Şimdi Ara

Sistem Ciddi Bir Hatadan Kurtarıldı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu mesajı atmadan önce forumda bu sorunla ilgili mesajları bi gezdim, sormadan bulabilir miyim çözümü diye..
    Fakat diğer mesajlardaki temel sorun bilgisayar resetlenirken bende resetlenmiyor. Bilgisayarı her açtığımda (veya yeniden başlattığımda) "Sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" diyor. Şu XP nin meşhur gönderilen raporunda da ek olarak C:\Windows\Minidump klasöründeki dmp uzantılı bi dosya gönderilecek diyor.

Bu sorun aslında cpu-z adlı programı indirip çalıştırdığım zaman başladı. İlk çalıştırdığımda makina resetlendi ve ciddi hata mesajı geldi. Şimdi bilgisayarı normal kullanıyorum, oyun falan da oynuyorum, sorun yok, ama dediğim gibi her başlayıştan sonra aynı ciddi hata mesajı geliyo.

Bu arada yaklaşık 1 hafta önce rami 256 dan 512 ye yükselttim. Ramlerin markaları farklı, ama aynı özelliklere sahip, o yüzden Dual Channel kullanabiliyorum.

Kasamda 1 fan vardı arkada, öne extra 1 fan ben taktım. İşlemci soğutucum stock. Sıcaklık (ısı transferi) problemim olduğunu zannetmiyorum. Ekte monitor screenshotu var. İşletim sistemim XP-Pro. Yardımlarınızı bekliyorum.

• slm.hocam öncelikle o hatanın donanımdan yani ram veya işlemci soğukluğundan kaynaklandığını sanmıyorum.arasıra banada oluyor sürekli değil ama.önerim çalıştır da msconfig komutu ver ordaki ayarları default yap yani sistem kendisi seçsin eğer zaten öyleyse cpu z mi herneyse o programı sistem açılışından kaldır.düzelebilir.

Ayrıca şu sıcaklık olayı aynı program bendede var system zone 1 sıcaklığı 105c lerde geziyor çok yüksek nerden kaynaklanıyordur?nasıl düzeltebiliriz?bilgin varmı?iyi günler.
  • sonradan eklediğin ramı çıkarıp denemelisin.
  • Taktığım RAM'i çıkardım ama olmadı. Ya bu Cpu-z adlı programla ilgili bişey olabilir mi? İşlemcime RAM'e falan bakmak için indirmiştim.
    Ama dedim ya resetledi.
    Bi de SpyBot diye bi program kullanıyorum registry değişiklikleri için. Başlangıçta şöyle bi hata veriyo:
  • start\run\msconfig\startup daki sonradan eklenen programları kaldırıp denemende fayda var
  • minidump hatasını bendede vermıstı ve bilgisayarı aldıgım yere goturdugumde anakartı degıstıler:(( insallah sende aynı sorun olmaz
  • arada sırada (çok nadir) bana da oluyor ama ben pek önemsemiyorum
  • arkadaslar bende office 2003 kurduktan sonra msconfig run kısmına dumprep 0 -k diye bişeyler attı. bende msconfigden kaldırdım. bilgisayarı yeniden başlattıgımda windows exploreri çalışmadan bilgisayar resetleniyodu. bende bilgisayarı hata ayıklama modunda açtım ve dumprep i tekrar aktif hale getirdim ve sorun cozuldu bilginize.
  • Problem değil onlar herşey normal gidiyorsa benim imzamı oku bide şunu yap

Bilgisayarıma sağ tıkla/özellikler/gelişmiş/hata bildirimi/ burda "hata bildirimini devredışı bırak" ı seç ve altındaki "önemli bir hata olduğunda bana bildir" seçeneğinin içini boşalt ve kaydet olsun bitsin...

kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.