Şimdi Ara

Sınav stresim(Rica etsem 2 dakikanızı ayırabilir misiniz?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba başlıkta da belirttiğim gibi sınav stresi yaşayan bi insanım.18 yaşındayım üniversite sınavına girdim ve marmara üniversitesi bilgisayar mühendisliğine yerleştim;ancak o kadar büyük bi stres altında sınavlara girdim çıktım ki,kendi kapasitemi gösteremediğimi düşünüyorum çevremdekiler tarafından da düşünülüyor.Örneğin en yakın arkadaşımla beraber denemelere girerdik ya o beni geçerdi ya da ben onu küçük farklarla sınav sonucunu elime aldıgımda arkadaşım Türkiye 500.sü olurken ben 20-25 bin aralıgındaydım.Bunu bi girizgah olarak söylemek istedim olayın sadece tek bi durumdan ibaret olmadıgını anlamanız için.

Bugün ehliyet için direksiyon sınavına girdim.Sınavdan önce 10 ders saati eğitim gördüm ve sadece 1 kere hata yaptım,kurs hocam bu ayın eniyi öğrencisi sensin sana güveniyorum derken sınavda ilk virajı döndükten sonra 2 kere istop ettirdim ve geçersiz sayıldı.Açıkça söylemek gerekirse ben hakkımı alamamaktan usandım pes etmiyorum ama ben bir kez daha yapabileceğim şeyleri stres altında yapamamak istemiyorum bu konu hakkında bilginiz,önerileriniz tavsiyeleriniz varsa lütfen benimle paylaşın.Bugün gerçekten huzursuzluktan hiçbir şeye odaklanamadım.

LÜTFEN UZUN DİYİP OKUMAMAZLIK ETMEYİN BENİM İÇİN ÖNEMLİ

• Sınav stresini yenmek cidden çok zor bişey ,ben Sbs ye gireceğim gün bana bişi olmaz demiştim sınav başladığında kalemi bile tutamadim titremekten. Ama biraz UMURSAMAZLIK gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O umursamazlıga katılıyorum mesela hiç beklenti olmadan bi özel okulun bursluluk sınavına girip yüzde yüz burs almıştım.Ama sınav öncesi o okulu önemsemedim gitmeyi düşünmedim.Bilmiyorum gerekirse psikolojik destek almayı da düşünüyorum en son çare olarak
  • Dostum aynı durum bendede söz konusu.Bu sene üniversite sınavında arkadaşım ile aynı puanları yaparken gerçek sınavda aramızda 30bin kişi vardı.İnsan üzülüyor malesef.Hakettiğimizi düşündüğümüz şeyleri alamayınca.Mezuna kaldım bu arada
  • hocam artık ne desem ne yapsam bilmiyorum yol yordam gösterir birileri diye konu açtım,boş beleş konular tıklım tıkış giderken belki de sadece benim değil senin veya başkalarının hayatlarına dokunacak bi konu bomboş üzülüyordum zaten bi nebze rahatlamak için açtım.Sıfır umursama
  • Hocam sınav sterisi başa bela.Genelde takıntılı insanlarda olan bir durum.Bu da bir işte başarı performansını kötü etkiliyor.
  • Var mıdır hocam önerebileceğiniz bir şey,genel olarak pes etmeyen bir yapım var 20 kere düşsem 21e kalkarım ama şu sorunumu bi çözebilsem çok iyi şeyler yapabilecegime inanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık hayatın her alanında stres mevcut, her an birinin gözü sizin üzerinizde yani demem o ki hayatın hiç bir alanında stresinizi kontrol edip üstesinden gelmeden hiçbir işte başarılı olamazsınız. İster denemelerde dershane birinci olun ister yüzüncü olun sınavda yapamadıktan sonra yakınmanın bir faydası olamayacak. Biz size stres ile ilgilide bir şey öneremeyiz , sizin bunu kafanızda çözmeniz lazım. Bu problemi çözemez iseniz büyük ihtimalle yüzyıllardır süre gelen doğal seçilim ile elenecek ve hakettiğinizden kötü bir yerde yakınacaksınız. Unutmayın bu problemi sadece kendi içinizde çözebilirsiniz, size ne ahmet yardım edebilir nede mehmet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi içimde çözmem gerekiyor evet haklısınız ama ne yapmam ne düşünmem gerektiği hakkında fikir sahibi değilim.Sınav öncesi telkin denedim,olmadı;önemsememeye çalıştım yine olmadı çünkü göz ardı edemiyorum çok kötü hissettiriyor artık :/
  • Valentinus12 V kullanıcısına yanıt
    Hocam kelin ilacı olsa başına sürer.Ben dersleri o kadar da takmayan biri olarak sınav ya da önemli bir şeyden önce yurt dışı gezisi,buluşma vs. fen önceki gece uyuyamaz.Hatta gerçekleşecek olaydan önce avcumun içi terler.Soğuk soğuk terlerin böyle.

