Şimdi Ara

SIRBİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLIK(NOVİ PAZAR) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
14
Favori
61.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cysice

hocam dandik ulke dediginiz hirvatistan mi:D en kotu dediginiz avrupa ulkesinin ekonomisi bile turkiye ile esit veya daha iyidir. ki bunu ekonomik kiyasliyoruz diye soyluyorum. romanyada yasayip turkiyede ki dogu bati farkini bilmeden konusmak bana cok kaba geliyor acikcasi. arada bir istanbula gelip en guzel yerleri gezip gitmek cok faydali bir etkinlik degil. ayrica sirbistani da bir iki yila alamazlar ki halk bunu kabullenmez, serbiada ki yaslilarin olmesi lazim.

Alıntıları Göster
    Yahu kardesim nasil daha iyi ? Simdi TR yi fln ovmuyorum ama sen hic dogu avrupa ulkesinde hastaneye gittin mi ? Ben Istanbulda dogup buyudum oyle almancilar gibi fln degilim. Yada sen hic ornek veriyorum nufus kayit belgesi aldin mi ? TR den 30 saniyede aliyorsun adam cikariyor bide imzalatiyorsun. Bu tarz ulkelerde onumuzdeki hafta gel al diyorlar. Hangi ulkede yasiyorsun bilmiyorum ama asil sen bilip bilmeden konusuyorsun.

Benim hatun yabanci gecenlerde babasini kaybetti hastanelerin halini gorsen bide ozele yatirdik goya luks olur diye. Doktorlar rusvet almadan bakmiyor bile. Adam dovuyorum polis geliyor 50 lei rusvet verip yolluyorum. Adam evleniyor koskoca nikah memuru cingene cocuklar gibi 50-100 ron biseyler at corba parasi diyor. Sen TR de Nikah memurunun eline 50 lira ver bakayim noluyor halin ? Yada Doktor sana desin rusver ver yoksa bakmam hastana desin bakayim o doktor eczanede kalfa olarak bile calisabiliyor mu ?

Herseyi ne kadar cok biliyorsunuz, uzaktan hic yasamadiginiz ulkeler hakkinda yasayan adama hayati ogretiyorsunuz. Ben hem TR de hem amerikada hem avrupada birkac ulkede yasadim. Bak turist olarak gezdim demiyorum yasadim maas aldim gundelik islerle burokrasiyle vs ugrastim. Ama sen daha iyi biliyorsundur tabi 2 gun gezmeye gittiysen.

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

Yahu kardesim nasil daha iyi ? Simdi TR yi fln ovmuyorum ama sen hic dogu avrupa ulkesinde hastaneye gittin mi ? Ben Istanbulda dogup buyudum oyle almancilar gibi fln degilim. Yada sen hic ornek veriyorum nufus kayit belgesi aldin mi ? TR den 30 saniyede aliyorsun adam cikariyor bide imzalatiyorsun. Bu tarz ulkelerde onumuzdeki hafta gel al diyorlar. Hangi ulkede yasiyorsun bilmiyorum ama asil sen bilip bilmeden konusuyorsun.

Benim hatun yabanci gecenlerde babasini kaybetti hastanelerin halini gorsen bide ozele yatirdik goya luks olur diye. Doktorlar rusvet almadan bakmiyor bile. Adam dovuyorum polis geliyor 50 lei rusvet verip yolluyorum. Adam evleniyor koskoca nikah memuru cingene cocuklar gibi 50-100 ron biseyler at corba parasi diyor. Sen TR de Nikah memurunun eline 50 lira ver bakayim noluyor halin ? Yada Doktor sana desin rusver ver yoksa bakmam hastana desin bakayim o doktor eczanede kalfa olarak bile calisabiliyor mu ?

Herseyi ne kadar cok biliyorsunuz, uzaktan hic yasamadiginiz ulkeler hakkinda yasayan adama hayati ogretiyorsunuz. Ben hem TR de hem amerikada hem avrupada birkac ulkede yasadim. Bak turist olarak gezdim demiyorum yasadim maas aldim gundelik islerle burokrasiyle vs ugrastim. Ama sen daha iyi biliyorsundur tabi 2 gun gezmeye gittiysen.

