Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn obegzz ;

Aracınız da muhtemelen ateşleme sisteminde sorun gözüküyor. Düşük devirlerde ve viteste butür sorun lar olabilir. Eğer bunlarda sıkıntı yok ise eğer lpg enjektörlewrinde sorun oalbilir. Bunun için aracı incelemek gerekiyor.
    İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104 ( SKODA VOSMER KARŞISI)
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOLİ-CANGAS YETKİLİ BAYİİ
  • Aracimin ruhsat plakasiyla lpg/cng kagidindaki plaka farkli vizede sorun cikar mi acill yardima ihtiyacim var pazartesi vizeye gidicem tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn faruk usta 2003 ğpel meriva arabama atiker safe fast obd2 siatem takılı en son test ettiğimde ortalama 110 km süratle klima kapalı 0,28 krş yakmakta bana biraz fazla gibi geli takılalı henüz 3000 km oldu görüşünüzü alabilirmiyim
  • abdulkadirrmalatya A kullanıcısına yanıt
    Sn abdulkadirrmalatya ;

Herhangibir sorun çıkmaz normal bir şekilde viye gidebilirisniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • maslan7 kullanıcısına yanıt
    Sn maslan7 ;

DEğerler biraz yüksek muhtemeln ince bir ayarla yakıt değeri düşecektir. Bu arada aracınızın motor bakımını özellilkle ateşleme bujileinin iyi olduğundan emin olun.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Montaj yaptırmak isyeteyen forum kullanıcılarına öncelikli tavsiyem NEYİ, NEREDE VE NASIL gibi soruları kendinize sorup ondan sonra arayışa girmelerini tavsiye ederim. Hiçbir zaman rakamlara aldanıp montaj yaptırmayınız.
    Öncelikle marka seçimi marka seçimi yaparken uzun vadeli yedek parça teminin de sorun yaşanıp yaşanmıyacağı hakkında emin olunuz. En önemlisi ürün kalitesini sorgulayınız.
    İkinci olarak montaj bütün sıralı sistemler de hemen hemen montaj uygulaması aynıdır. Fakat montaj uygulaması her araca ve motora farklı uygulandığı ve bütün lpg markaların araçların motor tiplerine göre ürünler mevcut. Örnek vermek gerekirse HONDA ACCORD 2.4 190 HP 4 silindirli araca **** standart kit takılamaz. Bu araca TAM verim ve sonuç almak istiyorsanız **** SÜPER KİT taktırmalısınız. Bu yüzden öncelikle doğru bilgi alacağınız servisi seçmelisiniz.
    Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız dünyanın en pahalı markasını takmak demek en iyi sonucu alırsınız anlamına gelmez. O yüzden aracınıza olması gereken ürün ve markaları tercih ediniz.

Son alarak ama esasında en önemlisi montaj sonrası servis hizmetidir. Malesef sektörümüz de bu sık yaşanan sorunların başında geliyor. Daha öncede dediğim gibi siz dünyanı en pahalı cihazını da taktırsanız da mutlaka benzinli veya bir dizel araçta ne tür arızalar ve problemler çıkıyorsa ise lpg sistemlerin de bu olabilir ve bunu gayet normal karşılamak gerekiyor.O yüzden montaj sonrası teknik destek ve yaptığı işin arakasında olan bir servis olmalıdır. problemler ve sorunlar karşısın da 7-24 ulaşabilceğiniz, muhattap bulmanız, her türlü teknik konuda size destek ve doğru yönlendirmeler yapması gerekiyor.

Bu dediğim konular dikkat edip bilinçli bir şekilde montaj yaptırdığınız sürece problem yaşamanız gerçek anlam da zor.Rakamlara kesinlikle aladanıp iş yaptırmayınız.
    Siz araç sahipleri blinçli yaklaştığınız sürece sorun yaşamanız neredeyse olanaksız.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    ZAVVOVLİ-CANGAS YETKİLİ SERVİS VE BAYİİ

• Merhaba ustam,Aracımda böyle bir problem var.

quote:

- Araç Mitsubishi Lancer 1.8 CVT.Üstündeki LPG sistemi Wentgas.Enjektörler ise Keihin marka.OBD'li bir sistem

-Sorunum şu.Araç kafasına göre - sanki gaz akışı yeterli gelmiyor gibi yoldayken teklemeye başlıyor.Sonra benzine alıp tekrar LPG geçirdiğimde ise sorun kalkıyor.Bazen ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlamam gerekiyor.

