Şimdi Ara

SİRALAMANİZ SASİRTİRSA SU YANLiSA DUSMEYiN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaslar, lys nin de nihayet bitmesi ile tercih doneminin ve bunun ilk etabi olan siralamalarin ogrenilmesi surucinde yaklasik 1 aylik bir surec soz konusuydu ve su an 2 haftaya indirdik diyebiliriz.Bu oyle bir surec ki hemen hepimizin aklindan binbir ihtimal geciyor.Ve oyle bir surec ki bu , dusuncelerimiz bizi hic de istemeyecegimiz seylere kosullandirabiliyor.Ben kendi yaptigim yanlistan bu yanlisa,benim gibi, cok kisinin dustugune de sahit oldugumdan bu konuyu acmak istedim.Konuya geceyim..

2010 senesi ilk lys sinavi ogrencilerindenim.Acik soyleyeyim, berbat bir 4 sene gecirmis hemen hic calismadan lisenim sonlarina gelmistim. Ygs sinavi geldi catti.Ygs me guveniyordum aslinda. Ama o ana kadar en fazla 5 deneme cozdugum icin sinavi berbat yonettim ve esit agirlikci olarak fendn 12 net yapip sosyalden 19 net yapacak kadar yetistirdim. Her neyse 370 ygs 5 ve 100.000 siralama..

Sonra lys 1 sinavi ve hic bir sey bilmedigim bi geometri ile 12.sinifi 0 olan,onun disinda da bilsem de soru cozmedigim bir mat 2.

25.75 mat 12.50 geo

Edebiyatta da ayri hic bir emegim yoktu.
    Ama edebiyat hocami cok sevdiginden dersini cok cok iyi dinlemis ve dersteki testlerini onemsemistim. 51d 5 y. Cografyam cidden rezildi hic sevmedigim bi ders ama sansima 2010 da paragraf cikmisti 21 d 3y..

Ben siralamayi 50-60 k bekliyordum ve o yuzden seneye kalirim diyordum (edebiyat iyi gecince 40k filan olabikir diyordum. .Belki dokuz eylulde fln ing. İktisat yazarim diyordum ama bir sene daha kalmayi planliyordum,Hacettepe iktisat olsa kesin giderim bi tek diyordum.Cunku sinavdan once universite puanlarina filan bakarken hep gozume takiliyordu.Tabi sinav kotu gectiginden,olmayacagindan, Hacettepe iktisat cok istedigim bir yer gibi olmaya basladi.

Her neyse sonuckar aciklandi Tm 1 26k Tm 2 22.400 Tm 3 20 k ... Hic mi hic beklemedigim bir sonuc..

Her neyse bundan sonra normalde istedigim hukuk icin umutlandim yine istedigim pdr icin umutlandim ama ikisi de gelmedi ama tercih yaptigim icin bir sekilde Hacettepe iktisati da severek yazdim.13.Tercih.Cekim yasasiymis gibi sinavdan once soyledigim bir sekilde geldi.Yine uzgun degildim sadece ingilizce gelmesi diye uzuldum cunku o tembel lise hayatimda bogazici ne giden arkadaslarim ingilizceden (sinavda cikmiyor diye ilgilenmedikleri ve genelde ders olarak da sevmedikleri icin ) 2 zor alirken iyi bir anadolu ogretmen lisesinde 90 ustuydu ingilizce ortalamam ve cok sevdigim bir dersti.

Ama universiteye gidince iktisati hic istemedigimi farketmem 1 hafta surdu.Her gun gercekten olum gibiydi ve bir yil nasil gecti bilemezsiniz. Yeniden hazirlanmayi ailene kabullendirmek de ayri dert..

GUZEL bir bolum de olsa asla istemedigin bolumu yazmamali,bu basit bi oneri,herkes biliyor zaten. AMA :

İnsan siralamasini cok dusuk bekleyince zamanla ulasamayacagini dusundugu bolumler ilgi cekici gelmeye basliyor ve bu bir sure sonra insan zihninde inandiricilik kazaniyor istemedigin bolumu yazmamalisin sozunu unutturuyor cunku istedigini saniyorsun bir sekilde.Bence buna dikkat etmelisiniz.Siralamaniz 60k beklerken 40k gelebilir ve bu siralamada Cok iyi universitelerde "guzel" bolumler var. 100k beklerken 60k gelse de oyle tabi. Bunlar bazi seyleri insana unutturuyor ve gaflet dedigimiz sey zaten bu.Alternatif ararken aman yanlisa dusmeyelim.Alternatif oyle birseydir ki gelirse yine cok sevinirsin alternatifin tabiri caizse "gideri var " ise asla yazmayin,dedigim gibi istekleri unutturan ya da sahte istekler uyandiran bircok faktor var.Zaten o yuzden yanlis tercih yapiyoruz ya yoksa herkes biliyor istemedigi bolumu yazmamayi.

" %100 gercek " olan isteklerinizin pesine dusmeniz dilegiyle,hepinize hayirli bir tercih donemi dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Harikulade bir yazi teşekkürler :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağzına sağlık kardeşim çok doğru bi noktaya ayak basmışsın günümüzde bu cok sık olan bi durum çünkü gerek aile baskısı gerek sosyal çevre baskısı olsun çocuk mesleğinin iyi olmasını o mesleği sevmesinden önemli olduğunu düşünüyor hatta düşünüyorsa gene iyi mesleği sevmeyi düşünmeyende vardı olay sevdiğin için kötü bölümü yaz değil elbet her bölümün yüksek ve düşük yerleri var ama atıyorum aşcı olmak istiyosan en iyi yer 20 binle almış gastronomide sonra işte ben 17 yıldık teknik makina 18 binle almış puanım boşa gitmesin iş garanti gibi düşünmek yanlış sevdiğin işi yaparsın paranı taştan da olsa bi şekilde kazanırsın ama sevmediğin işi yaptığın sürece 100 bin dolarlarda kazansan mutlulugu yakalayamayabilirsin yada geç yakalarsın para herşeyi sayın alamaz diyesim geldi bea nasıl konuştuysam

• Yaa cok merak ettim..tekrar sinava girdin galiba nasil gecti ?tesekkurler bu arada yazi icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaslarin yaptigi esek sakasi
    11 yıl önce açıldı
    Bu icimdeki kaygilar nasil gecer
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.