Bir yakınımın şirketinde 16 tane kamera ile 24 saat kayıt var .Bu bir programla laptop tan veya şirket içinde ki bir pc den izlenebiliyor.Biz bunu şirkette değilken de sadece yakınımın lap top undan izlemek istiyoruz.Fakat nasıl yapabiliriz acaba bilen var mı?Paylaşım mı vermemiz gerekiyor nasıl yapılabilir..?Güvenli olur mu?Bilgisi olan varsa çok sevinirim...
Umarım yanlış yere açmamışımdır.!
Yo doğru yere açmışsında sorduğun sorunun cewabını o kameraları koyan şirketle görüşerek alabilirsin.En doğrusuda bu olur bence.Çünkü kendin bişe yapacak olursan başkalarıda sisteme girebilir
Öncelikle şirkete sabit IP almak lazım. Daha sonrası kolay kendinizde yapabilirsiniz ancak bu işten anlayan birileri ile arkadaşın dediği gibi o kameraların montaj ve bakımını yapan kişilerle irtibata geçerseniz iyi olur. Hem herşey tek elden olur hem güvenlik açıkları minimuma iner.
Kolay gelsin.
telekomdan statik ip almanız lazım
quote:
Orjinalden alıntı: meciit
telekomdan statik ip almanız lazım
Arkadaşlar çok teşekkürler..!Çok yardımcı oldunuz...Sanırım İlk once Telekom a gitmek gerekiyor en başta...
Arkadaşlar çok teşekkürler..!Çok yardımcı oldunuz...Sanırım İlk once Telekom a gitmek gerekiyor en başta...
Bence ilk önce güvenlik kameralarını kuran şirketle bir irtibata geçin ona göre Telekoma gidersiniz.
Eğer internet hızı düşükse belki arttırmak gerekebilir. Onlardan gerekli temel bilgileri alabilirsiniz.
İnternet hızı 2048 lik adsl.
kamera sistemin ismi ne? yani kullandığınız Video yakalama kartı ve yazılımın ismi nedir?
walla şimdi hatırlayamadım ama yarın şirkette bakar yazarım programın adını
Chateau XP ise yardımcı olurum.
active webcam gibi izleme programları mevcut ama şunu söylim sen arkadaşların dediğini yap kameraları takıp montajını yapan firmaya git ama öncelikle statik ip şart sana
Bişey Watch diye bir ismi vardı programın yarın kesin yazarım adını ama sanırım prof destek almamız gerekecek..!
tam bu işi yapan active webcam diye bir program geçmişti bir aralar elime görüntüleri istediğin yere yönlendirme yapabiliyordun
Ben bu işi uzaktan yardım gibi kamera kayıtlarının kaydedildiği pc ye bağlanarak yapmayı düşündüm ama biraz zor olacak galiba
quote:
Orjinalden alıntı: Fuji
Ben bu işi uzaktan yardım gibi kamera kayıtlarının kaydedildiği pc ye bağlanarak yapmayı düşündüm ama biraz zor olacak galiba
aynen bu işlem gibi.
O zaman ben yarın şirkete gidip ilk once programın adına bakayım sonra bir kurcalayım bir şansımı deneyeyim akşamada sizlerle paylaşırım..!
Ben size tüm aşamalarını anlatayım.
1-Öncelikle sabit ip müracatı yapın! 2-Sonra sabit ip nin gerçekten verildiğini görmek için, ipadresimne.com'a girerek ip numaranızın aynı olduğunu doğrulayın. 3-Sonra modeminizin menüsüne girip Wirtual server'den veya bazı modemler de napt bölümü diye geçer. oradan sabit ip nizin 80 portunu tanımlayın. Bu işi bilmiyorsanız bilgisayarcınıza danışın. 4-Kullanmış olduğunuz dvr card veya eğer dvmr cihazı ise program menüsünden dışarıdan erişim için aynı 80 portunu tanımlayın (dvmr cihazlarında 8000'i tanıtın) ve şifre ile kullanıcı adını girin. 5- Tüm bu işlemleri doğru ve hatasız yaptığınıza emin olduktan sonra. Dışarıdan her hangi bir bilgisayardan şirketiniz için almış olduğunuz sabit ip adresini internet explore arama satırınahttp://212.231.42.44(örnektir!!! siz buraya kendi almış olduğunuz sabit ip numarasını yazacaksınız!) sonra arama yaptırın. Karşınıza bir menü gelecek. Oraya kullanıcı adı ve şifreyi yazdıktan sonra 15-20 saniye bekleyin ve görüntüleri seyredin. (Ancak Dvmr cihazı kullanıyorsanız kendi özel client programını kurup ayarlayarak seyredebilirsiniz.) 6-Bu arada 80 veya 8000 portunu açmanızdan dolayı oluşacak güvenlik açıpından dolayı, bilgisayarcınıza sağlam bir firewall programı kurmasını da söyleyin.
Tabiki tüm bu yazdıklarımı siz kendi başınıza muhtemelen yapamayacaksınız. O yüzden profesyonel yardım isteyebilirsiniz. Eğer pmail atarsanız size yardımc olabilirim.
Saygılar...
Öncelikle tüm ilgilenen arkadaşlara ve çok detaylı bir şekilde anlatan size çok teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme