Şimdi Ara

Sınırsız internet hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim net sınırsız ve bildiğim kadarıyla 10 GB kota var ve bu ilk ayı yani hiç bir fatura ödemedik ama benim kuzenim de 2 ay önce neti sınırsız yaptırdı ama geçen gün 83 TL Verdi bu nasıl iş yani hem sınırsız diyorlar hem 83 TL Para ödüyor bana da mı aynısı olacak şimdi

Cevab bekliyoroum

• öncelikle adı üstünde sınırsız.
    10gb kota falan yok eger kendi internetinizin kotasının 10gb oldugunu soyluyorsanız.
    kuzeninizin 83tl vermesi de belki 4mbit kullanıyordur veya bir arkadasımızın actıgı bir konu vardı. ornegin ayın 15inde kotalıdan kotasıza gectiyse 15günlük kotalı oldugu zamanın faturası + 15gunluk kotasız oldugu zamanın faturası yapılıyor sanırım eger degistirene kadar limiti aşmışsa ondan dolayı olabilir (bu konuda pek bilgili degilim ilgili konuya bakarsanız daha iyi anlarsınız ,adsl faturalandırma gibi bisey olması lazım konunun, )
  • quote:

Orjinalden alıntı: nasi

Benim net sınırsız ve bildiğim kadarıyla 10 GB kota var ve bu ilk ayı yani hiç bir fatura ödemedik ama benim kuzenim de 2 ay önce neti sınırsız yaptırdı ama geçen gün 83 TL Verdi bu nasıl iş yani hem sınırsız diyorlar hem 83 TL Para ödüyor bana da mı aynısı olacak şimdi

Merhaba,
    srgn03'ünde belirttiği gibi kullandığınız internet hizmeti ya kotalıdır ya da sınırsız. Bunu netleştirmeniz gerekir.
    Kullandığınız internete türü nedir? ADSL mi? Aldığınız bağlantı hızı nedir?
    Buna göre fatura üzerinden net bir yorum yapılabilir.

Gelecek faturayı hesap ederken ele almanız gereken bir kaç nokta var.
    1. Ayın kaçında bağlandınız. Buna göre ay sonuna kadar olan gün sayısına göre faturaya ilave gelir.
    2. ADSL faturaları ön ödemelidir. Yani önce fatura ödenir sonra kullanılır. (Oysa telefon hizmetinde önce kullanılır sonra fatura ödenir)

• quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orjinalden alıntı: nasi

Merhaba,
    srgn03'ünde belirttiği gibi kullandığınız internet hizmeti ya kotalıdır ya da sınırsız. Bunu netleştirmeniz gerekir.
    Kullandığınız internete türü nedir? ADSL mi? Aldığınız bağlantı hızı nedir?
    Buna göre fatura üzerinden net bir yorum yapılabilir.

Gelecek faturayı hesap ederken ele almanız gereken bir kaç nokta var.
    1. Ayın kaçında bağlandınız. Buna göre ay sonuna kadar olan gün sayısına göre faturaya ilave gelir.
    2. ADSL faturaları ön ödemelidir. Yani önce fatura ödenir sonra kullanılır. (Oysa telefon hizmetinde önce kullanılır sonra fatura ödenir)

adsl faturası kullanımdan sonraki ay tahsil edilir arkadaşım bir yanlışın var.ayın başı olmadan başvuru yaptıysa o ayki kota miktarı faturaya yansıtılır öyle birşeydir eğer başka birşey yoksa

saygılar cafein

• quote:

Orjinalden alıntı: cafein34

adsl faturası kullanımdan sonraki ay tahsil edilir arkadaşım bir yanlışın var.ayın başı olmadan başvuru yaptıysa o ayki kota miktarı faturaya yansıtılır öyle birşeydir eğer başka birşey yoksa
    saygılar cafein

