Şimdi Ara

SINAVI PARASI OLANIN KAZANDIĞI GERÇEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her yerde olduğu gibi bu sınavda da paranın aşırı ön planda olması bir tek beni mi rahatsız ediyor? özel hocalar olsun kaynaklar olsun dershaneler olsun. tek kitap 50 tl, denemelerin zaten fiyatı uçmuş dershaneler zaten ayrı bir alem. bunların dışında internetin olmazsa zaten sınava hazırlanmak aşırı zorlaşıyor. nasıl bir durumda olduğumuzun farkında mısınız? sıralamayı bir yandan da parası çok olan belirliyor ve bu benim aşırı zoruma gidiyor. ben bu sene mezuna kaldım ve kitaplarımın parasını karşılamak için, babama yük olmamak için 3-4 fabrika gezdim benzinliklere gittim sırf işe alsınlar diye okumayacağım yalanını söylediğim halde iş bulamadım. foruma girip bakıyorum herkes mikail hocadan behzat hocadan esş den bahsediyor, youtubea giriyorum derece yapanlara bakıyorum onlar da aynı şekilde para ile öndeler. sonra kendime ben böyle insanlarla mı yarışıyorum diye soruyorum ve bu bana ağır geliyor siz ne düşünüyorsunuz?

• olay sadece özel ders-kolej mevzusu da değil bence, parası olan adamın kazanabilir miyim,bu bölümü bitirdikten sonra ne olur halim,ne kadar masrafım olur ünide derdi olmuyo adam rahat kafayla giriyo zaten çok iyi imkanlar sağlanmıs ona ragmen en kötü ihtimal kazanamazsa özele gider ama parası olmayan bu rahatlıkta giremez sınava
    Katılmıyorum. Mezuna kalmış biri olarak dershanelere para verdim o kadar, devlet okulunda kalan arkadaşlarım benden daha iyi sonuç aldı. Gerçekten isteniyorsa bir şekilde çalışıp çoğu kişinin önüne geçilebiliyor. Durumu kötü olan arkadaşlarım sürekli fotokopi çektirerek hallediyolardı. Hatta çözümlü örneği olan yayınların videolarını durdurup çözen bile tanıdım ben. Artık bilgiye ulaşmak zor değil, artık dershaneler eskisi gibi önemli de değil. Eğer evinde internet olmayacak kadar durumu kötüyse evet o zaman epey zorlanır ama parası olan kazanıyor demek bana çok saçma geliyor.
    Burada welcome to turkey falan yazanlar olmuş onlara ithafen söylüyorum. Bazı Avrupa ülkeleri hariç dünyanın her yerinde sistem parayla malesef. Eğitime paranın girmediği ülke yok. Burada amerika hayalleri kuranlar eğer amerikada alt seviye gelirli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelseydiniz hayat daha kötü olurdu emin olun. Hiçbir şey göründüğü kadar toz pembe değil. Ayrıca derece öğrencileri çoğunlukla zengin çocuklarından değil orta gelirli ailenin çalışkan çocukları oluyor.
  • ama herkesin derdi ayasofya
  • Sınavı zeki olan kazanır. Kitap almaya yetecek parası olmayan adam indirir PDF ordan çalışır zeki olduktan sonra her türlü kazanılır. Benim gibi özürlünün önde gidenlerindenseniz 100 kitap bitirseniz de kazanamazsınız.
  • Haklı olabilirsiniz ama herkes öyle değil. Ben sene başı dershaneye yazılmıştım hiçbir faydasını görmedim bıraktım. Evden hazırlandım ama ne esş ne Mikail ne Behzat aldım. YouTubedaki iyi hocalardan ilerledim.

Kitap fiyatları bu sene daha da uçtu. Onun için de eve yazıcı alıp kitap pdflerini çıkarttırmak yararlı olabilir. Yine para ama bi kitaba 50 vermekten iyidir.

