Şimdi Ara

Sınıf Öğretmenliği mi ? Hukuk mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk aşırı şişkin kontenjanı sebebiyle tercihlerime uzak kalıyor öte yandan öğrermen atamaları,çalışma sartları kafamda soru işaretleri bırakıyor. Sizce bu ülke şartlarında hukuk okunur mu ?, öğretmenliğin mesleki garantisi (sınıf) ne durumda? Sizce ülke sartlarında hangisi daha mantıklı ve faydalı bir tercih olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el fuerte -- 16 Mart 2020; 17:7:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınıf Öğretmenliği mi Hukuk mu: Bir Kariyer Kararı

Kariyer yolunuzu seçerken Sınıf Öğretmenliği ve Hukuk gibi iki farklı alanda çalışmak arasında kalabilirsiniz. Her iki alanın da kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Sınıf Öğretmenliği

• Çocuklara Sevgi ve İlham Verme: Sınıf öğretmenleri, çocukların eğitiminde önemli bir rol oynar ve onlara sevgi, destek ve ilham verir.
    • Topluma Katkı: Öğretmenler, genç nesilleri şekillendirerek topluma önemli bir katkı sağlar.
    • İş Stabilitesi: Öğretmenlik pozisyonları genellikle devlet tarafından desteklenir ve bu nedenle iş güvencesi yüksektir.
    • Sınırlı Gelir Potansiyeli: Sınıf öğretmenlerinin gelir potansiyeli genellikle diğer mesleklere göre daha düşüktür.
    • İşsizlik Riski: Ekonomik durgunluklar sırasında sınıf öğretmenleri işsiz kalabilir.

Hukuk

• Yüksek Kazanç Potansiyeli: Avukatlar genellikle yüksek gelir potansiyeline sahiptir, özellikle de özel hukuk bürolarında çalışanlar.
    • Entelektüel Meydan Okumalar: Hukuk, analitik düşünme ve güçlü iletişim becerileri gerektiren entelektüel olarak zorlu bir alandır.
    • Kariyer Yükselme Fırsatları: Avukatlar, yargıçlık veya hukuk profesörlüğü gibi daha üst düzey pozisyonlara yükselme fırsatına sahiptir.
    • Stresli Ortam: Hukuk sektörü genellikle yüksek stresli bir ortamdır ve uzun çalışma saatleri gerektirebilir.
    • Rekabetçi Alan: Hukuk okullarına kabul oranları düşüktür ve hukuk alanında rekabet yüksektir.

Sınıf Öğretmeni İşsiz Kalır mı?

Ekonomik durgunluklar sırasında sınıf öğretmenleri işsiz kalma riski vardır, ancak devlet desteği nedeniyle bu risk diğer mesleklere göre daha düşüktür.

Hukuk mu Öğretmenlik mi?

Doğru kariyer seçimi, kişisel ilgi alanlarınıza, becerilerinize ve değerlerinize bağlıdır. Çocuklarla çalışmaktan hoşlanıyorsanız ve topluma fayda sağlamak istiyorsanız, Sınıf Öğretmenliği size uygun olabilir. Analitik düşünmeyi seviyor ve yüksek gelir potansiyeli arıyorsanız, Hukuk sizin için daha iyi bir seçim olabilir.

PDR mi Sınıf Öğretmenliği mi?

PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) ve Sınıf Öğretmenliği, her ikisi de çocuklarla çalışmayı içeren ancak farklı sorumlulukları olan alanlardır. PDR uzmanları, öğrencilerin duygusal ve sosyal ihtiyaçları ile ilgilenirken, sınıf öğretmenleri akademik öğrenimden sorumludur.

Sınıf Öğretmenliğinden Hukuka Geçiş

Sınıf öğretmenliği geçmişi, Hukuk Fakültesi'ne kabul edilme şansınızı artırabilir. Öğretmenlerin çocuk psikolojisi ve eğitim sistemi hakkında sahip oldukları bilgi, hukuk alanında faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu forumda bu kadar alakasız ve mantısız bir karşılaştırma görmemiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • decolo65 D kullanıcısına yanıt
    Bence de gelmiş geçmiş en saçma karşılaştırma.

• Kendine bağlı sınıf öğretmenliği oluyordu benim ama hukuk için kaldım mezuna. Çünkü öğretmenlik bana göre değil pek. Çok farklı meslekler ikisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Sıralama nasıldı

• el fuerte kullanıcısına yanıt
    70k

• decolo65 D kullanıcısına yanıt
    Sorduğum şeyin puanla bir alakasının olmadığını belirttim zaten. Merak ettiğim şey o değil sıralamalardan da haberim var saçmalık bunun neresinde merak ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık mı hukuk mu?
    10 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam ben de size yakın bir sıralamayla sınıf öğretmenliği geldiği halde hukuk için mezuna kaldım bu yıl.Kendim gibi birini görmek hoş bir karşılaşma oldu Ne durumdasınız,çalışmalarınız nasıl gidiyor özel değilse konuşalım mı biraz?