ADSL faturası konusunda bir yanlışım olmadığı kanaatindeyim. ADSL faturası önceden kesilir. Yani önce ödenir sonra kullanılır. İsterseniz Telekom'a bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 11 Mart 2009; 13:39:46 >
  • Emin olmama rağmen üşenmeyip az önce Telekom'a telefon ettim. :)
    ADSL faturaları ön ödemeli faturaymış. Yani gelen fatura aynı ayın 1'i ile son günü arasında kullanılacak internet hizmeti için kesilen faturadır. Sonraki ay için ilgili ay başında yeni fatura kesiliyormuş.
  • sevgili arkadaşım telekomdaki görevli arkadaşlar bizi arayıp bizden bilgi alıyorlar sen belki onlardan bilgi alabilirsin ama ben almam bilgileri yetersiz.

Gelelim konuya arkadaşım faturamdada görüldüğü gibi ekim ayında girdiğim interneti kasım ayında ödüyorum bak orda ayrıntılı olarak gösteriyor girdiğim saatleri tarihte var 10. ay ama faturanın kesildiği tarih 11. ay yani bir sonraki ay kotalı kullanıcıların kota aşımı bir sonraki aya devrelidir.FATURA DÜZENLEME ayrı bir olay FATURA ÖDEME ayrı bir olay faturayı ayın 1. inde düzenlerler bu doğru ama ödeme ayın sonunda istenir eskiden kağıt faturalar geliyordu mesela ayın 25. nde falan geliyordu 28 yada 29 son ödeme günü oluyordu oysaki o faturanın düzenlenme tarihi ayın 1i dir ama son haftaya kadar bildirim yapılmaz yani kısaca özetlersek ayın 1 inde fatura kesilir ama ayın sonunda ödersiniz yani İNTERNETİ KULLANDIĞINIZ AYIN SONUNDA ÜCRETİNİ ÖDERSİNİZ.

mesela en son düzenlenen faturama bir göz atalım 2. resimdeki.mart ayının faturasıdır bakın kırmızı yuvarlak içine aldım düzenlenme tarihi martın 1i ama son ödeme tarihi yazıyor orda kırmızıyla yuvarlak içine aldım yine bakın ödeme tarihi 30.03.2009 diye yani ayın sonunda ödenir fatura yani fatura düzenlenir doğru ttnetteki yetkililerin anlatmak istediği odur ön ödemeli derken fatura düzenlemesi önden yapılır der ama ödemesi ayın sonunda yapılır bizim ilgilendiğimiz taraf zaten ödeme olan tarihtir bizene düzenlenme tarihinden benden talep edilen tarih beni ilgilendiren tarih para ödememi istenilen tarih faturanın düzenlenidği tarih değil ödeme tarihi olan ayın sonudur ...

özet olarak bir bildiğimiz varsa konuşuruz yoksa susarız

saygılar cafein34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesbaz -- 12 Mart 2009; 20:33:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili arkadaşım,
    Faturayı Telekom gönderdiğine göre onların dediğini esas alıyorum haliyle.
    Sen bu bahsettiklerinle zaten benim söylediğimi doğru çıkartıyorsun.

Çünkü: Telefon görüşmelerinde diyelimki Şubat ayında yaptığınız görüşmenin faturası Mart ayında kesilir. Ve faturada görünen son ödeme tarihidir. Buda genelde ayın sonudur. Siz isterseniz faturayı çok daha erken ödeyebilirsiniz. DİKKAT: Şubatta yaptığınız telefon görüşmesi faturası Mart ayında ödendi. Yani önce kullan sonra öde kuralı. Zaten bu faturada dönem ŞUBAT, ödeme MART'tır.

ADSL'de ise hizmetin kullanılacağı ayın başında fatura kesilir. Dolayısı ile faturada dönem ŞUBAT'tır. Faturada görünen ödeme ayı da ŞUBAT'tır. Dolayısı ile ADSL'de önce öde sonra kullan kuralı geçerlidir. Faturada görünen tarih müsade edilen son ödeme tarihidir. Fatura elinize geçtiğinde henüz hizmet alım süresi bitmeden isterseniz ayın başında da ödeme şansınz var. Yani faturayı ödedikten sonra hala hizmeti almaya devam etme hakınız var.

