Şimdi Ara

SIP desteği ve Türkiye ücretsiz voip programı bilen kullanan var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
25.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mrb arkadaşlar ben şu anda voipraider kullanıyorum türkiye dahil birçok ülke bedava 10 $ lık yükleme ile , ses kalitesi çok iyi ama acaba smslisto denilen program dahamı iyi bundan deneyen varsa bi diyebilirmi bana??

[/quote
    İki yıldır lowratevoip kullanan biri olarak iki aydır da smslisto kullanıyorum. Ses kalitesi lowratevoip'de katkat üstün. Hem sabit hatlarda hemde cep görüşmelerinde çok iyi. Ayrıca adaptörde yaptığım özel bir ayarla ses kalitesi tek kelime süper oldu. Voipraider kullanmadığım için yorumda bulunamayacağım.
  • 10 avrodan daha düşük yükleme yapamıyoruz değil mi?

bazı arkadaşlar 10 dolarlık yüklemden bahsetmiş bunu nasıl yapmışlar acaba, bulunduğum ülke seçeneğini de değiştirdim bana dolarla satma seçeği sunmadı malesef
  • ben cep telefonları için intervoip kullanıyorum en ucuzu bu.sabit hat için voipraider.
  • Arkadaşlar çok net bir cevap alamadığım için bir kez daha sorayım.. Çoğunlukla hangi sip cihazını kullanıyorsunuz? Bir de bu sip cihazları ile gerçektende kaliteli bir ses ile özllikle ses gecikmesi olmadan konuşabiliyor musunuz? Bu ses gecikmesine çok sinir oluyorum da..
  • quote:

mrb arkadaşlar ben şu anda voipraider kullanıyorum türkiye dahil birçok ülke bedava 10 $ lık yükleme ile , ses kalitesi çok iyi ama acaba smslisto denilen program dahamı iyi bundan deneyen varsa bi diyebilirmi bana??

İKİSİNİ DE KULLANDIM.SMSLİSTO SIP KULLANANLAR İÇİN AVANTAJLIDIR.SES KALİTESİ BENZERDİR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdalonline

Arkadaşlar çok net bir cevap alamadığım için bir kez daha sorayım.. Çoğunlukla hangi sip cihazını kullanıyorsunuz? Bir de bu sip cihazları ile gerçektende kaliteli bir ses ile özllikle ses gecikmesi olmadan konuşabiliyor musunuz? Bu ses gecikmesine çok sinir oluyorum da..

Bu gecikme cihazdan kaynaklanmıyor. İnternetten kaynaklanıyor. Ses sıkıştırma arttıkça ses gecikmesi Az da olsa artar ama sinir edecek şekilde değildir. Mesela Voxalot dan bağlıyım diğer providerlerre bende lowratevoip ve smsdiscount var sesleri gecikmesi oranları fena değil. voxalot da echo testi var (Gecikmeyi aqnlama içi) *600 aradığınızda testi gerçekleşrtirebilirsiniz. (Voxalot için 88kbit lik veri akışı istiyor) Bende zyxel modemden sip telefona band genişliği ayarladım. Torrent ve rapidden indirme yaparken sesde sinir bozacak / bozmaya yakın bir gecikme oluyor 1024/256 bağlantıda normalde problem yok. eu.voxalot.com avrupada serveri bulunuyor gecikme cep telefonlarıyla aynı. Fakat betamax servisleri (bendeki lowratevoip smsdiscount) amerikada pingi biraz daha yüksek. ama internet rahatken hicbir kesilme yada fazla sayılabilecek bir problem yaşamadım. Yani kısaca sorunuzun cevabı sip serveri size ne kadar yakınsasa/internet bağlantısı iyi ise bu cihazlarla hiçbir problem yaşamıyorsunuz.
    bende sip cihazı olarak gittigidiyordan 50 ytl ye aldığım Grandstream Bungle 100 model bir telefon var. Pek bir özelliği yok ama voxalot sayesinde diğer telefonların özelliklerini kazanıyor telesekreter, dialplan ve hızlı arama gibi..

