Şimdi Ara

Hacim kazanmak için ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
9.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

176 boyunda ve 72 kiloyum.2 aydır spora gidiyorum. Şu an omuzlarım dar, kollarım ve gövdem ince. Amacım çok kaslı görünmekten çok hacim kazanmak. Nispeten daha kalın kollar, geniş omuz ve gövde yapmak istiyorum.

Macfit'in mobil uygulamasındaki "güçlenme" kısmındaki orta seviye programları çalışıyorum haftada 3 gün. Spordan sonra 1 saat içinde en az 20-30 gram protein içeren ve çok yağlı olmayan yemek yemeye çalışıyorum. Spor yaptığım günlerde 110, yapmadığım günlerde 60 gram protein alıyorum ortalama. Ancak 2 ayda hacimlenme adına bir gelişim görmedim. Sadece kolumdaki ve göğsümdeki kas kütlesinin çok az miktarda büyüdüğünü hissediyorum. Birşeyleri eksik mi yapıyorum acaba?

(Program şu şekilde :
    1.gün : cross trainer, iso-lateral incline chest press, flat bench dumbbell fly, dumbbell pullover, assisted wide grip chin up, seated cable row, incline bench prone dumbbell reverse fly, cable triceps push down, standing one arm overhead triceps extension,plank

2.gün ; bisiklet, machine leg press, machine leg extension, dumbbell deadlift, seated dumbbell shoulder press, machine lateral raises , barbell biceps curl, standing dumbbell hammer curl, standing one arm overhead triceps extension, side crunch

...

diğer günler de benzer şekilde gidiyor.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 29 Mayıs 2017; 12:28:41 >

• kalori hesabı yapacaksın ve günlük maintenance level kalorinin üzerine bir en az 300-350 kalori koyarak o kaloride besleneceksin. protein olarak ortalama kilon x 2 gram hergün. yağ kg x 1 gr, geri kalan kaloriyi de karblarla doldur.

yoksa kuş kadar 60 gr protein vesaire ile 50-100 gr karb vesaire ile sonuç alamazsın,zamana,emeğe yazık.

bu sporun yarısından cok daha fazlası bana göre beslenme(doğal olarak yapılandan bahsediyorum içerisinde steroid olmayan).arnold gibi çalış yine de beslenme sıfırsa gram kas geliştiremezsin.hacim de alamazsın.ama dandikten de olsa çalışırsan ve beslenmen süper olursa ortalamaya yakın kas geliştirirsin.yani beslenme antremandan kat kat daha önemli.
  • kalori hesabı yapacaksın ve günlük maintenance level kalorinin üzerine bir en az 300-350 kalori koyarak o kaloride besleneceksin. protein olarak ortalama kilon x 2 gram hergün. yağ kg x 1 gr, geri kalan kaloriyi de karblarla doldur.

yoksa kuş kadar 60 gr protein vesaire ile 50-100 gr karb vesaire ile sonuç alamazsın,zamana,emeğe yazık.

bu sporun yarısından cok daha fazlası bana göre beslenme(doğal olarak yapılandan bahsediyorum içerisinde steroid olmayan).arnold gibi çalış yine de beslenme sıfırsa gram kas geliştiremezsin.hacim de alamazsın.ama dandikten de olsa çalışırsan ve beslenmen süper olursa ortalamaya yakın kas geliştirirsin.yani beslenme antremandan kat kat daha önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan1990

kalori hesabı yapacaksın ve günlük maintenance level kalorinin üzerine bir en az 300-350 kalori koyarak o kaloride besleneceksin. protein olarak ortalama kilon x 2 gram hergün. yağ kg x 1 gr, geri kalan kaloriyi de karblarla doldur.

hocam kilom x 2 demek 145 gram protein demek. bunu her gün alabilmem mümkün değil neredeyse. bunun için her gün 5 yumurta, 400 gram tavuk vb. tarzda beslenmem lazım. bunu da her gün midem kaldırmaz açıkçası. yani ancak spor yaptığım günlerde bu rakamları tutturabilirim o da zorlayarak. takviye protein tozu vs kullanmak da istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 29 Mayıs 2017; 13:18:15 >

