Şimdi Ara

Sınavsız Geçiş Hakkında Cevap Alamadığım Sorulara Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese bu yıl lise bitti bilgisayar teknik servis bölümünden mezun oldum. Sizlere bir türlü cevabını bulamadığım bir kaç soru sormak istiyorum

1-) Ygs ve Lys sınavlarına girmiş biriyim fakat sonuç rezalet olduğundan 2 yıllık geçişimi kullanmak istiyorum. Meslek Yüksekokullarının puanlarının yanında YGS1 veya YGS3-4 gibi puan türleri yazıyor. Tercihimi diploma puanıma göre nasıl yapacağım,Ygs puanıma göre nasıl yapacağım? Yani tercihlerde bu ikisi nasıl ayırıyoruz?

2-) İstanbulda yaşıyorum malesef okul puanım 55,37 OBP puanım 276,85 bu puanla Mersin Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü gelme ihtimali var mı? Örneğin Mut Meslek Yüksek Okulu 206 puanla alıyor fakat yanında YGS1 yazıyor bu okula YGS puanıma göre mi yoksa OBP puanıma göre mi giriyorum? Eğer OBP puanıma göreyse 50 kontenjan açmış bu bölüme girme ihtimalim nedir?

3-) Örneğin taban puanı 310-320 olupta kontenjanı 100-150 arası olan bölümlere 276,85 puanla girme şansım nedir? Yani bir okula taban puanından az bir puanla girebilir miyiz?

4-) En merak ettiğim sorum bu olacak; Tercih sırasında örneğin 1.sıraya 280 puanlı bir bölüm yazıp 2.sıraya ise 220 puanlı bir bölüm yazdım ilk tercihim tutmazsa 2.tercihime kesin girebilir miyim? Eğer benden az puanlı birisi ilk tercihine benim 2.tercih ettiğim okulu yazarsa öncelikle hangimiz gireriz.

Arkadaşlar hiç bir rehber öğretmeninden düzgün cevaplar alamadım lütfen bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapsın bilgilendirsin tercihe çok az bir zaman kaldı yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrettin_ilgin -- 28 Haziran 2014; 5:23:54 >

• 1 kişi bile bilgisi paylaşmayacak mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.