Şimdi Ara

Şirket için Anakart tavsiyesi ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çalıştığım şirkette PC ler yenilenecek. Aşağıdaki özelliklere sahip bir Anakart var mıdır?

AMI BIOS
    PXE Boot
    Onboard E.Kartı + Ses + LAN
    DDR-2 Bellek
    IDE Kanalı (1 tane olması yeterli)
    Chipset olarak VIA ya da INTEL
    Hem 775 P4 desteği hem de core 2 duo desteği olmalı.

Fiyat olarak KDV hariç 60$-70$ civarı birşeyler isteniyor.

Ben biraz bakındım ama istediğim özelliklere sahip uygun fiyatlı bir anakarta rastlayamadım.

Yardımlarınızı esirgemeyin

• gigabyte ga945gms2. aradığının fazlası var bunda. şu an bunu kullanıyorum. overclock hariç herhang bir sorunu yok. on board vga sı ne kadar iş yapar hiç bilmiyorum, sadece masaüstünü gördüm 1-2 sefer hepsi o :D 8 kanal ses desteği ile, gigabit ethernet, 4*sata2, 4*ddr2 slot, 1*pci-ex 16x , 2* pci slot, 1 adet de ide var üzerinde. yani aradığının fazlası mevcut:D şu an e4300 le kullanıyorum, ama 1066 fsb işlemcilere destek veriyor, 1333 yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 4 Ekim 2007; 17:08:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hell_Star

Arkadaşlar çalıştığım şirkette PC ler yenilenecek. Aşağıdaki özelliklere sahip bir Anakart var mıdır?

AMI BIOS
    PXE Boot
    DDR-2 Bellek

Ben biraz bakındım ama istediğim özelliklere sahip uygun fiyatlı bir anakarta rastlayamadım.

Abitin 690G chipsetli anakartı var onu tercih edebilirsiniz.
    690G onboard ekran kartı konusunda şu an rakipsiz.
    Ses + LAn hepsinde standart haline geldi zaten

• verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. her iki anakartıda inceleyeyim ben. 1333 Mhz desteklememesi o kadar da önemli değil, ekran kartıda çok iyi olmasına gerek yok sonuçta şirkette kullanılacak oyun falan oynanmayacak. (Gerçi şirkette 40 kişiyiz, elemanlara gaz versem counter falan oynar mıyız acaba )

En önemlisi (domain de RIS özelliği için) PXE boot özelliği ve onboard ekran kartına sahip olması.
  • counter falan her türlü oynarsınız o şüphesiz, o artık oyun bile değil, daha doğrusu ben saymıyorum, artık windos un içinde gelecek neredeyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snd

quote:

Arkadaşlar çalıştığım şirkette PC ler yenilenecek. Aşağıdaki özelliklere sahip bir Anakart var mıdır?

AMI BIOS
    PXE Boot
    DDR-2 Bellek

Dostum modeli nedir? AMD mi destekliyor INTEL mi????

• quote:

quote:

quote:

AMI BIOS
    PXE Boot
    DDR-2 Bellek

amd destekliyor, ekran kartı bu sınıftaki en iyisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 4 Ekim 2007; 17:33:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama şuna da bir göz at, kullananların bir şikayeti mevcut biostar dan :http://forum.donanimhaber.com/m_18063136/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

ama şuna da bir göz at, kullananların bir şikayeti mevcut biostar dan :http://forum.donanimhaber.com/m_18063136/tm.htm

Seçeneklerimiz kısıtlı . Sadece INTEL isteniyor, AMD ye sıcak bakmıyorlar.
    Gigabyte GA-945GM-S2 istediklerimize yakın. Bir de PXE boot olup olmadığını öğrenebilsem. Bilginiz var mı bu anakartta PXE var mıdır???

Not: şimdi sitesinden manual ini indiriyorum. Herhalde orada yazar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hell_Star -- 4 Ekim 2007; 17:42:06 >
  • o konuda hiç bir bilgim yok açıkçası, kullanmayacağım için hiç ilgimei çekmedi ama senin için araştırırım, sende incele bulursan buraya yaz.
  • quote:

o konuda hiç bir bilgim yok açıkçası, kullanmayacağım için hiç ilgimei çekmedi ama senin için araştırırım, sende incele bulursan buraya yaz.

dediğim gibi sitesinden kılavuz indiriyorum. Daha doğrusu indirmeye çalışıyorum 8 MB lık dosya, lakin 5Kb ile indiriyor Kısmetse yılbaşından önce indirip okumaya başlarım

umarım PXE olayını unutmamışlardır.

• son duyumlar bu sene ineceği yönündeydi google dan arttım, bilgi olan siteler açmıyor ne gariptir ki :S araştırmaya devam.

işte board bu:http://www.computerhq.com/GIGABYTE_GA-945GM-S2_LGA_775_INT/GA-945GM-S2/products/partinfo-id-788258.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 4 Ekim 2007; 17:55:23 >
  • quote:

son duyumlar bu sene ineceği yönündeydi google dan arttım, bilgi olan siteler açmıyor ne gariptir ki :S araştırmaya devam.

işte board bu:http://www.computerhq.com/GIGABYTE_GA-945GM-S2_LGA_775_INT/GA-945GM-S2/products/partinfo-id-788258.html

Yok usta ya, inmiyor kör olasıca. Artık şansımı evde deneyeceğim

İlgilendiğin için teşekkür ederim.

• afiyet olsun
  • quote:

quote:

quote:

Intel destekliyor tabiki.
    Eğer AMD olsa Biostar'ı önerecektim bende.
    Ama fiyatı tuzlu olabilir tam bilmiyorum.

• quote:

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. her iki anakartıda inceleyeyim ben. 1333 Mhz desteklememesi o kadar da önemli değil, ekran kartıda çok iyi olmasına gerek yok sonuçta şirkette kullanılacak oyun falan oynanmayacak. (Gerçi şirkette 40 kişiyiz, elemanlara gaz versem counter falan oynar mıyız acaba )

En önemlisi (domain de RIS özelliği için) PXE boot özelliği ve onboard ekran kartına sahip olması.

Dostum onboard kartın kalitesini önemsemesende kartın üzerinde DVI çıkışı olmasına özelikle dikkat et.
    DVI ile VGA çıkışı arasında görüntü farkı özellikle LCD monitörlerde çok fark ediyor.
    VGA'nın verdiği renkler soluk oluyor hatta uzun süre çalışınca insanı yoruyor bile.

DVI çıkışını destekleyen chipsetler.
    Ati 690G .
    Nvidia 7050v
    ve intelin bazı modelleri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.