• mehmet_alp çok güzel ve ayrıntılı açıklamışsın tşk.
  • merhaba arkadaşlar bende voipwise programını kullanıyorum.sip desteği var fakat grandstream modülünü aldım gerekli ayarları yaptım türkiye içi şehir içi ve şehirlerarası sabit telefon görüşme yaptığım zaman kontör düşüyor.ama bilgisayardaki programdan aradıgım zaman hiçbir şekilde kontör düşmüyor. bunu nedeni nedir bilen varmıdır.şimdiden tşk ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_alp

quote:

Arkadaşlar çok net bir cevap alamadığım için bir kez daha sorayım.. Çoğunlukla hangi sip cihazını kullanıyorsunuz? Bir de bu sip cihazları ile gerçektende kaliteli bir ses ile özllikle ses gecikmesi olmadan konuşabiliyor musunuz? Bu ses gecikmesine çok sinir oluyorum da..

Bu gecikme cihazdan kaynaklanmıyor. İnternetten kaynaklanıyor. Ses sıkıştırma arttıkça ses gecikmesi Az da olsa artar ama sinir edecek şekilde değildir. Mesela Voxalot dan bağlıyım diğer providerlerre bende lowratevoip ve smsdiscount var sesleri gecikmesi oranları fena değil. voxalot da echo testi var (Gecikmeyi aqnlama içi) *600 aradığınızda testi gerçekleşrtirebilirsiniz. (Voxalot için 88kbit lik veri akışı istiyor) Bende zyxel modemden sip telefona band genişliği ayarladım. Torrent ve rapidden indirme yaparken sesde sinir bozacak / bozmaya yakın bir gecikme oluyor 1024/256 bağlantıda normalde problem yok. eu.voxalot.com avrupada serveri bulunuyor gecikme cep telefonlarıyla aynı. Fakat betamax servisleri (bendeki lowratevoip smsdiscount) amerikada pingi biraz daha yüksek. ama internet rahatken hicbir kesilme yada fazla sayılabilecek bir problem yaşamadım. Yani kısaca sorunuzun cevabı sip serveri size ne kadar yakınsasa/internet bağlantısı iyi ise bu cihazlarla hiçbir problem yaşamıyorsunuz.
    bende sip cihazı olarak gittigidiyordan 50 ytl ye aldığım Grandstream Bungle 100 model bir telefon var. Pek bir özelliği yok ama voxalot sayesinde diğer telefonların özelliklerini kazanıyor telesekreter, dialplan ve hızlı arama gibi..

Mehmet alp, çok teşekkür ederim açıklamaların için ama ben bu voxalot işini anlayamadım. Nedir bu voxalot?????

• quote:

quote:

quote:

Mehmet alp, çok teşekkür ederim açıklamaların için ama ben bu voxalot işini anlayamadım. Nedir bu voxalot?????

www.voxalot.com sitesi kullandığımız providerler (lowratevoip smsdiscount smslist veya diyer sip sunucuları) arasında bir aracı. Free olarak buraya abone oluyorsun ve sana bir sip numarası veriyor (artık bir numaranda oldu) Provider lerden aldığın acountları bu siteye yazıp yapılandırıyorsun (sınırsız). Arama planı oluşturabiliyorsun (plan: diyelimki cep telefonu arayacağın zamand smsdiscount dan görüşme yapsın, sabit telefon için lowratevoipten görüşme yapsın, yedi rakam çevirdiğimde başına bulunduğum alan kodunu otomatik eklesin bilmem ne ülkesini aradığımda şu provider den arama yapsın gibi planlar) Bu site sana bir telesekreter veriyor (*500 telefonun message tuşuna atıyorsun/ tanıtıyorsun hatta karşılama mesajını kendi sesinle yapabiliyorsun mesaj bırakıldığında hem sana maille geliyor hemde telefonun message lambası sinyal veriyor). birde Speed Dial özelliği var. Siteden tanımladığın telefon tuşlarına hazır numara yada sip adresi atayabiliyorsun mesela **1 bastığında ev numarası 02122152536 , **2 yi tuşladığında arkadaşının lowratesi arkadasim@sip.lowratevoip.com veya **3 i tuşladığında MSN deki arkadaşın ramco@gtalk2voip.com **4 bilmemnesubesi@sip.bim.com.tr **5 irfan@212.223.220.88:5060 gibi bir çok hızlı arama tuşları tanımlıyabiliyorsun. Bu voxalotun free servisleri. Yılda 15$ ile ek bazı özelliklerde geliyor ama ben almadım. Ne özelliği dersen 1 adet belirlediğin bir provider den aramaları kabul edebiliyorsun.. Diyelimki lowrateden bir arkadaşın seni pc den aramak istiyor lowrate progamını açtı ve seni sip olarak online gördü tıkladı ama sana çağrı ulaşmıyor bunu bedeli yıllık 15$ bence pekte önemli bişi değil bu. Arkadaşda voxalota üye olsun ordan seni pc ye yüklediği sip (sanırım X -lite di ismi) istediği kadar arasın ve tanımladığı providerlerle istediği yerle ucuz/ücretsiz konuşsun. Uzun oldu gibi ama bence güzel takılan bişi olursa yardım etmeye çalışırım..