Alıntıları Göster
    4 avrupa ülkesi gördüm 2 yıl da bulgaristanda yaşadım, diğer şeyler için bi şey demicem çünkü benim dediğim herhangi bi şeye cevap olarak söylememişsin. kabul etmeyeceğimi düşünürekten ortaya sıyırmışsın. ki kabul ediyorum helal olsun sana bu ülkelerin başka kötü yanları varsa söyle ama asla türkiyeye gelme tamam mı? oralar kötü türkiyeden ama sen oralarda kal. neden acaba? para, eğlence, modernlik? bir kemik de ben atayım dur. bulgaristanda arkadaşımla nüfus dairesine gitmiştik kadına rüşvet vermedik diye başkasının hesabından yapmış işlemi adam 2 hafta daha git gel yaptı kendini anlatmak için, az kalsın kimliğini alamıcaktı. e işte türkiyede de mini etek giyenleri dövüyolardı en son. tarafını dene seçimini yap:)

• quote:

Orijinalden alıntı: cysice

4 avrupa ülkesi gördüm 2 yıl da bulgaristanda yaşadım, diğer şeyler için bi şey demicem çünkü benim dediğim herhangi bi şeye cevap olarak söylememişsin. kabul etmeyeceğimi düşünürekten ortaya sıyırmışsın. ki kabul ediyorum helal olsun sana bu ülkelerin başka kötü yanları varsa söyle ama asla türkiyeye gelme tamam mı? oralar kötü türkiyeden ama sen oralarda kal. neden acaba? para, eğlence, modernlik? bir kemik de ben atayım dur. bulgaristanda arkadaşımla nüfus dairesine gitmiştik kadına rüşvet vermedik diye başkasının hesabından yapmış işlemi adam 2 hafta daha git gel yaptı kendini anlatmak için, az kalsın kimliğini alamıcaktı. e işte türkiyede de mini etek giyenleri dövüyolardı en son. tarafını dene seçimini yap:)

Alıntıları Göster
    E benle ayni seyi demissin iste. Hastane saglik hizmetleri burokrosi vs seyler daha iyi ama insan haklari acisindan degil tabi ki ozgurluk olarak tartismadik ki biz senle. Kuru milliyetcilik yapmiyorum bende kabul ediyorum o kisimlari ki evet haklisin Romanya da bir omur yasarim ulkeme de ailemi ziyarete gelirim yilda 1-2 kere. Turkiye de bir kutu aldigim bira parasina burda 6 li bira aliyorum gelinir mi geri :)

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Son cumlenle kendi iddiani curutmussun, arkadasi da hakli cikarmissin. Su an asgari, insani yasama sartlari ve ozgurlukler acisindan turkiyeden kotu durumda bir ulke yok. Dandik dedigin ulkelerde is bulup yasama sansi bulan biri en koyu milliyetci bile olsa gider geri gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Benim de babannem NoviPazar doğumlu. Doğum kayıt belgesini arıyorum. Ancak Novi pazar dan elektronik ortamdan isim, soyisim, Doğum yılı, ve anne baba adını sorgulattık. Ancak bi sonuca ulaşamadık. Soyismi Ljajic. Bu soyisminden Duga Poljana ve Bijele Vode tarafında da çok varmış. Duga Poljana dan hem elektronik ortamdan sorgulatıldı hemde arşive bakıldı ancak bulunamadı. Novi pazarda ve Bijele Vode de arşive bakılmadı sadece bilgisayardan sorgulatma yapıldı. Sizden ricam eğer önerdiğiniz bi danışmanlık şirketi varsa (arşive girip bulabilecek) pm atarsanız sevinirim. Benim tek başıma şu durumda Sırbistana gitmem bi anlam ifade eder mi? Nüfus soy ağacını alıp torunuyum desem arşive bakarlar mı acaba. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• Dedem Sırbistan vatandaşı onun üzerinden direk başvuru yapabiliyor muyum? Yoksa ilk babam sonra benim mi başvuru yapmam gerekiyor?

• direkt basvuru yaparsin ama alman cok uzun surecek su siralar her sey problemli.

• cysice C kullanıcısına yanıt
    Başvuru ücreti hakkında bilginiz var mı?

