Şimdi Ara

Kötü tıplardan yatay geçiş yapmak isteyen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
19.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mı acaba. Ya araştırırken çok sıkıldım artık. Ben tıptan da emin değilim kesin diş yazcam derken şuan kötü tıplar iyi gelmeye başladı. Yatay geçişin zor olduğunu biliyorum olmazsa da o ünide kalırım tam olarak karar verirsem ama istersem çok iyi çalışabileceğimi düşünüyorum. sıralamam 14,5k Sivas Tokat Zonguldak Hatay gelebilir bunlar dışında önereceğiniz üniler varsa söyleyebilirsiniz. Sivas köklü olduğu için beğeniliyo ama şehir olarak yapabilir miyim bilmiyorum. Hangi üniler ortalamaya bakıyo araştıran varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Sanırım lys sıralamasıyla hepsi yapıyo. Bide sistemler uygun olmalı deniliyo falan. Bi tarafım da niye uğraşıyosun yaz ank diş diyo ama daha sonra pişman olmaktan korkuyorum

• Neyden pişman olmaktan korkuyorsun ki? Tıpa puanın yetiyor diye illa tıpa gitmen gerekmiyor. Bence baştan beri neyin hayalini kurduysan, ne için çalıştıysan onu yaz. Diş istiyorsun madem diş yaz git bence daha mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmrv

Neyden pişman olmaktan korkuyorsun ki? Tıpa puanın yetiyor diye illa tıpa gitmen gerekmiyor. Bence baştan beri neyin hayalini kurduysan, ne için çalıştıysan onu yaz. Diş istiyorsun madem diş yaz git bence daha mantıklı.

Ben ikisinden de emin değilim ama sıralamadan önce tıp dişten çok daha iyi geliyodu hep. Sadece üni iyi olmasına da önem veriyodum ve 5k olmasam tıp yazmam diye düşünüyodum. Sıralamamı görünce de diş istedim ama şuan diş güzel gelmiyo. Öyle olunca tıp düşünmeye başladım. Yatay geçiş de yapabilirsem dişten çok daha mutlu edecek beni. Siz hangi okul,bölümdesiniz?

• Yatay geçiş için ortalama gerekir tıpta da ortalama yapmak zordur diye düşünüyorum. Ben olsam tıp yazacaksam yazdığım ili kabul etmeye bakardım. Tabi imkansız demiyorum ama çok zor. Ben üniversite bırakmış biri olarak bu sene bir tıp fakültesine yerleşeceğim inşallah.

• Kardeşimin arkadaşı ailevi nedenlerden ötürü çalışmamıştı,dolayısıyla öss'de kötü yapmıştı.Kıbrıs'a gitti tıp okumaya,kıbrısta çok çalışıp celal bayara geçti,orada da çok çalışıp cerrahpaşa'ya geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk_1996

Kardeşimin arkadaşı ailevi nedenlerden ötürü çalışmamıştı,dolayısıyla öss'de kötü yapmıştı.Kıbrıs'a gitti tıp okumaya,kıbrısta çok çalışıp celal bayara geçti,orada da çok çalışıp cerrahpaşa'ya geçti

Çok iyi ya. Ben de bu sene boyuca çok kararsızdım tıp konusunda vs bu da çalışmamı etkiledi tabi çevremde tıp mezunları vardı hacettepe çapa mezunu. Onlarla çok görüşmüştüm ve değmediğini düşünmüştüm şuan öyle gelmiyo ama istersem ben de yapabilirim sanırım

Hayırlı olsun :) Ben de her açıdan düşünüyorum zaten yatay geçişe güvenmicem. Ama bu sıralamaya zaten güzel şeyler gelmicek pek o yüzden bazı şeylere katlancam eğitimini daha çok önemsiyorum bu anlamda @drmrv

• tıp güzeldir doğu tarafındada KTÜ, Atatürk,Cumhuriyet üniversiteleri iyidir diğerlerini tavsiye etmem.KTÜ'de 2 ay bulundum, Atatürk'de okuyorum sorularına yardımcı olurum.Sivasda ise okuyan bir çok arkadaşım var gayet güzel bir öğrenci şehri hatta Erzurumdan güzel diyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XX
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: redand

tıp güzeldir doğu tarafındada KTÜ, Atatürk,Cumhuriyet üniversiteleri iyidir diğerlerini tavsiye etmem.KTÜ'de 2 ay bulundum, Atatürk'de okuyorum sorularına yardımcı olurum.Sivasda ise okuyan bir çok arkadaşım var gayet güzel bir öğrenci şehri hatta Erzurumdan güzel diyorlar

