Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak hocam aynisi basima geldi diyorum sorun ekran kartinda format at olmazsa mutlaka sorun fiziksel simdi gidip başka PC deneye bilirsin ama.genede hatta vermeyecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hizi dusur ozaman

• işlemci o/c 4,5ghz stabil olan değere aldım voltajlarıda 1,39 ve 1,29 a aldım. artık sıkıntı olacağını sanmam 4,6 ghz de veriyordu bu hatayı. nvidia 337,50 güncellemeyi de da kuruyorum misss
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

işlemci o/c 4,5ghz stabil olan değere aldım voltajlarıda 1,39 ve 1,29 a aldım. artık sıkıntı olacağını sanmam 4,6 ghz de veriyordu bu hatayı. nvidia 337,50 güncellemeyi de da kuruyorum misss

Duzelmisse sorun yok genelde bu sorun bence işlemci ekran kartu uyusmazligindan

İyi sorun kalmadiysa islemci takozmus demk

Psu yetersiz , veya ramlerinde problem var , en kısa tespit. memtest86 yı bir flashback e atıyorsun 1 saat ten uzun sürecek sekilde bellekleri test ediyorsun 1 error bile çıkarsa bellekler işlem sırasında hata yapıyordur sorununun asıl kaynagı bu dur. diyemem onun yanında psu da çıkabilir ama ben ramlerden şüpheleiyorum aynı şeyleri bende yaşadım çünkü zamanında 850 watt psu vardı normal oc siz bir sistem ağır yükse 220 w falan çekiyor fazla fan vs yoksa.. overclcok vs den sonra.. idle da 105w falan çeken sistemim , ledler pompa, oc , fanlar vs.. idle da 172 lerde falandı yanlıs hatırlamıyor isem , bu birde boştaki değerler.. 130 , 140 wattmı ne çekiyor benimki.. 400 , 500 bir watt ı ben anca çekiyorum. ama seninki amd oldugu için çokdaha fazla watt çekiyor birşey diyemeceğim o kunuda core temp ten watt a bakıp , çektiği watt değeri söylenmez , anladığım kadarıyla öyle yapmışsın

bende 1.2 ~2.0 watt yazıyor , ai suiteyi açıyorum anakartımın windows üstü yazılımı , 141 watt ~130 watt çektiğini gösteriyor.

• Yıllardır olan saçma salak bir hata

Sistem bileşenlerim yeterli durumda olmasına rağmen, Amd ve NVidia 'da da bu sorun başıma geldi, o yüzden kimse bu Amd'den ya da Nvidia'dan kaynaklı demesin.

Windows ile driver arasında olan bir uyumsuzluk gibi geliyor bana, çok detaylı araştırmadım vakit harcamamak için.
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    hwinfodan bakıyorum ve watt ölçme standart değerleri var çizgi elektronik sayfasında. Ram olsa sorun ekran donar o tamam ama bende ekran kartıyla alkalı sorun çıkıyor ve onada işlemci sebep oluyor. benim fikrim bu yönde
    ekran falan donmaz dostum. donmaz. Şlak! diye çıkartır verir o arızayı , corsair vengance 2133 mhz de yaşadım ben o arızayı. 2 modülüm arızalı 2 modülüm sağlamdı , 2x4 kitlerdi 2 tane kitin birini servise yolladım oteki kit sapa sağlamdı ramleri değiştik ten sonra öyle bir arıza almadım . zaten memtest le testlerini yapmıştım ramler arızalı idi. ve en ufak donma yok. ani hatalar.
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Hocam ram de olabilir saygım var fikrinize. Test etmeden yanlış doğru diyemiyorum. Şu an O/C yi 4.5ghz yaptım, eğer benim şüphelendiğim olaysa aynı hatayı bir daha almam
  • Hayırlısı diyelim ozaman.. , hayırlı geceler :)
  • Windows uyumsuzlukta olabilir. Xp gibisi yoktu diyenlerdeniz çoğumuz galiba. Ekranda donma (süreli ya da süresiz ) reset ile açıp yeniden başlatma olayını çok çektim eski sistemde. Ama orada görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti falan demiyordu. O kadar ucu açık bir konu ki, hemen hemen her parçayı sayıyoruz, şundandır bundandır diyoruz. Donanım dışı işletim sistemi ,virüs v.s. bu tip bir sorunu yaşamayan yok ama neden olduğu konusunda da net bir bilgi yok. Parça-sistem uyuşmazlığı.. Anlık ya da kalıcı problemler -hasarlar sanırım arızanın adı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 8 Nisan 2014; 10:22:40 >
  • Öbür konumda Psycho53 arkadaşımızın verdiği cevap üzerine memtest ile ramlerimi test ediceğim çünkü kasayı aldığımdan beri bu ramlerden şüpheleniyordum servise flnda yollamıştım birşey yok demişlerdi, güç kaynağı olmadığından eminim işlemci'de olamaz o.c vs yapmadım ekran kartında fiziksel bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü bu hatayı ilk youtubeda video izlerken rasgele görmüştüm kasaya çarpma vs darbe olmadı elektrik kesilmesi gibi bir sorunda olmadı büyük ihtimal ramlerdir benim sorunumda ama işte arkadaşında dediği gibi ucu çok açık kimisi basitinden tdr ayarını değiştiriyor oluyor kimisi ekran kartını flashlayıp voltaj arttırıyor oluyor kimisi bios güncelliyor oluyor format atıyor virüs temizliyor driver güncelliyor sorunu herşey yapabiliyor ciddiyim xp gibisi yok

