Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemi toplayalı 2 kez bu hatayı aldım. " Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Ekran karardı 3-5 saniye cızırtı sesi sonra bildirim panelinde bu hata, sonra yola devam..

Bu hatanın sebebi Ekran kartından mı kaynaklı (Asus gtx770- oyunda mak. sıcaklık 64 derece HWİNFO min. 27 max.64) avg. 45 civarı)
    Yoksa O/C li işlemciden mi fazla mı watt harcıyor sistem. (Amd Fx 6300 . 4.6 ghz / 3.41w - 1.31w )

Aklıma gelen ilk şey , ekran kartına voltajın yetmemesi. Çünkü 170w+20w güvenlik payı diyor ekran kartı için. Bende psu watt'ı 456w a tekabül ediyor. İşlemci O/C ile sanırım ya sınırda ya da biraz geçiyor. Kasada toplam 5 fan var ne derece etkiler tam bilemiyorum.
    Önemli olan şu ekran kartında mı bir sıkıntı var, yoksa ceyran mı yetmiyor
    Sıcaklıklar : işlemci 12 / 55 - Ekran kartı: 28 / 64+ (testlerde 70 civarı)

Not : Sürücüler güncel. Asus Gpu-tweak genelde kapalı ama Gaming Mod ayarlarını profil 1 olarak ayarladım. Takılır gibi oluyor o da bazen açtığımda.
    Hata oluştuğunda açık olan programlar

Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    Aion Online
    Mozzilla (shockware hatası veriyor bazen)
    Chrome (shockware hatası veriyor bazen)

Bütün driverları silip tekrar mı yüklesem, yoksa 4.6ghz işlemci hızını 4.4-4.5ghz ı düşürsem mi?

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

EDİT: AİDA64 EXT. TRİAL VERSİON İNDİRME LİNKİhttp://www.tamindir.com/aida64-extreme-edition/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Haziran 2014; 9:17:04 >

• soğutmadan kaynaklı bir problem var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

soğutmadan kaynaklı bir problem var

Soğutmadan mı, ekran kartının soğutmasından mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

kasanın genel soğutması ve ekran kartı (verdiğiniz değerler çok yüksek ekran kartı için)
    yükte çalışırken bu hatayı vermesi olağandır

• quote:

quote:

quote:

kasanın genel soğutması ve ekran kartı (verdiğiniz değerler çok yüksek ekran kartı için)

Hocam ısı olamaz. Asus Gtx 770 benchmark testinde 73'ü buluyor ki gayet normal. Bu kartla 83 dereceyi gördüm. ( gerçi 8+6 pini yanlış bağlamamdan olmuştu o 83 derece olayı ) Ben watt dan şüpheleniyorum , ya da işlemci stabil değil.

• %9999 guc kaynagi yetmedigi icin. R9 290 normal kullaniyordum sorun yoktu fakat cf yapinca bu hatayi almaya basladim. Poweri yukseltince duzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

%9999 guc kaynagi yetmedigi icin. R9 290 normal kullaniyordum sorun yoktu fakat cf yapinca bu hatayi almaya basladim. Poweri yukseltince duzeldi.

Bende öyle düşünüyorum. Aslında şöyle düşünüyorum:

İşelmci : 4.4 stabil. Sıcaklık 54 derece. Stok 3,5ghz de 95w - 4.0ghz üstüne çıkınca 120w lara çıkıyor sanırım bu değer + 5watt da güvenlik payı
    Ekran kartı: 170w - gaming modda 180w+ değerlere çıkıyor +20w güvenlik payı da bunun var.
    Diğer bileşenler pek harcamıyor desekte : Anakart (bir sitede) 55w +5w güvenlik v.s. 50w desek

İşte kabaca 400 küsür e geliyor watt değeri. Ama bendeli psu da 456 watt veriyor. +80'i var.

İşlemcinin , 4.6 ghz de hem watt olarak hemde normal işlem hızı olarak stabil olmadığını düşünüyorum şiddetle.

