Şimdi Ara

Sırasıyla Priştine-Üsküp-Tiran-Podgorica-Saraybosna Ulaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kendimce bir rota çizdim vizesiz; (istanbuldan priştineye uçakla gittikten sonra diğer ulaşımlar otobüsle olucak, saraybosnadan uçakla dönüş)

2 nisan perşembe 7 nisan salı arasında olucak büyük ihtimal, perşembe sabah priştineye uçakla inip gün içinde gezdikten sonra, orada kalmadan akşama üsküpe geçeğiz

üsküpde kalıp ertesi gün içinde üsküpü gezip akşamına tirana geçmeyi düşünüyoruz, sabah tiranda oluruz, yani cumartesi sabahı oluyor

gün boyu tiranda gezip akşamına podgorica ya geçmeyi düşünüyoruz pazar sabahı orada olsak iyi olur, aynı şekilde gün içinde gezip pazar akşamınada saraybosnaya geçmeyi düşünüyoruz pazartesi orayı gezer salı günü döneriz

otobüs ile ulaşım ücret saat vs. bunları merak ediyorum

not : ohrid gölü kotor mostar vs. buralara uğra diyen arkadaşlar olabilir, başkentlerden ulaşım daha kolay olur diye başkentleri seçtim, birde zaman kısıtlı biraz

bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangibirey -- 8 Mart 2015; 16:26:24 >

• Arac kiralayarak mi yapicaksin,kac gunluk bi plan yapacaksin,uskup donuslu bilet aldiysan donuse yonelik bi plan mi yapacaksin ? Aslinda bircok yonden soruda eksiklikler var.Tahminime gore kendince bi planin var fakat rotada bir takim uyumsuzluklar var bence.Ozellikle Karadag konusunda.Podgorica aslinda baskent olarak gecsede pek bisey yok benim tavsiyem tabi ki budva ve kotoru gormen.Ozellikle kotoru gormelisin.
    Uskup'ten Tiran'a gecersin.Uskup Tiran'a gore daha iyi bi sehir bence.Ama Tiranda harcayacagin zamani Ohridte harcamani tavsiye ederim.Oradan karadaga geciceksin fakat bastada anlattigim gibi bence bi rota degisikligi yapip kotora gitmen senin yararina olur.Ve oradan Saraybosna yapabilirsin.
    Bu rota icin imkanin varsa arac kiralaman cok iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nakres93

Arac kiralayarak mi yapicaksin,kac gunluk bi plan yapacaksin,uskup donuslu bilet aldiysan donuse yonelik bi plan mi yapacaksin ? Aslinda bircok yonden soruda eksiklikler var.Tahminime gore kendince bi planin var fakat rotada bir takim uyumsuzluklar var bence.Ozellikle Karadag konusunda.Podgorica aslinda baskent olarak gecsede pek bisey yok benim tavsiyem tabi ki budva ve kotoru gormen.Ozellikle kotoru gormelisin.
    Uskup'ten Tiran'a gecersin.Uskup Tiran'a gore daha iyi bi sehir bence.Ama Tiranda harcayacagin zamani Ohridte harcamani tavsiye ederim.Oradan karadaga geciceksin fakat bastada anlattigim gibi bence bi rota degisikligi yapip kotora gitmen senin yararina olur.Ve oradan Saraybosna yapabilirsin.
    Bu rota icin imkanin varsa arac kiralaman cok iyi olur.

hocam ilk mesajı editledim, size zahmet tekrar okursanız, birde ulaşım otobüsle olucak mecbur aynı şehirden dönmeyeceğimiz için araba kiralamak olmaz sanırım heralde

• Yaptığın rotaya göre planın güzel dostum umarım iyi vakit geçirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nakres93

Yaptığın rotaya göre planın güzel dostum umarım iyi vakit geçirirsin.

teşekkürler hocam umarım güzel olur
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

Merhaba arkadaşlar, kendimce bir rota çizdim vizesiz; (istanbuldan priştineye uçakla gittikten sonra diğer ulaşımlar otobüsle olucak, saraybosnadan uçakla dönüş)

