Şimdi Ara

SINAVI PARASI OLANIN KAZANDIĞI GERÇEĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine bir fetocu eğitim sistemini sorguluyor 😜

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adaletsizlik en başından başlıyor. Paralı bir ailenin çocuğu iyi okullarda okuyor, iyi eğitim alıyor, iyi besleniyor, daha huzurlu bir aile ortamında büyüyor, iyi bir sosyal yaşantısı var daha yazamadığım onlarca artı bu artıların sonucu da sınavına yansıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbablyEngineer -- 12 Temmuz 2020; 18:51:15 >
  • Yeni nesli ve sistemi bilmem de 94 ve öncesi doğanlar(OKS,ÖSS vs) sadece dershaneye ve çok küçük kısmı özel derse para veriyordu.Onun dışında herkesin şansı eşit ve çalışan yükseliyordu.Sadece A dershanesine giden iki kişi var biri 350 puan alıyor diğer 420 gibi mesela
  • Saydıklarınız neyse de beni en çok girmek için kendimizi yırttığımız bazı okullara 300bin sıralamayla girenler üzüyor. Hayatı boyunca yediği önünde yemediği arkasında olmuş, bir gün bile gelecek kaygısı duymamış, her türlü refah içerisinde çocuk bir de kitap açmadan benimle aynı üniversiteye girebiliyor. Ferrarisiyle okula gelip yine çok az çalışarak aynı diplomaya sahip oluyor. Mezun olunca da kendi şirketinde kendine iş yaratıyor. Bu sadece bizim ülkemizde değil tabii ama bu kadar görgüsüz zenginlerimiz olduğuna göre bir şeyler yanlış.

• Mehmet demirkolun eğitim sistemiyle ilgili mükemmel bir yorumu vardı. Yıllardır savunduğum bir olay bu arkadaşlarım arasında iş yerinde sosyal ortamlarda bayramlarda akrabalar toplandığında çok defa dile getirirdim konu açıldığında.. Konu şu özel devlet ayırmaksızın herkes ama herkes aynı okula gidecek her yerde eğitim aynı olacak eğitim sistemi aynı olacak mahallendeki ilk orta lise ne varsa oraya gideceksin aynı okulda okuyacaksın.. özelleri kapatacaksın.. Üniversitede bişeyler Vakıf devlet ayrılabilir..

Haklısın çok haklısın ama ...ciğim şimdi biliyosun ki kaynaksız olmuyor özel destek şart cevabını aldım durumu iyi olanlardan olmayanlar zaten hak verdi..

Size eğitim ve çalışma hayatımı anlatayım. 2005-2020
    Düz bir liseden mezunum ama lisemin süper olanıda vardı..
    4.25 ile ortaokulu bitirmiştim başarılı değil ama iyi sayılabilir bir ortalama..
    süper 4.50 ile kabul ediyordu ailemin parası olmadığından gidemedim süpere.. (parayla değil diplomayla giriyosun tabiki ama!)
    sonradan öğrendim ve gördüm ki süper lise 3.50 den 4 aralığında çok kişi toplamış ama sağlam BAĞIŞ yapana..
    yani bende düz liseli olarak dozunda internet cafelerde CS attım bilardo salonlarındaydım.. buna göre arkadaş ortamım oldu
    ama süper lisedeki çocuklar 9 gibi okula gelip akşam 15.45 gibi okuldan çıkıyolardı etütlere kalıyolardı basket sahaları bile ayrıydı özeniyordum ne yalan söyleyeyim.
    karnem lise 1 de komediydi Sağlık 1 Tarih 1 Coğrafya 1 Türkçe 3 Matematik 5 Kimya 5 Fizik 4 Biyoloji 3
    Lise 2 geldi arkadaşlardan etkilenerek hayatımın hatası yapıp Eşit Ağırlık seçtim..
    Hoşgeldin tarih edebiyat edebi metinler coğrafya zaten zayıfsın neden seçiyosun?
    Doğru dürüst dil öğrenemeden 3.76 ortalama ile liseden mezun oldum lise bitsin rahatım dedim ama başarısız geçti lise hayatım.. yanlış alandaydım.. Maddi durumum olmadığından hiç dersaneye gidemedim.. orta okuldada gidememiştim.. istiyodum ama olmadı işte.. zamanımda öyle hızlı internetler ADSL falan yoktu olsada youtube hocalar ders çalışma imkanları yoktu..