-Teklemeye başladığı an gaza yüklendiğimde ise kesik bir şekilde devir yükseliyor ve sonunda LPG sistemi hata verip ötüyor ve benzine geçiyor.Bu durumda tekrar arabayı durdurup çalıştırmam gerekiyor.

-Bu akşam köyden dönerken,bozuk yoldan düzgün asfalta çıktığımda tekleme sorunu 1 km sonra felan başladı.Benzine alıp tekrar LPG geçirdiğimde sorun felan kalmadı.

-Burada 2 tane LPGciye götürdüm ki götürdüğüm zaman LPG filtresini değiştirdim ve tekrar kalibrasyon yaptırdım.Ayrıca yolda da ayar yaptırdım.Bu bakımları sırasında hiç bir tekleme belirtisi vs göstermedi araba.

Daha önce buna benzer bi durumla karşılaşmış olanınız var mı ? Aklıma akü'den midir acaba diye geliyor ama ? Bujilerden olsa sorun düzelse bile teklemeye devam eder.Sorun yokkken gayet güzel bi şekilde hızlanıyor aracım.

MAF sensörünü değiştirdik.Sorun düzelmedi
    Arka LPG deposundaki gaz kesicinin bi parçası iptal edildi.

yukarda bahsettiğim sorunun çözümü var ama ister istemez insanın kafasına takılıyor

• Merhaba,

2006 model Grander Punto 1.4 aracımdaki Atiker Sıralı Lpg sisteminde lpgye geç geçme sorunu yaşıyorum. Şöyle ki, bazen 8-10 km ye kadar geçiş yapmayabiliyor ki varacağım yere varmış oluyorum. Bu sorun havaların soğumasıyla birlikte başladı. Ancak bazı durumlarda geçirmeyi becerebildim, şöyle ki:

- Bir defasında 1.5 - 2 km yol gittikten sonra varacağım yere varmış olmama rağmen hala benzinde idi. Kontağı kapattım 30sn sonra tekrar çalıştırdım, 30sn daha bekleyip vitese takıp 2m ilerledim, hemen lpgye geçti.

- Sonraki sefer yola çıktıktan 10km sonra hala daha geçmemişti (motor çoktan 90 dereceye gelmişti.) Arabayı sağa çekip yine kontağı kapatıp açtım. Yola çıkmadan geçti.

- Asıl ilginç olan bu örnek: Yola çıktım 1km sonra ışıkta kontak kapayıp açtım, geçmedi. 2km de bi daha kontak kapat açtım, yine geçmedi, 300-400m sonra kontak kapatmadan kendi geçiş yaptı.

Aracımın sorunu ne olabilir ve nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

• ::ZaFeR:: kullanıcısına yanıt
    Sn Zafer::

Aracınız daki sorun muhtemlen lpg enjektörlerinden veya regülatörden olabilir. Regülatörden emme manifolduna yakıt verirse aynı sorun yaşanabilir. Bunun için aracı incelemek gerekiyor. Filtre veya yarla düzelebilecek bir olay değil.

Araçta karıştırma dediğimiza olay mevcut.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • barisgecer kullanıcısına yanıt
    Sn barisgecer ;

Aracınızın lpg regülatör sıcaklık sensöründe sorun olabilir. Muhtemelen temazsızlık yapıyor. Değiştirmenizi tavsiye ederi. ( sıcaklık sensörünü )

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: FARUK USTA

Sn Zafer::

Aracınız daki sorun muhtemlen lpg enjektörlerinden veya regülatörden olabilir. Regülatörden emme manifolduna yakıt verirse aynı sorun yaşanabilir. Bunun için aracı incelemek gerekiyor. Filtre veya yarla düzelebilecek bir olay değil.

