Şimdi Ara

SINAVA HAZIRLANIRKEN ANTİPDEPRESAN KULLANMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
11.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ve bu arada bunu söylemek istemiyordum çünkü tıbbı kazanmak mesele okumak mesele psikiyatr olmak ayrı mesele ama.maalesef bunu diyeceğim tecrübeme dayanarak,antidepresanlar uyuşturucu psikiyatrlar da (makama saygım var ancak bazı psikiyatrlar)diplomalı torbacı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet benziyoruz.Duygusal insanlarız galiba
    İnsanların çok acımasız olduğunu sınav senemde gördüm.Hep içimi yedi o kötü düşünceler.Hala arada geliyor benim de tek ilacı zaman sanırım.Ama acil bir durum olduğu için ilaç gerçekten şart.Bence lustral hafif bir ilaç.Olmadı ilk onu kullanırsın Sonra citolese geçersin.Tabi doktorunun ne dediği daha önemli.Ama bana onları yazar gibi geliyor.Eğer uyku falan gelirse günde 2 kahve ve balık yağıyla falan bu durumu aşabilirsin

• Corvoattano581 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de üniversiteye başlarken düşünüyorum. Nasipse zor bir bölüme gideceğim. Ciddi zihinsel aktiflik ve çalışma gerektiriyor. Depresyona girme lüksüm yok fakat bende kronik depresyon var. Yani kullanmazsam kötü olabilir. Sizce ilaç kullanmak zihinsel performansımı düşürür mü? Zihinsel performanstan kastım; odaklanma, yaratıcılık, problem çözme becerisi gibi yetiler.

• internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Doktor bana da cipralex yazmıştı. Kullanmadım. Okb, depresyon ve sosyal anksiyete var. Etkilerinden bahsedebilir misiniz? Direkt kesiyor mu? Ne kadar sürede etki etmeye başlıyor?

• Hocam bende aynı durumları yaşadım derse odaklanmakta zorluk bazen kafama gereksiz şeyleri takıp büyütmek senaryolar kurmak gibi hocam bence ders çalışmaktan dolayı oluyor yani çalışırken bunlar aklınıza geliyor fazla düşünmemeye çalışın ben kafam rahatlasın maksatlı elimden geldiğince sosyal oldum bilgisayarda da oynadım tabi Bunlar mezun senemde oldu ( 12 iken kafama takacak şey Yok gibiydi 4 saat yola gidiyordu yani boşlukta degıldim ) yani hocam demem o ki kendinize bazı aktiviteler bulun bazen arkadaşlarınızla buluşun ben mesela arkadaşla deneme çıkışı PC atardık bazen sineme bazen yabancı dizi fitness filan önermıyorum ama en azından bende spor da derste olduğumdan çok daha hırslıyımdır o zaman fitness ön plana geçerdi mesela benim için sonuç olarak hocam ben sosyalliğimden pek taviz vermedim geçen sene ama daha az yıprandım çalışsaydım daha iyi olurdu tabi ( geçen sene hamda 62k bu yıl 32k) yaptım dediklerimi yaparsanız da bir yere gitseniz de dersten kopmamak adına Eve dönünce de dersten uzaklaşmamak için o gün bir şeyler yapın eğer derse de başlamakta güçlük çekerseniz benim için biyoloji ilgi çekiciydi mesela ilk olarak ordan başlamıştım gibi ( ilginizi çeken şeylerle ısındırın kendinizi ) bunlarla sonuç alamazsanız psikolog olabilir belki.İyi Şanslar :D

• tamamen ilaca ve ilacin sizdeki etkisine bagli. bazi antidepresanlar bazi bunyelerde bitkinlik yaparken ayni ilac bir baskasinda zihin acar enerji verir. ders calismaniza engel olacak bir sorunjn varsa bunun icin ilac kullanmaktan korkma ben 1 yil kullandim. hemde tıp fakultesinde. bana gire gayet iyi bir ortalamayla sinifida gectim. bitkinlik veya beyin fonksyonlarimi etkilemedi. uykum duzene girdi kafam azda olsa rahatladi.

• protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu sene 12.sınıftım. Birçok şey üst üste geldi, ayrıca geçmişte yaşamış olduğum travmaların da etkilerini hala atlatamamıştım. 12. sınıf boyunca bir yandan ders çalıştım. Bir yandan da bu problemlerle mücadele ettim. Psikiyatriste gittim. İlaç yazdı ama kullanmadım. Nisan ayına kadar hep psikolojim çok kötüydü. Nisan ayı gelince kendime iyi gelecek şeyler yaptım ve biraz toparladım. Ramazan ayı da beni kendime getirdi. Sonra sınava girdim. Sayısaldan 4k yaptım. Aslında normalde ilk bine girmek istiyordum, bununla karşılaştırınca hedefimin altında bir rakam. Fakat bu kadar problemli bir senede 4k sıralama yapabilmek beni çok mutlu etti ve bana çok şey öğretti. Şartlar ne olursa olsun mücadeleye devam.

• Diğerlerinin yorumlarını okumaya üşendim ama daha bu sabah 40 mg prozac almış bir insan olarak söz almam gerektiğini düşünüyorum.
    Normalde zaten çalışabilen bir insan değildim. Ocakta ilk kez psikiyatriye gittim ve selectra kullanmaya başladım. Yan etkisi sebebiyle yerimde oturamamaya başladım, dolayısıyla ilaç değişti.
    (Şimdi buradan ders çalışmaya oturamayabileceğinizi çıkarırsınız.)
    Sonra prozacla değiştirildi ilacım, dozaj yavaşça artırıldı. Ve inanın, sınavı hiçbir şekilde umursamamaya başladım.
    İkinci dönem ciddi anlamda kitap açmadım, hayatımda hiç izlemediğim kadar dizi izledim.
    Yıl boyu tyt mat netlerim 38-40 arasında giderken bir süre sonra dershanenin denemelerine girmeyi dahi kesip matematikten tamamen uzak kaldım, gerçek tytde 29 net yaptım.
    Yine somut bir örnek vereyim. Msüye girdim, girmeden önce çalışmayı tamamen kestiğimin farkındaydım ve bana bir tokat olmasını umuyordum.
    Aksine, 115 netle 38. oldum.
    Bu dershaneye gitmemi bile bırakmamı sağladı tabii, hiçbir derdim yoktu. Bütün gün evde yatıp dizi izledim. (12. sınıftım ama okulumuz izin veriyordu devamsızlığa.)
    Sonuç, gerçek sınavda 5.5k yaptım.
    Potansiyelimin çöpe gittiğini hissediyorum, ama onu bile umursayamıyorum.

Antidepresan candır, ama sana da bu etkileri olacağını tahmin ediyorum.

• Hocam siz çok iyi üstesinden gelebilmişsiniz.Ben ilaçsız asla o krizleri ve kötü düşünceleri aklımdan atamadım.Ama tabi ki en iyisi sizinki.Kendi zihninde az çok halledince meseleleri hiçbir ilaca ihitiyacı kalmaz insanın.Tebrik ederim sıralamadan dolayı da

Eyvallah hocam. Benim için de çok zordu. Ama nisan ayından itibaren elimdeki bütün imkanları iyileşmek için kullandım. Kendimi odakladım. Sınava kadar idare ettim. Şu anda hala mental problemlerim devam ediyor ama bu problemlere rağmen bir şeyler başarılabileceğini öğrendim artık. Bu yüzden durumumu kabullenip yola devam ediyorum. Bir de "david burns - iyi hissetmek" diye meşhur bir kitap var. Oradaki bakış açısının da bana epey katkısı oldu. Çok klişe bir cümle ama gerçekten her şey insanın kendisinde bitiyor. Ben yine şu an ilaç almayı düşünüyorum ama asıl iyileşmenin kendi çabamla olacağına inanıyorum.

• Kuzenim bi ara kısa bir süre kullanmıştı, geçen hafta milli savunma üniversitesinin tüm mülakatlarını geçmesine rağmen antidepresan kullandığı gerekçesiyle son aşamada elendi, eğer aklında askerlik-polislik vs. varsa direkt olarak elenme sebebi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksenophanes17

Doktor bana da cipralex yazmıştı. Kullanmadım. Okb, depresyon ve sosyal anksiyete var. Etkilerinden bahsedebilir misiniz? Direkt kesiyor mu? Ne kadar sürede etki etmeye başlıyor?
    İlk 6 gün yarım kullandım. Kafamı çok rahatlattı saat 11 12ye kadar uyuyorum Kullan iyi gelmezse doktora söylersin

