Sınava gireceğin yeri gidip bir gör < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sınava ilk gireceklere bir tecrübe bırak
-
-
streslendiginizde stresin normal bir şey oldugunu hatırlayın
sadece sınava odaklanın
-
hayatınızın en önemli sınavı olduğunu, yaşamınızın geri kalanını belirleyeceğini hatırlayarak çalışın.
-
ÖSYM'nin AYT (Alan Yeterlilik Testi) sayısal bölümünde, genellikle aşağıdaki türde sorularla karşılaşırsınız:
1. Matematik
Matematik soruları genelde bilgi ve yoruma dayalı olur. Konular:
Fonksiyonlar ve Grafikler: Fonksiyon analizi, grafik yorumlama.
Limit, Türev ve İntegral: Çizim yorumları, alan hesaplamaları, türevle eğim veya maksimum-minimum bulma.
Karmaşık Sayılar: Temel işlemler ve geometrik yorumlar.
Olasılık ve İstatistik: Veri analizleri, olasılık problemleri.
Logaritma ve Üstel Fonksiyonlar: Denklem çözümü, grafik inceleme.
Geometri: Çember, üçgen, çokgen, analitik geometri.
2. Fizik
Fizik soruları, hem formüllerle işlem yapmayı hem de günlük hayattan örneklerle yorumu içerir. Konular:
Kuvvet ve Hareket: Kinematik, Newton yasaları.
Elektrik ve Manyetizma: Devreler, manyetik alanlar.
Dalga Mekaniği: Ses ve ışık dalgaları.
Termodinamik: Isı alışverişi, enerji dönüşümleri.
Modern Fizik: Atom modelleri, kuantum fiziği.
3. Kimya
Kimya soruları genelde bilgiye dayalı olmakla birlikte problem çözme becerisi gerektirir. Konular:
Organik Kimya: Tepkimeler, fonksiyonel gruplar, izomerlik.
Kimyasal Denge ve Hız: Tepkime dengesi, hız problemleri.
Çözeltiler ve Asit-Bazlar: pH hesaplamaları, molarite.
Atom ve Periyodik Sistem: Elektron dizilimleri, özellikler.
Elektrokimya: Pil ve elektroliz soruları.
4. Biyoloji
Biyoloji soruları ezbere değil, mantıksal ilişkilere ve kavramlara dayalıdır. Konular:
Hücre ve Enerji Dönüşümleri: Fotosentez, solunum.
Genetik ve Evrim: Kalıtım soruları, mutasyon ve adaptasyon.
Bitki Fizyolojisi: Büyüme, hormonlar, su ve madde taşınması.
İnsan Fizyolojisi: Sinir, dolaşım, sindirim, boşaltım sistemleri.
Ekosistem ve Çevre Bilimi: Besin zinciri, enerji döngüleri.
Soruların Genel Yapısı:
Bilgi Soruları: Belirli bir formül, kural ya da temel bilgiyi doğrudan sorar.
Problem Çözme: Verilen bir problemden hareketle analiz yapmayı ve sonucu hesaplamayı gerektirir.
Yorum ve Grafik Soruları: Özellikle fizik ve biyolojide, grafikler ve görseller üzerinden yorum yapmanız beklenir.
Günlük Hayatla İlişkilendirme: Özellikle kimya ve biyolojide deney ve gözlem temelli sorular gelir.
Başarılı Olmak İçin:
Temel bilgilere hâkim olun.
Bol bol pratik yapın.
Grafik okuma ve yorumlama becerinizi geliştirin.
ÖSYM’nin denemelerine veya önceki yılların sorularına mutlaka göz atın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hiçbir öğrenciden "bu kadar çalışmama gerek yokmuş, keşke daha az çalışsaydım" lafını duymazsın.
"Keşke biraz daha fazla çalışsaydım" cümlesi sınavdan sonra çok ağır koyuyor.
Bu cümleyi kurmamak için elinden geleni yap, yüzde yüzünle çalış.
Günde 15 saat çalış demiyorum, kapasitenin izin verdiği max miktar çalış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AYT>TYT
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tyt kolay olsa da ayt zor olabiliyomus
-
Bırakın sınavı, ders çalışmayın, aylak aylak gezin, suçu sisteme atın, her konuşanın sözüne güvenin, ders dışında her aktiviteyi yapın, zorlandığınızda pes edin, yapamadığınız sorulara dönmeyin, zor konuları çalışmayın, matematiğe çok önem vermeyin, kendinizi yormayın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önünüzdeki zamana değil ana odaklanın. 365 gün kalmış gibi rahat 10 gün kalmış gibi sıkı çalışın
Olan oldu diyip sürekli pişmanlık yaşamayın, nefes aldığınız sürece toparlanır
stres oluyorsaniz yapamayacaginizdandir
-
Hasta olursam, tuvaletim gelirse diye düşünmeyin. Ben sınava gittiğimde bağırsaklarimda sorun vardı. Elbette sağlığına dikkat edin (hatta sınavdan daha çok dikkat edin) ancak paranoyak da olmayın.
Sınav anı için b planlarınız olsun sınavda ayt matı yarıda bırakıp fene geçmeseydim büyük ihtimalle zamanı çok kötü yönetirdim arkada fen var stresiyle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu adami dinlemeyin
en onemli olmasa da rahat top 3, neyin ne oldugunun farkinda olun diyor
-
Sınav sabahı ishal yaşamayan tanidim yok. Leblebi ve muz hazır edin ağır yemeyin. Lgs sabahi yaglama yemistim aw siz yapmayin
çalışın
-
its literally Sayın yolcularımız, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Yenibosna istasyonunda yenileme çalışması yapıyoruz. Çalışmalar nedeniyle istasyonda yoğunluk ve bu istasyonu takip eden istasyonlarda gecikme yaşanabilmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz. moment
-
Sayın yolcularımız, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Yenibosna istasyonunda hiçbir yenileme çalışması yapmıyoruz, hatta hiçbir şeyi değiştirmiyoruz. Bu sayede istasyonda hiçbir yoğunluk olmaması, trenlerin tam vaktinde gelmesi ve tüm istasyonların tıkır tıkır işlemesi tamamen bizim mükemmeliyetçi yaklaşımımızdan kaynaklanıyor. Her şeyin bu kadar kusursuz ilerlemesine şahit olduğunuz için teşekkür etmenize bile gerek yok, çünkü zaten sizden daha iyi bir hizmeti hak ettiğinizi düşünüyoruz!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hiçbir öğrenciden "bu kadar çalışmama gerek yokmuş, keşke daha az çalışsaydım" lafını duymazsın.
"Keşke biraz daha fazla çalışsaydım" cümlesi sınavdan sonra çok ağır koyuyor. Bu cümleyi kurmamak için elinden geleni yap, yüzde yüzünle çalış. Günde 15 saat çalış demiyorum, kapasitenin izin verdiği max miktar çalış. |
Bu adami dinlemeyin |
Benzer içerikler
- özcan aykin ayt fizik pdf telegram
- en zor ayt matematik soru bankası
- endüstri mühendisliği okunur mu
- 80 tyt 50 ayt kaç bin
- ayt fizik formülleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X