Yine de kendi başına yapamayacak adamlar para basıp bir şekilde yapıyolar. Bu benim de canımı sıkıyo ama bunun engellenebileceği bı sistem ne yazık ki yok. Okullarda verilen eğitim üni sınavına ne kadar hazırladı ki bizi bu güne kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel okullarda şişirme OBP liler var bir de haksız yere öne geçiyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kapitalist sistem aldıgın nefes için bile vergi ödemek zorundasın
    bi yarıs pistindesin porsche ferrari var pistin ortasında pistin basındaysa onların 2 katı yolu daha kısa sürede gitmeye çalısan sen varsın bisikletle
  • Katılmıyorum. Mezuna kalmış biri olarak dershanelere para verdim o kadar, devlet okulunda kalan arkadaşlarım benden daha iyi sonuç aldı. Gerçekten isteniyorsa bir şekilde çalışıp çoğu kişinin önüne geçilebiliyor. Durumu kötü olan arkadaşlarım sürekli fotokopi çektirerek hallediyolardı. Hatta çözümlü örneği olan yayınların videolarını durdurup çözen bile tanıdım ben. Artık bilgiye ulaşmak zor değil, artık dershaneler eskisi gibi önemli de değil. Eğer evinde internet olmayacak kadar durumu kötüyse evet o zaman epey zorlanır ama parası olan kazanıyor demek bana çok saçma geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim aşırı zengin arkadaşım her dersten saatlerce özel ders alıp dershaneye gitti 15k yaptı, diğer arkadaşım özel derssiz pdflerle youtube' la10k yaptı. Çalışan kazanır arkadaşlar istediğiniz kadar özel ders alabilirsiniz, fark etmez.

• bişey B kullanıcısına yanıt
    olay sadece özel ders-kolej mevzusu da değil bence, parası olan adamın kazanabilir miyim,bu bölümü bitirdikten sonra ne olur halim,ne kadar masrafım olur ünide derdi olmuyo adam rahat kafayla giriyo zaten çok iyi imkanlar sağlanmıs ona ragmen en kötü ihtimal kazanamazsa özele gider ama parası olmayan bu rahatlıkta giremez sınava
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    hocam zaten dediğim gibi internet olmadan sınava hazırlanmak aşırı zor hale geldi. ama kendiniz diyorsunuz çözümlü örneği olan yayınların videolarını durdurup çözen ile şişik obp ile her şeyin en iyisi elinde olan adamın durumları aynı mı? ben bu adaletsizliğe dikkat çekmeye çalışıyorum
  • bir de bu yanı var tabii ki ağzınıza sağlık hocam.
  • hocam yazıcı alacak durumumuz olsa 1 dakika durmam
  • Hocam size katılıyorum açıkçası benim üçüncü girişimdi. İyi bir fen lisesinden mezunum çoğu derece yapan arkadaşım onuncu sınıftan beri özel ders alan, dershaneye giden ve kafası rahat olan insanlardı. Her şeyi geçtim çalışan kazanır evet haklısınız ama maddi durumu iyi olan insanların çoğunda gelecek kaygısı yok bile. Zaten durumu orta olan biz gibiler gelecek kaygısıyla iyice strese girip sınavı da batırabiliyoruz. Bu sene artık o kadar utandım ki ailevi durumlarımı bilip tıp okuyan bir dostum kendi bursundan zorla bana 5, 6 ay boyunca bir tane kitap parası gönderdi. Kabul etmesem de çok ısrar etti ve kabul etmek zorundaydım. Bazı şeyler benim de çok gücüme gidiyor. Zaten evinde maddi sıkıntısı olan adamın internet problemi olmasa bile evdeki huzursuzluk demoralize etmeye yetiyor. En azından benim için böyleydi. Ha her şeyi geçtim sınavı batıran bir öğrenci parası varsa yine en iyi özellere gidiyor. Onlara da kızmıyorum ne haddime ama kendim için çok üzülüyorum. Bu hâle düştüğüm için. İsteyen istediği kadar inkar etsin bu sınavı kazanmak için ya kafan rahat olacak ya da paran olacak. Ben buna inanıyorum. Para olmasa bile huzurlu bir ortama ihtiyacın var ve sağlam desteğe. Bu düzeni kabullendim ama hocam. Siz de düşünüp yıpratmayın kendinizi. Ben yeterince üzüldüm zaten. Siz yapmayın.

• tolkienjrr kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. El 300 liraya falan bulunabilir 6 kitap almak yerine. Belki daha ucuza da vardır. Babamın bi arkadaşı lazerli olanlar iyi olur demişti. 2. El bulabilirsiniz bence

• Buna kapitalizm diyoruz hocam ve welcome to turkei..

• Özel okula gir, obp 100 , 4 ayt önde başla. Diğerleri halledilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucy13 -- 12 Temmuz 2020; 15:56:35 >
  • PDF, telegram, discord, libgen...
    Ben bu sene çok az para harcadım. Videoları telegram'dan çektim. PDF'leri sayfası 0,4 kuruşa çıkarttım, tüm kitabı değil sadece ihtiyacım olan yerleri çıkarttım.
    Tabii para gidiyor ama çooooooooook daha az.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.