Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okanbey1

Hocalarım benimde ekran kartım GTX 770 ve bu hatayı 1 haftadır alıyorum windows 7 kullanırken almaya başladım hiç uğraşamam format atarım dedim attım 8.1 yükledim hala hatayı almayı başlayınca derin bir araştırma yaptım 3 gün araştırma sonucu denediklerim
    Kasanın içini açıp ekran kartı ve pc'nin temizliği
    Underclock
    Overclock
    Ekran kartına azda olsa voltaj verdim +12 mV ( maksimum bu kadar veriliyor kilitli )
    Windows TDR ayarını 8 yaptım olmadı tamamen kapattım
    327.33'den 355.23'e kadar bütün sürücüleri denedim. ( Tamamen Driver Sweeper kullanarak )
    Isıları kontrol ettim boşta 25 tam yük altında (MSI KOMBUSTOR) 70 dereceyi geçmiyor / Diğer komponentler'de buz gibi işlemcide seidon 240m takılı + kasanın yan kapakta 2 corsair sp120 arkada egsoz kısacası soğutma veya ısı değil problem
    Gereksiz sürücüleri kaldırdım 3D vs
    NVIDIA Denetim Masasından CUDA'yı kapatıp açmayı denedim iki şekildede olmadı
    NVIDIA Denetim Masasnından Physx'i Ekran kartına aldım. ve Tam performans'ı seçtim
    Windows görüntü ayarlarını en iyi performans'a aldım, güç seçeneklerinide en yüksek performans'a aldım.
    BIOS güncelledim.
    Güç Kaynağım Corsair 400R Kasa ile gelen CX750 80+

Benchmark programı olan Valley Benchmark'ı açtığımda 2 saniye sürmeden hata verip kapanıyor Lol oynuyorum 2 dakikada bir oyun çöküyor.
    Nvidia Windows Kernel Mode Driver,Version 327.33 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu. hatasını alıyorum bazende XXXXX.exe has been blocked from accessing Graphics Hardware hatasını alıyorum.

NOT: İşlemcini o.c'sini kaldırdım bütün parçalar stock/auto'da

Bu sorunu nasıl çözeriz hocalarım? yöntemlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Anakart: Sabertooth 990fx r2
    İşlemci: AMD FX 8350 @4GHz Stock
    Ram: DDR3 4x4 1866MHz RipjawsX CL9
    Seagate Harddisk 1TB + 128GB Corsair SSD
    PSU: CX750 80+
    Kasa: Corsair 400R

Epey bir deneme yapmışsınız hocam ama artık burdan sonra galiba ekran kartında donanımsal bir problem aramak lazım. Servise götürün derim. Çünkü şu yetersiz diyebileceğimiz hiç birşey yok sisteminizde. İşlemciden psu ya kasaya kadar hepsi tamam. Ben bu yazdıklarınızın çeyreğini bile denemedim. Umarım çözüm bulursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 7 Nisan 2014; 16:24:08 >

• 2004 2005 yillari arasiydi Ayni Sorun Basima Gelmisti Akliniza Gelebilecek En son Seydir Bu Tamamen Fiziksel bİR KUSURDUR Sorun İslemci ve Ekran kartindan Kaynaklaniyor O sira baya Yabanci Server arastirmistim

Genelde Mu online Oyununda Boyuna Goruntu Yanit vermeyi Kesti Vs vs vs Gibi Hatalar alirdim Ve genelde Ati Kaynakli Sorun
  • Win 8 veya win 7 fark etmez ne kullanıyorsanız aero özelliğini kapatıp deneyin.
  • Ati 3450 ekran kartim vardi Boyuna Goruntu Surucusu Yanit vermeyi Kesti ve Bu durumdan Basariyla Kurtuldu Deniyordu Olmadi gttim 9800 gt aldim Sorunum Duzeldi Ama baya ugrasmistim

2 seferde Fansiz isinan pcde basima gelmisti Oda uzun sureli Kullanimdan oluyordu 3 4 SENE SONRA YAVAS YAVAS KENDİNİ imha ediyor du

Bunun 2 Caresi var Ya Firinlarsin

Yada Garantiye godnerirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHseVeR

Win 8 veya win 7 fark etmez ne kullanıyorsanız aero özelliğini kapatıp deneyin.

Aynen bANADA aYNİ BUNLARİ soylenmisti Biraz duzelme olmustu mesela 1 sate 1 oluyrsa 5 sate 1 dusmustu ama sorunuma Care olmamisti Sen gene format at Xpde genelde duzeliyor deniliyordu Veya windows 8 yap Yani isletim sistemin neyse farklisini Yap
  • Son durum: Yeni çıkan nvidia driver'ini kurdum (337.50) + Bios'dan Epu'yu light saving mode aldım + Kasa'nın içini hafiften diş fırçasıyla temizledim . şu ana kadar hatayı almadım 10 dakika benchmark açtım hata gözükmedi. Böyle devam ederse iyi
    ve yan kapaktaki bir sp120 fan'ın takılı olmadığını gördüm gözlerimde bir sorun olmalı çünkü dışarıdan baktığımda çalışıyor gibi gözüküyordu
    EDIT= Nazar değdi galiba yine bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 7 Nisan 2014; 17:26:47 >