2005 de ilk ÖSS ye girdim 180 soru 3 saat 45-45-45-45 bence en güzeli buydu eğer bu olsaydı kesin kazanırdım ama 1 kere hazırlanamadan girebildim.. ilk son kez girebilmiştim..
    2006 da sistem değişti 120 + 60 alan soruları (mat 2 - edebiyat vs gibi konular eklendi) dersaneye gittim ama sözel kötüydü olmadı. tabi dersaneye giderken bi yandan market kasiyerliği avm de tezgahtarlık yaptım.
    2007 yine gittim dersaneye daha fazla ciddiye alıyordum ama yine olmadı işte babamdan azar işittim bimde falan kasiyerlik yaptım part time olarak 2 yıllık bir bölüme girdim üniversite bitsin artık rahatım diyordum.. Uluslararası lojistik ve ulaştırma diye ön lisans bölümü okudum hazırlığı es geçtim vakıf üniversitesiydi 2. öğretim okudu çalıştım ve okudum aileme çok yük olmamalıydım. iki senede bitirir işe girer paramı biriktirip arabamı alacaktım.. 2. öğretim okuduğum için iş yeri izin vermişti irsaliye kestiğim dandik bir nakliye firması kolaylık sağladı stajımıda aradan çıkarmıştım ama bu firma sayesinde iş kapıları az da olsa aralandı.. yani okulu ve işi aynı döneme sığdırabilirseniz iş yerlerinde sanırım böyle bi izlenim var (Bunu ezeriz çalıştırır mesaiye bırakır para vermeyiz gibi düşünüyolar)
    2 yıl bitti ön lisans bitti havalandım okul zamanı çalıştığım firmadan çıktım yorucuydu çünkü gündüz iş akşam 2. öğretim okul yaz tatilinde kafa dinledim biraz ama yeni işe girmeliydim biryandan açıktan iksisat lisansa kayıt yaptım devam ediyordum.. hem iş hem okul gidiyordum. sonra başladı iş arayışı lojistik sektörü dil yok iş arıyorum irsaliye keserek bir firmada işe başladım.
    bir gün bana tır boşalttırdılar ve o gün DGS ye ciddi anlamda hazırlanmaya karar verdim..
    DGS için işi bırakıp dersaneye gittim birikmiş paramla.. (araba hayalim ertelendi) part time iş bulmuştum..
    sonra devlet üniversitesine Lojistik yönetimi bölümüne yedekten DGS sınavı ile girdim çok sevinmiştim 2.5 senede orası bitti o 2.5 senede mcdonals - defacto - cafelerde çalıştım yerlere paspas attım mop attım masalardan sigara küllükleri temizledim benim gibi çok insan var ülkede ayıp değil bunlar para lazım arkadaşlar hiçbir zaman tam uyuyamadım hep yorgundum hep.. boş boş insanlarla tanıştım o kadar boş insanlardan emir aldım ki ama kendimi ezdirmedim karşı çıktığım için işten çıkarıltılmalarda yaşadım.. o esnada açık öğretimden iktisatıda bitirmiştim onunda sınavlarını vizede iyi notlar alıp geçmiştim. açık öğretim içn o dönemde murat dersanesi fotokopisi gibi harika kaynaklar bulmuştum.. resmen bedavaya geçtim millet açık öğretim için kursa gidiyordu.. ben murat dersanesinden fotokopileri alıp vizede çok iyi notlar alıp bitirmiştim finaldede idare eder notlarla o da bitmişti..
    Elimde 3 diploma olmuştu.
    Lojistik Ön lisans
    Lojistik yönetimi lisans
    İktisat AÖF lisans

3 diploma yaa beni almıcaklarda kimi alacaklar.. iş bulsam rahattım artık.. Dil eğitimi berbat eğitim sistemi berbat..
    İş arıyorum bulamıyorum kapılar yüzüme kapanıyor inanılmaz zordu torpil yok tanıdık yok para yok.. Kpss maceralarım olmuştu ama sadece kitaplara para verdim 78 puan almıştım bi b.. olamazsam polis olurdum diyordum birçok kişi gibi bende.. olmadı tanıdık yoktu işte.. okulda üniversitede zengin olan arkadaşlarım vardı hep tanıdıkları vasıtasıyla adam ilk işine uzman başlamıştı. zar zor biyerlere işe girebildim..sonra 5 ay kısa dönem askerliğimi yapmaya karar verdim yaptım geldim.. ama piyasa aynı dil arıyorlar uzun süreli tecrübe arıyolar..
    Yüksek lisansımı yaptım 2015 te yine bir devlet üniversitesinde lojistik yönetimi ve ulaştırma masterımı tamamladım bölüm 3. sü oldum. ÜDY3 belgesi aldım mesleki yeterlilik belgesidir.. sonrasında belki bir iş kapısı açılır diye TMGD oldum ankarada sınava girdim üzerinden yıllar geçti daha 700 tl lik belge parasını ulaştırma bakanlığına yatırıp belgemi almadım. (tehlikeli madde güvenlik danışmanıyım)

iyi denebilecek lojistik firmalarında enflasyon oranına göre idare edebilecek maaşlara çalıştım Uzm. Yard. ve Uzman pozisyonlarında. 6 ay üstü ve 1 yıl - 2 yıl gibi birkaç lojistik firması.. genelde e-tic, tekstil lojistiği kontrat lojistiği ve soğuk zincir lojistiği yapan 3. parti hizmet veren firmalardı.. ardından lojistik firmalarında dil olmadan olmadığın karar verip artık lojistik firmasında müşterisi olduğum firmalara geçmeye karar verdim..

hayalim mimar yada bilg. mühendisliği okumaktı bu meslekleri yapmaktı..
    sevmediğim mesleği seçmeye mahkum oldum, o yolda gidiyorum..
    evlendim kredim bitmek üzere tek varlığım arabam ve eşyalarım..
    Allah anamdan babamdan razı olsun ki kirada oturmuyorum inşaatta olsa yaşadığımız binada bir ev bıraktılar..