Sivas düşünüyorum baya ya. Eski olduğu için özellikle şehir düşündürüyo sadece. Siz normalde nerde yaşıyodunuz ve yatay geçiş için şehri de sevmezsem daha mı zorlanırım ki yoksa hırslandırabilir mi bu :D Bir de arkadaşlarınıza sorabilir misiniz acaba ortalamamı yüksek tutmam zor mu burda?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Marla

quote:

tıp güzeldir doğu tarafındada KTÜ, Atatürk,Cumhuriyet üniversiteleri iyidir diğerlerini tavsiye etmem.KTÜ'de 2 ay bulundum, Atatürk'de okuyorum sorularına yardımcı olurum.Sivasda ise okuyan bir çok arkadaşım var gayet güzel bir öğrenci şehri hatta Erzurumdan güzel diyorlar

Sivas düşünüyorum baya ya. Eski olduğu için özellikle şehir düşündürüyo sadece. Siz normalde nerde yaşıyodunuz ve yatay geçiş için şehri de sevmezsem daha mı zorlanırım ki yoksa hırslandırabilir mi bu :D Bir de arkadaşlarınıza sorabilir misiniz acaba ortalamamı yüksek tutmam zor mu burda?

ben normalde Erzurumda yaşıyorum, geçen sene 9k sıralama gelince aileme yakın olmak istediğim ve KTÜnünde puanının yüksek olmasından ötürü gittim Trabzona ancak sonra değmeyeceğini anlayıp merkezi yerleştirme puanımla Atatürk'e geçtim.Şu anda rahatım Sen normalde nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Sivas öyle alışılacak bir şehir değil yani maximum 1 hafta içerisinde herşey oturur.Batıdan doğuya gelen çoğu öğrencinin korkusudur bu alışma meselesi ancak hepsi sonradan anlar çok yersiz bir korku olduğunu (bunu daha iyi anlamak için facebook'dan cumhuriyet tıp 2013 girişliler grubuna üye ol ve oradaki insanlara konuş daha iyi anlarsın hemde sana daha tecrübeli yol gösterirler)

Yatay geçiş konusuda bence 1.sınıfta zor lakin öss gibi uzun maratonlu bir sınavdan sonra üniversite ortamına girmek, yeni arkadaşlar, yeni ortama alışma, aileden ayrı kalma v.b. durumlar derken dersleri başta biraz sallayabiliyorsun buda yatay geçişi epey zorlaştırıyor ama çok kararlıysan 1.sınıf yatayın yapılabileceği en güzel sınıfta olabilir, en basit sınıf çünkü ancak yinede zor hatırlatayım

• kötü tıp demek bence çok yanlış

evet en iyisi çapa hacettpe cerrahpaşa belki ..

ama millet hayali için tıp olduğu için erzuruma da gidiyor sivasa da..

diş mi tıp iyice karar ver
  • Öncelikle sınavdan kurtuldunuz geçmiş olsun,umarım hayalinizdeki bölümler olur.Tıp mı okumak istiyorsun diş mi buna iyi karar vermen gerekir bence. Kötü tıp demenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Sivas Cumhuriyet tıptayım bi sorun olursa sorabilirsin.
  • Fırat tıp ı da düşün, rahat edersin şehir açısından, bölüm de iyidir bilgin olsun

• Koskoca dönemden 3-4 kişi yatay geçiş yapabilecek ortalamaya sahip olur ve hangi fakülteye gidersen git tıpta 94-95 ortalama yapmak hakkaten zor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Marla

quote:

ben normalde Erzurumda yaşıyorum, geçen sene 9k sıralama gelince aileme yakın olmak istediğim ve KTÜnünde puanının yüksek olmasından ötürü gittim Trabzona ancak sonra değmeyeceğini anlayıp merkezi yerleştirme puanımla Atatürk'e geçtim.Şu anda rahatım Sen normalde nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Sivas öyle alışılacak bir şehir değil yani maximum 1 hafta içerisinde herşey oturur.Batıdan doğuya gelen çoğu öğrencinin korkusudur bu alışma meselesi ancak hepsi sonradan anlar çok yersiz bir korku olduğunu (bunu daha iyi anlamak için facebook'dan cumhuriyet tıp 2013 girişliler grubuna üye ol ve oradaki insanlara konuş daha iyi anlarsın hemde sana daha tecrübeli yol gösterirler)

Yatay geçiş konusuda bence 1.sınıfta zor lakin öss gibi uzun maratonlu bir sınavdan sonra üniversite ortamına girmek, yeni arkadaşlar, yeni ortama alışma, aileden ayrı kalma v.b. durumlar derken dersleri başta biraz sallayabiliyorsun buda yatay geçişi epey zorlaştırıyor ama çok kararlıysan 1.sınıf yatayın yapılabileceği en güzel sınıfta olabilir, en basit sınıf çünkü ancak yinede zor hatırlatayım

Anladım teşekkürler. En iyisini yapmışsınız bence Ankara da yaşıyorum ben de ank tıp gelirse yazıcaktım şehir yakınlığı da önemli ama illa tıp dememiştim. Şuan düşündüğümde tıp güzel geliyo. Benim öyle şehir takıntılarım yok aslında eğitimini daha çok düşünüyorum ama 6 yıl olunca her şeyi göz önüne almak istedim,gittiğim zaman o kadar da kolay gelmeyebilir belki memleketi sivas olanlar bile kötülüyo çünkü. Baya msj attım okuyanlara ama henüz dönen yok. Yatay geçişe güvenip yazmıcam zaten ama uğraşcam bunun için bakalım

