Şimdi Ara

Sinüzit :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: BluuBZeR0

Şakaklardan Beyne kadar İğneyi sokuyorlar Yamuluyorsunuz Sonra onu çekiyorlar

Kendimden biliyorum ama 6 sene oldu belki teknoloji ilerlemiştir

Oyle bir sinus tedavisini hic duymadim.

Bende de 5-6 yildir kronik sinuzit vardi, son zamanlarda iyice cekilmez hale gelmisti. Gecen hafta ameliyat oldum. Genel anestezi altinda 2 saat suren bir operasyondu. Sinusleri burun bosluguna baglayan kanallarda tikanma vardi, onun icin sinuslerimin ici surekli iltihap doluydu. Buna sebep olan da bir et parcasiymis (uzum buyuklugunde). FESS (functional endoscopic sinus surgery) denen bir ameliyatla bu eti cikarip iltihapli sinusun icini antibiyotikli suyla yikadilar. Sinuse de burun boslugunun icinden endoskop denen aletle giriyorlar, aletin ucunda bir de mikro-kamera var. Oradan iceride ne var ne yok monitorde seyrediyorlar. Ameliyatatn sonra dikis filan da olmuyor, sadece 3 gun sonra cikarmak uzere buruna tampon koyuyorlar...

Su anda cok sukur son 5-6 yildir hic olmadigim kadar iyiyim, burundan rahat nefes almak dunyaya bedelmis...

• quote:

ya ablam da anlatırdı.Lokal anestezi yaparlarmış.Yani sadece sinüslerini birde yüzünde ki müdahele edilecek kısmı uyuşturuyorlarmış.Ameliyat ederlerken sen herşeyi görüyormuşsun.Hatta çekic gibi bişeyle vurduklarını bir kaç kemik parçasını havada gördüğünden falan bahsederdi.Yaklaşık 8 yıl önce falan ameliyat oldu.8 yılda tıp ta gelişmiştir galiba.İnşallah gelişmiştir

• quote:

Orjinalden alıntı: ramgen

quote:

Bende de 5-6 yildir kronik sinuzit vardi, son zamanlarda iyice cekilmez hale gelmisti. Gecen hafta ameliyat oldum. Genel anestezi altinda 2 saat suren bir operasyondu. Sinusleri burun bosluguna baglayan kanallarda tikanma vardi, onun icin sinuslerimin ici surekli iltihap doluydu. Buna sebep olan da bir et parcasiymis (uzum buyuklugunde). FESS (functional endoscopic sinus surgery) denen bir ameliyatla bu eti cikarip iltihapli sinusun icini antibiyotikli suyla yikadilar. Sinuse de burun boslugunun icinden endoskop denen aletle giriyorlar, aletin ucunda bir de mikro-kamera var. Oradan iceride ne var ne yok monitorde seyrediyorlar. Ameliyatatn sonra dikis filan da olmuyor, sadece 3 gun sonra cikarmak uzere buruna tampon koyuyorlar...

Su anda cok sukur son 5-6 yildir hic olmadigim kadar iyiyim, burundan rahat nefes almak dunyaya bedelmis...

Ya bende sol delikden çok az nefes alıyorum.. Sünizit ve burun kırılması birleşince ( küçükken babamın dizine vurmuşum uyurken.. tam olmasada kırılmış ve içerisindeki o 2 deliği ayıran duvar sola doğru kaymış daha dogrusu sanki içinde biri parmakla sola ittirmiş gibi oldu.. ) Çok kötü birşey.. Allah kimseye vermesin..

• quote:

Orjinalden alıntı: BauglirXul

quote:

quote:

Ya bende sol delikden çok az nefes alıyorum.. Sünizit ve burun kırılması birleşince ( küçükken babamın dizine vurmuşum uyurken.. tam olmasada kırılmış ve içerisindeki o 2 deliği ayıran duvar sola doğru kaymış daha dogrusu sanki içinde biri parmakla sola ittirmiş gibi oldu.. ) Çok kötü birşey.. Allah kimseye vermesin..

onu da cerrahi operasyonla hallediyorlar. sendeki problem "deviated septum" dedikleri burun kanallarini ayiran kikirdagin kaymasi. Muhtemelen sinuzite sebep olan da bu. Sinus kanallarinin agzini tikiyor. Onu da burun icinden endoskopla duzeltebiliyorlar ancak iyilesmesi biraz daha fazla zaman istiyormus. Sebebi de ameliyat esnasinda yumusak dokulara daha fazla zarar verilmesi...