şimdi e-ticarette Türkiyenin ileri gelen bir firmasında loj. operasyon sorumlusuyum (müdür değil) sahadayım cumartesi çalışıyorum tek tatilim pazar.. sabitim 4.5 TL ama hiç 4.5 almadım hep prim alıyorum 5 üstünde zaman zaman 6-7 aldığım oldu ama zamanın çok daha kıymetli olduğunu yeni yeni anlıyorum.. bu ülkede ya şanslı olacaksınız dayınız amcanız torpiliniz siyasi desteğiniz olacak ya da benim gibi orta gelirli ile fakir aralığında bir aileden gelip eşşek olacaksınız başka türlü olmuyor.

sevdiğiniz istediğiniz mesleği işi yapabilirseniz mutlu olabilirsiniz.. sıcak fırsatlardan faydalanın f/p ürünü bulmayı bilin :) bişeyin daha iyisine sahip olunca hayat değişmiyor daha iyisini arzu ediyosun kapitalizmin oyuncağı olmayın idare etmeyi bilin ailenizden sevdiklerinizden daha güzel bişey yok şu dünyada..

Yemin ederim şu karikatür beni anlatıyor

SINAVI PARASI OLANIN KAZANDIĞI GERÇEĞİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 12 Temmuz 2020; 19:36:31 >

• Kitap parası hariç katılmıyorum hocam. Ne özel ders aldım ne de başka bi şey mesun senemde dershaneye gittim sadece keşke gitmeseydim bi artısı yok. Abim ne dershane ne özel ders aldı tıp okuyo lavuk

• Adalet güçlünün çıkarından başka bir şey değildir.
  • Katıldığım önerme

• Kesinlikle hayatın her anında öyle.

• Katılmıyorum. Sadece YT üzerinden çalışıp 6 bin sıralama yaparak girdim üniversiteye. İnternet de paralı itirazı gelebilir. Ancak internet bağlatacak maddi durumu olmayan bir kişinin üniversiteyi okuyabileceğine emin değilim.

Benim tek kuruş harcayabilecek param yok diyen kişiler lisenin 4 senesinde gün atlamadan düzgün not çıkarması şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 12 Temmuz 2020; 19:56:2 >
  • Hiç belli olmaz hem özel okula gidip hem özel ders alıp bi halt beceremeyenler de var imkansızlıklar içinde çok iyi yerlere gelenler de.

Her ne kadar bu kişiden kişiye değişecek bir durum da olsa herkesten aynı şeyi bekleyemeyiz. Zor şartlar altında başarıyı yakalayan istisnalar olsa da maddi şartların çalışma sürecini etkilediği aşikar.

• Valla çok kişi rahatsız olacak bundan ama mikaildir behzattır hepsi birbirinden gereksiz. Özel ders demeyin bile bildiğin salak tuzağı. En güzeli nedir biliyor musun, kitap. Kitabı açacaksın okuyacaksın bu şekilde anlamayan adamın hayatında çok başarılı olabileceğini de sanmıyorum. Yüzlerce liralık kaf mafdan bahsetmiyorum. 30 liraya fdd var matematik konu anlatımı her şeyiyle yeterli. Türkçe edebiyat tarih coğrafya fen matematik tüm dersler için geçerli bu dediğim.

Yani kısacası ne zenginin ne zekinin ne de hayvan gibi çalışanın kazandığı sınav. Gerçekten isteyenin ve gerçekten yeterli çaba sarf edenin kazandığı bir sınav.

• Bu yüzden zamanında kayıp kütüphaneciye bu konuda destek olalım herkese yayalım diyordum ama öğrenciler daha çok sömürme derdindeydi.
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    Ben markete girdim 1 gün çalışıp çıktım hocam her işi bana yaptırdılar resmen zaten çalışıyordum dersime çok doğru bi yoldaymisim yani hocam

• Şunu anlamak zorunuza gidiyorum sanırım. Parası olan hayata önde baslıyor. Ne bekliyordunuz ki adamın babası çalışmış çabalamış zamanında şimdi isr çocuğu için iyi şeyleri yapmak istiyor fedakarlıklar yapıyor. Çoğu seyde olduğumuz gibi küçük düşünüyoruz. Parası olan biri yani zengin diye tabir edebileceğimiz asla türkiyedeki aptal bir sınava çalışmaz paşalar gibi yurtdışında okur gelir sizin patronunuz olur. Ne yazik ki hayat böyle bunu değiştirmek için çalışmamız lazım. En azından maddi durumu yetersiz kişiler de başarabiliyor. Lütfen sızlanmak yerine çözüm üretmeye çalışın ki sizin çocuklarınız bu durumları yaşamasın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.