• Haklısınız kötü tıp tabiri çirkin görünüyo baya. Ama kast ettğim ank ist ege dışındaki üniler başlıkta bunu bu şekilde belirtebildim
    @mshn
    @prensoberynölmemeliydi

Sınavdan önce tıp daha güzel geliyodu tabi ki ama hep iyi bi ünide okumak da istemiştim. Böyle olunca diş yazıcaktım ama hacettepe gelmicek ve ank dişi de sevmedim tekrar tıp düşünmeye başladım. Tıpta daha mutlu olacağımı düşünüyorum moleküler biyoloji ve genetikti en çok istediğim ama burdaki iş imkanlarından dolayı vs tıptan bu alana da yönelebilcem. Ama diş için tek artısı ankarada iyi bi ünide olacak olmam sanırım.

Cumhuriyetten memnun musunuz genel olarak? Sizce bu uzaklığa değer mi şehir olarak nasıl zorluklar var? Ve eğitimi gerçekten iyi mi yeterince pratik kazanabiliyo musunuz? Hı bir de sivası boşuna mı düşünüyorum 162 kişi gerideyim
    @prensoberynölmemeliydi

Teşekkür ediyorum diğer yorumlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoraki Dt -- 1 Temmuz 2014; 16:32:53 >

• Sizi anlıyorum benim de hayalim Ankara'da tıp okumaktı fakat 1 yıl daha çalışamam dedim Sivas'a geldim ve gerçekten memnunum üniversitemden.Daha dönem 1 yeni bitti ama bu yıl içinde keşke burayı yazmasaydım dediğim bir şey olmadı gerçekten.Şehir olarak kolay bir şehir.Öğrenmeniz çok vaktinizi almayacaktır.Ulaşım kolaydır,ne ucuz ne pahalı bir kenttir.Dediğim gibi daha sadece 1 yılı geride bıraktım fakat daha dönem 1den başlayan tıbbi beceri derslerimiz var bu bile insana birçok şey kazandırıyor temel tıp biraz pratikten uzak olmasına rağmen bunlar insanı en baştan heveslendiriyor.Klinik tıp olarak da gerçekten iyi ve büyük bir üniversiteyiz.Çevre illerden birçok hasta geliyor bu da klinikteki arkadaşlarımız için önemli bir özellik.40 yılık bir fakülteyiz ve pişman olacağınızı düşünmüyorum eğer tercih ederseniz.
    Kontenjan artışı sıralamaları etkileyecektir bence uzak bir sıralama değil olma olasılığı yüksek.
    @-Marla

• Sivasa baya sıcak bakıyorum okuduğum şeyler de hep bu doğrultudaydı. Peki şimdi zonguldak olması küçük bi ihtimal ama zonguldak hakkında bi fikriniz var mı? Şehir olarak daha iyi gibi annemler de daha yakın diye daha çok istiyo :) Bir de tus başarısı şaşırttı baya. Siz yatay geçişi düşünmediniz mi hiç var mı arkadaşlarınızdan?
  • Hakkınızda hayırlısı olsun,Sivas yazar gelirseniz elimden geldiğince dönem1 notlar konusunda da yardımcı olmaya çalışırım.Tus başarısı istatistiklerde düşük olarak görünen bir üniversitenin öğrencisi olarak söyleyeceğim şey size belki klişe gelecek ama Tus'un çok büyük çoğunluğu kişinin kendi çalışması,azmi ve başarısıdır.Ayrıca mezun olan kişi sayısına göre yüzdelemeler yapıldığı için bazı üniversitelerde yüksek yüzdeler size onlarca kişinin kazandığı yanılgısına kapılmanıza neden olmasın.Yatay geçişi artık düşünmüyorum çünkü gerçekten çok büyük özveri gerektiriyor kaldı ki birçok üniversite sadece not ortalamasına değil puanınıza da bakarak alıyor.Bildiğim veya duyduğum bir arkadaşım yok Sivas'tan geçiş yapan,kaldı ki geçiş için en önemli şartlardan biri de müfredatların uyum göstermesi o da birçok üniversite seçeneğini kısıtlayabiliyor duruma göre.Ayrıca üniversiteye alıştım ve düzenimi kurduğumu düşünüyorum okulumda mutluyum diyelim kısacası. :)
    @-Marla

Edit: Maalesef Zonguldak hakkında bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prensoberynölmemeliydi -- 1 Temmuz 2014; 20:42:40 >

• En fazla 15puan ustu biyere gidebilirsiniz oda cok zor 10puan ustu biyere gidersiniz iyi

• tıpın iyisi kötüsü olmaz diyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.