• quote:

Son durum: Yeni çıkan nvidia driver'ini kurdum (337.50) + Bios'dan Epu'yu light saving mode aldım + Kasa'nın içini hafiften diş fırçasıyla temizledim . şu ana kadar hatayı almadım 10 dakika benchmark açtım hata gözükmedi. Böyle devam ederse iyi
    ve yan kapaktaki bir sp120 fan'ın takılı olmadığını gördüm gözlerimde bir sorun olmalı çünkü dışarıdan baktığımda çalışıyor gibi gözüküyordu

Öncelikle sevindim sorunun kısmende olsa çözümlemenize. Peki Size sorum şu , ekran kartını 25 dereceye nasıl düşürdünüz oda sıcaklığımı düşük acaba. Ben Zalman Z12 Plus ile beraberinde 5 fan kullanıyorum. Psu nun yanında altta 120mm bir fan daha var. Onun üstüne tel ile ilkel yöntemlerle 6. fanı bağladım. Kasanın altından gelen soğuk hava tel ile bağladığım fana gelip hızlı bir şekilde ekran kartına vuruyor. En fazla 24 dereceyi (1 kere?) genelde 28 civarı ilk açılışta sonra 29 dereceye çıkıyor. Totalde 1 önde 2 üstte 1 egzos 1 altta ve 1 de onun 4 parmak üstünde bir fan daha var. Toplam 6 (işlemci fanı hariç) 24-25 bir kere gördüğüm sıcaklık değerleri. maksimum kaç derece gördünüz ekran kartını?

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Son durum: Yeni çıkan nvidia driver'ini kurdum (337.50) + Bios'dan Epu'yu light saving mode aldım + Kasa'nın içini hafiften diş fırçasıyla temizledim . şu ana kadar hatayı almadım 10 dakika benchmark açtım hata gözükmedi. Böyle devam ederse iyi

Öncelikle sevindim sorunun kısmende olsa çözümlemenize. Peki Size sorum şu , ekran kartını 25 dereceye nasıl düşürdünüz oda sıcaklığımı düşük acaba. Ben Zalman Z12 Plus ile beraberinde 5 fan kullanıyorum. Psu nun yanında altta 120mm bir fan daha var. Onun üstüne tel ile ilkel yöntemlerle 6. fanı bağladım. Kasanın altından gelen soğuk hava tel ile bağladığım fana gelip hızlı bir şekilde ekran kartına vuruyor. En fazla 24 dereceyi (1 kere?) genelde 28 civarı ilk açılışta sonra 29 dereceye çıkıyor. Totalde 1 önde 2 üstte 1 egzos 1 altta ve 1 de onun 4 parmak üstünde bir fan daha var. Toplam 6 (işlemci fanı hariç) 24-25 bir kere gördüğüm sıcaklık değerleri. maksimum kaç derece gördünüz ekran kartını?

Maksimum olarak ekran kartını 81 derece gördüm oda furmark testinde ve yazın ortasında + İzmir'de yaşıyorum 45 derece şu an boşta 31 derece aha 30 oldu yazarken o civarlar sende aslında seninle benim ısmınız arasında abartılacak bir fark yok benim fan biraz daha iyidir 2-3 derece azaltmıştır abartılacak bir soru yok ortada

Ve sorunun kaynağını bulmuş bulunmaktayım ekran kartına bir iki ayar yaparken msi afterburnerdan 0.887V'de takıldı P0 modumu ne deniliyor işte boştayken kullandığı voltaj ama şaşırtıcıdır ki en küçük bir sorun bile çıkmıyor gpu %100 power kullanıyor voltaj 0.887 normali 0.875'de şu eklediğim +12 mV var cidden her benchmarkı açıyorum eskiden 1 saniye geçmeden atıyordu valley benchmark şimdi 5 dakika bile durdu şimdi sorunun bu olduğunu görünce düşündümki stabil değil ekran kartı tek çare flashlayıp voltajı arttırcağız ısılarda sorun yok zaten de işte o kadar iş acaba başka bir çaresi varmıdır ve bunu yazarken düşündüm ki voltaj azken stabil çokken mi stabil değil ve ben gerizekalı gibi voltajı arttırmayımı düşünüyorum işte ustası değilim bir uzman gelsin açıklasın sorunun kaynağı yukarıda ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 7 Nisan 2014; 17:40:05 >

• Olmadı Gpu-z den bir resmini çekseniz daha açıklayıcı olur, bende de o 0.875 olan kafasına göre dalgalanıyor. Bende bi resmini çekip koyayım belki faydalı olur. Güncelleme tuttu desenize bir nebze
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Olmadı Gpu-z den bir resmini çekseniz daha açıklayıcı olur, bende de o 0.875 olan kafasına göre dalgalanıyor. Bende bi resmini çekip koyayım belki faydalı olur. Güncelleme tuttu desenize bir nebze

