Şimdi Ara

Sınırsız internet paketleri kaldırıldı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün turkcell bayisine gittim sınırsız 2 gb net paketi yükleyecektim ama sınırsız paketler kaldırıldı dediler açıkçası sınırsız net paketi olduğu için turkceli tercih ediyordum herhalde 4.5 g den dolayı böyle bir şey yaptılar geri dönmesi umuduyla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4.5G başlarsa interneti daha bol verecekler,sınırsız da olur

• evet hep sınırsız kullanıyordum ,ama sınırsız internet 4.5g de 3g den daha önemli cünkü kota hemen bitecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bircancan

evet hep sınırsız kullanıyordum ,ama sınırsız internet 4.5g de 3g den daha önemli cünkü kota hemen bitecek.

niye hemen bitsinki ?
    içerik aynı.sadece yükleme hızı artacak
  • 96 kbps hız işe yaramıyordu zaten fazla.

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Video açıp çözünürlüğünü düşürene kadar 10 saniyesinin yüklenmesi var 10dk'sının yüklenmesi var. Sosyal medya uygulamalarında 5 fotoğraf yüklendikten sonra çıkmak var 50 fotoğraf yüklendikten sonra çıkmak var. Gönderdiğiniz ve aldığınız görsellerin kalitesi internetinizin kalitesiyle doğru orantılı olarak değişiyor. Bir hız testinde 3G'de en fazla 120MB giderken LTE-A'de tek test ile 1GB gitmesi mümkün. 3G ile kim 30Mbps üzeri download görüyor muhabbetine de İstanbul'da sabah erken saatlerde 20-30Mbps rahatlıkla görülüyor diyerek cevap verebilirim. Kaldı ki bahsettiğim yerler bu ülkedeki nüfusun en yoğun olduğu yerler.(Taksim, Beşiktaş, GOP...)

4G/LTE/LTE-A teknolojisiyle birlikte kotalarla ilgili sıkıntı bu olacak zaten. Aynı sitelere girip aynı miktarda kullansak da veri alışverişi daha fazla olacak. Çünkü hız ve gecikme daha düşük olacak. Aynı sürede daha fazla şey yüklenecek. Bizlerin burada şikayet edip durmamızın sebebi bahsedilen hızlar için bu kotaların çok düşük kalması. Nasıl ki 2G ile 1GB veriyi çekmek saatler sürüyorken 3G ile 10dk'dan az sürebiliyorsa şimdi saniyeler sürebilecek. Bu yüzden kota konusunda bir düzenleme yapılması lazım. Günlük AKK olabilir, saatlik bile olabilir. Ama bunun kullanıcının yararına olacak şekilde, kullanıcının rahatlıkla seçim ve geçiş yapabileceği şekilde olması lazım. bir dosyayı indirmeyi başlatıp unuttuğunuzda kotanızın bitmesini önleyecek bir sistem olabilir mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone sınırsız paket
    2 yıl önce açıldı
    Vodafone sınırsız internet
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında kullanıcının yaptıklarına göre değişecek bu ama yine de bir miktar fazla etkisi olacak. Mesela Youtube'da bir video açtınız, beş dakikalık videoyu beğenmeyip kapattığınızda 3G'de 5 MB veri önbelleklenmiş ise 4G'de 20 - 30 MB veri önbelleklenmiş olabilir. Video uzunluğu attıkça veya izlemeye göre bunun etkileri daha farklı olur. Ayrıca yine sosyal medya uygulamaları da daha hızlı ve fazla önbellekleme yapabilecek, bazı uygulamalar hız müsait olduğu için daha yüksek çözünürlükte görseller indirebilecek.
    Ancak genel olarak websitelerinde dolaşma vs. çok fazla yoğun multimedya işi olmayanları çok fazla etkilemeyecek.

4G'nin veri kullanımını arttırmasının video içeriklerinin kullanımının artmasından dolayı olması bekleniyordu, ama kotalar böyle olursa onu bile elde tutarlar. :D
  • hesabım uygulaması üzerinden alabilirsiniz açık.

• 4,5G aktif olduğunda internet kampanyalarını dahada artırırlar.
  • erpinik kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım göremedim hocam sizde açık mı gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cemeren49

Şimdi baktım göremedim hocam sizde açık mı gözüküyor

Evet aktif durumda

• Normal paket alıp sınırsıza çevirebilirsiniz belki. Bu da mı kalktı bilmiyorum ama şu şekilde oluyor. SINIRSIZ yazıp 2222 ye 5 TL karşılığında sms atıyorsunuz, paketiniz bitince hız 96 kbps ye düşürülüyor ve internet kullanımına sınırsız devam edebiliyorsunuz.

Çalışıp çalışmayacagından emin değilim ama bunu yaptıktan sonra yine 5 TL karşılığında TURBO yazıp 2222ye sms gönderirseniz hızınız sınırsız bir şekilde normale bile dönebilir Ama dediğim gibi çalışıp çalışmayacagından emin değilim.
  • Kullandiginiz hat ile talep ettiginiz urune abone olamamaktasiniz. Size uygun paket ve kampanyalar icin turkcell.com.tr yi ziyaret edebilirsin

bende olmadı faturalı hatlarda olabilir belki

• Muhtemelen Turkcellde Turk telekom gibi faturasıza sınırsız internet paketi vermeyecek. Fatutalıya halen gözükmekte sınırsız internet paketleri 4gnin gelecek olması btknın mobilde akn sonrası hızı arttıracak olması Turkcell'i böyle birşey yapmaya itti gibi 25tlye 96kbps hızı bile çok gördüler. btk 1mbps'e çıkaracak söylentileri belkide doğrudur. Turkcell böyle bir hamle yapıyorsa bir bildiği vardır bence.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    quote:

Bu yüzden kota konusunda bir düzenleme yapılması lazım. Günlük AKK olabilir, saatlik bile olabilir. Ama bunun kullanıcının yararına olacak şekilde, kullanıcının rahatlıkla seçim ve geçiş yapabileceği şekilde olması lazım. bir dosyayı indirmeyi başlatıp unuttuğunuzda kotanızın bitmesini önleyecek bir sistem olabilir mesela

Böyle bir düzenleme yaparlarsa yanlışlıkla kb lık veri harcamadan yapılan vurgun yapılamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banada yeni 2gb pos paketi geldi adama dedim sinirsiz 2gb diye gecen gun yukledim dedim yeni adi heralde paketin bugun boyle bi mesaj geldi

09.03.2016 20:16 itibari ile Yeni 2GB paketinizde 409 MB kaldi. Paket bitiminde, kullanim hiziniz 1 kbps'a dusurulur ve ek ucret yansitilmaz.

Eskiden 96 kps isi sinirsiza dusunce simdi 1 kps diyor merakla beklemekteyim paketin bitmesini

• erpinik kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nasil aliyoruz anlatir misiniz

• Bugün itibari ile faturasız lar à kalkmış dün turkcell hesabım üzerinden alına biliyor du bugün yok.

• 4.5g nin 96 kps hızı olabilir yeni düzenlemeye göre bakalım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.