• bir de hacim kazanmak için her gün mü vücut ağırlığımın 1.5 ve 2 katı arası protein almam gerekiyor yoksa sadece antrenman günleri mi, bu konuda net bilgisi olan arkadaşlar var mı?
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    protein tozundan sıkıntı olmaz korkmana gerek yok.günde 4(2 tam 2 beyaz) yumurta sabah yersin 1 tam 1 beyaz da yatmadan 1 saat önce yersin lor peynirli bir omlet yaparak.günde 200-250 gr tavuk gögsü yersin 250gr zaten el kadar birşey hafif kızartırsan kurutmadan hafif sulu bırakarak 2-3 dk da yersin.hafif heinz in %50 şekeri azaltılmış ketçapı var ondan dök üzerine hafiften o şekilde çok kolay gider.ondan sıkıldığında hafif kalorili soslara geçersin.

yulaf vesaireden de protein geliyor zaten.pilavın yanına da yoğurt falan yersen oradan da gelir.yulafın içine dökeceğin sütten de gelir.yulafın içine fıstık ezmesi koy oradan da gelir.sabah kahvaltıda hafiften beyaz peynir ye yumurtalarla birlikte oradan da gelir.yağ var içerisinde ama senin hedef biraz daha hacim ön planda oldugu icin tolere edilebilir.yiyebilirsen yeşil mercimek yemeği yap 2-3 gün onu ye,onda da bol protein var.

145 gr protein almak zor birşey değil.ben hergün 240gr alıyordum bir ara.ve de bunu 300gr tavuk +4 yumurta 1.5ölçek toz ,süt vesaire(cünkü karbonhidrat vesaire kaynaklarından o kadar çok protein geliyordu ki) ile karşılıyordum.

buna rağmen hala o kadara çıkamam dersen hadi kilonun 2 katı olmasın 1.8katı olsun o da olur.ama daha azını da alma yani,kasları onarmak için protein lazım.ne ile onaracaksın kasları.karb kas onarmaz.karb ile kaslarda su tutarsın glikojen depolarsın fakat kasları protein ile onarırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan1990 -- 29 Mayıs 2017; 13:37:29 >

• quote:

protein tozundan sıkıntı olmaz korkmana gerek yok.günde 4(2 tam 2 beyaz) yumurta sabah yersin 1 tam 1 beyaz da yatmadan 1 saat önce yersin lor peynirli bir omlet yaparak.günde 200-250 gr tavuk gögsü yersin 250gr zaten el kadar birşey hafif kızartırsan kurutmadan hafif sulu bırakarak 2-3 dk da yersin.hafif heinz in %50 şekeri azaltılmış ketçapı var ondan dök üzerine hafiften o şekilde çok kolay gider.ondan sıkıldığında hafif kalorili soslara geçersin.

yulaf vesaireden de protein geliyor zaten.pilavın yanına da yoğurt falan yersen oradan da gelir.yulafın içine dökeceğin sütten de gelir.yulafın içine fıstık ezmesi koy oradan da gelir.sabah kahvaltıda hafiften beyaz peynir ye yumurtalarla birlikte oradan da gelir.yağ var içerisinde ama senin hedef biraz daha hacim ön planda oldugu icin tolere edilebilir.yiyebilirsen yeşil mercimek yemeği yap 2-3 gün onu ye,onda da bol protein var.

145 gr protein almak zor birşey değil.ben hergün 240gr alıyordum bir ara.ve de bunu 300gr tavuk +4 yumurta 1.5ölçek toz ,süt vesaire(cünkü karbonhidrat vesaire kaynaklarından o kadar çok protein geliyordu ki) ile karşılıyordum.

buna rağmen hala o kadara çıkamam dersen hadi kilonun 2 katı olmasın 1.8katı olsun o da olur.ama daha azını da alma yani,kasları onarmak için protein lazım.ne ile onaracaksın kasları.karb kas onarmaz.karb ile kaslarda su tutarsın glikojen depolarsın fakat kasları protein ile onarırsın.

hocam peki her gün mü bu rakamları tutturmam gerekiyor. yoksa sadece antrenman günlerinde mi ?

hergün.proteinde oynama pek yapılmaz.off günde düşeceksen karbdan düşersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan1990 -- 29 Mayıs 2017; 13:50:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hergün.proteinde oynama pek yapılmaz.off günde düşeceksen karbdan düşersin.