• ksenophanes17 K kullanıcısına yanıt
    hocam bende de aynı durum var. fakat ilaç içmeyince daha da odaklanamıyorum ben içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor çünkü. ilaç salaklaştırmıyor da her gün iyi tarafınızdan uyanıyorsunuz gibi düşünün. benim de makine müh gelecek nasipse o yüzden depresif halimle dersleri geçebilmem mümkün değil. ilk önce kafam temiz olmalı.
  • Dostum şunu belirteyim eğer ki antidepresan tarzı ilaçlar kullanırsan askeri okullar vs.(özel koşulları olan okullarda)sorun olabiliyor ama sağlık herşeyden daha önemli tabii.Askeri okul tarzındaki okullara girmek istiyorsan doktoruna bu durumu belirt. Antidepresanların belli bi süre yanetkileri hissedilir olur(2 3hafta)ondan spnra yan etkileri azalır ve biter.(doğru ilacı seçene kadar süren bir süreç) sınav seneni pozitifte etkileyebilir(gerekiyorsa) negatifte.

• Hocam siz ne kullanmıştınız?

lustral 50mg kullandım ben.
  • ben kullandım bunlar sınav stresinin getirdiği şeyler ileri derecede anksiyete okb ve kaybı bozukluığu vardı lustral 100 mg kullandım 6 ay oldu hala da kullanıyorum
    ha bunu en iyi sen bilirsin gerçekten bir şeyleri etkiliyorsa doktor kontrolünde başla burda ki kimseyi takma kendini en iyi sen bilirsin işe yarıyor evet normal bir insan gibi düşünüyorsun falan
  • kaygı bozukluğu+ yeme bozukluğu+ dikkat bozukluğum yüzünden 1.5 sene prozac+ritalin kullandım. ritalinin yanına ek yazarlar genelde. korkunç bir uykusuzluğu vardır meretin.

her bünye farklı tepki gösterir tabii ama birkaç hafta uyku uyutmayabilir. birden iştahın deli gibi açılabilir. bunlara dikkat et. sonra sınava hazırlanırken kilo verme derdine düşme.

kendi tecrübem şu oldu: prozacla beraber ciddi bir rahatlama yaşadım. ilk başlarda çok iyi geliyor. denemedeki üç beş dikkat hatasına "amaaan" dedirtiyor. kafanda kaygı namına bir şey kalmıyor. 3 4 ay çok iyi. ama sonra bende deli gibi bir boşlama oldu. aman ne olacak en kötü mezuna kalırım dedim. ki kaldım da.

özel hayattaki sorunların çözümü ilaç değil ne yazık ki. tek bir kişinin hayattan çıkması, sana çok yakın birinin ağır bir hastalık tanısı alma ihtimalinin verdiği yıkımı üzüntüyü ilaç gideremiyor. bunu aklında bulundurmanı öneririm.

sonra ne mi oldu? mezuna kaldım. prozac ı komple bıraktım. bırakana kadar 15 kiloya yakın aldım. ritalinle yoluma devam ettim. bu sefer endişe bozukluğu tavan yaptı. vesveseler darladı. ritalinin geri çekilmesi başlı başına bir olay. rezil bir şey.

yukarıda yazılanlar gibi zor süreçleri yalnız geçirmeyerek atlatabilirsin ancak. ilaç sadece yardımcın olur. durumun el veriyorsa, ailenin rızası varsa psikolog eşliğinde gerekliyse ilaç daha iyi bir sonuç doğuracaktır.

• Arkadaşlar bugün bir psikiyatriye gittim durumumu anlattım.Sürekli kendimi bitkin hissettiğimi ve ders çalışırken odaklanamadığımı söyledim.
    Bana sana hemen ilaç yazamam ilk önce dikkat eksikliği testine girmen lazım ona göre sonuç yazacağım dedi
    Bulunduğu hastanede öyle bir uygulamada olmadığından başka bir gün başka hastanede bir psikoloğa gideceğiz
    Kedi sahiplenmemiz de kesinleşti iki gün sonra gelecek sanırım
    Şu mezun senemde odaklanmak istediğim tek şey dersler olsun istiyorum arkadaşlar
    Mutlu olmak istiyorum
    Gelecek sene iyi ki mezuna kalmışım diyebilmek istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.