• Umursamaz olmak lazim soylenen gibi. Sbs'ye girdigim sene ertesi gun tatile gidecem diye okadar mutluydum ki, sbs tinmadi.

Onemli olan bir sey de su:

- Ben calisabildigim kadar calistim su saatten sonra ne yaparsam hayirlisi diyeceksin ve oluruna birakicaksin.

Lys ye gecen sene girdim. Hastaliktan dolayi 2 ayim gunde 5 soru ile yatakta gecti. Hatta bu iki aydan biri nisan-mayis arasina denk gelmisti ve lys fen ve matematiginin en zor konularini neredeyse hic calisamadim. Bu safhada yaptigim en iyi sey belki de "itu yu kazanamazsam mimar sinani o da olmazsa yildizi kazanirim ne olacak?" dememdi.

Ben hocalarin gozunde basarili olamayacak tek isimdim arkadaslarim arasinda. Arkadaslarim bile benim mezuna kalacagimi dusunduklerini bizzat bana sinavdan 1 hafta sonra soylediler.

Sonucta sinavlara girdim o umursamaz tavrimi takindim. Ve fenin biyolojisini cozerken (yani mf nin son sorulari). Seneye bahcesehir universitesi mimarliga gidecegime okadar inaniyordum ki, bos kalan sorulari bile 3 sik arasindan salladim.

Sonuc: Biraz da sansla 11500 kusuruncu oldum ve itu mimarliga ilk tercihten kaydimi yaptirdim.

Bazen umursamaz olmak en iyisi. Fakat bunu senenin icine yaymak calismamak yapilabilecek en buyuk hata.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı durum bendede var arkadaşlarım çoğu tıp okuyor ben ise mezuna kaldığım halde 100. oldum geçen seneden 30 bin alta düştüm heyecandan stresten

• Kafanda senin için önemli olana çok yoğunlaşıyorsun buda binbir türlü düşünceye sevk ediyor seni "ya yapamazsam, ya olmazsa vs.." Bunu aşmak içinde sınava yoğunlaşmayı azaltmalısın. Sınav öncesi sınavı çok irdelemek seni heyecanlandırır, sakinlik yerini paniğe sevk eder. Sınav başlayana kadar ilgini alakanı başka konulara ver. Sınav zamanı tüm yoğunluğunu sınavına verebilirsin buda hatayı minimalize etmeni sağlar.

• Herkese tesekkur ederim dusuncelerinizden dolayı, elimden geldigince onerilerinizi dikkate alacagim ama bi sorun da var ki artik buyuk sinavlara giremeyecegim sayilir bu yuzden sinavlardan ziyade geleceğimi sonuçlandıramama endişesine birakiyor.Ya oncekilerdeki gibi basarili bir hazırlık surecinden sonra sonuclandiramazsam gibi deli miyim ben ya :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav da bir öğrenme metodudur.
    üniversiteye girince hocalarından çokça duyacaksın.
    stresle başa çıkabilmek ve sınav anında başarılı olabilmek önemlidir.
    istediğin kadar %100 performans ile başarılı ol, önemli olan sınav anı geldiğinde yapamazsan bir hikmeti yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.