Araçta karıştırma dediğimiza olay mevcut.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

Cevap için teşekkür ederim usta.Şu an görevim nedeniyle Batman'dayim.Buralarda düzgün usta bulmak biraz sıkıntılı açıkcası.Şimdilik geçici çözümüyle idare edeceğiz artık buralarda.
  • Faruk Bey İyi günler 2009 Lacetti 1.6 wttc otomatik benzinli araç sahibiyim..Lpg hakkında çok bilgi sahibi değilim..Taktıracağım cihazlar nasıl olmalıdır..Bilgi verirseniz sevinirim..Aracım 50 kuruş yakıyor lpg taktırdığım zaman tahmini ne kadar bir yakıt tasarrufu olur??

Cevabınız için şimdiden Teşekkür ederim..
  • Tek nokta enjeksiyonlu araçlara sıralı sistem takıldığında genelde problem oluyor tezi doğrumu.Mesela benim karşılaştıklarım atlama paylama yapıyor tekleme yapıyor çok yakıyor şeklinde.
    Yani tüplü araç kullanılacaksa ya karbüratörlü yada çok noktadan enjeksiyonlumu olmalı?
  • Faruk ustam bir sorum olucak 1999 astra g aracımız var sakaryada landirenzo kiti taktirdik fakat taktirmaz olaydik montaj çok amatörce yapılmış ve çıkan arızalar duzeltilemiyor aracı gazdan çekince sirkeleme yapıyor neden olabilir ve de ilk basta motor sogukken benzine geçerken bazı zamanlar gaz yemiyor veya kendi kendine 3000 devirlere çıkıyor birde LPG depo göstergesi arizali bu şikayetlerle gittik 150 TL ye LPG beynini değiştirdi orjinaliyle fakat arızalar hayla devam ediyor müsait olamadigimizdan uzun zamandır gidemedik sizce sorun ne olabilir yardımcı olursanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomili E kullanıcısına yanıt
    Sn ekonomili ;
    Aracınıza kaliteli marka doğru montaj ve montaj sonrası servis hizmetinin iyi olan yer eçiniz. Bu konuda Perfonmans konusunda bu dediklerim olur ise sıkıntı yaşamssınız. Yakıt tasarrufu %40 ile %50 arasıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • iyi günler faruk usta aracım 2012 model fulence. Aracım 6000 km de iken Gaziantep'te bir zavoli bayisine gidip aracıma lpg taktırdım. Geçen kış aracım sabahları bir çok kez 2. ya da 3. marşta çalışıyordu durumu defalarca lpg servisine anlattım. Bu sıralı sistem lpg olduğu için aracınız ilk olarak benzinde çalışır. Bu arzanız lpg ile ilgili değil dediler ayar verip gönderdiler. Renault yetkili servise de durumu anlattım onlar da baktılar ve bir sıkıntı olmadığını söylediler. Şu an aracım 29000 km de ve yaklaşık iki haftadır aracımda kışın zor çalışma sıkıntısının devamı olduğunu tahmin ettiğim bir tekleme var. Öncelikle bu teklemenin nasıl olduğunu anlatayım. Araç rölantide çok güzel çalışıyor. hareket halinde 2. ve 3. viteste(1800 ile 3000 devir aralığında da diyebilirim) gaza basınca araba silkeliyor, gaz yemiyor, çekişten düşüyor, sanki gaz ara ara kesiliyor. Benzinde böyle bir durum söz konusu değil. Hafta içi gazı bağlattığım yere gittim durumu anlattım. Aracın kaputunu dahi açmadan usta bujilerdendir dedi. Oradan Renault servisine gittim aracın bujilerini kontrol ettiler, bujilerde bir sıkıntı olmadığını belirttiler. ( bu arada bujileri değiştirelim 13000 km olmuş). Aracı arza testine soktular ve hiç bir arza olmadığını söylediler. Ertesi gün yine lpg yi bağlattığım yere gittim seke seke , bujilerin sağlam olduğunu söylediler dedim, gaz filtresini değiştirdiler ama sorunum geçmedi. Sonra tekrar gittim lpg bayisine ustayı da yanıma alıp beraber tur attık arzayı fark etti ve bana ateşleme bobininden dedi. Oradan çıkıp başka zavoli lpg bayisine gittim. Ordaki ustaya durumu anlattım lpg yi bilgisayara bağladı ve her şeyin normal olduğunu söyledi. Ben de ısrarla tekleme olduğunu belirtince test sürüşüne çıktık ve o da arzayı fark etti. LPG enjektörlerinden birisi arzalı ama hangisi arzalı onu anlayamadık dedi. Motor arza ışığı yanınca tekrar gel bakalım dedi, ben de iyi günler dedim ve çıktım. Ne yapmam lazım hangi ustanın dediğini yapayım bir türlü karar veremedim. Aracım daha sıfır sayılır bu arzanın motora zarar vermesinden korkuyorum. Sorunun ne olduğu ve ne yapmam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. boş yere masraf etmek istemiyorum. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

