Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn brkçlk ;
    son lamba kadığında ortalama 50 ile 100 klm yol gider duruma göre yakıt alınız.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CADDESİ NO:104
    ALSANCAK -İZMİR
    TEL:02324781313
    CEP:05462710820
    farukustaotogaz@hotmail.com
    www.farukustaotogaz.com
    **** CANGAS YETKİLİ BAYİİ
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    BRC MY 11 son sürüm kitini önerdiler. Performansa etkisi nedir ustam.
  • lethe_41 L kullanıcısına yanıt
    Sn lethe_41;
    ZAVV OLİ BORA KİT 'İ TAVSİYE EDERİM BORA KİT ORTALAMA ÜLKEMİZDE SON BİR YILDIR MEVCUT YALNIZ İTALYADA UZUN YILLARDIR MEVCUT.

YAĞLAMA SİTEMİ ÜZERİNDE ÖNEMLE DURMAK İSTİYORUM .
    YAĞLAMA SİSTEMİ TAM BİR PARA TUZĞIDIR. NEDENİ YENİ NESİL BÜTÜN BENZİNLİ VE DİZEL MOTORLAR DA SUBAP SİSTEMLERİ MALESEF ESKİ MOTORLAR GİBİ DAYANIKLI DEĞİL. SONRADAN TAKILAN YAĞLAMA SİSTEMLERİ MOTORU SOĞUTMAYA YÖNELİK HİÇBİR FAYDA SAĞLAMAMAKTADIR. BUNUN KANITLARI MEVCUT YAĞLAMA SİSTEMİ FAYDASINDAN ZİYADE ZARARI MEVCUT ÖZELLİKLE SUBAPLARIN ÜZERİNDE ZAMANLA YAĞ TORTUSU OLUŞMAKTA VE BU TORTU ZAMANLA SUBAP LASTİĞİ NİN ARASINA İNCEDEN GİREREK BU SEFER PİSTON TEPELERİNE YAĞ SALMAKTADIR. TABİ BU HEMEN OLAN BİR DURUM DEĞİL. BELLİ BİR KİLOMETREDEN SONRA OLUŞMAKTADIR. AMAÇ MOTORU SOĞUTMAK İSE BUNUN BAŞKA YOLLARI MEVCUT FAKAT BELLİ BİR KİLOMETREDEN SONRA YİNE SUBAP SORUNU YAŞANACAKTIR. BU GENELDE 50.000 İLE 80.000 KİLOMETRE SONRA BAŞLAR BUNUN BELİRTİLERİ ZAMANLA GÖSTERMEYE BAŞLAR. YALNIZ BU HER ARAÇTA VE BU BAHSETTİĞİMİZ YENİ NESİL ARAÇLARDA BU KİLOMETRELER DE OLUCAK DİYE BİR KAİDE YOKTUR. BUNU GECİKTİRMEK TAMAMİYLE ARACIN KULLANICISI İLE BAĞLANTILIRIDIR.

ÖRNEK ANİ KALKIŞ VE DÜŞÜK VİTESTE YÜKSEK DEVİR DE ARACI KULLLANMAMAK GEREKİYOR BU ZAMANLA MOTORU ÖZELLİKLE SUPALARI YORMAKTADIR.
    ARACIN MOTOR BAKIMLARINI ÖZELLİKLE MOTOR YAĞINI KALİTELİ VE MOTOR YAĞLARIN SINIFLARI MEVCUTTUR FABRİKA VERİLERİ NEYİ TAVSİYE EDİYORSA ONU KULLANINIZ.
    LGP TAKILAN ARAÇLAR DA YAPILAN EN BÜYÜK HATA İSE MOTOR SOĞUK İKEN GEÇİŞ DERECESİNİN DÜŞÜK TUTULMASI TAVSİYEMİZ YAZ KIŞ EN AZ 40 DERECEDE GEÇİRİLMESİDİR. MOTOR SICAK İKEN DE EN AZ 10 SANİYEDE AYARLANMASIDIR.

