< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 30 Haziran 2020; 17:43:24 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakuzy -- 30 Haziran 2020; 17:43:24 > |
1)Tyt de sorular daha kaliteli olmalı.Sosyal ve fende bilgi soruları artmalı.
2)Aytde zaman sınırlaması gelmeli.40 soruya neredeyse 120 dk verirsen herkes fuller o sınavı 3)Lti,matris determinant gibi konular geri gelmeli(ltide kalkan yerler geri gelmeli) 4)Geometri dersi geri gelmeli.Kimse kendini kandırmasın 2013 17 arası LYSler(özellikle 2015) bunların yanında bizimki geometri değil.Ne bir kural var ne bir ince soru.Nereye gitti Seva,menalous teoremleri,kenarortay bağıntıları?Yeni nesil soru diye iğrenç bir şeyle öğrenci seçiyorlar.Geometri diye bir ders kalmadı 4)Fizikte ve kimyada sayısal sorular artmalı 5)İnce çalışan biri için en faydalı ders biyoloji.Fakat ince bilgi soruları sorulmuyor maalesef.Eleyici bilgi soru sayısı artmalı. 6)Fende soru sayısı komple artmalı.3×30 yada 3×20 olabilir.Bu nedir abi?13 soru deneme mi olurmuş 7)Yeni nesil soru komple kalkıp adamakıllı bilgi sınayan sorulara dönmeli.Te ni nesil soru geldi,kalite gitti.Eskilerin "ince soru" dedikleri gitti,boyama kitapları geldi 8)Obp etkisi azaltılmalı.98 99 obpli adamlar çok fazla.İhtimal vermiyorum o notların hakkaniyetli olduguna.Adaletli olduğuna inanmıyorum obpnin 9)Puan türleri gelmeli.Mühendislik isteyen adam fizik yapsın.Hem tıp itiyorsaam biyolojiye ilgim ve yetenegim olmalı.Bunu anlamak o kadar zor değil.Hem yığılma azalır 10)Her önüne gelen kitap yazıyor.Şuna bir ayar getirilmesi.Eskiden piyasaya hakim birkac yayının kaynakları yeterdi.Saçma salak yayınlar para tuzağı kuruyor resmen(ismini vermeyecegim,yazıyı şahıslara değil sisteme ithafen yazıyorum 11)Bunların hiçbirinin olacağına inanmıyorum.Bu yazı olsa olsa bir ütopya olur.Bizden sonra gelecekler de aynı sıkıntıları yaşayacak.Kendinizi kutarmaya bakın |
Ayt sınavı değişmeli tyt eleyiciliği var zaten
AYT için Önerim Soru sayıları 40 Tane Ayt Matematik Sorusu 15 Tane Geometri 20 Fizik 20Kimya 20 Biyoloji sınavda 10 tane eleyici soru olacak bak bakalım yığılma oluyor mu |
Aynen o da Türkiye'de çok işlerdi.
![]() Ciddi ciddi bu dediğini savunan ya art niyetlidir ya da dünyadan haberi olmayan saftır. ![]() |
Ayt soru dağılımınıza kesinlikle katılıyorum fakat TYT konusunda sizden farklı düşünüyorum.
|
YGS-LYS en ideal en gerçekçi sınav sistemiydi. İçine ettiler sistemin. Öğrencinin tüm bilgilerini test edebiliyordu. Şimdi 500 tane konu çalışıyoruz karşımıza o dersten 13 soru soruyorlar. 13 soru ne aga? iyi koy tek bir soru yapan girsin yapamayan kaybetsin oldu mu?
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |