Şimdi Ara

SİNGAPUR VE TAYLAND

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir arkadaşım mart ayı içerisinde singapur ve tayland kapsayan bir geziye çıkıyor. kendisine laptop siparişi vermeyi düşünüyorum. Bu forum sayesinde edindiğim izlenimler ve kendi ihtiyaçlarım çercevesinde oluşturduğum bir konfigrasyonu kendisine vereceğim alması için. (Özellikle marka yada model belirtmeyeceğim yine bu forumda okuduğum kadarıyla model isimleri ülkelerde farklılık gösterebiliyor.)

Merak ettiğim bu bölgeye gitmiş yada bu bölgeden alışveriş yapmış olan varmı? uzakdoğu fiyatlarının epey hesaplı olduğunu çeşitli forum konularında okumuştum.

Ayrıca çeşitli ABD alışveriş sitelerinde ABD fiyatlarını takip edebiliyorduk bildiğiniz singapur yada tayland menşeyli site varmı fiyat model adı konfigrasyon görebileceğimiz.

Birde olası fiyat farkları düşünüldüğünde buradan laptop getirmek sizde mantıklımı?

gümrüklerde herhangi bir sorun yada arkadşıma yönelik herhangi bir vergi sözkonusu olurmu?

sizlerin ekleyeceğiniz dikkat etmem gereken ayrıntılar varmı?

Hepinize şimdiden teşekkürler

• Bu yaz taylandaydım.. Elektronik olarak ucuz bir yer değil.. Laptopların fiyatlarına bakmadım ama pek ucuz olacağını zannetmiyorum..

Ama singapurun ucuz olduğunu söylüyorlardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49A98ED45 -- 27 Şubat 2006; 19:57:37 >
  • fiyat konusunda bir bilgim yok ama gümrük konusunda,eğer arkadaşın yanında 3-5 notebook,bi okadar cep telefonu vs getirmezse kimse bişey demez
  • bende geçen kasım ayında Tayland'a gitmiştim...elektronik olarak banada pek ucuz gelmedi...Orjinal olan herşey Türkiye ile aynı fiyat...Sahte ürünler var onlar ucuz...Bangkok'ta bilgisayarla ilgili herşeye "Pantip Plaza" ( 6-7 katlı sadece elektronik ürünler satılan bir alışveriş merkezi ) diye bir yer var oradan bakabilir...
  • Singapur baya ucuz, ama nereye gitmen gerektigini bileceksin. Bazen cok gusel indirimler oluyor sony centerlarda falan. Gumrukte bisi olmas ben 2 kamera 3 cep telefonu 2 laptop soktum acip bakmadilar bile valizi..

Singapurda cok dikkatli alisveris yapsin arkadasina sole..adamlar cin olu cin:) cok serefsizler bildiiniz gibi degil.. ne alacagini bilmeden bi yere girerse kesinlikle baska bi mali kakalarlar. mumkunse bi sony centera gidip ne liyosa ordan alsin derim, fiyatlar baya uygun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: godzila

Arkadaşlar Merhaba.

Bir arkadaşım mart ayı içerisinde singapur ve tayland kapsayan bir geziye çıkıyor. kendisine laptop siparişi vermeyi düşünüyorum. Bu forum sayesinde edindiğim izlenimler ve kendi ihtiyaçlarım çercevesinde oluşturduğum bir konfigrasyonu kendisine vereceğim alması için. (Özellikle marka yada model belirtmeyeceğim yine bu forumda okuduğum kadarıyla model isimleri ülkelerde farklılık gösterebiliyor.)

Merak ettiğim bu bölgeye gitmiş yada bu bölgeden alışveriş yapmış olan varmı? uzakdoğu fiyatlarının epey hesaplı olduğunu çeşitli forum konularında okumuştum.

Ayrıca çeşitli ABD alışveriş sitelerinde ABD fiyatlarını takip edebiliyorduk bildiğiniz singapur yada tayland menşeyli site varmı fiyat model adı konfigrasyon görebileceğimiz.

Birde olası fiyat farkları düşünüldüğünde buradan laptop getirmek sizde mantıklımı?

gümrüklerde herhangi bir sorun yada arkadşıma yönelik herhangi bir vergi sözkonusu olurmu?

sizlerin ekleyeceğiniz dikkat etmem gereken ayrıntılar varmı?

Hepinize şimdiden teşekkürler

dostum gecen yaz singapur dan acer aldim. gelirken falan herhangi bir problem olmadi. turkiye ye gore de yaklasik 600 dolar kar ettim. acer benim alet. ulusarasi garantisi 1 sene. infronic ekranimla ilgili bir problemi 1 gunde halletti hic sorun cikarmadan. singapurdan alabilirsin yani. ayrica bilgisayar konusunda orada bir sikinti cikmaz. fotograf makinesi falan kaziklamaya calisiyorlar ama bilgisayar magazalari cok duzenli. zaten fiyat ta her yerde sabit. bilgisayar urunlerini alabilecegin alisveris merkezleri var dev boyutlarda. ben funan shopping mall dan aldim. acer yetkili bayiinden. gozunun onunde kutuyu aciyorlar sen bakiyorsun bilgisayara. inceliyorsun. zaten xp yuklu oluyor. okey diyip parayi veriyosun. o yuzden tavsiye ederim. acer ok

• onurbasar bana da amcam amerikadan bi acer gonderiyor fakat faturası yok ebay dan almıs.Burada garanti için fatura istiyorlarmı?yoksa seri nodan oluyormu.
    Birde klavyeyi değiştirdinmi sen maliyeti ne kadardır?
    teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackal73

onurbasar bana da amcam amerikadan bi acer gonderiyor fakat faturası yok ebay dan almıs.Burada garanti için fatura istiyorlarmı?yoksa seri nodan oluyormu.
    teşekkürler

faturaya gerek yok,
    seri numarasından anlaşılıyor.
    nereden alınmış olursa olsun uluslararası 1 yıl garantisi var.
  • ben arkadaşıma 1000 $ vermeyi düşünüyorum. onurbasar arkadaşım 600$ indirimden bahsetmiş sanırım iyi bir makina alabilirim. onurbasar imzandaki acer mı aldığın kaç dolara maloldu sana acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: godzila

ben arkadaşıma 1000 $ vermeyi düşünüyorum. onurbasar arkadaşım 600$ indirimden bahsetmiş sanırım iyi bir makina alabilirim. onurbasar imzandaki acer mı aldığın kaç dolara maloldu sana acaba?

dostum
    1.73, 512ddr2/400 80GB 5400 rpm, 15.4WXGA, x700 64 MB paylasimsiz, vs. (ekran parlak degil)
    1180USD vermistim temmuz ayinda. sen yine bir arastir netten. kafana gore bir model bul. o modelin singapur fiyatini da ogren o fiyata alir arkadasin sana.
    gumrukten cikarken de singapur da hava alaninda vergi iadesini alicak unutma bu arada. modeli belirtmeni tavsiye ederim ama.
    bu arada bilgisayar ingilizce klavye ve ingilizce xp ile gelir aklinda olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackal73

onurbasar bana da amcam amerikadan bi acer gonderiyor fakat faturası yok ebay dan almıs.Burada garanti için fatura istiyorlarmı?yoksa seri nodan oluyormu.
    teşekkürler

klavyeyi degistirmene gerek yok. seceneklerden turkce yap. turkce tuslarin uzerine sticker yapisti (ş,ç,ğ vs) olur biter. klavyeyi kurcalama. ben hicbirsey yapistirmadim zaten insan hatirliyor yerlerini. garanti icin seri numarasindan kendileri bakiyorlar hicbirsey soylemene bile gerek kalmiyor arkadasin soyledigi gibi.
  • teşekkürler
  • thailand da ucuza değil pahalıya alırsın... singapore elektronikde ucuz sayılır... buradaki fiyatın %30 eksiğine alabilirsin... ama ne alacağını çok iyi bilip gözünü açık tutman lazım...
  • parayı verdik gitti. şu dakika asya üzerinde ilerliyor bizim dolarlar.. hayırlısı bakalım. Uygun birşey bulurlar getirirlerse paylaşırım sizlerle. bende merakla bekliyorum...
  • hadi bakalim hayirli olsun
  • ÇİN daha ucuz diyorlar...
  • singapur fiyatlarını öğrenebileceğimiz bir site var mı?
  • laptop icin ureticilerin sitelerine bakabilirsin:

www.dell.com.sg
    www.sony.com.sg
    ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: h3x

laptop icin ureticilerin sitelerine bakabilirsin:

www.dell.com.sg
    www.sony.com.sg
    ...

karşılaştırma amaçlı istemiştimsağolasın

• ben acer.com.sg adresinden baktım. fiyatları biraz yüksek geldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.