• quote:

www.voxalot.com sitesi kullandığımız providerler (lowratevoip smsdiscount smslist veya diyer sip sunucuları) arasında bir aracı. Free olarak buraya abone oluyorsun ve sana bir sip numarası veriyor (artık bir numaranda oldu) Provider lerden aldığın acountları bu siteye yazıp yapılandırıyorsun (sınırsız). Arama planı oluşturabiliyorsun (plan: diyelimki cep telefonu arayacağın zamand smsdiscount dan görüşme yapsın, sabit telefon için lowratevoipten görüşme yapsın, yedi rakam çevirdiğimde başına bulunduğum alan kodunu otomatik eklesin bilmem ne ülkesini aradığımda şu provider den arama yapsın gibi planlar) Bu site sana bir telesekreter veriyor (*500 telefonun message tuşuna atıyorsun/ tanıtıyorsun hatta karşılama mesajını kendi sesinle yapabiliyorsun mesaj bırakıldığında hem sana maille geliyor hemde telefonun message lambası sinyal veriyor). birde Speed Dial özelliği var. Siteden tanımladığın telefon tuşlarına hazır numara yada sip adresi atayabiliyorsun mesela **1 bastığında ev numarası 02122152536 , **2 yi tuşladığında arkadaşının lowratesi arkadasim@sip.lowratevoip.com veya **3 i tuşladığında MSN deki arkadaşın ramco@gtalk2voip.com **4 bilmemnesubesi@sip.bim.com.tr **5 irfan@212.223.220.88:5060 gibi bir çok hızlı arama tuşları tanımlıyabiliyorsun. Bu voxalotun free servisleri. Yılda 15$ ile ek bazı özelliklerde geliyor ama ben almadım. Ne özelliği dersen 1 adet belirlediğin bir provider den aramaları kabul edebiliyorsun.. Diyelimki lowrateden bir arkadaşın seni pc den aramak istiyor lowrate progamını açtı ve seni sip olarak online gördü tıkladı ama sana çağrı ulaşmıyor bunu bedeli yıllık 15$ bence pekte önemli bişi değil bu. Arkadaşda voxalota üye olsun ordan seni pc ye yüklediği sip (sanırım X -lite di ismi) istediği kadar arasın ve tanımladığı providerlerle istediği yerle ucuz/ücretsiz konuşsun. Uzun oldu gibi ama bence güzel takılan bişi olursa yardım etmeye çalışırım..