2 nisan perşembe 7 nisan salı arasında olucak büyük ihtimal, perşembe sabah priştineye uçakla inip gün içinde gezdikten sonra, orada kalmadan akşama üsküpe geçeğiz

üsküpde kalıp ertesi gün içinde üsküpü gezip akşamına tirana geçmeyi düşünüyoruz, sabah tiranda oluruz, yani cumartesi sabahı oluyor

gün boyu tiranda gezip akşamına podgorica ya geçmeyi düşünüyoruz pazar sabahı orada olsak iyi olur, aynı şekilde gün içinde gezip pazar akşamınada saraybosnaya geçmeyi düşünüyoruz pazartesi orayı gezer salı günü döneriz

not : ohrid gölü kotor mostar vs. buralara uğra diyen arkadaşlar olabilir, başkentlerden ulaşım daha kolay olur diye başkentleri seçtim, birde zaman kısıtlı biraz

uçak biletini gidiş dönüş almalısın.
    ben öyle biliyorum.

kapıdan geri dönme ihtimalin var.
    piriştine giriş - dönüş olması lazım.
    ben okuduklarımdan biliyorum yanlış olmasın..

http://www.eksiduyuru.com/duyuru/663868/belgrad-saraybosna-belgrad

bak burdan oku..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belgrad?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

Merhaba arkadaşlar, kendimce bir rota çizdim vizesiz; (istanbuldan priştineye uçakla gittikten sonra diğer ulaşımlar otobüsle olucak, saraybosnadan uçakla dönüş)

ben öyle biliyorum.

bak burdan oku..

bunu bilmiyordum ya, bu peki kesin net bişey mi yoksa risk mi

biraz araştırdım da, bazıları sorun olmadı diyor bazıları sorun olabilir diyor

aynı yerden dönmek biraz zor ya yaklaşık 10 saatlik yol eklemem gerekiyor bunun için

• quote:

quote:

quote:

ben öyle biliyorum.

bak burdan oku..

bunu bilmiyordum ya, bu peki kesin net bişey mi yoksa risk mi

biraz araştırdım da, bazıları sorun olmadı diyor bazıları sorun olabilir diyor

aynı yerden dönmek biraz zor ya yaklaşık 10 saatlik yol eklemem gerekiyor bunun için

mesela bende gitmek istedim sirbistan gidiş makedonya dönüş.
    pegasustan bilet almaya çalışınca uyarı cıkıyor araştırdım doğruymuş..

vize olmadığı için gümrük polisi size bir form düzenlettiriyormuş.
    nerde kalacaksın
    üzerinde kaç para var
    dönüşün ne zaman gibi
    bir nevi taahhüt.

orda dönüş biletinide sorguluyorlarmış.
    eğer seni sorunlu görürse geri postalıyorlarmış.
    durum böyle..

Sırasıyla Priştine-Üsküp-Tiran-Podgorica-Saraybosna Ulaşım

• Tek Yön Uçak Bileti Alma

Vize istemeyen ülkelere tek yön uçak bileti almak istediğinizde (dönüşü farklı bir ülkeden yapacak olsanız bile)

pegasus’un sitesinde Belgrad (Sırbistan) için şöyle bir uyarı çıkar;

Belgrad ülke makamlarından alınan bilgiye göre bu parkur için tek yön bilet düzenlenemez. Lütfen konuyla ilgili
    çağrı merkezimizden (0 888 288 18 18) bilgi alınız. Seyahatinize izin verilmemesi halinde havayolumuz sorumlu
    olmayacaktır.

Türk Hava Yolları’ndan Üsküp’e tek yön bilet alacaksanız şöyle bir uyarı çıkar:

Türk vadantaşlarına bu parkur için Tek Yön bilet düzenlenemez.Lütfen konuyla ilgili Çağrı Merkezimizden yada
    Satış ofislerimizden bilgi alınız.

