Şimdi Ara

SIRBİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLIK(NOVİ PAZAR) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
14
Favori
61.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yazdıklarınızı daha önceden okumuştum ancak işten zaman ayıramayıp bir türlü başlayamadım bu işlere, sizlere bir kaç sorum olacak yanıt alabilirsem çok sevinirim.
    Benim dedelerim Sırbistan ve Kosova doğumlu Türkiyede hazırlanan nüfüs belgesinde Sırbistan doğumlu olduğu yazıyor bende Sırbistan üzerinden başvurmak istiyorum.

1. Ben anne tarafından başvuru yapıcam, siz anne yada babanız ile aynı anda mı başvuru yaptınız, önce onlardan birisi mi vatandaş oldu?
    2. Denklik belgesini Sırbistan'dan talep etmek için nasıl bir yazı hazırlamak gerekiyor bunun bir örneği vs var mı? ve talebi annemin mi yapması yoksa siz kendiniz mi yaptınız?
    3. Dedemin, (annemin babası) Türkiye'de hazırlanmış ve orada doğduğunu gösteren nüfus belgesi mevcut bu belge denklik belgesi yerine geçer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erknozz -- 8 Mart 2018; 12:53:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

İmkanım olsa bile sırp vatandaşı olmak istemezdim

Önyargıdan öteye geçemiyorsun

• sırp göçmenler boylar kaç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhhan kullanıcısına yanıt
    Yani yazılı olarak doğum belgesi talebi yapmak işe yaramıyor mu? Sırbistana gidip mi almak gerekiyor ?

• Aynen sirp konsoloslukla gorustum Turkiyedeki evraklari bir sekilde alirsiniz dediler.Asil onemli olan oradaki dogum belgesine ulasmak.Denklik belgesi icin nufus mudurlugune gittim.Sistem uzerinden Ankara bakanliga dilekce yolladilar gelmesi 2 3 ay surermis.E devlet uzerinden takip edecekmisim.Ben dedemin uzerinden basvuracagim ...sirbistan dogumlu ve Turkiyeye goc etmis buyukanne ve dede icin basvuru yapmak isteyenler icin istenen evraklar;

sirbistan dogum belgesi sirpca cevirili olacak turkiyeden dogum belgesi, uluslararasi gecerli nikah ve nufus kayit ornegi, nufus cuzdani fotokopisi, vefat belgesi ...ayni evraklari sirbistan dogum belgesi haric babamin ve kendimin istiyorlar bu evraklar apostil olacak kaymakamliktan onaylatiliyor.

Fakat oradaki dogum belgesine nasil ulasirim suan onu arastiriyorum.Sirbistan Turk buyukelciligine mail atacagim.Umarim yardimci olurlar.

Bu arada balgöç ile de gorustum.Bulgaristan veya romanya olsaydi yardimci olurduk dediler.Araci kurum bulmami istediler fakat guvenemedigimden kendim ugrasacagim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 9 Mart 2018; 21:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

Aynen sirp konsoloslukla gorustum Turkiyedeki evraklari bir sekilde alirsiniz dediler.Asil onemli olan oradaki dogum belgesine ulasmak.Denklik belgesi icin nufus mudurlugune gittim.Sistem uzerinden Ankara bakanliga dilekce yolladilar gelmesi 2 3 ay surermis.E devlet uzerinden takip edecekmisim.Ben dedemin uzerinden basvuracagim ...sirbistan dogumlu ve Turkiyeye goc etmis buyukanne ve dede icin basvuru yapmak isteyenler icin istenen evraklar;

sirbistan dogum belgesi sirpca cevirili olacak turkiyeden dogum belgesi, uluslararasi gecerli nikah ve nufus kayit ornegi, nufus cuzdani fotokopisi, vefat belgesi ...ayni evraklari sirbistan dogum belgesi haric babamin ve kendimin istiyorlar bu evraklar apostil olacak kaymakamliktan onaylatiliyor.

Fakat oradaki dogum belgesine nasil ulasirim suan onu arastiriyorum.Sirbistan Turk buyukelciligine mail atacagim.Umarim yardimci olurlar.

