Şimdi Ara

Şirket Aracı ile Karışılan Kazada Masrafları Kim Öder (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ntr34

Kasko ve sigortası var. Maddi hasarlı, O zaman durumu tespit için kolluk kuvveti çağırıp (tek traflı olduğu için) kaskodan yapılır . Çift taraflı (zincirleme değilse) yine kendi aranızda tutanak tutarsınız. İş kanunlarında çalışana böyle birşey ödetilemez çalışanın maaşından kesinti yapılamaz. Çünkü işçi orada işverenin işini görmekte olduğu halde bu durum meydana gelmiştir işin yürütümü sırasında olan bir durum. Aynı şekilde trafik cezaları da böyledir, işveren görevlendirdiği için trafiğe çıkarsın onun işini yaparken ceza yersin. Tabi bunları işçinin hep iyi niyet kurallarına riayet ederek çalıştığını varsayarak söylüyorum.
    Trafik cezalarımı? Eminmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Yapılan anlaşmalara bağlı herşey. Belki sizin patron kaskoyu sigortayı bozdurmam demiştir ucuza almıştır araçları. Ayrıca bu sistem personelin araçları daha dikkatli kullanmasını sağlar.

quote:

Ben hasarı kendi karşılayacağını öğrenince şaşırdım sebebini sordum şirket politikası bu şekilde dedi. Bu konuşmalar sırasında yanımızda kısım müdürüde bulunuyordu, o sırada ben ikisinin yanında ' ben bir kaza yapsam hiçbir şekilde ödemem tutanak, fotoğraflar ve alkol testini dosyalar işin içinden çıkarım dedim.' tabi müdür hemen çıkıştı nasıl ödemem ödersin şirket politikası falan, ben yine ödemeyeciğimi tekrarladım, gerekirse araç kullanmayacağımı, kullanmak zorunda olursamda bu sorumluluk için maaş harici ekstra şoför parasıda isterim dedim.

Tabiki bu şartları kabul etmeyip araç kullanmama hakkın var ama patronunda seni işten çıkartıp yerine bu şartları kabul edecek birini bulma hakkı var.
    Benim iş tanımımda şoförlük ile alakalı bir madde yok, böyle bir sebebden haklı fesih yapabileceklerini düşünmüyorum

• KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    Haklı yada haksız fesih bilmem. Çalıştığın süreye göre 1-2 ay önceden işten çıkartacağını tebliğ eder. Sonrasında kıdem tazminatını filan verir çıkartır işten. Yeterki patron işçiyi çıkartmak istesin bahane çok.
    https://www.nevzaterdag.com/is-kanununa-gore-isten-atilma-sebepleri/

d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84. maddeye aykırı hareket etmesi.

g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.

h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Trafik cezalarımı? Eminmisiniz?

Alıntıları Göster
    Bildiğim şu ki çalışan rızası olmadan bir kuruş kesinti yapılamaz, rızası dahi olsa kanunlara aykırı şekilde kesilirse bunun yaptırımları olduğu. Hak aramayla ilgili bir durum. Çalışanlar genel olarak kariyer kaygısı yada bilmediklerinden haklarını tam savunmuyor.

• Eğer rent a car firması ile bu şekilde bir anlaşma/sözleşme var ise, personelin araç kullanması sakıncalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O şirkette çalışanlara araba kullanması karşılığında ciddi bir aylık tazminat ödeniyor herhalde. Hiç duymadım böyle saçma bir iş. Bilgisayarı bozulan da kendi cebinden yaptırıyordur muhtemelen orada.
  • Böyle bir durumda kusur karşı tarafta ise zorunlu trafik sigortasından hasar ve değer kaybı alabilirsiniz. Ancak bu sigorta şirketleri daha sonradan sizde bir miktar kusur var ise size de ödediği tutarın bir kısmını rücu edebilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorer1001 -- 28 Eylül 2020; 2:9:47 >
  • 3. Sınıf rent a car ayrıca çakal patron detected.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.