BEN OTOMOTİVİN 18 YILDIR İÇİNDEYİM SON 14 YILIM İSE OTOGAZ İLE UĞRAŞMAKTAYIM. AYNI ZAMAN DA 3.5 YILDIR KENDİ İŞLETMEMİ İŞETİYORUM BENİ ARAYAN DIŞARIDAN BİLGİ ALMAK İSTEYENLER VEYA KENDİ MÜŞTERİLERİM DE HEPSİ BİLİR KESİNLİKLE YAĞLAMA SİSTEMİNİ TAVSİYE ETMEM VE BEN BUNUN PARA TUZAĞI OLARAK GÖRÜYORUM .BENİM HALA HAZIRDA YAKLAŞIK 12.000 MÜŞTERİ PÖRTFÖYÜM MEVCUT SIRF PARAYI DÜŞÜNSEM ŞU ANDA HERHALDE SEKTÖRÜN EN ZENGİN BAYİSİ OLURDUM.

SİZ FORUM KULALINICILARINA ÖZELLİKLE YAĞLAMA SİSTEMİNE ÇOK TAKILANLAR İÇİN BASİT AMA GERÇEK BİR HESAP YAPALIM.

PİYASADA 100 İLE 600 TL ARASINDA ÇEŞİTLİ YAĞLAMA SİSTEMLERİ MEVCUT.

DİYELİMKİ ORTALAMA 400 TL YAĞLAMA SİSTEMİNE ÜCRET ÖDEMESİ YAPILDI

HER 10.000 KİLOMETREDE BİR DİYE SÖYLENİYOR AMA GENELDE EN FAZLA 6000 KİLOMETREDE YAĞ İLAVESİ YAPILMAKTA BUNUN FİYATI İSE ORTAMLA DÜZGÜN BİR YAĞ MARKASI 80 TL'DİR 70.000 KİLOMETREDE EN AZ ORTALAMA 10 KEZ YAĞ ALDIĞINIZI DÜŞÜNÜRSEK

YAĞLAMA SİSTEMİ 400 TL
    YAĞ FİYATI 10*80=800 TL
    TOPLAM =1200 TL

SUBAP YENİLEMESİ İSE ÜSTELİK ÇELİK SUBAPLAR DAHİL ORTALAMA 1200 - 1500 TL ARASINDADIR. HESAP ORTADA AYNI ZAMANDA ÇELİK SUBAP TAKILDIĞINDA ORTALAMA 100.000 -150.000 KİLOMETRE DAYANMAKTADIR.

KARAR SİZ DEĞERLİ ARAÇ SAHİPLERİNİN TAKTİRİDİR.

FARUK BEKTAŞ

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK -İZMİR
    www.farukustaotogaz.com
    ZAVVOLİCANGAS YETKİLİ BAYİİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 1 Ağustos 2014; 2:51:02 >

• gastan kullanıcısına yanıt
    Sn gastan;

Aracınız da subap sistemi sorunu yaşanmamaktadır. Size tavsiyem servis ağı geniş ve herşeyi ile orjinal ürün montajı yaptırınız.
    Prins markası herşeyi ile orjinal bir ürün değil. Lpg tankları olsun üzerindeki şamandıalrı dahil orjinal değil. Özellikle kehn enjektörleri çok övünürler fakat o bile kendi enjektörleri değil.Servis ağı diğer markalara göre dar.

