Şimdi Ara

SIRBİSTAN ÇİFTE VATANDAŞLIK(NOVİ PAZAR) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
14
Favori
61.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmcol

Şu an yenipazardayuz. Belediyedeki nüfus birimine geldik eldeki bilgileri verdik. çıkış noktamız e devletten elde ettiğimiz bilgiler ve eski soyadı. Doğum bilgilerine ulaşmak zor dediler. Mesai sonuydu, yarın sabah tekrar gideceğiz bakalım.
    Umarım, ulaşabilmişsinizdir hocam. Son durum noldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Ya bu konuyu bu karikatürü hatırlıyorum

• ahmcol kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 2 yıldır bu konuyu takip ediyorum. Süreçle ilgili neler yaptıklarınızı detaylıca yazarsanız çok sevinirim. Gerekirse ben de Novi Pazar'a gideceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreee90

Yaklaşık 2 yıldır bu konuyu takip ediyorum. Süreçle ilgili neler yaptıklarınızı detaylıca yazarsanız çok sevinirim. Gerekirse ben de Novi Pazar'a gideceğim.
    ya bu sırbistan için ne kadar uğraştığınızı anlayamıyorum beş para etmez bir ülke bende boşnağım ve vatandaşlık hakkım var istesem sırbistandan alırım anında ama gram uğraşmıyorum zamanında dedelerimiz babalarımız oradaki vatanını satıp gelmişler aynı suriyeliler gibi vatanı için şehit olmaktan korkup kaçmışlar şimdi sen geri dönüyosun. ne kadar saçma.

• cysice C kullanıcısına yanıt
    Evet, Sırbistan zengin ve gelişmiş bir ülke değil ama kötü olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar medeni ve kültürlü. Tüm Schengen Bölgesine, Rusya'ya, Çin'e vs. vizesiz seyahat hakkı var. Çoğu insan 3-5 günlük seyahat için 80 Euro vize parası vermekten ve evrak toplamaktan beziyor. Çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi Sırbistan'da da zorunlu askerlik yok. Üniversite eğitimimi Belgrad'da almayı çok istiyorum ve vatandaşlığı almamın faydası olabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreee90

Evet, Sırbistan zengin ve gelişmiş bir ülke değil ama kötü olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar medeni ve kültürlü. Tüm Schengen Bölgesine, Rusya'ya, Çin'e vs. vizesiz seyahat hakkı var. Çoğu insan 3-5 günlük seyahat için 80 Euro vize parası vermekten ve evrak toplamaktan beziyor. Çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi Sırbistan'da da zorunlu askerlik yok. Üniversite eğitimimi Belgrad'da almayı çok istiyorum ve vatandaşlığı almamın faydası olabileceğini düşünüyorum.
    türkiyede daha güzel üniversiteler var eğer modernlik arıyorsan türkiyenin batı şehirlerine yönel orada yaşamak emin ol türkiyedekinden çok daha zor düşündüğün gibi pembe rüyalar yok orada paralı okumak yerine odtüye egeye istanbula yüksek dereceyle gir devlet her şeyini karşılasın

• süreç hakkında bilgi edinmek isteyenlere danışmanlık yapıyorum.özel mesaj ile tarafıma ulaşabilirler.
  • Temmuz ayında bu işlemlerin ilk adımı için Sjenica (Senice) şehrine gittim. Güzergah Niş>Prokuplje>Novi Pazar şeklindeydi.Yollar inişli çıkışlı,dağların arasından dolambaçlı ayrıca şehir merkezlerinden bir sonraki şehre yönlendiren tabelalar ne yazıkki yok. Yerel dili çok az da olsa bilmeden gitmeyin.

Babam ölmüş dedesinin doğum belgesini almak için oranın belediyesine başvurdu. İngilizce ve Türkçe iletişimde bulundular.Fakat Boşnak soyadını bilmediğimizden dolayı alamadık. Boşnak soyadını bulunca oradan Posta yoluyla doğum belgesini (Izvod) gönderebiliyorlarmış.

İstanbul'daki Sırbistan konsolosluğundan başvuru ile ilgili tüm belgeleri belirten formu gitmeden önce almıştım.Doğum belgesi dışında diğer tüm işlemler Türkiye'den hallediliyor.

