Şimdi Ara

Sinema sistemi kurulumu yardım(heco victa + denon anfi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanyadan bir yakınım türkiyeye taşınacak, dolayısıyla tüm evi kargo ile göndereceği için bende ev sinema sistemimi kurmak için güzel bir fırsat diye düşünüyorum

Ses kalitesini çok beğendiğim heco marka linkteki sistem için tavsiye edebileceğiniz avr ne olabilir ürünler almanyadan alınacak,

hop

avr

bunlar nasıl

Tavsiyeleriniz neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avr sağlama benziyor denon anfi Vietnam malı

Hoparlörler de iyi ama ben alt bass frekansının minimum 30 hertz olmasını isterdim. Özellikle aşırı bass içeren sahnelerde insanın içini titretiyor 30 hz düşük tonlarda yüksek bass dinlemenin zevki başka

• İki takım 702 gerek yok bir takım heco victa 302 ile çok güzel sistem olur keyfini çıkarırsınız şimdiden hayırlı olsun

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Denedinizmi bilmiyorum ama ben zamanında tannoy'un revolution serisinde arkaları r1 raf tipi yapmıştım fark etmez diye. Sonra arkayada r3 koydum fark gayet belirgindi. 7.1 de olmasada 5.1 de arka sahne için kule koymak daha bariz geniş sahne vermişti. İmkan varsa arkaları büyük deneyin derim. Ayak ve asma derdide olmuyor.

• Aslında daha çok avr den emin olamadım bu sistemin hakkını verecek güçlü bir avr gerekiyor bu seçim ne kadar doğru olur onu da üstadlar bilir

• Yardımcı olurmusunuz-)

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Denedinizmi bilmiyorum ama ben zamanında tannoy'un revolution serisinde arkaları r1 raf tipi yapmıştım fark etmez diye. Sonra arkayada r3 koydum fark gayet belirgindi. 7.1 de olmasada 5.1 de arka sahne için kule koymak daha bariz geniş sahne vermişti. İmkan varsa arkaları büyük deneyin derim. Ayak ve asma derdide olmuyor.

Evet üstad bir dönem frontlarda manitör audio rx 6 surrondlarda dali zensör 7 kullanmıştım odam ufak olduğu için çok keyif almamıştım daha sonra zensör 7 satıp zensör 1 kullandım surrondlarda daha keyifli olmuştu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    O zaman hoplarlör seçimim doğru geriye avr seçmek kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_glryz

O zaman hoplarlör seçimim doğru geriye avr seçmek kaldı

Evet hocam avr seçiminizde doğru ama seri numarası denon x3400 veya x4300 avr olursa çok daha iyi olur heco victa serisini daha rahat sürebilirsiniz güç herzaman iyidir

• ahmet_glryz kullanıcısına yanıt
    Bu hoparlör setini kaç m2’lik bir odada kullanacaksınız? Asıl önemli olan konu bu bence. Eğer oda 30 m2’den büyük ise ve izleme alanınız 30m2’den büyük ise arkaları da kule hoparlör yapabilirsiniz. Ama odanız 25-30m2’lik standart bir oda ise arka hoparlörler oturduğunuz-izlediğiniz yerin hemen yanında kalacaksa arkaları kule yapmanın hiçbir manası yok.

Misal benim salonum 7x4 mt ebatlarında. Ses sistemim ise bu odanın 4x4’lük bir alanında kurulu. Odanın uzun kenarında tv sehpası ve ön hoparlörler var. Onun tam karşısında da 3’lü koltuk var. Bu yerleşimde arka (surround) hoparlörler 3’lü koltuğun hemen yanında kalıyor. Böyle bir yerleşimde arkaların kule olması yarardan çok zarar getirir. O yüzden buna dikkat edin.

Ama odanız eski tip 50-60 m2’lik bir salon ise arkalar uzakta kalacaksa ve önü açık olacaksa kule tercih edilebilir.

Ufak oda da kötü olabilir. 35-40 metra karede bookshelf sonuk kalıyor 5.1 de. (Rx2 , concert8 gibi gövdeli olanlar istisna) Benim denediğim zamanlarda daha 7.1 yoktu. Dv9000 en iyi pre amfisiydi marantz'ın. Ma6100 monoblocklar ile prepower sistem vardı. Sony dvp-725 felan güzel zamanlardı. Şimdi uçtu hepsinin fiyatları.

Ayrıca aynı,seri daha küçük speaker taktıpınızda sesde açılma güzelleşme detay artışı vs olumlu durumlar oluyorsa amfinin gücü yetmiyordur bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bu hoparlör setini kaç m2’lik bir odada kullanacaksınız? Asıl önemli olan konu bu bence. Eğer oda 30 m2’den büyük ise ve izleme alanınız 30m2’den büyük ise arkaları da kule hoparlör yapabilirsiniz. Ama odanız 25-30m2’lik standart bir oda ise arka hoparlörler oturduğunuz-izlediğiniz yerin hemen yanında kalacaksa arkaları kule yapmanın hiçbir manası yok.

Misal benim salonum 7x4 mt ebatlarında. Ses sistemim ise bu odanın 4x4’lük bir alanında kurulu. Odanın uzun kenarında tv sehpası ve ön hoparlörler var. Onun tam karşısında da 3’lü koltuk var. Bu yerleşimde arka (surround) hoparlörler 3’lü koltuğun hemen yanında kalıyor. Böyle bir yerleşimde arkaların kule olması yarardan çok zarar getirir. O yüzden buna dikkat edin.

Ama odanız eski tip 50-60 m2’lik bir salon ise arkalar uzakta kalacaksa ve önü açık olacaksa kule tercih edilebilir.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

+1

• Merhaba;

Salon 35 m2 kurulumda arka hop 2 mt geride kalacak ve önü de açık sanırım kule en mantıklısı size katılıyorum.

Avr tavsiyeleri güzel lakin bütçeyi çok aşıyor tabi böyle bir hoparlör aldığım zaman da avr'nin güçsüz kalması benim için felaket olur

heco victa benim çok önceden saturnde gördüğüm ve çok beğendiğim marka o zamanlar 2500 tl gibi bir rakamla sub dahil pioneer avr ile alınabiliyordu, o zamanlar da o para bize çoktu kullanmadım ama o kadar çok yorum okudum ki bu markanın çok düşük frekanslardaki sesleri bile çok iyi verdiğini her zaman fiyat/performans ürünü olduğu duyuyordum umarım hala aynıdır herşer bu marka için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.