Buradan hareketle diyelimki Mart ayında ADSL hizmetini sonlandırdınız. Bu durumda sonlandırılan tarih itibari ile gün sayısına göre Telekom'dan alacaklı konumundasınız veya henüz faturayı ödemedi iseniz daha az ödeyeceksiniz.
    Oysa telefon görüşmelerinde hizmet sonlandırıldığında ilgili ay içinde kullanılan miktar kadar telekom alacaklıdır ayrıca ödemedi iseniz bir önceki ayında faturası vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 12 Mart 2009; 22:06:09 >

• sevgili arkadaşım

eğer öyle olsaydı ayın 1 inde bizden alacağını tahsil eder "tamam kardeşim paramızı aldık al tepe tepe kullan internetini" derdi. mesela benim evsahibimle anlaşmam önce parasını veririm sonra otururum şeklinde öderim ayın 1 inde kiramı oh rahatım ay sonuna kadar zaten ben ayın 5 inde vereyim kirayı desemde kabul etmiyorki ön ödeme anlayışı budur zaten ödersin paranı 1 hafta sonra vereyim yok son gün ayın 28 i falan olmaz ödersin sonra alırsın hizmeti anlayış budur ön ödemeli budur yada beyaz eşya alırken derlerki ön ödemeli mesela ödersin sonra alırsın asla demezler size kullanırken vereceksin paranı demezler parayı alırlar sonra verirler yada paranın çok az bir miktarı varken verirler son taksitleride aldıktan sonra verirsiniz e şimdi ttnet size ayın son gününe kadar süre veriyo bu nasıl ön ödemeli olabilirki sen fantazi yaşamk istiyorsan yok arkadaş ben fatura çıktıgı ilk gün öderim faturamı dersen o ayrı mesele tabi otomatik ödeme talimatı yapanlarda var bunlardan bile ayın birinde çekilmez ücret zaten ttnetinm tebliğ tarihi ayın 15 ini buluyor resmi olan süreç zaten ayın 15. inden sonra başlıyor niye ayın 1. inde ödicemki o sadece çıkarılan fatura ödeme tarihi değil

banane ttnet in kendi içerisindeki olan olaydan benim ilgilendiğim konu faturamı ne zaman ödücem konu bu

burda soran arkadaşlarımız var arkadaşlar ayın sonunda ödeyebilirsiniz faturalarınızı ayın sonuna kadar hakkınız var yani paşa paşa ayın son gününe kadar kullanıp sonra öddeyebilirsiniz faturanızı böylece ön ödeme diye birşey olmuyor ön ödeme olsa " kardeşim ayın 5 ine kadar öde faturanı yoksa keserim internetini " derdi ttnet ama böyle bir durum yok bizim ilgilendiğimiz konu fatura ödeme tarihidir

dolayısıyla fatura ödeme tarihide sondür yani ayın 29-30 u

saygılar cafein

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atesbaz -- 12 Mart 2009; 23:05:32 >

• Esasında gerçek ortada. Aynı şeylerden bahsediyorken farklı açılardan bakıyoruz.

Ancak şu var ki: siz ilk mesajınızda "adsl faturası kullanımdan sonraki ay tahsil edilir" demiştiniz. Görüş farklılığıda bu noktadan çıkmıştı. Benim ve sizin verdiğiniz örneklerde görüldüğü gibi ADSL faturası sonraki ayda değil ilgili ay içinde faturalandırılıp en geç ay sonunda olmak üzere aynı ay içinde ödeniyor.

Selamlar, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 13 Mart 2009; 0:15:57 >
  • ikimizin dediğide doğru değil yani Allahını seversen neyin peşindeyiz biz :)

saçma sapan konuşuyoruz farkındamısın :)

hayırlı geceler arkadaşım selamlar
  • :))))
    Karşılıklı saygı çerçevesinde bir konu hakkında görüşlerimizi aktardık.
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 13 Mart 2009; 10:31:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.