• serpond S kullanıcısına yanıt
    Sn serpond ;

Tek nokta enjeksiyonlulara sıralı sistem takılmaz. Bunun için tek nokta enjeksiyonlu sistem montajı yapılır. Patlatma tek noktalarda ateşleme sisteminde sorun var ise yapar. Bunun nedenide buji kablosu veyan ateşleme bujilerin arızalı olmasıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • sahinkp54 kullanıcısına yanıt
    Sn sahinkp54;

Aracınız da ki silkeleme sorunu lpg enjektörlerinde olabilir. Soğok iken oluşan arızada lpg enjektörlerinde kaynaklanabilir. Bunu detaylı incelenmesi gerekiyor. tavsiyem enjektröler üzerinde durulmasıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • acel-27 A kullanıcısına yanıt
    Sn acel-27;

Aracınız da arıza birincisi geç çalışma aracınzı en son park etmeye son 5-10 kilometre kala benzine alınız eğer sabah aracınız direk benzin konumnundaolucaktır rarcınzı rahat çalışyorsa ise arıza lpg sistemindedir. Fakat yine geç çalışırsa sorun benzin sisteminde basınç düşüklüğü var demektri. bunun için benzin pompası basınç testi yapılır.

Eğer sıkıntgı lpg de ise yapılacak kontroler 1. Si regülatör kaçak testi ;
    REgülatör emiş çıkışında aracı stop ettiğinizde ( araç bir dakika kadar lpg çalıştırılıp hemen stop ettirilerek test edilir ) hemen regülatör de bulunan emiş hortumu çıkarılıp lpg kaçak dedektörü ile kaçak tesit yapılır.

2.si ; lpg enjektör testi

Aynı test tekrar araç lpg DE çalıştırılıp hemen stop edip lpg enjektörlerin alt hortumları sökülüp enjektör çıkışlarında sızıntı olup olmadığı kontrol edilir.

Not: bu tür arızalar emme manifoldunda yüksek gaz yoğunlamsı oluştuğu için motor soğuk iken aynı anda benzin ve lpg'yi yakmadığı için geç çalışma meydana gelir. Gün içinde v-veya motor sıcak iken çalışır.

Diğer sorununuz tekleme TESpiti çok kolay 1.Sİ lpg programlaı üzerinde enjektör test sayfası mevcut araç seyir halinde iken silkelem anında lpg enjektörleri tek tek kapatıp sorun lu enjektör test edilir. GErekli değişim yapılır.

2.Sİ ince kargaburun ile enjektör hortumları sıkılarak çalışma durumlarına bakılır.

En doğrusu 1.si enjektör testidir.

DEtaylı bilgi için telefonla irtibata geçebilirisiniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

• AUDİO A3 LPG MONTAJI

https://www.facebook.com/206477259543647/photos/a.307558709435501.1073741838.206477259543647/307558752768830/?type=1&theater

FARUK USTA OTOGAZ
    (SKODA VOSMER KARŞISI )
    ALSANCAK-İZMİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 13 Ekim 2014; 3:12:40 >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.