Harikasın valla bu kadar güzel anlatım olur. Çok teşekkür ederim Mehmet kardeşim. Peki aklıma hemen şu geliyor. Bu voxalot kullandığımız providerler arasında aracılık yapıyorsa ses iletiminde bir zararı olmuyor mu? Çünkü araya bir şirket daha giriyor? Bir diğer sorum da bu sip numarasını sadece voxalot'ta mı kullanırım. Yani bu sip numarası almamızın başka avantajları var mıdır?
    Valla ben de hazır bir uzman bulmuşum hiç kaçırır mıyım :) Sordukça soruyorum :):)

edit: Bir soru daha. Lütfen kızma :)

Şimdi benim almayı planladığım sip cihazının arama planlama özelliği var. Bu arama planını cihazdan yaptığım takdirde voxalot'takini iptal etmek zorunda mıyım? Bir de doğru anlamış mıyım. Bu voxalottan aldığımız sip numarasını felan bu alacağım sip cihazına gireceğiz değil mi?
    YAww insan bilmeyince çok kötü oluyor :(:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 22 Ağustos 2008; 23:20:21 >

• S-Peki aklıma hemen şu geliyor. Bu voxalot kullandığımız providerler arasında aracılık yapıyorsa ses iletiminde bir zararı olmuyor mu? Çünkü araya bir şirket daha giriyor?
    C-Evet çok azda olsa oluyor ama sen anlayamıyorsun. *600 ile ocho testi yaparsan ne demek istediğimi anlarsın. Devede tırnak gibi bişi. Yani hiç mühim bir şey değil. (Bize yakın olan avrupa serveri seçiniz eu.vakalot.com ortalama 70ms ping, sip.smsdiscount.com ortalama 73ms ping toplamda 143ms eder gibi gelsede avrupadaki bu serverden amerikadaki server arasındaki pingin çok çok daha düşük olduğuna inanıyorum. Nede olsa avrupanın ve amerikanın inernet çıkışları internet baya bir yüksektir herhalde)

S-Bir diğer sorum da bu sip numarasını sadece voxalot'ta mı kullanırım. Yani bu sip numarası almamızın başka avantajları var mıdır?
    C-Kolay aranmak için sip numarası her zaman bir artısı vardır. sip nosu sadece voxalot içinmi sorusunu sana şöyle sorayım ev telefon numaran sadece türktelekom içinmi? Hayır diğer ülkelerde başına +90 ekleyerek yine diğer ülke telekomlarından sana ulaşabiliyorlar Mesela türkiye ülke kodu +90 ise voxalot provider numarası (eu için) *31 dir.. Benim voxalot numaram 21745X diyelim voxalottan aramak için bu numarayı çevirmen gerekir. Başka bir providerden ise örneğin provider kodu *018 olan gtalk2voip.com dan arama yapmak için *3121745X diye tuşlayıp bana ulaşabilirsin. eğer kolayca aranmama gerek yok diyorsan numara almana gerek yok fakat voxalot üyelikte bu numara alınması mecburi çünkü senini kullanıcı adın oluyor. Provider kodu listesi
    www.sipbroker.com
    SIPBroker - Provider White Pages
    http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/providerWhitePages

S-Şimdi benim almayı planladığım sip cihazının arama planlama özelliği var. Bu arama planını cihazdan yaptığım takdirde voxalot'takini iptal etmek zorunda mıyım?
    C- Hayır iptal etmek zorunda değilsin ikisinide kullanabilirsin. Fakat voxalota birden fazla tanımladığın providerler arasında seçim yaptırman için kullanmalısın yok eğer sadece bir adet provider tanımladı isen kullanamayabilirsin.

S- Bu voxalottan aldığımız sip numarasını felan bu alacağım sip cihazına gireceğiz değil mi?
    C- Evet bu numarayı kullanacasın çünkü bu senein kullanıcı adın oluyor şife kısmınıda sitede üye olurken yazdığın şifre oluyor. Türkiyede/avrupadan bağlanıyorsan internete sip server olarakta eu.voxalot.com yazıyorsun hepsi bu başka bir ayar yok..