Bu arada balgöç ile de gorustum.Bulgaristan veya romanya olsaydi yardimci olurduk dediler.Araci kurum bulmami istediler fakat guvenemedigimden kendim ugrasacagim...
    Kardeşim doğum kaydını ve vatandaşlık kaydını aldınız mi nasıl yaptınız acaba

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smile kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Hocam sırbistan vatandaşlığı çıkan oldu mu? Ben başvuraları 1.5 sene geçti. Babam vatandaş, babannem hayatta kendisi göç etti ve göç belgesi de duruyor. Tüm belgeleri verdik çeviri dahil hepsini hazırladık. Çıkınca onlar mı arıyorlar? Çıkıp çıkmadığını nasıl analrım? sitelerinde paylaşıyorlarmış ama 5 ayda bir güncelliyorlar rakamları. Konsolosluğa gitmeli miyim? Çanakkale'deyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inferno10

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

İmkanım olsa bile sırp vatandaşı olmak istemezdim

Önyargıdan öteye geçemiyorsun

Alıntıları Göster
    ETIAS ulkesi pasaportunun ne ise yaradigini bilse, emin ol imkani olsa ilk o siraya girerdi

• boombip kullanıcısına yanıt
    Sırplar hem şengen bölgesine hem de rusya ve çin e vizesiz gidebiliyor. Bu demek oluyor ki aslında pasaportları ab üyelerininkinden bile daha avantajlı puahahah

• Inferno10 kullanıcısına yanıt
    Schengen bolgesi, ngiltere, avustralya, rusya, cin benim bildiklerim. Daha ne olabilir ki :)

• boombip kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle herhangi bir ab ülke vatandaşından daha fazla rusya ve çin de dahil.

• Sırbıstan nedir ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inferno10

Sırplar hem şengen bölgesine hem de rusya ve çin e vizesiz gidebiliyor. Bu demek oluyor ki aslında pasaportları ab üyelerininkinden bile daha avantajlı puahahah
    İngiltere gidilmiyor. Saydığın bölglere gitsede çalışma izni falan yok. AB deki herhangi biri istediği yere gidip çalışabiliyor bu yönden avantajlı.
  • Sensuski kullanıcısına yanıt
    Sırbistan ne yazık ki Türkiye'den daha gelişmiş bir ülke. Hem medeniyet hem de bağımsızlık açısından. Ülke fakir olsa da kimseye eyvallahları yok tek başlarına mutlu mesutlar.

• Yellow Claw kullanıcısına yanıt
    Ziyaret açısından söyledim, ama çalışma izni almaları da çok kolay makedon ve sırplar kışın almanya ve isviçrede para kırıp yazın köyde yiyorlar ufacık şehre gidiyosun her yer döviz bürosu hepsi de isviçre frangı bozuyor yazları herkes geri dönüyor.

• HEISENBERG kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 1 2 seneye bg vatandaşı olucam galiba, ne gibi avantajları oldu sana?

• Hocam vizesiz gitmek tabiki buyuk avantaj ama AB den daha avantajli demek cahillik. Dandik bir Bulgar vatandasi bile her yerde kalip calisabiliyor sorunsuz sekilde. Sirp vatandasi 90 gun kdr turistik ziyeret yapsa bile calistigi an tutuklanir buyuk para cezasi alip sonra 1-5 yil arasi AB ulkelerine giris yasagi alir.

Bana gore birkac yila Sirbistani da AB ye alirlar o ayri. Tum dandik ulkeleri aliyorlar ROmanya Bulgaristan En son Hirvatistan. Ki bunu Romanya da yasayan biri olarak soyluyorum AB standartlari olayi yalan Turkiye nin bircok sorunu var ama o ulkelerin hepsinden ustun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hocam ben de 1 2 seneye bg vatandaşı olucam galiba, ne gibi avantajları oldu sana?
    Vizesiz gidip gelmek dışında bir avantajı olmadı.Şu an bu mesajı Kırcaali'den atıyorum mesela :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

Hocam vizesiz gitmek tabiki buyuk avantaj ama AB den daha avantajli demek cahillik. Dandik bir Bulgar vatandasi bile her yerde kalip calisabiliyor sorunsuz sekilde. Sirp vatandasi 90 gun kdr turistik ziyeret yapsa bile calistigi an tutuklanir buyuk para cezasi alip sonra 1-5 yil arasi AB ulkelerine giris yasagi alir.

Bana gore birkac yila Sirbistani da AB ye alirlar o ayri. Tum dandik ulkeleri aliyorlar ROmanya Bulgaristan En son Hirvatistan. Ki bunu Romanya da yasayan biri olarak soyluyorum AB standartlari olayi yalan Turkiye nin bircok sorunu var ama o ulkelerin hepsinden ustun.
    hocam dandik ulke dediginiz hirvatistan mi:D en kotu dediginiz avrupa ulkesinin ekonomisi bile turkiye ile esit veya daha iyidir. ki bunu ekonomik kiyasliyoruz diye soyluyorum. romanyada yasayip turkiyede ki dogu bati farkini bilmeden konusmak bana cok kaba geliyor acikcasi. arada bir istanbula gelip en guzel yerleri gezip gitmek cok faydali bir etkinlik degil. ayrica sirbistani da bir iki yila alamazlar ki halk bunu kabullenmez, serbiada ki yaslilarin olmesi lazim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.