Şimdi Ara

Sınavda Zaman Kazanmak İçin;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
22
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saat olmuş 4 işim gücüm yok bari size bi yararım dokunsun diyor ve başlıyorum .
    En çok vakti Türkçe ve Matematik yer bu derslerden başlamak en iyisi .
    TÜRKÇE
    1-Türkçe Paragraflarından önce sorusunu okuyun .
    2-Soruda şıklardan hangisinden bahsediyor diyorsa önce paragrafı sonra şıkları , Hangisinden bahsetmiyor diyorsa önce şıkları sonra paragrafı okuyun. Paragrafı detaylı değil göz ucuyla okuyun bulduğunuz şıkka tik atın . Daha önceden kitap okuma alışkanlığınız varsa 1 paragrafı göz ucuyla okuyup aradığınız şıkkı bulmak 15 snnizi almaz.
    3-Dilbilgisi sorusunda 2 şık arasında kaldıysanız yüzde 50 ihtimaliniz vardır . Unutmayın düşünmek genelde birşey kazandırmaz ve kaybettiğiniz zamanla kalırsınız. Boş bırakın ve geçin . Geçmişte 10 boşunuz kalsa bile sorun olmaz çünkü az vakit harcamışsınızdır .
    4-1 paragraf sorusunda takıldınız . Okuyup okuyup anlamıyorsanız o soruyu hemen atlayın . Emin olun döndüğünüzde ne kadar kolaymış diyeceksiniz .
    5-Türkçeye 35 dk verin . Yetişmeyen boş kalan soruları bırakın . Gerekirse 10 boş olsun geçin Türkçeyi . Çünkü 40 dkdan sonra türkçeye odaklanmanız zorlaşır ve o kalan 10 soru içinde 30 dk harcarsınız.
    MATEMATİK:
    1-Pratik zekanıza güveniyorsanız kolay işlemleri yazmayın. Yazmak 2 kat zaman harcar . Ancak pratik zekanız iyi ise diyorum 10 sorunun 5 inde işlem hatası yaptıktan sonra sürenin bir anlamı yok.
    2-Neyi hızlı çözüp neyi çözemiyeceğinizi en iyi siz bilirsiniz . Önce hızlı olduğunuz soruları çözün . Sırayla gidicem düzeni bozmıycam olayına gerek yok . Orduda değilsiniz.
    3-Hızlı olduğumuz soruları çözdük . Geriye kaldı yavaş olduklarımız . 35 dk olana kadar bu sorularla uğraşın ve 1 soruya en fazla 2dk verin . Geriye mattanda 10 boşumuz kaldı diyelim
    TÜRKÇE VE MATEMATİK BİTTİ. 70 DK YANİ SINAVIN NEREDEYSE YARISINI BİTİRDİK ANCAK MAT VE TÜRKÇEDEN TOPLAM 20 BOŞUMUZ VAR . SAKİN OLUYORUZ ARKAMIZA YASLANIP GÖZLERİMİZİ 10 SN KAPATIYORUZ VE BİZİ EN ÇOK RAHATLATAN MUTLU EDEN ŞEYİ YADA BU YAZ YAPACAKLARIMIZI KAZANDI BELGESİNİ GÖRDÜĞÜMÜZDEKİ MUTLULUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ. 10 SN BİZE BİRŞEY KAYBETTİRMEZ AMA MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ.

