Şimdi Ara

sınavsız geçiş için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek lisesi bilgisyar bölümü mezunuyum. Bölümüm Ygs1-2 MF'den alıyor. Meslek olduğumdan lys'de bişey beklemedim. Öylede oldu zaten. Seneye tekrar yapma ve sınavsız geçiş hakkında çok kararsızım. Bi yandan kendime güvenemiyorum seneye de yapamazsam diye.

Bana bi yardım edin;
    Sınavsız geçmek istersem hangi bölümleri tercih etmeliyim.
    Bu arada arkadaşım bildiklerimi değiştiren bişey öğrenmiş. Onun dediğine göre ygs1'den her bölümü tercih edebilirmişiz OBP'ye göre. Yani bilgisyar mezunuyum, ama Gemi teknolojilerini seçmek gibi, bu mantıksız geldi bana. yani sadece kendi bölümümden gitmem gerekmez mi ?

Seneye yap diyenlerde yorumlarını katarsa sevinirim. Bu konu diğer arkadaşlarımıza da lazım olabilir, yorumlarınızı eksik etmeyin

• byguray kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu iyi bilmen lazım: Sınavsız geçiş = Dikey Geçiş Sınavı (DGS) + Önlisans Akademik Ortalaman

Önlisanstan mezun olduğunda AÖF'te alanın dışında bir bölüm okumak istemiyorsan. DGS'ye girmek ve kazanmak durumundasın.

DGS'de ki kontejanlar ÖSYS kontejanlarına göre daha azdır. Kanaatimce ÖSYS ile direkt Lisansa hazırlanmak daha mantıklı bir karar olacaktır.

Sebeplerini yukarı da belirttiğim üzere bu yıl olmadıysa sağlam bir hazırlıkla önümüz de ki sınavda sevdiğin alanda iyi bir yerde Lisans okumanı tavsiye ederim.

Yani burada karar alırken DGS mi yoksa YGS-LYS hazırlık mı ? diye düşünmen gerekiyor.

Başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EskiToprakTegin

Öncelikle şunu iyi bilmen lazım: Sınavsız geçiş = Dikey Geçiş Sınavı (DGS) + Önlisans Akademik Ortalaman

Önlisanstan mezun olduğunda AÖF'te alanın dışında bir bölüm okumak istemiyorsan. DGS'ye girmek ve kazanmak durumundasın.

DGS'de ki kontejanlar ÖSYS kontejanlarına göre daha azdır. Kanaatimce ÖSYS ile direkt Lisansa hazırlanmak daha mantıklı bir karar olacaktır.

Sebeplerini yukarı da belirttiğim üzere bu yıl olmadıysa sağlam bir hazırlıkla önümüz de ki sınavda sevdiğin alanda iyi bir yerde Lisans okumanı tavsiye ederim.

Yani burada karar alırken DGS mi yoksa YGS-LYS hazırlık mı ? diye düşünmen gerekiyor.

Başarılar dilerim.

Yaklaşık 1 saat oncede bende bu kararı aldığımı düşünüyorum. Uzun bi maraton yine beni bekliyor olacak. Ama bu sefer yolu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byguray -- 5 Temmuz 2014; 17:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• byguray kullanıcısına yanıt
    Önlisansta okuyanların tereddütü maalesef hep DGS olmuştur.

Ne kadar doğru bir karar aldığını, nasip olur da Lisansa başladığında daha iyi anlayacaksın.

Ayrıca bu yıl ki KPSS'ye muhakkak başvur.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C704DB7A -- 5 Temmuz 2014; 17:54:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EskiToprakTegin

Önlisansta okuyanların tereddütü maalesef hep DGS olmuştur.

Ne kadar doğru bir karar aldığını, nasip olur da Lisansa başladığında daha iyi anlayacaksın.

Ayrıca bu yıl ki KPSS'ye muhakkak başvur.

Kolay gelsin.

Tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.