Şimdi Ara

Sıradışı İnternet Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben iPhone 5s kullanıcısıyım. iPhone kullanan arkadaşlar bilirler telefon cihaz güncellemelerini hücresel veri üzerinden yapmaz WiFi bağlantısı ve ya iTunes bağlantısı ister. Onun haricinde AppStore 'da otomatik indirmelerden kapalı tutarsanız güncellemeleri de otomatik yapmaz 100 mb üstü şeyi zaten telefon normalde siz istesenizde Hücresel bağlantı ile indirmez. Bende ki çoğu ayarlar okey, yani telefondan kaynaklanan bir durum söz konusu değil onları belirtmek istedim. Bundan yaklaşık 4-5 gün önce bana acil lazım olduğu için ve mevcut internet paketim o anda bulunmadığından dolayı haftalık 1 GB paketi yaptım. Ve paket aynı günün akşamında hiç internetten absürt boyutta bir yüklenme yapmamama rağmen 3-5 instagram ana sayfa güncellemesi ki 7-8 resme tekabül ediyor. facebook'ta 3-4 dakikalık bir video ve whatsapp konuşmaları ile 3 saatte internet paketim bitti hatta bunla bitmeyip. Faturasız hattım olduğu için liralarımı da bitirdi... Ardından gençtürkcell olduğumdan dolayı cengaver hizmeti ile mesajlaştım kendisinin nereye girdim nasıl harcadığımı göremeceğini ama sistemin kesinlikle hata yapamacağını ve neyse onun yansımış olacağını söyledi. Neyse giden 10-15 lira oldu bir daha daha dikkatli oluruz paketimizi falan ona göre ayar çekerim derken. Dün akşam memlekete dönerken yine paket yapmam icab etti otobüste. Bugün öğleye kadar sadece whatsapp açık oldugu icin belki 50-60 mb anca indi. Gece kapattım hücreseli bilgi ekranı çıktı 950 mb falan dedim ha iyi düzelmiş. Derken gece 1-2 arkadaşların whatsapp grubuna bir bakmak için girdim telefon 5-10 dakika 3G de kaldı ve bilgi mesajı geldi 200 mb kaldıgına dair hemen kapattığımda 130 mb internet paketim kaldığını öğrendim ekrandan bu sefer. Artık paket yapmaya korkar oldum. Arkadaşlar ben yaklaşık 2-3 haftadır lira yüklemiyordum yeni bir uygulama vs mi geldi ya da ben hattımı 4.5 G ye yükseltmiş sim kartımı ona uygun almıştım. Bunla alakalı bir olay vs mi varda kotam hızlı hızlı bitiyor ben mi farketmiyorum anlamadım. Ama öyle bile olsa telefon kendi kafasına göre ne indirecek... Bu benim yaşadığım sorunları şu sıralar yaşayan arkadaşlar var mı merak ettim arkadaşlar o yüzden yazdım bunu merak ettim Onun haricinde yardımcı olabilecek ve ya bu sorun hakkında yorumda bulunmak istiyen arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum...

Hayırlı geceler herkese..

• Ne indiğinde anlam veremiyorsanız müşteri hizmetlerini arayıp bundan bahsedin. Trafiğinizin incelenmesini isteyin. Eğer Turkcell İnternet değil Turkcell GPRS ayarını kullanıyorsanız girdiğiniz sitelere kadar görebiliyorlar. Tabi ilk başta olmaz derler, ısrar edin, bu işlerden daha iyi anlayacak bir ekibe bağlayacaklar sizi.

Zamanında bu şekilde ücretsiz paket kullanırken ücretlendirilmemin Windows telefonunun multicast yayınlarından kaynaklandığını öğrenmiş ve bazı portalı engelleyerek bunu düzeltmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca iPhone'da uygulamaların veri kullanımını gösteren bir ekran ya da uygulama yok mu? Onlarla da takip edin...

• Yedekleme yapan programlar vardir, hangi program ne kadar net kullanıyor kontrol et.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Yedekleme yapan bir programım yok bu konuda çok hassasım. Yapsa bile 10 dakikada 700 -800 MB upload edemez ki... Programları tek tek görmeye bakacağım sıfırladım Oray'ı simdi.. Hediye 1Gb internetim var onun kullanımına göre bakalim sonuç ne olacak burdan paylaşırım. musteri hizmetleri ısrarıma rağmen özel hayatım oldugu icin zaten internet kullanımımı göremediklerini söyledi.. Bana şahsen saçma geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell.com.tr kullanim detayi

• Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt
    Oradan nerden ne kadar indirmiş görebiliyor muyum?

• Kilobyte cinsinden gorunuyor ama site yazmaz

• mozartagabey kullanıcısına yanıt
    İnternet kullanımına bak malar yasadışı normalde. Ama teknik bir konunun netleşmesi için müşteri izni de varken yapabilmeliler.
    Beni teknoloji birimi mi farklı bir birime bağlamışlardı. Turkcell GPRS erişim noktasını seçmemi istediler, Turkcell İnternet ile zaten göremiyorlardı. Sonra oradaki görevli canlı olarak bile kullanımımı görebiliyordu. Necat iletileri falan gönderdiğini söylemişti telefonun ki, normal bir site bağlanma isteği bile değil. İsteyince görebiliyorlar yani.

Bu yetkiye sahip biriyle görüşmek istediğinizi söyleyin, bir şekilde kullanımınızın incelenmesine izin verdiğinizi vs. yazarak kayıt açsınlar. Yoksa neden kullanayım ben İnternet kullanmadan paketim bitiren hattı, taşıyacağım falan deyin...

bu dediklerinizi kesinlikle yapacağım. Şimdi kullanım detayıma baktım telefon özellikle internet açıldığında 1 dakikada yaklaşık 5-6 kere 60 mb indirme yapmaya çalışmış yani buda 300 350 mb arası bir değer yapıyor ki paketi dediğim gibi bitirmeye yeter ama 1 dakikada o kadar hızlı bir şekilde nasıl indirdi anlamıyorum neyi indirmeye calısıyorsa... Aradıgımda en azından bunu söylerim ki 3G hızı ile daikada ortalama 330 mb indirmek imkansız bence.
  • mozartagabey kullanıcısına yanıt
    Sayfalar açılana kadar canım sıkılıyor, bu hızla bu dosyalar nasıl insin deyin. :))
    Bir uygulama ya da iletim sistemi güncellemesi değil değil mi? Olsa bile dakikada 300 MB için 40 Mbit hız lazım ki, baz istasyonu tek size hizmet vermiyorsa zor bir hız.
    Ama torrent, idm gibi yazılımlarla 39 Mbit gördüm. :)

• Kullanım detaylarınıza dökümanlarınıza bakmanızı öneririm .
    Tesekkurler önerilerinize uyarak kullanım detayından gördüklerimi ilettim. Liralarımı geri alamadım ama telefonumu açıp kapatmamı ve internet ayarlarımın guncellenecegini söylediler sistemsel bir problem olduğundan dolayı gerçekleştiğini belirttiler ve 1GB hediye paket aldım. Basta 4.5G li hatta geçtiğim icin acaba bazi kişilerde deneme amaçlı cikti da haberimiz mi yok oldu ya cikti sonra bir seyler mi iniyor ediyor diye korktum bende zaten bu kadar hızlı tükenince :)) ama değilmiş. Tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.