Kafam çok karışık. Sayısal öğrencisiyim çocukluğumdan beridir bilime merakım var. Fizik okumak istiyorum. Çeşit çeşit popüler bilim kitapları okudum, dergiler okudum. Yeri geldi fizikle yattım fizikle kalktım. Üniversite sınavından tahmini olarak 80 bin 100 bin arası gelecek. Denemeler böyle gösteriyor. Şehir dışına çıkma imkanım kesinlikle yok imkanları zorlasam bile yok ve bulunduğum şehirde fizik bölümü 416 binle alıyor. Tavan puanı 240 bin (bölüme 1. giren öğrenci)Sizce gitmeli miyim ? Başka mesleği severek yapabileceğimi zannetmiyorum.
Merhaba sana kendi görüşümü söyleyeyim. Bu konu hakkında bilgili veya yetkili birisi değilim. Sadece ben olsam ne yapardım onu söyleyeceğim. Yanlış bir görüş olabilir ama belki sana bir fikir verir diye söyleyeceğim.
Şimdi sen fizik dersini seviyorsun ve bunun anladığım kadarıyla bilimsel düzeyde olduğunu söylüyorsun. Eğer fiziği bir bilim olarak seviyorsan yani klasik iş hayatı olarak düşünmüyorsan her halükarda fizik okusan senin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Ancak çok geniş ve önemli bir konu olduğu için bence çok iyi bir eğitim almalısın. Ayrıca yüksek lisans doktora vesaire de şart. Çünkü sadece lisans ile bilimsel anlamda Fizikle uğraşmak zor. Lisansımı şehrimde yaparım yüksek lisans vesaire için daha üst yerleri kovalarım diyorsan şehrinde oku. Yok eğer böyle bir şansım yok diyorsan. Bence bahsettiğin puanla kapatan bir üniversitede fizik bölümü okumanın bir snlamı olmaz. Seni hayal ettiği noktaya taşıyacağını sanmam. Onu okuyacağını bence Fizik konusunda kendini araştırma ve okuma yöntemi ile geliştirsen daha çok ileri taşırsın diye düşünüyorum. Ayrıca yine Fizik ile bağlantılı ancak iş imkanı olan bir bölüm de okuyabilirsin bu sırada.
Bu şekilde konuşmamın sebebi şu Türkiye'de bu konularla ilgili alt yapının zayıf olması sebebiyle bahsettiğin düzeyde bir okulda bu bölümü okursan eğer hayalindeki şekilde bir işe sahip olman çok zor. Çünkü bu üniversitede gerekli donanımı elde etmen zordur. Tabii çok çaba harcar kendi başına araştırır öğrenmeye çalışır ve kendini oldukça geliştirirsen o zaman iş değişir. Ancak bu zordur onun yerine daha kaliteli bir okulda okursan bu tür hayalindeki işlere daha kolay ulaşacağını düşünüyorum. Yani kıyaslamanı yap artık sen.
Umarım faydalı olurum. Sana da kolay gelsin ve başarılar.