son 6 aydir burnumdan nefes alamiyordum, surekli sprey kullanmak zorunda kaliyordum. Cok sukur simdi tek burnumu kapattigim halde bile cok rahat nefes alabiliyorum. Yerinde olsam surekli bu dertten muzdarip yasayacagima ameliyat olup kurtulurum... 3 hafta onceki halimle su anki halimi kiyas bile edemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramgen -- 10 Eylül 2007; 2:46:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

quote:

ya ablam da anlatırdı.Lokal anestezi yaparlarmış.Yani sadece sinüslerini birde yüzünde ki müdahele edilecek kısmı uyuşturuyorlarmış.Ameliyat ederlerken sen herşeyi görüyormuşsun.Hatta çekic gibi bişeyle vurduklarını bir kaç kemik parçasını havada gördüğünden falan bahsederdi.Yaklaşık 8 yıl önce falan ameliyat oldu.8 yılda tıp ta gelişmiştir galiba.İnşallah gelişmiştir

kardeş baksana ilerlemiş tıpp koşun sinüss aldırmayaaa

dikkat edin cosinüsü aldırmayın heee

ben ne acılar çekmişim ya.. hemde 15 yaşındayken

@ramgen benım zamanımda mikro kamera değil plazma tv bile yoktu hoca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciudad de México -- 10 Eylül 2007; 2:51:14 >

• evet sıze tedavı yondemını soyluyum hemen kesın cozum kurtulursunuz beyler..
    sarımsagı ezın baya bı yapın ama ezdıgınız sarımsagı kolanyayla karısdırın ınanılmaz yakıcı olacak sonra onu burnunuza sokun ama baya bı sokun nefes aldıkca burnunuzdan beynınıze acıma hıssı artacak sonra burnunuz akmaya baslayacak işde o akan sey beynınızde bırıken ıntıhap(yanı sınuzüt agrı yapan sey)buna katlana bıldıgınız kadar katlanın sıvı ıyıce aksın sonra basınız hıc agrımaz .
    doktorlara dunya kadar para vermeyın zaden bana bunu ogradende bı doktordu yakın bı tanıdık sonuz ne su an basım hıc agrımıyor...

• Koca karı icatlarına itibar etmemenizi öneririm bilmediğiniz bitki sularını damlatmayın burnunuza falan,sonra geridönüşümsüz zararlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magnolia..

Koca karı icatlarına itibar etmemenizi öneririm bilmediğiniz bitki sularını damlatmayın burnunuza falan,sonra geridönüşümsüz zararlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

+1

yok buruna sarmisak sokulacakmis vs. vs.. koku alma duyularini omur boyu kaybedince akillanir bizim millet...
  • ben yapdım hıc bısey olmadı basımın agrısıda gecdı koku almama gıbı bı sorunda yok ınan

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Magnolia..

Koca karı icatlarına itibar etmemenizi öneririm bilmediğiniz bitki sularını damlatmayın burnunuza falan,sonra geridönüşümsüz zararlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

+1

yok buruna sarmisak sokulacakmis vs. vs.. koku alma duyularini omur boyu kaybedince akillanir bizim millet...
  • yaa bendede sinüzit başlangıcı vardı 2-3 yıl önce şimdiye kadar ilerlemiştir burnumdan nefes aldığımı 1 kere hatırlamıyorum ve burnumun akmadığı kış'ı hiç hatırlamıyordum

bide bizde bir toz vardı adını neydi yaa??..hapşırtan bişi bikere burnuma çekmiştim 5-10 dakika boyunca hapşırmıştım ve ondan sonra burnum feci şekilde aktı ondan sona 1 gün boyunca burnum dan çok rahat nefes aldım.
  • acı kavun kullan. burnuna 2 damla damlat. tertemiz olursun, bana da dua edersin...
  • akıt rahatlarsın.ben sakız çiğneyince akıyo bi süre sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercanbayram

acı kavun kullan. burnuna 2 damla damlat. tertemiz olursun, bana da dua edersin...

fazla kaçınca beyne zarar verme oranı acayip yükseliyor.Lütfen dikkat edelim

Not:Bende sinüzitten ameliyat oldum.Gözümün arka tarafında apse oluşmuştu.FESS denen ameliyatı geçirdim ve ameliyat sonrası hep deniz suyu kullandım.2 yıldır hiçbir şikayetim yokDeniz suyu kullanın.En sağlıklısı o.Eczanelerde satılıyor(SINOMARİN)

• quote:

Orjinalden alıntı: Locker

Bendede sinüzit denen illet var Şimdilik kendini gizli tutuyor havalar az daha sogursa yandık

Aynen.Benimde var sinüzitten şuan birşey yok.Ama havalar iyice soğuyunca burun murun kalmıycak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.