Şimdi Ara

sinyal jeneratörü devresi yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi ödev için netten bulduğum devreyi tasarlamam gerekiyor. devreyi bulduğum siteye üyelik kapalı olduğu için ne soru sorabiliyorum,ne de tüm bilgileri indirebiliyorum. proteusu kullanmayı kendi kendime öğrenmeye çalıştım fakat devreyi çalıştıramadım.acaba nerde hata yapıyorum yardımcı olabilecek var mı? devreye iki farklı yerde rastladım,dogru olduğunu kabul ediyorum zira doğru olup olmadığını kontrol edebilecek bilgiye sahip değilim ne yazıkki.

netten bulduğum

sinyal jeneratörü devresi yardım! yapmaya çalıştığım

devre 5hz - 5Khz arasında çalışan üçgen,sinüs ve kare dalga üreten bi devre.

umarım yardımcı olabilirsiniz.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capricemylove -- 26 Aralık 2013; 0:38:33 >

• capricemylove kullanıcısına yanıt
    ICL8038 yapabilirsin.ama frekans aralığını bilmiyorum..
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ediyorum yardım için. icl 8038 kulanarak devreyi bitirdim.
  • capricemylove kullanıcısına yanıt
    sinüs çıkışını inceleme imkanınız oldu mu?

düzgün sinüs sinyali üreten bir devre arıyorum.
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    kullandığım devre aşağı yukarı buydu. proteusta sinüs çıkışı sadece pozitif alternansta kaldı.diyotu falan kaldırdım ama değiştirmedim.kare ve üçgen normaldi.

işin içinden çıkamayınca bi abimden yardım aldım,o bi kaç bişe ekleyerek devreyi tamamlamış,sinüsler biraz üçgeni andırıyo gibi ama benim için önemi olmadıgı için sorun olmayacak.üçgen çıkış da çok güzel fkat kare tamamen bozuk.ama aynı devre proteusta tamamen farklı sonuclar verdi. bunu da göz önünde bulundurun.
     sinyal jeneratörü devresi yardım!

• teşekkürler..

henüz tasarım aşamasındayım.sinüs üretmek biraz zor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.