Şunu belirteyim band genişliğin düşük konuşma sırasında inetrneti yoğun olarak kullanılırsa gecikme ve kesilmeler doğal olarak artar
    Telefonda bulunan conferance tuşu ile aynı anda 2 kişi ilede görüşebiliyorsun hold tuşu ile ayruı ayrı görüşebiliyorsun 1. sini beklemeye alarak. Ama ben bir türlü transfer tuşunu kullanamadım sanırım providerler desteklemiyor. Yada sadece gelen aramalarmı trasnfer ediliyor anlayamadım üstünüde fazla gitmedim. eğer bu tuşlar telefonda yoksa *63 (sallama rakam oldu) tuş kombinasyonları ile bu tuş işini yaptırabiliyorsun

Kafana takılan bir şey olursa sorun elimdden geldiğince bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 23 Ağustos 2008; 2:18:20 >

• Mehmet_alp kardeşim valla sana da çok zahmet verdim. Ellerine kollarına sağlık. Şimdi sipariş verdiğim sip cihazını bekliyorum. Sip cihazı geldikten sonra sanırım seni yine rahatsız edeceğim. Çünkü bu voxalot'a üye oldum, voipraideri ekledi. Status yes diyor ama diğer ayarları nasıl yapacağımı pek anlayamadım. Neyse artık o zaman bakarız işallah.
    Tekrar teşekkür ederim.
  • status yes yazması o providerin voxalot aracılığı ile sizin tarafında kullanıma açık olduğunu belirtir. Cihazınız gelinceye kadar X-Lite sip programını yükleyerek deneyebilirsiniz...
  • quote:

status yes yazması o providerin voxalot aracılığı ile sizin tarafında kullanıma açık olduğunu belirtir. Cihazınız gelinceye kadar X-Lite sip programını yükleyerek deneyebilirsiniz...

Oyy oy oyyy... hemen indirip deniyorum.. Yawww neler varmış ama haberimiz yok. Sip programı mı??? Bi inceleyeyim nasıl bir şeymiş bakalım.
    Çok sağol...
  • Mehmet_alp dediğin programı indirdim. Programın ayarlarına girip kullanıcı adı olarak voxalot tan aldığım kullanıcı adını ve şifremi ve de sip adresi olarakta eu.voxalot.com girdim.
    İlk denememde cep telefonumu aradım, çaldı. Amaaa alışkanlık gereği 0505xxxxxxx şeklinde aramışım yani başına 0090 koymadan. Ama buna rağmen cep telefonum çaldı. Bunu voipraider de yapsaydım çalmazdı. Benim anlamadığımda bu zaten ben voxalot'tan hiç bir dial plan yapmadım. Ev telefonlarınıda başına 0090 koymadan arayabiliyorum. Bu nasıl oluyor? Bir de ben 7 rakamlı şehir içi aramalarda bu 7 rakamlı telefon numarasının başıma mesela 0090212 koymasını istiyorum nasıl yapacağım? O kadar çok deneme yaptım ki.. saatlerdir uğraşıyorum ama olmadı maalesef :(:( yardımcı olabilir misin?

EDİT: Yaaa bu ENUM nedir? Daha doğrusu hiçbirini anlamadım :(:(:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 26 Ağustos 2008; 17:58:14 >
  • Yok o iş voxalottan kaynaklanmıyor bu betamaxın işi. Senin ip Türkiye olduğundan 00 yoksa baştan kendisi ekliyor ip ülke kodunu aslındawww.ip-adress.com dan faydalanarak il kodlarınıda otomatik ayarlasa fena olmazdı :)
    7 rakam muhabbetini dial plandan advanced kısmından yapacaksın resmini koyuyorum aynen böyle yap orda 7 adet x var başınada alt tire _ eklemeyi unutma ve sonmda da . (nokta) yok....

SIP desteği ve Türkiye ücretsiz voip programı bilen kullanan var mı?

Bu arada Enum sormuşsun.. Tam bilmemekle beraber bu enum bence burda numarayı işlemden geçirdikten sonra, mesala başını il alan kodu ekledikten sonra Enum lookup YES ise bu başına alan kodu eklenmiş numarayı tekrar dial plandan dan geçirim uygun bir plana denk gelirse işlemden geçirmek eğer Enum Look NO ise başka hiç bir işlem yapmıyor direk aramaya geçiyor (Tahmin ama)

SIP desteği ve Türkiye ücretsiz voip programı bilen kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 26 Ağustos 2008; 17:57:12 >

• Harikasın valla aynen dediğin gibi oldu amaaaaaaa numaranın başına sadece 00 koymuyor 0090 'ı otomatik koyuyor. Örnek: 0212xxxxxxx şeklinde veya 0505xxxxxxx şeklinde yazıp arama yaptığımda telefonlar çalıyor. Demekki ülke kodunuda ekliyor. Ama voipraider de bu olmuyordu, voipraider sadece 00'ı otomatik koyuyordu. Bir dener misin?