Proteini 1.5 kati kadar alana adamla 2 kati kadar alan adamin arasindaki fark nedir?

Yani oran yari yariya degil bence. Olsa olsa %10 luk bir kas farki olur gibime geliyor. Ege fitnessin bunla ilgili bir arastirmasi vardi.

Hatta 1.2-1.3 protein oranlarinin bile yetecegini soyleyen arastirmalar vardi. Bulursam buraya koyacagim.
  • https://www.youtube.com/watch?v=bmvVyyHaprU

Buraya gore yaklasik vucut agirligi pound basina 0.6-0.7 yeterli olur gibi gorunuyor. Bu da kg basina 1.3-1.5 gr protein demek.

Bahsettigim tabi ki lean mass, yani saf kas kutlesi.
  • https://www.youtube.com/watch?v=rAUsQBHaP38

0.7-1.0 gr per pound

1.5-2.2 gr protein per kilo. 1.5 yeterlidir dior bu iki eleman. Fazlasi yag olarak depolancak.
  • pyp P kullanıcısına yanıt
    bilemem kilo alırken belki de yetebilir.fakat kilo verirken kesinlikle yetmez.şahsen aynı kaloriyi alırken kol çalıştıktan sonra 220-225gr protein alırken 2 gün sonra gram ağrı yorgunluk kalmazken,birgün bir saçmalık yaptım ve cumartesi günü aynı şiddette kol çalışıp pazar günü aynı kaloriyi aldım fakat bu sefer karbonhidratı arttırıp proteini 225ten 160a (yani kilomun 1.5katından daha fazla) düştüm ve pazartesi günü akşamı arkakolum ağrıdından göğüs çalışamadım,30-30 girdiğim üst gögüsü 20-20 giremedim,1-2 hareket daha denemeye calıstım,olmadı ben de tek tricepsin çalışmadığı fly varyasyonu bir hareket yapıp bıraktım idmanı.onu geçtim cumartesi kol çalışırken bicepste çalıştığımdan pazartesi bicepste calışamadım.o pazartesi boşa gitti.işte proteinin önemi budur.

ha dediğim gibi belki kilo alırken sorun olmaz,ama onu da sanmıyorum.sağlam bir antreman yapan 85 kg bir adam (kendi adıma konusuyorum) 85-100 gram protein alarak aynı bölgeyi 2-3 gün sonra tekrar çalışamaz. ha haftada 1 çalışıyorum diyorsa orasını bilemem.cünkü denedim gördüm bırak 100gramları 160gramla bile vücut o bölgeyi 2 günde onaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan1990 -- 30 Mayıs 2017; 0:46:5 >

• quote:

bilemem kilo alırken belki de yetebilir.fakat kilo verirken kesinlikle yetmez.şahsen aynı kaloriyi alırken kol çalıştıktan sonra 220-225gr protein alırken 2 gün sonra gram ağrı yorgunluk kalmazken,birgün bir saçmalık yaptım ve cumartesi günü aynı şiddette kol çalışıp pazar günü aynı kaloriyi aldım fakat bu sefer karbonhidratı arttırıp proteini 225ten 160a (yani kilomun 1.5katından daha fazla) düştüm ve pazartesi günü akşamı arkakolum ağrıdından göğüs çalışamadım,30-30 girdiğim üst gögüsü 20-20 giremedim,1-2 hareket daha denemeye calıstım,olmadı ben de tek tricepsin çalışmadığı fly varyasyonu bir hareket yapıp bıraktım idmanı.onu geçtim cumartesi kol çalışırken bicepste çalıştığımdan pazartesi bicepste calışamadım.o pazartesi boşa gitti.işte proteinin önemi budur.

ha dediğim gibi belki kilo alırken sorun olmaz,ama onu da sanmıyorum.sağlam bir antreman yapan 85 kg bir adam (kendi adıma konusuyorum) 85-100 gram protein alarak aynı bölgeyi 2-3 gün sonra tekrar çalışamaz. ha haftada 1 çalışıyorum diyorsa orasını bilemem.cünkü denedim gördüm bırak 100gramları 160gramla bile vücut o bölgeyi 2 günde onaramadı.