Kısaca “Tek yön bilet alabilirsiniz ancak ülkeye almazlarsa karışmayız” diyorlar. Sebebi tabiki de ülkemiz insanının
    bu ülkelere giderek gereğinden fazla kalmaları, zarar vermeleri ya da başka ülkelere kaçak olarak geçmeleri.
    Balkan ülkeleride AB’den yedikleri fırçadan dolayı Türk vatandaşlarına işi biraz sıkı tutuyorlar.

Eğer uçak Türkiye’den geliyorsa iner inmez küçük bir “tip kontrolü” yapılıyor. Görevli birkaç memur uçağın çıkışında
    bekliyor ve önce kişinin tipine, daha sonra elinde ki pasaportuna bakıyor. Eğer turist gibi durmuyorsanız yan tarafta
    bekletiyorlar. Şahsen kıvırcık bonus saçlarımla sempatik durduğum için ben direk geçtim ancak 10-15 kişiyi ayırmışlardı.
    Bu noktada zannediyorum bir odaya gidip “ziyaret amacınızı, kaç gün kalacağınızı, yeterli paranızın olup olmadığını” soruyorlar.
    İnternette gördüğüm kadarıyla da çok iyi muamele yapmıyorlarmış.. Her ihtimale karşın dönüş uçak biletiniz, kalacağınız
    yerin rezervasyonu vb. yanınızda olsun.

burdan devamını okuyabilirsin;
    http://www.sahindogan.com/vizesiz-balkanlar-gezi-plani

• Hocam,

Benim de Allah izin verirse 1 Mayıs - 10 Mayıs tarihleri arasında seninkine benzer bir balkan turum olacak.

Ben gidiş-dönüş bilet alma zorunluluğunu bildiğim için rotama Tiran-Arnavutluk ile başlıyorum. Çünkü buraya tek yön bilet almada bir uyarıyla karşılaşmadım ve yaptığım araştırmalarda böyle bir sıkıntı yaşayan kimseyi duymadım. Umarım sen de sorun yaşamazsın.

Benim rotam şöyle olacak kısmetse;

Tiran-Arnavutluk
    Budva-Karadağ
    Podgorica-Karadağ
    Mostar-Bosna Hersek
    Saraybosna-Bosna Hersek
    Belgrad-Sırbistan
    Üsküp-Makesonya
    Priştine-Kosova

Senin sorun ile ilgili olarak ise,
    Sadece Tiran-Budva arası biraz sorun yaşayabilirsin, çünkü direk ulaşım yok, ben araştırdım ve şöyle yapacağım;
    İlk önce Shkodra’ya gideceğim, buradan Ulcinj’e geçeceğim, buradan da Budva’ya gideceğim.

Budva'dan Podgorica'ya ulaşım kolay zaten. Podgorica'dan Mostar'a otobüs ile gideceğim, bu mesafe biraz uzun.

Mostar-Saraybosna Tren ile kolay. Saraybosna'dan Belgrad'a yine uzun bir otobüs yolculuğu olacak. Belgrad'tan Üsküp'e Yunanistana giden tren ile gidilebilir ama ben otobüsü tercih ediyorum, tren gece iniyor çünkü. Üsküp'ten Priştine yakın zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aknyldz -- 11 Mart 2015; 16:13:22 >

• anladım hocam teşekkürler, daha 1 ay önce benim arkadaşım saraybosna gidiş priştine dönüş uçak bileti aldı ve sıkıntı çıkmadı gitti geldi tatilini yaptı

bende kararsız kaldım şimdi, araba mı kiralasak acaba @Mihmander

sizin rotanızda güzel hocam, otobüs yolculuğunda beni tek sıkıntıya düşürecek olan rezervasyon yaptığım otele yetişemessem diye düşünüyorum, tüm otobüs saatlerini bilmiyoruz çünkü :) @Aknyldz
  • quote:

anladım hocam teşekkürler, daha 1 ay önce benim arkadaşım saraybosna gidiş priştine dönüş uçak bileti aldı ve sıkıntı çıkmadı gitti geldi tatilini yaptı

sizin rotanızda güzel hocam, otobüs yolculuğunda beni tek sıkıntıya düşürecek olan rezervasyon yaptığım otele yetişemessem diye düşünüyorum, tüm otobüs saatlerini bilmiyoruz çünkü :) @Aknyldz

araç kiralarsan da nerde kiralacağın da önemliymiş.
    birbirleri arasında az da olsa hala düşmanlık var..