Birde başvuru belgelerinde Laissez-passer belgesi yani Göçmenlik belgesi nasıl alınır? 1912 Balkan savaşlarında gelenler için de geçerli midir?
    Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkryder -- 4 Ağustos 2019; 22:53:35 >

• Merhaba, benim durumum da sizinkine çok benzer. Annemin dedesi 1883 yılında Novi Pazar'da doğdu, 1912 yılında Türkiye'ye göç etti ve 1972'de öldü. Onun oradaki ismine kadar hakkında çoğu şeyi biliyoruz fakat nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Doğum belgesine ulaşmaya çalışırken, siz kendiniz mi arşive girip araştırma yaptınız yoksa oradaki çalışanlar mı ilgileniyor? Liseden mezun olduğumda Sırbistan'a gidip bu işlerle ilgilenmek istiyorum fakat doğum ve göç tarihi çok eski olduğu için beklentimi yüksek tutmayacağım maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski sevgilim de novi pazarlı o da kovalıyordu aldı. Beograd falan derdi çok gülüyom.

Ana doşland hiç böyle değil

Boşnak hatunlar çok güzel yaa olsa da sevişsek ama eski sevdilime döndüm napim bunu daha çok seviyom

• emreee90 E kullanıcısına yanıt
    evet kendim araştırdım. Doğrudan konsolosluğa gidip gerekli evrak listesini almanız gerekir.Daha sonra doğduğu şehrin belediyesiyle irtibata geçmeniz gerekiyor. Onlar araştırıp bulup size veriyor (varsa). Oraya giderek en azından işin olup olmayacağını anlıyoruz hemde ata toprağını görmüş oluyoruz.:)
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim 1900 öncesi yani 1890/1880 yıllarında doğmuş dedesi veya büyükannesi olupta onun doğum belgesine ulaşan var mı? Hiç gördünüz mü? Bu arada 1912'de gelen göçmenlerin kayıtları için İstanbul'daki Osmanlı Arşivinde araştırma yapmak gerekiyor. Ankara'daki Devlet Arşivleri Başkanlığında genelde Cumhuriyet sonrası gelenlerin kayıtları bulunuyor.

• Bizim dede Prijepolje doğumlu (1912), 1937 de Türkiye ye gelmiş. Doğum belgesi için mecburen Prijepolje ye gidilecek. Diğer evraklar TR den kolaylıkla alınıyor.
  • Merhaba dedem 1934, Preşova doğumlu 2012 de vefat etti. Sırbistan'a seyahat edip doğum belgesini Preşova da nasıl temin edebilirim, belediye aracılığıyla mı?

süreç hakkında güncel bilgi verebilecek varsa çok sevinirim.
  • Zamanında soy agacı muhabbetıne bakmıstım babannem samsun ılkadımlı ( bız dıyarbakırlı bılırdık ) onun aılesıede trablusgarplı eskı lıbya olsa vatandaslık ısterdım :D
  • cagdass07 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, doğum belgesini siz dışarıya adımınızı atmadan halleden bazı kurumlar var. Ben bir tanesiyle iletişime geçtim, Sırbistan'la çalıştıklarını ve ücretin 1000 euro olduğunu söylediler. İlk başta 500 euro istiyorlar, eğer bulunursa bir 500 daha isteyerek toplam 1000 euroya doğum belgesini teslim ediyorlar. Eğer bulunamazsa 500 euro maalesef çöpe gidiyor. Fakat tabii ki bu paraları vermek yerine yarı fiyatından fazlasına hem gidip gezmek hem kendi kendine aramak daha mantıklı. Fakat dilini bilmediğiniz bir ülkeye gidip neredeyse 100 yıllık bir belgeye ulaşmaya çalışmak zor tabi. Preşova belediyesine başvurmanız gerekebilir. Sosyal medya veya herhangi bir yerden Preşova veya çevresinde yaşayan biriyle iletişime geçebilirsiniz, mutlaka yardımcı olmaya çalışan birileriyle denk gelirsiniz. Sırbistan vatandaşlığı benim de ilgimi çekiyor. Pasaportları değerli, zorunlu askerlik yok, Karadağ ile birlikte birkaç yıl içerisinde AB'ye girmesi bekleniyor ve destek yüksek.

• emreee90 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    ben tam 2 yıl önce başvurumu yaptım. Akibeti hakkında hiçbir bilgi alamıyorum. Siz hangi firma ile iletişime geçtiniz, başvurumu takip etsinler, bilgi versinler istiyorum.
  • Belediyelerden almanız gerekli. Bana da yazabilirsiniz arkadaşlar.

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Avusturya'da doğumla vatandaşlık alamazsın. Doğumda ebeveynlerden birinin Avusturya vatandaşı olması şartı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

Avusturya'da doğumla vatandaşlık alamazsın. Doğumda ebeveynlerden birinin Avusturya vatandaşı olması şartı var

7 yıl olmuş hocam :D ihtiyacım da kalmadı xd zaten burada sorduktan sonra konsoluslukla yazışmıştım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.