Şimdi Ara

SINAVA HAZIRLANIRKEN ANTİPDEPRESAN KULLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
11.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene 12. sınıftım ve sınav sonucum iyi gelmediği için mezuna kaldım
    Çalışmaya yavaş yavaş başladım
    Ama çalışırken aklıma sürekli bir şeyler geliyor geçmişte yaşadığım bazı sıkıntılar (bunlar sınavla ilgili değil özel hayatımla ilgili)
    Çalışırken kendi kendime diyorum boşver düşünme soruya odaklan diye ama bazen gerçekten o kadar zorlanıyorum ki birden ağlamaya başlıyorum sinirden
    Yani anlayacağınız psikolojim iyi durumda değil ve kendi başıma halledemiyorum maalesef
    Psikiyatriye randevu aldık şimdi
    İlaç verme ihtimali var
    Aranızda sınava hazırlanırken ilaç kullanan zararını gören oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyessa -- 1 Ağustos 2019; 19:4:23 >

• upppppppp
  • Ben biraz kullanmıştım ama beni çok bitkin bırakıyordu akşam 6 da ve eve gelince çalışamıyordum. Bende çarpıntı ve iştahsızlık da yapıyordu. Ciddi anlamda kilo vermiştim. Böyle devam edince bıraktım ve onsuz çok daha iyiydim. Sende de böyle olcak diye bir şey yok tabiki bakarsın sana çok iyi gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben kullandım erken uyku getiriyor ve boş durmamanız gerekiyor

• Kullanma bence bir arkadaşım kullandı bana göre kullanmadan önce daha iyiydi

• Ben kullandım citoles 20 mg.Çok fazla bi etkisi olmadı tabi bünyeden bünyeye göre değişiyor her ilacın farklı bir yan etkisi var.Benim çok uykumu getiriyordu ama dayanabildim.Mesela prozac kilo aldırabiliyor.Direkt ilaç kullanımındansa eğer maddi durumunuz elveriyorsa düzenli olarak psikoterapiye gitmenizi öneririm.Çünkü uzun süreli ilaç kullanımı karaciğere zarar verebiliyor ama tabi doktorunuzun öngörüsüne kalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu kisiden kişiye gore değişir oncelikle bunu belirteyim. Ilk söyleyecegim sey psikolojik bir sıkıntın yoksa alma. Psikiyatrdan ziyade psikolog oneririm ilk asamada. Genelde psikiyatrlar direkt ilac dayiyor. Psikologla konus ona sor ilac tedavisi gerekiyor mu diye o en dogru karari verecektir.

Eger alirsana gecelim. Psikolojik olarak daha iyi olacagin icin senin icin her sey cok daha rahat olacak. (doktorun sana dogru ilac verecegini varsayiyorum) burada yazan yan etkiler max 2 hafta surecek. Hayat kalitende ciddi bir artis olacak. Cunku psikolojik olarak daha iyi bir seviyede olacaksin. Ki hemen bir guzellik bekleme 2 3 ay da sürebilir ise yaramasi. Benim önerim psikolog+psikiyatr ile ilerilemen.
    Diyeceksin e kardesim bunun hic mi kotu yani yok? Var. Duygusuzlastigini hissetme, kilo alma/verme... Var da var. Ama senin psikolojik sorununu bir nebze bile duzeltebilmisse bunlari cok da takmiyorsun acikcasi. (cok ciddi olmadigi surece sorunlar).

Ozetle, psikolojik sorunun varsa kullan. Yoksa boşu boşuna almis olursun. Burada yazılan seyler ilk 2 hafta icin geçerli sonra bitiyorlar merak etme. Bir de eğer baslayacaksan istikrarli ol heaaa duzeldim ben diyip bırakma doktora uy.

Başka sorun varsa sor tecrubeliyim:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corvoattano581 kullanıcısına yanıt
    Hocam çarşamba günü psikoloğa gideceğiz ona hemen ilaç vermemesini söyleyeceğim derdimi anlatacağım konuşacağım
    Ben hayvanları çok seviyorum bu yüzden kedi sahiplenebiliriz onun psikolojimi olumlu etkileyeceğini düşünüyorum çünkü cidden kedi köpek sevmek beni mutlu ediyor
    Eğer devam ederse ilaç tedavisine başlarım
  • Darlanıyorsan kullan ben faydasını gördüm evden günlerce çıkmadığım oldu yine de darlanmadım bu sayede, sınavdan sonra da direkt bıraktım kötü bir etkisi olmadı.

• Türkiyedeki psikiyatristler hastanın değişkenlerini göz önünde bulundurmadan ilaç veriyor. Psikolog ve terapi öneririm.
  • slyessa kullanıcısına yanıt
    hocam devlet hastanelerinde randevular arasında yanlış hatırlamıyorsam 10dk var çok da doktorun suçu değil yani kısa sürmesi. ama ne istediğinizi belirtin kesinlikle.
  • Kesinlikle kullanmalisin. Ben de panik atak okb anksiyete var geçen seneden beri aileme yalvarıyorum goturmediler. Sınava 1 2 ay kala çok kötü oldum ellerim ayaklarım titriyordu bilincim kapanıyordu resmen. Cipralex kullanıyorum suan. Eğer sene başından beri kullansaydim belki de daha iyi bir sonucum olacaktı. Doktora git o ilaç verirse eğer kesinlikle kullan. Zaten sana hangi ilacın iyi geleceğini bilir doktor

• Psikiyatrik bir rahatsızlığın olduğunu düşünüyorsan asla internette bununla ilgili bir şey arama. Hatta bu forumda yazılanları okuma. Bu benden naçizane tavsiye canım dostum..