• 500euro

• selam arkadaşlar doğum belgesini temin ettik elimize ulaştı. (annem novi pazar doğumlu) şimdi sadece annem için başvurmamız mı gerekiyor.Anneme vatandaşlık çıkarsa çocuklara da otomatikman çıkıyor mu yoksa, bizde annemle beraber başvuru yapmamız gerekir mi?
  • Ben Novi Pazar'dan doğum belgesi alma konusunda takıldım kaldım.
    Bu konuda yol gösterebilir misiniz ?
    Nasıl bir yol izlemeliyim, belediyeye yazdım yanıt gelmiyor.
    Telefon ile arasam ? Basıp Sırbistan'a mı gitsem ? Bu işi yapan firmalar var mı ?
    Bilgi aktarabilir misiniz, sizler nasıl ulaştınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marjikal

Ben Novi Pazar'dan doğum belgesi alma konusunda takıldım kaldım.
    Bu konuda yol gösterebilir misiniz ?
    Nasıl bir yol izlemeliyim, belediyeye yazdım yanıt gelmiyor.
    Telefon ile arasam ? Basıp Sırbistan'a mı gitsem ? Bu işi yapan firmalar var mı ?
    Bilgi aktarabilir misiniz, sizler nasıl ulaştınız ?
    Evet doğum belgesinin alınması konusunda detaylı bilgisi olan paylaşabilir mi? (Bizim özelimizde doğum yeri Yenipazar)

İllaha gitmek mi gerekiyor? Gitmeden oluyorsa yazışmaya ya da e-posta ile yapılabiliyor mu? Gitmek gerekiyorsa alt soydan (torun mesela) herhangi biri gittiğinde evrağı alabiliyor mu?

Aracı şirketle işini halleden varsa tavsiye eder mi? Ne kadara mal oldu?

• Merhaba ,

aracı şirket önerisi varsa bende rica ediyorum.
  • Aracı firma varsa ben de bilgi rica ediyorum. Dedem ve babaannem yenipazar senice doğumlu

• Konu hakkında daha önce mesaj atıp yeni gelişme kaydedenler var mi?

Benim de Dedem Yugoslavya doğumlu olduğu için ben de böle bi sürece gireceğim için bilgi almak istiyorum.

Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 5 Nisan 2019; 6:58:32 >
  • 5bin avroyu gözden çıkart hocam bizde Bulgaristan üzerinden uğraşıyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5bin avroyu gözden çıkart hocam bizde Bulgaristan üzerinden uğraşıyoruz.
    Konuya açıklık getireyim biraz.
    Dedeniz yurtdışı doğumlu ise öncelikle onun çifte vatandaş olması gerekiyor. Akabinde anne yada babanızın sonra sıra size geliyor(çocuklara) 1 kişinin vatandaş olma maliyeti ortalama 5bin Eur’dur. TL’ye çevirmeyin abi TL dünya piyasasında hemen hemen yok sayılan bir para birimi o yüzden amma pahalıymış demeyin. Adamlar 1 şişe suyu 1 avroya satıyorlar. Pahalı değil bizim ülke olarak paramız değersiz ki buda normal şartlarda pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bulgaristan için söylüyorum ortalama 2-3 yılı bulan bir süreç sözkonusudur. 365 günlük takvim yılı içerisinde belli bir süre orada kalmanız gerekiyor , sabit bir adres gösterebilmeniz gerekiyor. Bazı bulgarca sorulara bulgarca cevap vermeniz isteniyor. Danışmanlık yapan firmalar var fakat dikkatli olmanızı öneriyorum. Doğum belgelerini , resmi evrakları çeviri yaptırıyorsunuz notere onaylatıyorsunuz uzun ve yorucu bir süreç sizi bekliyor. Genelde danışman firmalarla çalışanlar için süreç daha kolay oluyor çünkü tek bir imza için kalkıp taa oralara gitmeniz gerekmiyor , veriyorsun adama 1000 eur adam senin yerine imza atıyor resmi işleri kovalıyor. Tabii güvenilir ve referanslı kişilerle çalışın kesinlikle yoksa paranız boşa gider. Ki işlemler başlayınca yüzde yüzlük başarı garantisi vermiyorlar onu da söyleyeyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• annemin bir dedesi sırbistan doğumlu, diğeri üsküp makedonya.
    babamın bir dedesi filorina yunanistan doğumlu.

hepsi ölmüş, vatandaşlık alabilir miyiz sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615

annemin bir dedesi sırbistan doğumlu, diğeri üsküp makedonya.
    babamın bir dedesi filorina yunanistan doğumlu.

hepsi ölmüş, vatandaşlık alabilir miyiz sizce?
    Alma ihtimaliniz yok gibi.Çünkü bu süreç o ülke ile bağı olan ile başlayıp sonraki nesle doğru gidiyor.
  • Şu an yenipazardayuz. Belediyedeki nüfus birimine geldik eldeki bilgileri verdik. çıkış noktamız e devletten elde ettiğimiz bilgiler ve eski soyadı. Doğum bilgilerine ulaşmak zor dediler. Mesai sonuydu, yarın sabah tekrar gideceğiz bakalım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.