Tm yada Mf olmanıza bağlı olarak ana dersinize göre seçin ;
    FEN BİLGİSİ YADA SOSYAL BİLGİLER ;
    1-Ana dersinize 30 dk süre verin . Vakit alacak sorulara takılmayın boş bırakın ve geçin .
    2-Ana dersimizdende 10 boşumuz kaldı diyelim ki kalacağını sanmıyorum çünkü kolay eriyen derslerdir özellikle sosyal bilgiler .
    60 DK SÜREMİZ VE 30 BOŞ+BAKMADIĞIMIZ 1 DERSİMİZ VAR .
    1-Bize çok katkısı olmayan dersimizde 20 dk veriyoruz . Öncelikle sayfalara bakıp kolay olan soruları çözüyoruz . 20-25 soru çözeceğinizi tahmin ediyorum .
    BURADA EN ÖNEMLİ ŞEY PANİK YAPMAMAK . 40 DK SÜREMİZ 10 TR 10 MAT 10 ANA DERS BOŞUMUZ VE 15 YAN DERS BOŞUMUZ VAR . TÜRKÇE VE MATEMATİK BOŞLARIMIZ İÇİN 25 DK ANA DERSİMİZ İÇİN 10 DK VE YAN DERSİMİZ İÇİN 5 DK AYIRIP SINAVI BİTİRİYORUZ.
    Şimdi diyenler olacaktır ki sınav yetişmedi . Ancak hangi derse ne kadar süre vermişim ona bakıyoruz .
    Türkçe 47.5 Matematik 47.5 Ana ders 40 Yan ders 25 dk .
    Eğer dediğim gibi atlamazsanız Türkçe ve Matematikte daha fazla takılacaksınız . Ve bakmadığınız ders kalacağı için panik olma ihtimaliniz daha yüksek . Ayrıca bu yöntemle tüm sınavı gözden geçirdik . Baksam hemen işaretlerdim dediğiniz sorular kalmıyacak geride . Bu yöntem benim uyguladığım yöntemdi . Herkesin yetiştiremedim diyerek ağladığı 2013 ygs sınavında bu yöntemle bu sonucu aldım . Beğenmiyenler olacaktır elbette kesinlikle yapın diyemem ancak ben bu yöntemi uyguladım yararını gördüm sizinle paylaşmak istedim . Size bir yararı olursa ne mutlu bana . Denemelerinizde deneyin beğenmezseniz uygulamazsınız ancak denemekte yarar var bence . Hepinize kolay gelsin ..
     Sınavda Zaman Kazanmak İçin;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reoer -- 28 Şubat 2014; 4:38:26 >

• Kardeş benim matematik sebebiyle sure sorunum var. Dedigin cok mantikli geldi ve uygulayacagim. Tesekkur ederim kardesim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -globetrotter- - kullanıcısına yanıt
    Ne demek usta . Yeter ki işinize yarasın yarayalım :)
  • güzel yazmışsın hocam teşekkürler
  • Sayısal mısın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mat 1de ve geometride sorun var cok dikkatsizim buda zaman kaybina neden oluyor basit seylerde ozellikle cok islem hatasi yaparim 30u goremem bu nedenle turkce fen mat sosyal seklinde gidiyorum denemelerde ucuucuna yetisiyor ama gercek sinavda 2012 yilinda yani aynen dedigin gibi oldu normalde 30dk alan turkce 45dakikami aldi ve inanilmaz motivasyon kaybi oldu daha sinavin basinda ve sosyal hic bakamadim mat ve fen cozerkende yetiscek mi derdinden onlardada zaman ve net kaybi oldu kisacasi cok kotu gecti.yazdiklarina benzer bir sey denemeyi dusunuyorum mantiklii bence yetistirme sorunu olan insanlar icin sagol paylasim icin :)

• çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • denemelerde denemeye değer bir yöntem ben beğendim.sosyal bilimlere bakma kısmına pek katılmıyorum çünkü ben gibi sınavı yetiştiremeyen arkadaşlar var yani ağır çözenler.türkçe,mat,fen arasında bu döngüyü deneyeceğim.vakit ayırdığın içinde teşekkürler
  • Çok güzel bi taktik sırayla gidicem derken çook zamanım gidiyordu çok saol çok
  • HayatbiPodYum H kullanıcısına yanıt
    Eşit ağırlıktım hocam.
  • Ben 35 dk da boşsuz türkçe bitiriyorum 40dk matematik 30dkda fen 25 dkda sosyal
    Kalan 30dkda da matematik boşlarıma dönüyorum

• Eyvallah hocam deneyeceğim
  • FreeRunner kullanıcısına yanıt
    Sorunu olanlar için yazdım zaten ne mutlu sana :)
  • çok teşekkürler.
  • o değilde.bu netlere rağmen ygs2 de 32k gelmesini beklemiyordum. az gelmiş
  • teşekürler bunları bilerek anlatmayan çok kişi var forumda
  • Yarın güvender için birkaç şeyi deneyeceğim. Tamamını hafta içi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mantıken problemler sona kalıyor doğru mu?Problemlerin basit olmadığını düşünürsek
  • allpino A kullanıcısına yanıt
    Bana basit gelirdi ilk problemleri çözerdim kişiden kişiye değişir kardeşim. Sıralama senin elinde :)

• FJieQuen.RAA kullanıcısına yanıt
    Fen netim düşük çünkü ;) net aynı kalsa sosyalden 10 net alıp fene koysan bile sıralama çok değişir :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.