen de seçici olsaydı tüm ağırlığı biyolojiye vermek saçma oldu.
  • Sinoengino kullanıcısına yanıt
    Bu sayıyla da hiçbir şeyi eliyemezsin. 50 AYT Mat. 30 Geo. 30 Fizik 30 Kimya 30 Biyoloji. 40 Edebiyat. 40 Din+Felsefe. 30 Tarih. 30 Coğrafya. Nasıl ama ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Are You Hitting On Me

Bu sayıyla da hiçbir şeyi eliyemezsin. 50 AYT Mat. 30 Geo. 30 Fizik 30 Kimya 30 Biyoloji. 40 Edebiyat. 40 Din+Felsefe. 30 Tarih. 30 Coğrafya. Nasıl ama ?
    Hocam ben trollük yapmıyorum o sınavı çözülecek sürede fazla olamayacağından fikrimi beyan ettim. Fakat forumdaki bazı şahıslar ünviersite kazanmış boş beleş insanlar burda gelip trollük yapıyor. Trollere bir söverim hoplarlar yerlerinden
  • YGS-LYS en ideal en gerçekçi sınav sistemiydi. İçine ettiler sistemin. Öğrencinin tüm bilgilerini test edebiliyordu. Şimdi 500 tane konu çalışıyoruz karşımıza o dersten 13 soru soruyorlar. 13 soru ne aga? iyi koy tek bir soru yapan girsin yapamayan kaybetsin oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-44FE223FB

1)Tyt de sorular daha kaliteli olmalı.Sosyal ve fende bilgi soruları artmalı.
    Aytde zaman sınırlaması gelemez çünkü 160 soruyu çözecekmişsin gibi süre veriliyor ydt testinin farklı olmasının sebebi de bu her testi farklı seansta yapıp süreyi kısmak çözüm olabilir

• Bence tytde bir sıkıntı yok ama aytnin zorluğu arttırılsa bile şimdilik yeterli olur bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.