BENİM HERZAMAN SÖYLEDİĞİM DOĞRU MARKA VE DOĞRU SERVİS ,
    MONTAJ SONRASI SERVİS VE NEREYE GİDERSENİZ GİDİN YEDEK PARÇA VE SERVİS AĞININ OLMASIDIR.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK -İZMİR
    www.farukustaotogaz.com

• sp@rkle kullanıcısına yanıt
    Sn sp@rkle ;

Ekstra bir etkisi yok aynı perfonması alırısınız fazladan ücret ödemeyiniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK -İZMİR
    www.farukustaotogaz.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: FARUK USTA

Sn gastan;

Aracınız da subap sistemi sorunu yaşanmamaktadır. Size tavsiyem servis ağı geniş ve herşeyi ile orjinal ürün montajı yaptırınız.
    Prins markası herşeyi ile orjinal bir ürün değil. Lpg tankları olsun üzerindeki şamandıalrı dahil orjinal değil. Özellikle kehn enjektörleri çok övünürler fakat o bile kendi enjektörleri değil.Servis ağı diğer markalara göre dar.

BENİM HERZAMAN SÖYLEDİĞİM DOĞRU MARKA VE DOĞRU SERVİS ,
    MONTAJ SONRASI SERVİS VE NEREYE GİDERSENİZ GİDİN YEDEK PARÇA VE SERVİS AĞININ OLMASIDIR.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK -İZMİR
    www.farukustaotogaz.com

Herseyiyle orijinal servis agi genis marka hangisi peki marka vermiyorsaniz pm atabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Montaj yaptırmak isyteyen forum kullanıcılarına öncelikli tavsiyem NEYİ, NERDE VE NASIL taktırcağınız gibi soruları kendinize sorup ondan sonra arayışa girmelerini tavsiye ederim. Hiçbir zaman rakamlara aldanıp montaj yaptırmayınız.
    Öncelikle marka seçimi; marka seçimi yaparken uzun vadeli yedek parça teminin de sorun yaşanıp yaşanmıyacağından emin olunuz. En önemlisi ürün kalitesini sorgulayınız.
    İkinci olarak montaj bütün sıralı sistemler de hemen hemen montaj uygulaması aynııdır. Fakat montaj uygulamarın her araca ve motora farklı uygulandığı bütün lpg markaların araçların motor tiplerine göre ürünler mevcut. Örnek vermek gerekirse HONDA ACCORD 2.4 190 HP 4 silindirli araca ZAVVOLİ standart kit takılamaz. Bu araca TAM verim ve sonuç almak istiyorsanız ZAVVOLİ SÜPER KİT taktırmalısınız. Bu yüzde öncelikle doğru bilgi alacağınız servisi seçmelisiniz.
    Şunu hiçbir ZAMAN unutmamalısınız dünyanın en pahalı markasını takmak demek en iyi sonucu alırsınız anlanına gelmez. O yüzden aracınıza olması gereken ürün ve markaları tercih ediniz.

Son olarak ama esasında en önemlisi montaj sonrası servis hizmetidir. Malesef sektörümüz de bu sık yaşanan sorunların başında geliyor. Daha öncede dediğim gibi siz dünyanın en pahalı cihazını da taktırsanız dahi mutlaka benzinli veya bir dizel araç ta ne tür arızalar ve problemler çıkıyorsa lpg sistemlerin de bu olabilir ve bunu gayet normal karşılamak gerekiyor.O yüzden montaj sonrası teknik destek ve yaptığı işin arakasında olan bir servis olmalıdır. problemler ve sorunlar karşısın da 7-24 ulaşabilceğiniz, muhattap bulmanız, her türlü teknik konuda size destek ve doğru yönlendirmeler yapması gerekiyor.

Bu dediğim konular dikkat edip bilinçli bir şekilde montaj yaptırdığınız sürece problem yaşamanız gerçek anlam da zor.Rakamlara kesinlikle aldanıp iş yaptırmayınız.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    FAKS:02324796491
    ZAVVOLİ-CANGAS YETKİLİ BAYİİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 1 Ağustos 2014; 2:39:04 >