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Neden böyle düşünüyorsunuz
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Ben çok fazla odaklanma sorunu yaşıyorum.Mesela soru çözerken aklıma bin bir türlü şey geliyor.Olmuş şeyler olmamış şeyler fark etmiyor.Gerçekleşmemiş durumların senaryosu kafamda oynuyor böyle bir durum olsa ne cevap veririm ne yaparım diye düşünüyorum sonra bir bakıyorum dersten kopmuşum.
    Artı olarak sürekli halsizim kendimi hiç enerjik hissetmiyorum (haftanın 3-4 günü tempolu yürüyüş yapıyorum hareketsiz değilim) belki bu guatr olduğumdan dolayı da olabilir ama onun için ilaç kullanıyorum zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyessa -- 4 Ağustos 2019; 18:8:14 >
  • Hocam ben de mezuna kaldım ve geçen sene hep bu ilaç falan filan işleriyle uğraştım.Benim de özel sorunlarım vardı ben de sizin gibi dersin başındayken birden aklıma o yaşadığım kötü şeyler gelmesiyle ağlama krizlerine giriyordum.Yaşanmış şeyleri düşünüp şöyle cevap verseydim böyle yapsaydım böyle olurdu falan diye durmadan bi şeyler düşünüyordum.Yaşadıklarım çünkü gerçekten gücüme giden şeylerde.Ben de psikiyatriye gittim.Bana lustral yazdı başta 2 ay işe yaradı ama 2 ayı geçtikten sonra etkisi azaldı.Bir daha gittim o seferde de citoles yazdı.Citolesciğimle de 6 ay devirdik.Ama sonlara doğru ona da bünyem alıştı.Kullandığım sıralar gerçekten ağlama krizlerim azalmıştı.Belki normal bir insan kullansa umursamaz olurdu ama benim için sadece her şey az da olsa normale döndü.Ben de uyku falan yapmadı.Ki normalde bünyem çok hassastır ama ben yine de kötü bir etkisini görmedim.Şu an tatilde olduğum için bıraktım 2 aydır falan kullanmıyorum.Tekrar kullandığımda yeni etki yapsın diye.Velhasıl belki hiçbir etkileri de yoktur (ama bence var).Olmasa da ben 6 ay normal hissedebildim.Arada o kötü düşünceler yine geliyordu ama azalmıştı.Daha az ağlıyordum ve daha çok şükrediyordum.Siz şanslısınız aileniz kediye falan izin vermiş.Belki aşmanız daha kolay olur.Benimkilwr izin vermediği için ben de başka çareler aradım hep.Ama size söyleyeceğim şudur ki kötü düşünceler gelince kendinize şunu söyleyin.Beni o üzen insanlar karmadan ya da inanıyorsanız da allahtan elbet yaptıklarının ve yaşattıklarının karşılığını alacaklar.Kimsenin hayatı mükemmel değil ki.Sene sonunda bunları hatırlasam da kendimle gurur duyarak hatırlayacağım.Çünkü ben her şeye rağmen savaştım.Ve en büyük cevabımı başarımla verdim. .
    Ben bunların sonlara doğru farkına varsam da yine de geç olmadığını düşünüyorum
    Umarım gönlünüzce olur her şey

• Ben kullandım ve çok zamanımı yedi.Normalde 10-15 dk da ejakülasyon olurken ilacı kullandığın vakit 45 dakika sürüyor minimum.Partnerin ve cinsel hayatın için olumlu ama sınav zamanını oldukça yiyor :d

• protarak.jimin kullanıcısına yanıt
    Seninle ne kadar çok benziyoruz ya.Ben de gelecek sene sınavdan çıktığımda bunu diyebilmek istiyorum işte.O düşünceleri aklımdan uzaklaştırmak dersime odaklanmak istiyorum tek istediğim bu.Çok teşekkür ederim gerçekten
    Bu arada bende odaklanmanın yanında halsizlik de var yani biraz da bana enerji verecek bi ilaç gerekiyor lustral bunu karşılar mı?

• yoruluyorum kullanıcısına yanıt
    Yok hocam öyle işlerle uğraşmıyorum

• 15 yaşından beri panik atak + anksiyete sebebi ile değişik türlerde değişik dozlarda antidepresanlar kullanıyorum dostum. Sana şunu söyleyebilirim 4 senelik tecrübemle her bünye kaldıramaz bu ilaçları ve emin ol ki yan etkisi yok ettiği şeylerden daha fazla: saçma rüyalar,karıncalanma,kilo kaybı veya artışı bariz,kısmen iştahsızlık veya aşırı iştah,çarpıntı ve nefes darlığı.ve tabi bu ilaçları kafana göre içip içmemezlik yaparsan nanaysın.Psikiyatr'a gidersen yüzde 98 basit bir ilaç verir ve gitgide durumuna göre onun dozunu ve türünü ayarlar kaldı ki durumun bence daha kötüye gidecek ve o da dozu artıracak ne yazık.Tıp bilimine her şeyden fazla saygım var insanı temel alan bir bilimden ne zarar beklersin ama. Yan etkisi yararından fazla olan ilaçları tedavi yöntemi olarak kullanan bir bölüme saygı duymam
    Kusura bakmasın kimse. O bağlamda yegane tavsiyem psikoloğa git dök içini,emin ol insan konuştukça ve sevdiklerinle zaman geçirdikçe ne stres ne kaygı ne panik.ilaçlar halt etmiş.Dikkat et kendine

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.