Şimdi Ara

SIRBİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLIK(NOVİ PAZAR) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
14
Favori
61.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde selanik macırıyız dedem babanem orda doğma komple sülalecek vatandaşlığa geçmemiz 2 senemizi aldı ve yıpratıcı bir süre bide avrupa birliği üyesi hesap et sırbistan ne kadar sürer
  • quote:

Orijinalden alıntı: İLBERORTAYLI

Dedenin dogum belgesi bulunduktan sonra once babani beklemenede gerek ayni anda islemleri baslatabiliyorsunuz. Benimde anane tarafi yugoslavya gocmeni bizde suan islemlerin hallolmasini bekliyoruz. Ab pasaportu alabilmek icin en kolay yol. Baska hicbir balkan ulkesi bildigim kadariyla vatandaslik vermiyor.

Sırbistan AB de değil ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

bende viyana da dogdum sence bende alabilir miyim yoksa vatandasi miyim oranin ?

orada çifte vatandaşlık yok.
  • Benim dedem de Uganda doğumlu beyler. Nereye başvurmalıyım Uganda vatandaşlığını almak için. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Benim dedem de Uganda doğumlu beyler. Nereye başvurmalıyım Uganda vatandaşlığını almak için. Teşekkürler.

Cezayir veriyormuş Uganda vatandaşlığını.
    Oranın elçiliğine başvurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

quote:

Dedenin dogum belgesi bulunduktan sonra once babani beklemenede gerek ayni anda islemleri baslatabiliyorsunuz. Benimde anane tarafi yugoslavya gocmeni bizde suan islemlerin hallolmasini bekliyoruz. Ab pasaportu alabilmek icin en kolay yol. Baska hicbir balkan ulkesi bildigim kadariyla vatandaslik vermiyor.

Sırbistan AB de değil ki

Sırbistan'ın AB'de olması önemli değil 100 ülkeye vizesiz seyahat imkanı var mevzu bundan ibarettir arkadaşlar.
    Yurt dışı için vize vize bıkıyor insan. Bu nedenle AB'de serbest dolaşımı olan bir pasaport değerli ve önemli.
    Sırbistan olur başka ülke olur, yeşil olur, gri olur ama vizesiz seyahat imkanı kıymetli.

• Konuyu acali 4 yil olmus

2015de aldim beyler vatandasligi

• quote:

Orijinalden alıntı: Napoleon Bonapartee

Konuyu acali 4 yil olmus

2015de aldim beyler vatandasligi

Hayırlı olsun.
    Keşke yol göstersen neler yapılması gerektiği konusunda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marjikal -- 15 Ağustos 2017; 23:5:52 >
  • Napoleon Bonapartee kullanıcısına yanıt
    Makedonya vatandaşlığı hakkında bilginiz vamı hocam dedem anaannem yugoslavya doğumlu bende onlar üzerinden vatandaş olmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyHappy -- 16 Ağustos 2017; 1:38:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marjikal

quote:

Orijinalden alıntı: Yellow Claw

quote:

Sırbistan AB de değil ki

Sırbistan'ın AB'de olması önemli değil 100 ülkeye vizesiz seyahat imkanı var mevzu bundan ibarettir arkadaşlar.
    Yurt dışı için vize vize bıkıyor insan. Bu nedenle AB'de serbest dolaşımı olan bir pasaport değerli ve önemli.
    Sırbistan olur başka ülke olur, yeşil olur, gri olur ama vizesiz seyahat imkanı kıymetli.

Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum. Buralarda olan ülkelerin vatandaşlıklarını almak bence o kadarda mühim bir şey değil. Çünkü kayda değer bir şey yok bu ülkelerde.

Ha Almanya, Fransa gitmek için alınıyorsa o zaman mantıklı. Diğer türlü uğraşmaya değmez.

• Hatta şöyle söyliyeyim. Türk pasaportu bütün balkan ülkerini toplasanız Türk pasaportunun tırnağı kadar değer etmez.

Bunu bütün balkan ülkerini gezmiş görmüş yaşamış birisi olarak söylüyorum.

Cabanız boşuna
  • Makedonya hakkinda bilgim yok hocam malesef ama benzer bi surectir diye dusunuyorum.

Uzun suredir foruma girmiyodum yazamadim.

Surec soyle oldu kisaca;

Dedemin novi pazardan dogum belgesini getirdik apostilli bi sekilde. Sonra onun cevirisini yaptik, noter onayini yaptik, ankara icisleri bakanligina yolladik. Yaninda da bi dilekce yazdik, su su kisinin isim denklik belgesini istiyoruz diye.

En buyuk olay bu isim denklik belgesi aslinda, geri kalan belgeleri hep kaymakamliktan aliyosunuz

• Arkadaslar bende babannemin dogum kagidini getorttim sirbistandan. Fakat ilde geldigi yilin kayitlari bulunamadi. Ankara'ya arsivler genel mud. dilekce yazdirdilar nufus mudurlugunden. Dogum tarihi 01.07 olarak girilmis. Bu sutecten sonra neler yapmaliyiz?