kiralama konusunda çok bilgim yok.
  • quote:

quote:

anladım hocam teşekkürler, daha 1 ay önce benim arkadaşım saraybosna gidiş priştine dönüş uçak bileti aldı ve sıkıntı çıkmadı gitti geldi tatilini yaptı

araç kiralarsan da nerde kiralacağın da önemliymiş.
    birbirleri arasında az da olsa hala düşmanlık var..

kiralama konusunda çok bilgim yok.

anladım hocam teşekkürler

• bu seyahat için toplam bütçe ne kadar ayırdınız ?

ulaşım ?
    konaklama ?
    transferler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shermans

bu seyahat için toplam bütçe ne kadar ayırdınız ?

ulaşım ?
    konaklama ?
    transferler ?

uçak bileti için 400 tl gibi bir rakam

3 yerde konaklayacağız bikaç otel baktım 200 tl de o tutuyor toplamda

şehirler arası transfer 350-400 gibi bir rakam (azmı çok mu bilmiyorum)

400 lira gibi de kendimiz ne yer içersek artık, yani toplamda 1300-1400 TL

normal mi
  • Biz de 5 arkadaş 8 Mayıs ta bi Balkan turu yapacaz inş. Biletlerimizi Air Serbia dan aldık. Program tam net değil ama belli olanlar şu şekilde:

Gidiş: İstanbul-Saraybosna
    Dönüş: Üsküp-İstanbul

8 Mayıs: İstanbul-Belgrad (Hedefimiz Saraybosna ama Belgrad aktarmalı aldık ki 1 gün de Belgrad ı gezelim diye)
    9 Mayıs: Belgrad dan tekrar uçakla Saraybosna
    9-12 Mayıs: Saraybosna turu
    12-14 Mayıs: Karadağ
    14 Mayıs Kosova üzerinden Makedonya
    14-16 Mayıs Makedonya yı gezicez.
    16 Mayıs Üsküp ten Belgrad
    17 Mayıs Belgrad istanbul şeklinde bitireceğiz.

İlk yurtdışı tecrübem olacak. Öneri ve denryimleriniz nelerdir?
    Nerede ne yenir, nereler gezilir, nasıl gidilir gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

Biz de 5 arkadaş 8 Mayıs ta bi Balkan turu yapacaz inş. Biletlerimizi Air Serbia dan aldık. Program tam net değil ama belli olanlar şu şekilde:

17 Mayıs Belgrad istanbul şeklinde bitireceğiz.

İlk yurtdışı tecrübem olacak. Öneri ve denryimleriniz nelerdir?
    Nerede ne yenir, nereler gezilir, nasıl gidilir gibi?

burda bir yanlışlık var herhalde
    air serbia baktım

üsküp-istanbul bileti yok.
    belgrad-istanbul biletimi aldınız?

deneyimlerinizi bekliyoruz.
  • Üsküp ten Belgrad aktarmalı hocam. Üsküp ten Belgrad geçtikten sonra 1 gün aktarma süresi var. Dönüşte de gidişte olduğu gibi 1 gün Belgrad da gezicez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shermans

bu seyahat için toplam bütçe ne kadar ayırdınız ?

ulaşım ?
    konaklama ?
    transferler ?

uçak bileti için 400 tl gibi bir rakam

3 yerde konaklayacağız bikaç otel baktım 200 tl de o tutuyor toplamda

şehirler arası transfer 350-400 gibi bir rakam (azmı çok mu bilmiyorum)

400 lira gibi de kendimiz ne yer içersek artık, yani toplamda 1300-1400 TL

normal mi

makul gözüküyor bir çok yer geziyorsunuz sonuçta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.