arkadaşlar sizce de son zamanlarda Türkiye ve dünyada herhangi bir ortaya konan her şey vasatlaşmadı mı? mesela ben dizi, film, oyun, müzik gibi alanlardan örnek vereyim. Severek izlediğim en yeni dizi 2013 yapımı ki zaten yerli izlemiyorum, en yeni dizi 2015 yapımı , en yeni oyun 2015 yapımı. Müzik desen 2000-2010 arası dinliyorum. Açıkçası tek tük ses çıkaran var ama onlar da duyulmuyor. Sıradanlığa kanıksatılmış vaziyetteyiz. yani astrolojiye inanan birisi değilim ama gezegenler, çarklar vs kim sağıyla soluyla oynadıysa düzeltmeli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinia -- 24 Eylül 2022; 8:2:44 > |
Sıradanlığa tamah etme dönemi
-
-
Sana öyle geliyor. Vasatın yanında sayısız kaliteli iş de yapılıyor. Sen seçemiyorsan sorunu kendinde aramalısın.
-
Kaliteli olan ürün sıradan olan ile aynı serilikte piyasaya sürülemez zaten. Bu sefer kaliteli olduğunu düşündüğün ürün sıradanlaşır. Loop'a düşersin.
Kastettiğin şeyi çok iyi anlıyorum ancak bunun birinci sebebi dizi-film olarak ortada sinematiğe uyarlanmayan yeni eser kalmadı. Hemen hemen her şeyi çektiler ve insanlar seri tüketim kafasına girdi. İkincisi bu aslında 20 yıl önce de böyleydi sadece o zamanlar netflix ya da diğer streaming hizmeti veren uygulamalar yok denecek kadar az olduğu için, rekreatif amaçlı ya dışarı çıkıyorduk ya eş dostla okey oynuyorduk ya da sıradan başka aktiviteler yapıyorduk. Şimdi çoğunluk rekreatif amaçlı tv'den amazon netflix falan açıyor arkaplanda ses olsun diye.
12 yıl önce üniversitemin ilk yılları bir spartacus vardı misal güncel, ya da biraz geçmişe gidip tudors,prison break falan izleyebilirdim. Her yıl aynı anda hiçbir zaman 15-20 tane kaliteli iş çıkmıyor ki hiçbir zaman. Zaten şu 20 yıl içinde dünyayı sallayan kaç tane mega film var ki, Interception , Matrix , Interstellar , Piyanist , LotR , Harry Potter , hadi Avatar ve Titanic'i de koy belki bi Batman Dark Knight girer araya. Esaretin bedeli,Fight Club,Gladyatör,Yeşil Yol yıl olarak bile kaçırıyor. Aslında Titanic,Matrix,Harry Potter ve LotR'un ilk filmleri bile kaçırıyor son 20 yılı baz alınca. 2000 ve öncesinde çekildi onlar.
Demek istediğim biz beklentiyi çok büyüttük başında çok durduğumuz için.
Edit : Şimdi unuttuğum 2-3 film çıkar da linçlenmeyeyim hepi topu 3 tane daha film girer listeye dünyayı tümden sallayan. Godfather falan yazmaz umarım biri çıkıp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 24 Eylül 2022; 10:53:21 >
-
dizi film müzik için doğrudur, ergenlere (tüketenler onlar çünkü) yönelik üretimler arttı, özellikle netflix sebep oldu.
tek tük arada çıkıyor;
dizi > better call saul, severance, house of dragon...
film > batman, 1914, dune
oyun > mw2019, last o.u. 2, rdr 2
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X