• coolbreeze C kullanıcısına yanıt
    dilekçeyi apostillenmiş izvod (doğum belgesi) ile mi gönderdiniz? bu kritik bir konu.
    Bir de doğum tarihi ve yeri ile ilgili yaşıyor ise babannenizin, yaşamıyor ise (are) babanız ya da kardeşlerinden birinin dava açması gerekiyor. gözünüzde büyümesin tek celsede halloluyor.
  • Yok hayir kendileri matbu bir dilekce verdiler. Herhangi bir evrak eklemeden gonderttiler. Sikinti olur mu? Bundan sonraki surec nasil isleyecek? Bu arada babannem sağ. Mahkeme icin orada da heyet raporu istendigi soylendi ne derece dogru bilemiyorum zira hala Ankaradan dilekceye cevap gelmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbreeze

Yok hayir kendileri matbu bir dilekce verdiler. Herhangi bir evrak eklemeden gonderttiler. Sikinti olur mu? Bundan sonraki surec nasil isleyecek? Bu arada babannem sağ. Mahkeme icin orada da heyet raporu istendigi soylendi ne derece dogru bilemiyorum zira hala Ankaradan dilekceye cevap gelmedi.

merhaba,

biz de ananemin doğum belgesini sırbistan dan getirttik. fakat burada sistemde denklik bulunamadı. ne yapmamız gerekiyor? bizim de nufus kağıdına doğum tarihini 01.07 yazmışlar fakat doğum belgesinde farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtylmz1

quote:

Orijinalden alıntı: coolbreeze

Yok hayir kendileri matbu bir dilekce verdiler. Herhangi bir evrak eklemeden gonderttiler. Sikinti olur mu? Bundan sonraki surec nasil isleyecek? Bu arada babannem sağ. Mahkeme icin orada da heyet raporu istendigi soylendi ne derece dogru bilemiyorum zira hala Ankaradan dilekceye cevap gelmedi.

merhaba,

biz de ananemin doğum belgesini sırbistan dan getirttik. fakat burada sistemde denklik bulunamadı. ne yapmamız gerekiyor? bizim de nufus kağıdına doğum tarihini 01.07 yazmışlar fakat doğum belgesinde farklı.

Merhaba,
    Ben yaklaşık 1 yıl önce kadar başvuru yaptım henüz bir gelişme olmadı bekliyorum.Ama yine de tecrübelerimi paylaşmak isterim.Öncelikle yukarıda arkadaşın dediği gibi mahkeme kararı ile doğum tarihi konusunu halletmeniz gerekiyor bende tarihler tutarlı olduğu için bu konuda sorun yaşamadım.Bir de laiser-passer belgesi var (oradaki doğum belgesi gibi düşünebilirsiniz).Bu belgenin türkçe çevirisi gerekiyor yeminli tercüman tarafından iç işleri bakanlığı onaylı.Oradaki soyadı ve buraya geldikten sonraki soyadı aynı olmayabilir ki bizim farklıydı.Ve bu evrakı apostil yaptırmanız gerekiyor.Takipçi tarzında birileri varsa bu işi hızlandırmak mümkün diye duydum ama henüz birini bulamadım.Başka sorusu olan varsa özelden de yardımcı olmaya çalışırım.

• Denklik belgesini henüz alamamış arkadaşlar.

1 - Kimin üzerinden alıyorsanız doğum tarihi ile izvod'u karşılaştırın. Değil ise acil dava açın, gayet kolay işlemler. Avukata bile gerek yok.

2 - İzvod'u apostilletin, noterden onaylatın. Nufus ve vatandaşlık işlerine göndereceğiniz dilekçeye iliştirin. Adamlar Laissez-passer bulunamazsa 2 belgeyi kontrol edip denklik verebiliyorlar. (ben öyle aldım)
    Tahmin edeceğiniz üzere en çok doğum tarihine bakılıyor. Çünkü soyadlar zaten tutmuyor, hatta bazen isimleri bile...

Laissez-passer geçici pasaport / geçiş belgesi anlamına geliyor. olmasa da olur, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trifixion -- 29 Kasım 2017; 23:47:3 >
  • Arkadaşlar merhaba. Konuyu okudum ama tam anlayamadım gidişatı. Bu yüzden sormak istedim.

Nüfus müdürlüğünden vukuatlı kayıt aldım babam için. Buradaki bilgilere göre;

Dedem: BOSNA doğumlu ve 1937 yılında türkiye için tescil tarihi var. Doğum tarihi 01.07.1929 olarak görünüyor.
    Babannem: Demirciler/BULGARİSTAN doğumlu görünüyor ve tescil tarihi yazmıyor. Doğum tarihi 01.07.1930 olarak görünüyor.

Şimdi babamın ve benim hangi haklarım bulunuyor ve bunlar için ne yapmam gerekiyor?

Bulgaristan ve Bosna-Hersek vatandaşlığı hakkı mı var acaba?

İlgili ülkelerden evrakları nasıl bulabilirim. Yardımcı olursanız çok seviirim.
  • Konsolosluğa mail atin...Detayli olarak belgelerin listesini gonderiyorlar.Denklik belgesi, nufus kayit ornegi gibi bircok evrak istiyorlar.Hepsi sirpca cevirili olacak.Ama asil onemli olan dogum belgesi...Bunun icin oraya gitmek gerekiyormus. Uzun bir surec olacagi kesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 26 Şubat 2018; 1:4:32 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.