Kalori olayi ayri tabi ki. Sen kilo verip kas kazancam diyorsan karboyu kisip proteini bi miktar arttiracaksin bu da yaklasik 2 katina vs denk gelebilir. Bahsettigim gucten dusme olayi aldigin kalorinin dusuk olmasiyla alakali olabilir mi? Antrenman oncesi hatta bir gun once alinan karblar bile cok onemli. Beslenme saglamsa gucten dusmemen lazim. Ya kaloriyi dusurmussundur ya da kaslari gerektiginden fazla yikmissindir toparlanmalari zaman alir.

Bu arada herkesin vucudu gercekten farkli tepki veriyor. Deneyip gormek lazim. Ben ilk basladigimda muazzam protein aliodum sonradan yaglandigimi farkedince proteini 100-110 gr civarinda tutmaya basladim. Bazen 130-140 lara cikar ama 100 un altina inmez. Kilo 73 bu arada. Gunluk aldigim kalori miktari ise yaklasik 2200-2500 seviyelerinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağsız vücut ağırlığının 2.75 kati bence ideal protein alimidir. Örnek 70 kilosun %10 yağ oranı var. 7 kilo yağ yani 63 kg yağsız vücut ağırlığını baz alıp 2.75 katı protein Alicaksin. 173 Gr protein Almak gerekicek yani. Sadece hayvansal proteinleri baz aliyor bazı arkadaşlar buda yanlış bitkisel proteinleride say. Beslenme cok onemli beslenmeyi sallamamak lazim. Antreman olarakta ben en iyi 3 set 8 tekrar şeklinde çalışmalarda hacim alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 30 Mayıs 2017; 1:20:41 >
  • pyp P kullanıcısına yanıt
    kilo verirken kas kazanmak diye bir olay yok.ben 4.senemdeyim öyle bir olay benim için yok.o olay anabolizanlar ve newbie gains dışında zaten olmayan bir durum.belki kaloride maintenance seviyesinde takılıp hafif kardiyolar,ve glisemik indekse insülin tepkilerine çok dikkat ederek başarılabilir,ama çok çok düşük seviyede olabilecek bir durum,gram gram ilerlersin o şekilde resmen.

onun dısında kaloriyi kısmadım,karbonhidratı da kısmadım aksine proteini düsürdügüm icin kalorinin aynı kalması icin karbı proteinden eksilen kalori miktarındaki kaloride karb ekledim.yani daha fazla karb tükettim öncesindeki gün.

antreman şiddeti aynıydı.zaten önceki idman hangi hareketi kaç set kaç tekrar kaç kg ile yaptığımı yazarım bundan dolayı şiddet ekstra fazla değildi.

yani buradaki tek değişken bir önceki zaman aldığım 225-230 gr proteinle böyle 2 gün sonra kaslarda ağrı hissetmezken aynı kalori olmasına ragmen ve karb miktarını arttırmama ragmen antremandan bir sonraki gün ve o gün de off gündü,bu günde aldıgım -60-70 gr protein.

