Şimdi Ara

Buz Devri'ndeki sincap Scratt’in vedası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buz Devri'ndeki sincap Scratt’in vedası

Bir neslin gönlünde taht kuranBuz Devri animasyon serisinin şüphesiz en sevilen kahramanı bir türlü palamuduna kavuşamayan sincap Scratt olmuştu. Serinin sonuna kadar palamudu ile maceralar yaşayan Scratt bu hafta mutlu sona ulaştı. 

Sincap Scratt’ten hüzünlü veda

Buz Devri başta olmak üzere Ferdinand, Angry Birds, Epic gibi pek çok önemli animasyon yapımının sahibi olan Blue Sky stüdyoları, Fox Century ile birlikte Disney çatısı altına girmişti. Ne var ki pandemi döneminde ekonomik kriz yaşayınca geçen yıl kapatılmasına karar verilmişti. 

Ayrıca Bkz.Disney, Buz Devri animasyonunu yapan Blue Sky Stüdyosu'nu kapatıyor

Blue Sky ekibi kepenkleri indirirken sevenlerine ve 35 yıllık geçmişe bir saygı olarak kısa bir video yayınladı. Videoda sincap Scratt nihayet peşinde uzaya bile çıktığı palamudu yemeye muvaffak oluyor. Blue Sky ile aslında bir devir de kapanmış oldu. 

Disney+ platformunda Buz Devri için bir dizi de yayına başladı. Haluk Bilginer, Yekta Kopan ve Ali Poyrazoğlu gibi efsane isimlerin yerine ekonomik tercihler nedeniyle farklı isimlere yer verildiği gündeme gelmişti. 

• Niye kapanıyor onu anlamadım. Blue sky sadece ice age içerikleri üretebilir, hikaye bittiğinde firma lağv edilir diye bir şey mi var? Diziler (what if, SW vision) bile animasyon olarak gelmeye başladığı bir dönemde bu işin piri sektörünün öncülerinden bir firmanın kapanması, dağılması mantıklı bir karar gibi durmuyor.
    Disneyin kendine yakışmayacak bir şekilde eline alıp bitirmeye çalıştığı serilerden, İsim hakkını aldıktan sonra yaptığı son animasyonun kalitesine bakarak(sırf daha fazla para için en iyi yerelleştirme yapılmış animasyonlardan birisi olmasına rağmen türkçe dublaj ekibinide değiştirmeside var) ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. İsteseler destek olurlardı.

Ekip son disney rezilliğinden sonra bu animasyon, Blue Sky tarafından yapılan son gerçek "Ice Age" animasyonudur demek istedi bir yandanda galiba.
  • çok güzel animasyondu ilk defa bir filmin türkçe dublajını orjinalinden daha çok sevmiştim. :(

• Niye kapanıyor onu anlamadım. Blue sky sadece ice age içerikleri üretebilir, hikaye bittiğinde firma lağv edilir diye bir şey mi var? Diziler (what if, SW vision) bile animasyon olarak gelmeye başladığı bir dönemde bu işin piri sektörünün öncülerinden bir firmanın kapanması, dağılması mantıklı bir karar gibi durmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exii kullanıcısına yanıt
    Asterix serisine haksızlık ediyorsunuz :)

• Disneyin kendine yakışmayacak bir şekilde eline alıp bitirmeye çalıştığı serilerden, İsim hakkını aldıktan sonra yaptığı son animasyonun kalitesine bakarak(sırf daha fazla para için en iyi yerelleştirme yapılmış animasyonlardan birisi olmasına rağmen türkçe dublaj ekibinide değiştirmeside var) ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. İsteseler destek olurlardı.

Ekip son disney rezilliğinden sonra bu animasyon, Blue Sky tarafından yapılan son gerçek "Ice Age" animasyonudur demek istedi bir yandanda galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Nisan 2022; 15:02:26 >
  • Üzdü bea

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Karadenizli Mimar Temelius'un amcası Büyücü Büyüfix.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sherlock'un Vedası
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    doğru olabilir hocam izlemediğim için birşey demem doğru olmaz :) yorumunuzdan sonra gidip izleyecem mutlaka teşekkür ederim.

• exii kullanıcısına yanıt
    En bombası laz müteahhitin olduğu Görevimiz Kleopatra tabi ama seri halinde birinciden itibaren izleyin, eğlenceli seridir :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    Zaten sadece Buz Devri değildi ki. Boğa Ferdinand, Rio ve Robotlar bildiğim yapımları. Başkaları da vardır illa.

tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam mutlaka bakacağım :)

• Büyük firmaların iş yapan firmaları satın almasına bu yüzden soğuk bakıyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmadan dökmeden, ama ama bizim değil onların suçu demeden ne kadar güzel anlatılmış, aslında tam bir oscarlık, neden mi? çünkü hayatın kendisini zalimliğini basit ve yalın anlatmış.Teşekkürler Big Sky.

• Sonunda yedi ve başına bir şey gelmedi. Aslında bir ironi mevcut. Disney anladı mı acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 10 sene içinde reboot gelir. Vaktinde güzeldi bence gerek yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana bir rahatlama geldi, şükür yedi.

• Tüketildi bitti. Şimdi yeni animasyonlar yeni karakterler ve onların etinden sütünden faydalanma zamanı. Yaparlar 15-20 yeni film hangileri tutarsa serisi oyuncakları filan çıkar.

• Konuyla tam olarak alakası yok ama mesajlar oralara varmış.

Bende transformers daki ayhan kahya nın seslendirdiği Optimus prime ı orjinalinden daha iyi buluyorum.

Ayrıca yüzüklerin efendisindeki gandalfında Türkçe seslendirmesi orijinalinden daha iyi.

Ve benim için nirvana samurai Jack deki aku nun Türkçe seslendirmeni. Aku ya orijinal sesinden daha çok oturmuş bir ses.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek varmıydı bilmiyorum. Bundan 10-20 sene sonra tekrar getirirler Buz Devri'ndeki sincap Scratt’in vedası 

• White Water kullanıcısına yanıt

Dublajı çok iyiydi ajksdhjasbdhasd

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.