Bi örnek daha voipraider'in kendi programında 0212xxxxxx şeklinde yazarsam aramıyordu.
    Neyse hiç önemli değil. Sadece merak etmiştim.

edit:
    Pardon yaaa bu voipraider'de de denedim ülke kodunu kendisi otomatik ekliyor. Ama daha önce bu yoktu. Neyse dediğim gibi önemli değil.

Bu arada anladım galiba bu dial plan işini. Teşekkürler.

EDIT:
    Bir de benim için en önemli soru şu: Ben sip programı olduğunu sayende öğrendim. Dünden beride kurcalıyorum. Şimdi bu sip programı bayağı bir sip cihazı gibi mi çalışıyor? Yani tamamen sip araması mı yapıyor? Eğer öyle ise bilgisayardan bu sip programı ile daha iyi bir görüşme yapabiliriz değil mi? YAni voipraider'in programına kıyasla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 26 Ağustos 2008; 18:17:28 >

• PC den konuluşulacaksa bence sitenin kendi programı daha iyi. Çinkü sms atabiliyorsun Caller ID kullanabiliyorsun (Keni kendi telefonlarını tanıtırsan karşı tarafa senin cep tel numaran çıkıoyr yada Caller ID olarak ev tefgonunu tanıtırsan karşı taraftaki kişinin telefonu çaldığında sanki seni evden aradığını düşünürler. sms attığında mesajı alan kişide ister cep tel nuöaram gözükür istersen nick ismin <<isim çıkması ayrı bir hava>> ama bu mesajdan sms sine cevap veremez).

Sip programı bir avantajı var bunda voxalota bağlı değilsin programı detaylı incelemedim ama voxalotta ne yapılıyorsa bundada yapılıyordur Hızlı arama dial plan bir çok provider sunucu. Hatta görüntülü görüşme var (Telekomun verdiği görüntülü telefon gibi yani). sip programı ile ip bazında arama yapabilirsin sallabirisimn@78.131.131.131:5060 gibi bizimki@sip.superonline.net turboman@sip.lowratevoip.com kanki@sip.smslisto.com gibi bir çok yeri arayabilirsin üstelik bu aramaları yapmak için provider servisinede bağlanman gerekmiyor.

Modem ayarlarından 5060 portu sip cihazına yönlendirirsen direk ip le seni arayabilirler. ip sürekli oalrak her modem resetlendiğinde değiştiği için DynDNS den adres alırsınız artık size bir servisede bağlı olmada arayabilirler kullaniciadi@benimtel.ath.cx misali

Sip cihazları her zaman görüşmeye hazırlar evden birisi hemen kaldırıp no çevir hop görüş.. diğer taraftan pc yi açma dümesine bas açılması için baya bir süre programlar çalışacak virüs taraması derken adam diceni unutur yada aman deyip cep telefonuna sarılır. Ayrıca pc bilmeyenler için birebir bu cihazlar. 3 Yaşındaki kızım kullanıyor **1 diyince arkadaşı ile uzuuunca görüşüyor..

Bir uyarı internet telefonlarıda ses şifrelenmeden gittiği için kolaylıkla çözülebilir kayıt yapılabilir Bankacılık işlemleri yapmayınız yani.. Hatta bir yerde okuduğuma göre araya reklam sesleri atan programlar varmış. Ama görmedim tabi..

• Mehmet_alp valla benc de kendimi iyi bir bilgisayar kullanıcısı zannederdim. Amma çok bilmediğim şey varmış. Acayip kötü hissettim kendimi yaw. Bu 5060 portunu nasıl yönlendireceğim sip cihazına? Modemden 5060 portunu udp ve tcp olarak açtım. hani şu emule için gerekiyordu ya belki bunda da faydasr diye açtım ama bu 5060 ı sip'e yönlendirme nasıl oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.