çok fazla konusmaya gerek yok.benim şiddetimde antreman yapan bir kişi kaloriyi düşmeden cumartesi günü çok sağlam bir triceps-biceps idmanı yapsın.ertesi gün pazar günü kaloriyi kısmadan karb miktarını söyle 60-70gr hatta yağdan da kesip karb miktarını +100gr kadar arttırsın,proteini de 60-70gr azaltsın.

bakalım pazartesi gününe triceps,bicepsteki ağrı geçecek mi,deneyip görsün.denemesi bedava.

bu arada trışkadan kol idmanı yapanlara değil bu sözüm.onların kolları 100gr proteinle de 2 gün sonraya hazır olur.zaten o trışkadan kol idmanı yapanlar etrafta 35-36 cm kollarla gezip gelip kolları nasıl böyle büyüttün abi diye soruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan1990 -- 30 Mayıs 2017; 2:0:19 >

• Valla dostum bu iş yemeden olmuyor. Yiyemem diye bir şey yok. Ben günde 600 gram tavuk 100 gram yulaf 5 yumurta 200 gram basmati pirinç yiyorum. Ki bu definasyon için bulkta karb daha da çok.

• sağolun arkadaşlar hepiniz.

ben 72 kiloyum ve ilk mesajdaki düzeni değiştirdim. son 1 haftadır her gün günde 100 gram civarı alıyorum protein ( ortalama yüzde 70-75 hayvansal, 20-25 bitkisel protein şeklinde)

sporda 2.ayımı doldurdum. genelde 6-8-10 kiloluk ağırlıklarla 1,1.5 saat civarı çalışıyorum. onun dışında makinelerde de genelde 28-35 civarı ağırlıklarda çalışıyorum. çalışırken zorlandığım oluyor baya. ertesi güne herhangi bir kas ağrım kalmıyor neredeyse (walking lunge ağrı yapıyor sadece)

pek hacim kazanmadım henüz. göğüs çok az bir miktar şişti, kollar da sıktığım zaman daha dolgun ve kalın duruyor. onun dışında normal görünümde çok kayda değer bir fark yok henüz. 2 ay zaten az bir süre.

mümkün olduğunca spordan sonra 1 saat içerisinde 25-30 gram hayvansal protein içeren birşeyler yemeye çalışıyorum.

onun dışında. yağlı biri değilim. göbekte çok hafif yağlanma var göze gelmeyecek kadar. ayva göbek yani, o da çok tokluk halinde ya da oturunca çıkan bişey. dik durduğumda belli olmuyor neredeyse.

sıkıntım şu, reflü hastası olduğum için zaten iştahım az. yani sizler gibi günde 300-400 gram tavuk yiyebilmek isterdim ama olmuyor. sabah 3 adet xl boy yumurta yiyorum sarısıyla. 40 gram kadar da ezine peyniri, yanında 2 dilim buğday ekmeğiyle. bu değişmiyor pek. gün içerisinde süt,kefir vs tüketiyorum toplam 400 ml civarı. sek quark aldım 150 gramında 8 gram protein var. onu yiyorum tatlı niyetine. bunlar dışında akşam yemeği yapıyorum bi tek. onda da spordan sonra genelde tavuk oluyor. off günlerde ise biraz kaçamak yapmak istiyorum. mesela şu an canım pizza, pide türü bişey çekiyor. kilo ve aşırı yağ sorunum olmadığı için yiyebilir miyim ?

spor yapmadan önce de sık sık pizza, pide, kebap vs türü yani yağına tuzuna çok dikkat etmeden yiyen, tatlı tüketen biriydim. buna rağmen kilom 6 yıldır hep 72-73 arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 2 Haziran 2017; 17:31:44 >

Hakkın olan kaloriyi geçmeden fastfood tüketmen arada sırada sıkıntı yaratmayacak tır. Mesela seni sabit tutan kalori 2500. O 2500 u istediğin şeyden al kilon artmaz. Ama dediğim gibi aşırıya kaçarsan ihtiyacın olan kaloriyi asmasan bile vücudundaki yağ, kas orani degisicektir. Zamanla yağ seviye artıp kas seviyen düşecektir. Etrafta tonla skinny fat dediğimiz insan bu yüzden var işte. Kilolu olmasalarda jelibon gibi yağlı vücutları var.

• Ne yapmalı değil ne yemeliyim demelisin .
    sana yardımcı olacak bir isim verebilirim
    instagramdan : ufukkcelikk isimli arkadaşı takip edebilir ondan yardım isteyebilirsin. Sadık verdi adresinizi dersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.