Şimdi Ara

Sinyal kalitesi birden 0 oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    [/simage][simage]
    [/simage]

Daha 3-4 gün önce yeni çanak bağlattım eve.

Sinyal kalitesi ve sinyal gücü %100 normalde. Ama arasıra kalite birden %0 oluyo ve sonra yine %100 oluyor?? Tabi ekranda kırılmalar, donmalar ve karelenmelerde oluyor... Bunun nedeni ne olabilir?

LNB çift çıkışlı. Evde 2 televizyona bağlı.

Canak anten SAB SATELLİTE. Televizyonum Arçelik A55'' LB 9486 4K (UHD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozgorrrr -- 10 Temmuz 2016; 1:40:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinyal Kaliteniz Birden 0 Oluyor mu: Nedenleri ve Çözümleri

İnternet bağlantınızda sinyal kalitenizin birdenbire 0'a düşmesi, sinir bozucu bir deneyim olabilir. Bu sorunun ardında çeşitli nedenler bulunabilir ve çözümleri de nedene bağlı olarak değişebilir. İşte sinyal kalitenizi etkileyebilecek bazı yaygın nedenler ve bunları gidermeye yönelik adımlar:

• Bağlantı Sorunları: Kablosuz ağınızla yönlendirici arasındaki bağlantınızın kesilmesi sinyal kalitesinin düşmesine neden olabilir. Yönlendiriciyi yeniden başlatmayı veya kablo bağlantılarını kontrol etmeyi deneyin.

• Sinyal Gücü Zayıf: Yönlendiriciye olan uzaklığınız veya etrafınızdaki fiziksel engeller sinyal gücünüzü azaltabilir. Yönlendiriciyi daha merkezi bir konuma taşımayı veya yüksek kazançlı bir anten eklemeyi düşünün.

• Çakışan Kablosuz Ağlar: Yakındaki diğer kablosuz ağlar sinyalinizle çakışabilir. Farklı bir kablosuz kanalı denemeyi veya 5 GHz bandına geçmeyi araştırın.

• Ağ Daraltması: Aynı anda çok sayıda cihaz internete bağlıysa ağınız yavaşlayabilir ve sinyal kaliteniz düşebilir. İhtiyacınız olmayan cihazları ağınızdan çıkarın veya kullanımınızı sınırlayın.

• Modem veya Yönlendirici Arızası: Modem veya yönlendirici arızalıysa sinyal kaliteniz de düşebilir. Cihazları değiştirin veya servis sağlayıcınıza başvurun.

• Kablo Hasarı: Kabloların veya bağlantı noktalarının fiziksel olarak hasar görmesi sinyal kalitesinde kesintilere neden olabilir. Kabloları ve bağlantı noktalarını kontrol edin ve gerekirse tamir edin veya değiştirin.

• Düşük Bant Genişliği: İnternet servis sağlayıcınızın (ISS) sağladığı bant genişliği yetersizse, yüksek trafik zamanlarında sinyal kaliteniz düşebilir. Daha yüksek bir hız aboneliği düşünün.

Sinyal kalitenizin tekrar düşmesine neden olan sorunu belirledikten sonra, sorunu gidermek için gerekli adımları atabilirsiniz. Sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, ISS'nize veya bir ağ teknisyenine başvurmaktan çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyük ihtimalle kablodandır. Kablonun tvye giren kısmındaki konnektör dediğimiz kısmı söküp kablo uçlarında temassızlık var mı yok mu kontrol edin.

İki tvde de aynı sorun var mı yok mu? Eğer ikisinde de varsa lnbden de olabilir.

Tüm kanallarda mı bu sorun var? Muhtemelen starda kanal d de yoktur. Onların sinyali yüksek. Yâni demek istediğim kablo ya da lnb sağlamsa çanak iyi ayarlanmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U39770434 -- 10 Temmuz 2016; 2:15:57 >
  • Şimdi bisey farkettim. Diğer televizyonun uydu alıcısını kapatınca düzeldi sorun.

• Arkadaşlar cevap bekliyorum, bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdiozgor

Şimdi bisey farkettim. Diğer televizyonun uydu alıcısını kapatınca düzeldi sorun.

O zaman lnb bozuk. Kesin ve net olarak öyle. Çanağı yeni taktırdığınızı söylemiştiniz. Uyducuya bildirip değiştirtebilirsiniz. Biri açıkken diğerinde sorun olması lnbden kaynaklanır. Sıfır lnb kullanmışsa hiç para istemeden değiştirmesi lazım. Nazlanırsa siz eskiyi çıkarıp verin yenisini alın kendiniz takın ama para vermeyin hocam.

• Hocam bugün aradım takan kişiyi, gelip lnb yi değiştireceğini söyledi ücretsiz. Çünkü iki televizyonda açıkken ekranda kırılmalar donmalar acayip bir şeyler oluyor. Televizyonun birini kapatıyorum sorun düzeliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorun kesin lnb midir? Ona göre yarın adamla konuşacam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sorunum çözüldü, LNB değiştirildi ve şu anda bir sıkıntı yaşamıyorum. Fakat merak ettiğim bir konu var takılan LNB Full HD 1080 P, fakat benim televizyonum 4K UHD bir sıkıntı olur mu sizce ?

• olmaz.
    zaten lnblerde HD ya da 4k gibi teknolojilerin bir esprisi yok hepsini alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

olmaz.
    zaten lnblerde HD ya da 4k gibi teknolojilerin bir esprisi yok hepsini alır.

Peki anladım. Ozaman 60 tl lik LNB ile 15 tl lik arasinda ne fark var?

• uydulardaki bazı frekansların sinyal seviyeleri düşük olabiliyor. onlar için kullanılabilirnir.
    genelde multifeed sistemlerde çok düşük frekanslar ya da kırılmalı gelenlerde bir nebze iyi yayın alabilmek için kullanıyor.

ama turksat vs için gerekmez. çanağı ve lnb ayarı iyise. gerek yok.
  • rom11 kullanıcısına yanıt
    İlk lnb neden sorun yaratmış olabilir peki? Sıfır kutudan çıkardı taktı adam.

• twin lnblerde sorun olabiliyor. yukarıyı okumamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

twin lnblerde sorun olabiliyor. yukarıyı okumamıştım.

Şuan bunda bir sorun yaşamadım bakalım yaşayacak mıyım

• aynı sorun show tvde oluyor benim ama sadece bu kanalda..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.