Şimdi Ara

Şirket içi Ağ üzerinden Dosya Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirket için bir bilgisayar aldık ve bu bilgisayarı kullanım amacımız insanların bu bilgisayar üzerinde dosyalarının yedeklerini alabilmesi. Şirket içindeki tüm bilgisayarlar aynı ağa bağlı (laptoplar kablosuz, masaüstü ler kablolu olarak). Yedek hard diskimizde herkes adına dosya olacak ve insanlar ilgili kısıma kendi yedeklemelerini yapacak. Şimdi sorun şu;

1. Böyle bir network nasıl oluşturulur?
    2. Bu network altında, herkes yalnızca kendi klasörüne erişebilsin, diğer klasörler şifreli olsun.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler, iyi günler.

• Bilgisayar üzerindeki işletim sistemi nedir ?
    Server işletim sistemi var ise bütün kullanıcıları tanıtıp paylaşım verdiğiniz herbir klasör için ilgili kullanıcıyı yetkilendirerek yapabilirsiniz.
    Veya NAS kullanmanız lazım ki amaç sadece dosya paylaşımı ise NAS daha iyi bir seçenektir.
  • Kumandan arkadaşın söylediği gibi öncelikle işletim sisteminizin Server olması şart diğer koşullarda yapılamaz, Domain kurup bütün bilgisayarları bir networkte toplarsınız diski servera bağlayıp Bütün kullanıcılara map edersiniz (disk yolunu ağda tanıtırsınız o kullanıcıya) ve her kullanıcı için açılan klasörlere yetki verirsiniz Mesela A kullanıcı bu klasörü Read - Write (okuma ve yazma ) yapabilir dersiniz bu şekilde yapılması mantıklı, kaç kullanıcınız var şirketin yapısı nedir biraz detay verir iseniz yardımcı olabilirim.
  • Domain felan gerek yok onemlı olan kişi sayısı cok fazal ise tamam domain controller 'a ihtiayac duyabilirsiniz ama yapı 3 5 kişi ise gereği yok sabit bir makıanda paylaştırdıgınız kalasöre kımın erişeceğine paylaşım sekmesınden kım erişecek ise o kişiyi ekleye bilirsiniz ama yapı basit oalcaktır yönetebilir olmayacaktır aksi halde server üzerine 2003 2008 server gibi işletim sistemlerini kurarak daha yönetebilir bir sistem oluşturabilirsiniz iyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.