Şimdi Ara

Sınırlı Bağlantı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bağlantım internete girince çoğu sayfayı açıyor, ama biraz yüklendiğimde yani video izlemeye, download yapmaya kalktığımda "sınırlı bağlantı" durumuna geçiyor, sadece yerel ağı görebiliyorum.

Elle ip değiştirmeyi denedim,
    Ethernet sürücüm güncel,
    Microsoft'un konuyla ilgili olabilecek birkaç güncelleştirmesini de yükledim(yine de tavsiye edebileceğiniz varsa yine yüklerim),
    Herhangi bir düzelme yok.

Sınırlı olduktan sonra reset atana kadar internet gelmiyor.

En son yaptığım hayırlı iş 32 bit vistamı 64 bit ultimate e çevirmek oldu, belki alakası vardır. Öncekinde olmuyordu çünkü.

• Merhaba,
    Yaşadığınız problem hakkında daha çok detay vermelisiniz.
    Bilgisayar otomatik IP mi alıyor?
    "sınırlı bağlantı durumuna geçiyor, sadece yerel ağı görebiliyorum" demişsiniz. Ayrıca "Sınırlı olduktan sonra reset atana kadar internet gelmiyor" diyorsunuz. Eğer modemden otomatik IP alıyorsanız lokal ağıda görmemeniz lazım. Bilgisayar modeme direkt mi bağlı yoksa switch vs. üzerinden mi bağlı? RESET diye bahsettiğiniz olay nedir? Modemi kapatıp açmak mı yoksa bilgisayarı açıp kapatmak mı veya modeme gerçek usulde reset atmaktan mı bahsediyorsunuz? Eğer modemi kapatıp açmakla olay düzeliyorsa problem bilgisayar kaynaklı değildir. Kullandığınız modemin marka/modeli nedir? Modem fazla miktarda internet erişim taleplerine cevap veremeyip kilitleniyor olabilir.
  • Kablosuz mu?
  • Gecikme için çok özür dilerim.

Bilgisayarım otomatik ip alıyor. Kablosuz bağlantı değil, yurtta kalıyorum, onların sağladığı internet, modeme direkt bağlı değilim.

Reset'ten kastım bilgisayarı yeniden başlatmaktı. Modeme reset atmıyorum, ip bağdaştırıcısını sıfırlayınca da sorun düzelmiyor.

Ethernet bağdaştırıcım Broadcom Netlink 1698. Driver'ımı defalarca güncelledim.

Yurtta kalan diğer arkadaşlarımda bu sıkıntı yok. Bende de 64 bitlik sisteme geçince başladı.

Internette gördüğüm bir kaç tavsiye üzerine ağ bağlantısı özelliklerinden ipv6 yı ve bağlantı topolojisi ile ilgili iki ayarı devre dışı bıraktım(ıpv6 zaten hep sınırlı bağlantı görünüyordu) Sorun yine de düzelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djagatai -- 17 Nisan 2009; 17:15:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.