Tesekkurer faruk usta verdigin bilgiler icin. Bir kac sorum daha olacak. Bora kit in dier marka ve dier normal kitlerden farki nedir. Aracimizin subablarini korumaya nasil yardimci olur. Ve Kocaeli zav oli Bayisi Kogaz hakkinda montaj , ustalik konusunda yeterlimidir onerirmisiniz. Saolasiniz tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethe_41 -- 1 Ağustos 2014; 7:21:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Internete Prins yazdım ve sonuclara bakınırken Faruk ustanın Prins hakkındaki yazdıklarını gördüm. Enjektörleri kendi enjektörleri değil nedemek? bayisi oldugun markaların kendi tankı ve multivalfi mi var? ECR lerini paylaşırsan onları kimin ürettigini hep beraber görmüş oluruz,
  • lethe_41 L kullanıcısına yanıt
    SN lethe_41 ;

Borakitin diğer birçok markalardan farkı içindeki yazılımn yeni eknoloji motorlara uyunlu olmasıdır. Kolay kolay arıza lambası yaktırmaz. Subapları korumaya yönelik katkısı olrmu desek bu hiçbir cihaz da mümkün değil. Fakat yeni yazılım sayesinde ideal ayarlara ulaştığında düzgün bir yanma sağlar buda motoru korumaya yardımcı olur. Kogaz servis olarak tecrübeli ve aynı zamanda firma sahibi de konuya müşterilerine sahip bir kişidir.
    Montaj konusunda yanında mutlaka tecrübeli işi bilen arkadaşlar vardır zira problemli işçiliği benim gibi asla sevmez.

İyi günler dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • YusufKara Y kullanıcısına yanıt
    Sn YusufKara ;

Öncelikle bir konu da anlaşalım.Bayisi olduğum veya olmadığım hiçbir bir çok lpg markası bir defa lpg tankını üretmez. Bazı istisnai marklar hariç Örnek Atiker kendi tankını üretiyor. Atikeri zaten sektörden bilmeyen yoktur bu işe ilk lpg tanklarını üretimi ile başladı. Onun dışın da pek fazla lpg tankı üreten firma yok. Yalnız ZAVVOLİ TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ VE AYNI ZAMANDA CANGAS OTOGAZ SİSTEMLERİNİ ÜRETEN FİRMA KONYADA KENDİ SAKA LPG TANKLARINI DA ÜRETMEKTEDİR.

MULTİVALFLERE GELİNCE BİRÇOK MARKA KENDİ MARKA PATENTİ ALTINDA ÜRETİM YAPMAKTADIR. ZAVOOLİ,CANGAS,BRC,LANDİRENZO,ALDESA,ATİKER,BEDİNİ,LANDİ,VİALLE,MİMGAS vs.

LPG ENJEKTÖRLERİNE GELİNCE KENDİ ENJEKTÖRLERİNİ BİRÇOK MARKA NEREDEYSE KENDİ MARKA PATENTİ ALTINDA ÜRETİM YAPMAKTADIR.

ZAVVOLİ PAN JET
    BRC ,LANDİ RENZO GİBİ KÖKLÜ MARKALAR KENDİ MARKASI ALTINDA ÜRETİM YAPMAKTADIR.

HAKLI OLARAKTAN ŞUNU DİYEBİLİRİSNİZ BUNLARIN HEPSİNİ KENDİLERİMİ ÜRETİYOR. BİRÇOK MARKA AYNI ÇATI ALTINDA ÜRETİM YAPMASI ZOR. SONUÇ OLARAK KENDİ MARKALARI ADI ALTINDA ÜRETİM VE SATIŞ YAPMAKTADIRLAR.

BEN ŞUNA KARŞIYIM TEK MARKA AMA FARKLI SEÇENEKLER PRİNS OLARKA BİZE TÜRKİYE PİYASAINDA NEDEN KENDİ MARKASI ADI ALTINDA ŞAMANDIRA MEVCUT TAKILMIYOR.BEN ŞAHSEN HOLLANDAYA GİTTİM VE BİR ÇOK ŞEYİ YERİNDE GÖRME FIRSATI BULDUM. HOLLANDADA PRİNS SİTESİNE (http://www.prinsautogas.com/en/products/components/injectors/injectors.html ) GİRDİĞİMDE MULTİVALF VE ÖZELLİKLE SİLVİRLİNE ENJEKTÖR TANITIMI YAPILMAMAKTADIR. EN AZINDA DİĞER MARKALARIN SİTESİNDE TÜKETİCİYE SUNDUKLARI BÜTÜN ÜRÜNLERİN TANITIMI MEVCUT.

İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

Faruk usta,

duzeltme yaptıgın icin tesekkurler. demekki kendi tankını ve multivalfini uretmek farklı bir konuymuş. Enjektör konusunu bidaha araştır istersen. veya seneye Polonyadaki fuara gidersen faydalı olur. senin markalarında Polonya da fuardaydı :) hatta BRC markasının altında teleflex ve zavoli markaları vardı, aynı standta !. cangazın standı farklıydı ;)

konuyu daha fazla uzatıp seni yormayacağım. bir de ohm metrenin iki ucunu enjektör soketinin iki ucuna degdirdiğinde kaç ohm oldugunu gösterir :)

hayırlı ısler
  • YusufKara Y kullanıcısına yanıt
    Sn YusufKara ;

BİLİNDİĞİ ÜZERE SEKTÖRÜ TAKİP EDENLER BAZI FURALARA DİSTRİBÜTÖR BAZI FUARLARA İSE DİREK KENDİLERİ KATILIRLAR. Polonya da ki fuarda brc ve zavolinin olması tek nedeni BU İKİ MARKAYI MTM ŞİRKETİ SATIN ALDI. BU NEDENLE ULUSLAR ARASI FUARLARI NTEK ÇATI ALTINDA GİRİYORLAR. CANGAS İSE BAĞIMSIZ ÜRETİCİSİ CAF ŞİRKETLER GRUBUDUR. CAF AYNI ZAMANDA zavoli TÜRKİYE GENEL DİSTRİBÜTÖRÜDÜR.

BU ARADA EN SON YAZDIĞINIZ BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

FARUK USTA
  • Faruk Usta arabam sogukken gaza geçince sönüyordu.Bugun bıraktım tüm gün ve arabanın bujılerınde sorun olduguunu ve patlama yaptıgını söylediler.Değiştirince sorun ortadan kalkar diyorlar.Sızın yorumunuz nedır acaba?
  • MA11 kullanıcısına yanıt
    Sn MA11;

Ateşleme hatası bir seçenek sonuç vermez ise lpg enjektölerinde sorun olabilir. Bu arada aracın marka model ve motor bilgisi ile lpg markasını belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Araç 2012 model Seat ibiza ve 18bin km'de.3-4 seferdir gidiyorum ve bugun bana beyın dahıl herseyın degıstırılıp tekrar bakıldıgını aynı hatanın yıne verdıgını soyledıler.Adam eski tamırcı oldugunu ve bujilere baktıgınıı,onunda patlama yaptıgını söyledi.

Yarın ilk iş servise baktırcam ve onaa göre bi yol izlemeyi dusunuyorum.

Edit: BRC takılı bu arada. 1.4 85 HP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MA11 -- 2 Ağustos 2014; 1:39:08 >
  • MA11 kullanıcısına yanıt
    Sn MA11;

öNCEKİ YAZDIĞIMI DİKKATE ALINIRSA SONUCA GİDEBİLİRİSİNİZ.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • BALÇOVA UÇKUYULAR SHELL'DE ÜCRETSİZ LPG KONTROL KAMPANYASI HERKESİ BEKLERİZ. 07-08 AĞUSTOS 'AKADAR BURDAYIZ

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
     SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA )

• faruk usta 2011 elantra lpg uyumlumudur ve hangi kiti önerirsiniz.
  • ozden61 kullanıcısına yanıt
    Sn ozden61 ;
    Lpg uyumu konusun da bir sıkıntı yok. Dikkat etmeniz gereken doğru marka doğru yerde montaj yaptırmanızdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104 ( SKODA VOSMER KARŞISI)
    ALSANCAK-İZMİR
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.