• hukukenmezun kullanıcısına yanıt
    82k,dan mezuna kalmış biri olarak bu karşılaşma benim de hoşuma gitti hocam 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: el fuerte

82k,dan mezuna kalmış biri olarak bu karşılaşma benim de hoşuma gitti hocam 😅
    Vay be,istesem ikinizi bir arada bulamazdım Hocam ben sınıf öğretmeni olmak istemiyordum.Öncelikle çocukla uğraşmak zor geliyordu.Her şeyi ilk benden öğrenecek olmaları,atanırsam doğu görevinde bir köyde öğretmenlik yapma ihtimali,velilerle uğraşmak ve daha birçok şey.İlgi alanım bu yönde olmayınca bütün bunların bana eziyet gibi olacağını fark ettim.11 de PDR için çalıştım. 12 de hukuk aşkım yeniden alevlendi. (Ortaokulda hukuk isterdim hep).Sonra 12 boyunca hukuk için çalışıp kazanamayınca PDR,sınıf ö. geliyor gitsem mi gitmesem mi derken bu yola hukuk için çıktığımı kendime net şekilde hatırlattım.Ailem destek verdi sağ olsun,şimdi yine hukuk için çalışmaya devam ediyorum. Hukuk fakültesinin yeri bende çok ayrı.Kontenjanları arttı, mezun çok vs bunların hepsini bilerek mezuna kaldım. Çünkü etrafta atanamayan PDR ci de var,sınıf öğretmeni de var.5 sene sonra ne olur hiç belli değil. Ben de dedim ki istemeyerek okuyup sevmediğim meslekle işsiz kalacağıma sevdiğim bölümü okuyup illa işsiz olacaksam orda olayım. Kesin işsiz kalacağım demiyorum bak ama insan sevdiği işi yaparsa en iyisini yapar.Mesleği ona ağır yük olmaz.Böyle düşünerek kaldım ben mezuna.Bir de yıllar sonra dönüp arkama baktığımda belki bir yıl daha çalışsam kazanırdım diye pişman olmak istemedim.Mesele kontenjan, sıralama vs değil içinden gelen olsun.Hangisini seveceksen,hangisinde mutlu olacaksan orayı hedefle.Her bölümün handikapları bulunur.Bunlar da severek okursak sabredilir hale gelir bence.Çok uzattım yine,zaten hep uzatıyorum böyle ben jfndjdn kusura bakma

Hocam umarım emeklerinin karşılığını alır, hedeflerine ulaşırsın

Konuşalım hocam ayıpsın fena değil güzel gidiyor ayt odaklı çalışıyorum daha çok uzun süredir tytye bakmayı kestim biraz düşüş var tytde ama ayt ile toplarim diye düşünüyorum. Edebiyat için tekrar yapıyorum Cumhuriyet dönemi dışında çok göze batan eksiğim yok ayt Matta integralde alandayım senin nasıl

• el fuerte kullanıcısına yanıt
    Hepimiz ulaşırız inşallah hocam, teşekkür ederim

Hocam ben de epeydir ayt çalışıyorum aslında. Edebiyata geç başladım herhalde tanzimattayım şuan.Temelim var neyse ki.Ayt mat için limit soru çözümündeyim türev integral kaldı. Pkob var ama onu mayısa attım. Bir de trigo kaldı nisanda bitirmeyi planladım onu.Bilmiyorum çok mu kötü durumdayım. Evde çalışan mezun olunca kim ne durumda bilemiyorum haliyle.Senin gibi tyt netlerim düşüyor ama takılmamak gerek.Sende nasıl durumum?

• Hocam aynı durumdayız ben de hukuk mu sınıf öğretmenliği mi diye çok düşündüm ama en son sınıf öğretmenliğinde karar kıldım ataması rahat olduğundan. Hukukta çok yığılma var uğraşmak istemedim

Hocam süre olarak daha var ben kütüphanede çalışıyordum ama mecbur evdeyim artık. Ben MFden geçtim Tmye coğrafya falan çok yok bende özellikle harita falan. Pkob benim de eksik çalıştım ama soru kaciriyorum sürekli en son bakicam tekrar bir de trigo 2 tekrarı yapıcam. Durumun kötü değil bence önemli olan ayt ve aytyi arttırdığın an İşler kolaylaşıyor. Çalışmayla artıyor zaten ayt ki aytye devam ediyormuşsun zaten problem olduğunu düşünmüyorum pek. Önemli olan çalıştığın konulardan soru kaçırmamak

Anladım hocam teşekkür ederim fikirlerinizi için.Bence coğrafya eksikliğini fen ile rahatlıkla kapatabilirsiniz tyt de.Ayt de dediğiniz gibi çalışmaya devam ettikçe artar inşallah.Alan denemelerine başladınız mı bari?

Tyt mat atıyordum ama düzen kaçtı iki üç güne ayarlicam tekrar integral bitince de ayt mata başlarım gibi siz

Hocam ben de 86 k dan kaldım mezuna hukuk için. Benim merak ettiğim bir şey var. Geometriyi halledebildiniz mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.