Yok aslında bu geçen güncellemede oluyordu diyordum 1 gün çalışıyor reset atıyorum geri bozuluyor şimdi reset atınca voltaj değerleride eski haline gelcek default boştayken 0.875 yükteyken 1.2 işte herneyse voltajlarına gelcek ama şu an 2d modunda takılı gibi sabit 0.875
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Yok hayir sadece psu yetmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

Yok hayir sadece psu yetmiyor

750W Psu fx 8350 + gtx 770'yemi yetmiyor ve 8 aydır bu sistemi kullanıyorum şimdi yetmiyor
  • o psudan kaynaklı degildir o psu çakma degilsae eger
  • PSU sorunu olduğunu sanmıyorum. Daha önce Thermaltake 775W vardı şimdi Corsair AX860i

Bazı yazılımlarda OC tepkisi gayet iyi iken bazıları bunu yapıyor. Misal 3DMark11 +180mhz'de bu hatayı verirken (entry, performance ya da extreme), +250Mhz 3Dmark çalışabiliyor. Isı sorunuda değil. Windows + yazılımın (+sürücüde olabilir) bir salaklığı olsa gerek...

3Dmark11 göçerken, Crysis 3 ile 2560 x 1440 En yüksek ayarlarda aynı OC ayarlarında bu sorun olmuyor.

PSU deyip çıkmayın hemen, millete PSU değiştirtmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Nisan 2014; 21:49:26 >
  • Hiç olur mu öyle şey nvidia hiç hata verir mi , çarpılırsınız

Nvidiacıları gazladıktan ve ekran başında saç baş yolmaya , klavyelerini yumruklamaya bıraktıktan sonra sorununuza dönelim.

Şu anda açık seçik görünen PSU'nun veriminin yetersiz oluşu.Bu ne demek PSU nuz %80 verimle çalışsa dahi anladığım kadarıyla eski bir psu , kapasitörler de zamanla verim düşer.Fiziksel teori denklerine bakıldığında zaman zaman fonksiyonu apaçık seçilebilir. Çok çok kaba bir hesapla bir psu 'nun 5 yıllık süre zarfında veriminden 50-100 W arası değişen kayıplar görülebilmektedir.Bu da demek oluyor ki hemen hemen sınırda ya da fazla tüketim var sisteminizde.Hız aşırttırma da cabası.

yapmanız gereken ilk hamle PSU değiştirmek olmalı.

• Dediğim gibi sorun fiziksel yuksek ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Hiç olur mu öyle şey nvidia hiç hata verir mi , çarpılırsınız

Nvidiacıları gazladıktan ve ekran başında saç baş yolmaya , klavyelerini yumruklamaya bıraktıktan sonra sorununuza dönelim.

Şu anda açık seçik görünen PSU'nun veriminin yetersiz oluşu.Bu ne demek PSU nuz %80 verimle çalışsa dahi anladığım kadarıyla eski bir psu , kapasitörler de zamanla verim düşer.Fiziksel teori denklerine bakıldığında zaman zaman fonksiyonu apaçık seçilebilir. Çok çok kaba bir hesapla bir psu 'nun 5 yıllık süre zarfında veriminden 50-100 W arası değişen kayıplar görülebilmektedir.Bu da demek oluyor ki hemen hemen sınırda ya da fazla tüketim var sisteminizde.Hız aşırttırma da cabası.

yapmanız gereken ilk hamle PSU değiştirmek olmalı.

İyide 550W ile benim sistemi açanlar var ki benimki 750 ve diyorsun 5 yıllık süre içinde 50-100 düşüyor 8 ay oldu düşe düşe ne kadar düşebilir güç kaynağı olsaydı işlemciye o.c yaptığımdada bir sorun çıkardı çünkü ekran kartı + işlemciye o.c yapmıştım (4.9 GHz ) bir sorun çıkmamıştı hemde 1.5 hafta önceydi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 7 Nisan 2014; 22:25:53 >

• Konuyu açan siz değilsiniz belki başka sorun baş göstermiştir siz de ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Konuyu açan siz değilsiniz belki başka sorun baş göstermiştir siz de ?

http://forum.donanimhaber.com/m_90252118/f_//tm.htm#90252118 O zaman sizi benim konuma alabilir miyim? teşekkürler
  • Arkadaşlar iyi akşamlar,

Sorunun psu olma ihtimali cidden çok düşük. Yukarda kabaca bir hesap yaptım. Standart değerler + güvenlik paylarını yazdım (birazı çizgi elektronik sitesinden) toplamı en kral hali ile 430 watt larda kalıyor bendeki psu 12v kanalından 38 amper verdiği için toplamda 456 watt ediyor + 80 bronz var. Sorun işlemcidendir diyorum. Neden derseniz , işlemci 4.6ghz da stabil değil. Her işlemci farklı değil mi O/C için? Bendekinin gücünün sınırı 4,5 ghz e kadar malesef, ötesinde sapıtıyor. O da değilse ekran kartı bozuktur ama psu olması çok düşük ihtimal
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.