Edit :
    GTX 770 = 230w güç harcıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 10 Nisan 2014; 13:16:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartı sısıları normal ;
    sistemde ne kadar oc varsa iptal edip dene.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ısı olamaz. Asus Gtx 770 benchmark testinde 73'ü buluyor ki gayet normal. Bu kartla 83 dereceyi gördüm. ( gerçi 8+6 pini yanlış bağlamamdan olmuştu o 83 derece olayı ) Ben watt dan şüpheleniyorum , ya da işlemci stabil değil.

hocam kasanın genel ısısından bahsettim, ilk mesajıma bakar mısınız tekrar

• @BORUBEY06
    Kartta arıza yoksa, güç yetersizliği söz konusu. Bunda da 2 ihtimal var.

1- Hız aşırtma yaptıysan voltaj yetmiyor.
    2- PSU yetersiz.

Bundan dolayı evvela ekran kartına yaptığın hız aşırtmayı iptal et. Yine aynı hatayı verecek mi bakalım.

@fds14
    Kasanın genel ısısı da ne Allah aşkına? Kasa içi sıcak olsa, ekran kartının ısısı da yüksek olur ama BORUBEY06'nın verdiği değerler gayet normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

@BORUBEY06
    Kartta arıza yoksa, güç yetersizliği söz konusu. Bunda da 2 ihtimal var.

1- Hız aşırtma yaptıysan voltaj yetmiyor.
    2- PSU yetersiz.

Bundan dolayı evvela ekran kartına yaptığın hız aşırtmayı iptal et. Yine aynı hatayı verecek mi bakalım.

@fds14
    Kasanın genel ısısı da ne Allah aşkına? Kasa içi sıcak olsa, ekran kartının ısısı da yüksek olur ama BORUBEY06'nın verdiği değerler gayet normal.

bocek bey benim mesajlarıma bu şekilde garip yorumlar atmayın size iyi çalışmalar diliyorum.

• fds14 F kullanıcısına yanıt
    Çok ironik bir cevap olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Çok ironik bir cevap olmuş.

siz ironiyi seversiniz

• fds14 @ Hocam imzamdaki "Bir Aceminin Ekran Kartı Serüvenini" okumanızı tavsiye ederim. Linktir. Orada epey bir cebelleşti arkadaşlar benle hepsi sağolsun. Ama minimum 20 ler 30 lar , 70 ler falan ekran kartları için normal değerler. Bunu iyce öğrendik

Edit : Gerçi bende sıcaklıktandır deyip, kasanın altındaki fanın üstüne tel vasıtasıyla bir 120 lik fan daha taktım alttan gelen soğuk havayı ekran kartına daha hızlı atsın diye

bocekgrafik @ Hocam selamlar, yine farklı bir konuda beraberiz

Ekran kartındaki O/C şu şekilde , Asus GpuTweak da 6 profil ve 1 Gaming Mode var. Ben Gaming Mod'daki değerlerin aynısı ile profil1 oluşturup kaydettim,değerler 1'e 1 aynı. Fakat ; Asus GpuTweak'ı açmadığım halde Yaptığım O/C yinede aktif oluyor mu?
    Ayrıca işlemcinin O/C lu olması yani 3,5ghz den 4.0 ghz ye, sonra (metin abi 52 @ ile kulakları çınlasın ) 4.4ghz ye çıkardım. Akabinde 4.5 ve 4.6 ghz de kaldım. Acaba diyorum işlemci mi voltajı tüketiyor? Yoksa 170w +20w güvenlik payı olan bir kartın voltaj hatası vermemesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 7 Nisan 2014; 14:37:46 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına hız aşırtma yapmamak için, sistem yeniden başladığında o programla herhangi bir işlem yapma. Buna rağmen aynı hatayı verecek olursa, işlemciye yaptığın hız aşırtmayı 200 Mhz falan azalt. Tabi voltajı da kısarak.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Peki , ama ekran kartına o/c yaptım dediğim olay gputweak üzerinden profil1 e gaming mode u ayarlamak sadece. Ama bilgisayarı açtığımdan ,kaptana kadar o programı hiç kullanmıyor. Açık değilken bile ekran kartı o modu algılıyor mu bilemiyorum. Olmadı silip yeniden yüklerim o programı. Ben işlemci O/C yaparken voltajı 1.39 ve 1.29 a çıkarmıştım 4.6 ghz de hata verdi. Şu an 1.41 ve 1.31 de, test yapmadım. aida64 le bir test edip, dediğiniz gibi stabil olan 4.5ghz'ye çekiyim olmazsa
  • &1000000000ⁿ0000000000000000000000000
    Psudan psuyu degistir hata gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki ekran kartımda aynı hatayı veriyordu derken 3-5 gün sonra kart elimde kaldı :) dikkatli olun hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu olması çok düşük bir ihtimal. Ama olabilir. 12x38 =456watt yapar. Ben bu sistemin 456 watt harcayacağını pek sanmıyorum.
    E.Kartı : 190w (normal 170watt)+20w
    İşlemci: 125w (normal 95watt)+5w+25w
    Anakart: 60w (normal 50/55w) +5
    Diğer : 55w (DVD Room, ram, fanlar, ışıklandırma v.s. )

Toplam: 430 watt kabaca abartarak yazmama rağmen yine 456 ya yetişemiyor. Yetişse bile +80 bronze özellik zaten bunun için değil mi?

Bence işlemci de bir kararsızlık var. Her işlemci 4.6 da stabil olmuyor , bunun sonucunda da görüntü sürücüsü yanıt vermekten kopuyor olabilir.
  • Hocalarım benimde ekran kartım GTX 770 ve bu hatayı 1 haftadır alıyorum windows 7 kullanırken almaya başladım hiç uğraşamam format atarım dedim attım 8.1 yükledim hala hatayı almayı başlayınca derin bir araştırma yaptım 3 gün araştırma sonucu denediklerim
    Kasanın içini açıp ekran kartı ve pc'nin temizliği
    Underclock
    Overclock
    Ekran kartına azda olsa voltaj verdim +12 mV ( maksimum bu kadar veriliyor kilitli )
    Windows TDR ayarını 8 yaptım olmadı tamamen kapattım
    327.33'den 355.23'e kadar bütün sürücüleri denedim. ( Tamamen Driver Sweeper kullanarak )
    Isıları kontrol ettim boşta 25 tam yük altında (MSI KOMBUSTOR) 70 dereceyi geçmiyor / Diğer komponentler'de buz gibi işlemcide seidon 240m takılı + kasanın yan kapakta 2 corsair sp120 arkada egsoz kısacası soğutma veya ısı değil problem
    Gereksiz sürücüleri kaldırdım 3D vs
    NVIDIA Denetim Masasından CUDA'yı kapatıp açmayı denedim iki şekildede olmadı
    NVIDIA Denetim Masasnından Physx'i Ekran kartına aldım. ve Tam performans'ı seçtim
    Windows görüntü ayarlarını en iyi performans'a aldım, güç seçeneklerinide en yüksek performans'a aldım.
    BIOS güncelledim.
    Güç Kaynağım Corsair 400R Kasa ile gelen CX750 80+

Benchmark programı olan Valley Benchmark'ı açtığımda 2 saniye sürmeden hata verip kapanıyor Lol oynuyorum 2 dakikada bir oyun çöküyor.
    Nvidia Windows Kernel Mode Driver,Version 327.33 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu. hatasını alıyorum bazende XXXXX.exe has been blocked from accessing Graphics Hardware hatasını alıyorum.

NOT: İşlemcini o.c'sini kaldırdım bütün parçalar stock/auto'da

Bu sorunu nasıl çözeriz hocalarım? yöntemlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Anakart: Sabertooth 990fx r2
    İşlemci: AMD FX 8350 @4GHz Stock
    Ram: DDR3 4x4 1866MHz RipjawsX CL9
    Seagate Harddisk 1TB + 128GB Corsair SSD
    PSU: CX750 80+
    Kasa: Corsair 400R

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.