• O halde herkes bildiği parça -test programlarını söyleyebilirse ona göre belki çözüme ulaşabiliriz.

stability test
    Ram test programı = ?
    Cpu test programı =?
    Ekran kartı test programı=?
    Psu test programı=?
    Anakart test programı=?
    Sabit disk test programı=?

(windows 7 de baktığımızda hepsi sorunsuz düzgün çalışıyor)

Bunlarla ilgili test programı var mı bilmiyorum ama varsa ve işe yarıyorsa , muhakkak bu sorunla ilgili bir ipucu verecektir.
    hocam senin ki de is degil yani 1.000 tl lik kartı 456 watt psuya emanet etmissin en dusuk 500 kusur olmalı
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    Ekran kartımla ilgili epey bir konuşma ve araştırma yaptım, imzamda bulunan linklerden bunlara ulaşabilirsiniz. Kesinlikle watt yeterli. Hesapladık, değerlendirdik eksiği yok fazlası var psu nun. Bu sistemin en üst düzeyde, hatta son seviyede alacağı 436watt , bendeki psu 456watt ve +80 özelliği mevcut. Yani bendeki psu , sistemin ulaşamayacağı watt miktarını zaten sağlıyor fazlasıyla.
    Bu tip sorunlarda ,ram ,anakart ,işlemci neden olabiliyor. O yüzden bu parçaları test etmek gerekebiliyor.
  • quote:

Ekran kartımla ilgili epey bir konuşma ve araştırma yaptım, imzamda bulunan linklerden bunlara ulaşabilirsiniz. Kesinlikle watt yeterli. Hesapladık, değerlendirdik eksiği yok fazlası var psu nun. Bu sistemin en üst düzeyde, hatta son seviyede alacağı 436watt , bendeki psu 456watt ve +80 özelliği mevcut. Yani bendeki psu , sistemin ulaşamayacağı watt miktarını zaten sağlıyor fazlasıyla.
    Bu tip sorunlarda ,ram ,anakart ,işlemci neden olabiliyor. O yüzden bu parçaları test etmek gerekebiliyor.

Ama yinede bi 500w alaydın iyiydi çünkü psular zaman geçtikçe gücünü kaybediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2014; 14:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbey1

quote:

Ama yinede bi 500w alaydın iyiydi çünkü psular zaman geçtikçe gücünü kaybediyor

Psu 550watt zaten benim :) 12v kanalından 456 w veriyor bu da iyi bir değer , kötü değil

• Evet arkadaşlar, buradan sorunun kaynağını bulana kadar bilgi paylaşımına devam ediyorum,

Dün akşam işlemci hızını 4.5 ghz ye çekip , voltajları 1.4 ve 1.3 e ayarlamama rağmen aynı hatayı tekrar aldım. "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu."

Ek olarak nvidia experience,asus gputweak ve ekran kartı sürücüsünü tamamen bilgisayardan kaldırdım. 337.50 sürücü ve 3D grafik özelliklerine ellemedim. Eğer bu işlemde işe yaramazsa ramların yerini değiştirim tek tek çıkarıp deneyeceğim. Bildiğiniz ram test programı var mı?

edit :http://www.youtube.com/watch?v=ubpn4NgEzoo belki işe yarayabilir diye ekliyorum. Genelde sorunu yaşayan kişilerde mekanik ya da donanımsal değil ,yazılımsal bir hata olduğu yönünde. Tabi ram'dan kaynaklı çözüm bulanda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Nisan 2014; 9:33:46 >

• ramle vs. alakası yok boş yere kendini yorma dostum. tek ihtimal psu yetersizliği, kart'ın oc dirençsizliği. son driverlar ile birlikte oc kabiliyetlerinin içine ettiler, yani çok hassas hale geldi.

bu durumda sanıyorum aynı kartı kullanıyoruz, sistemim imzamda mevcut. ben 675w'ın bile ucu ucuna yettiğini düşünüyorum. ekran kartı min voltajını 1.140-1.150 civarına getir. gpu memory overclok yüklenmeden, en düşükten itibaren, vsync kapalı halde valley'de benchmark testleri yap, en stabil halini bulana kadar. tabi nvidia ayarlarda yüksek performans vs. bi ayarı var güç seçeneklerinde onu da seç. bir de işlemci için 1.3v dan fazla vermeden dene.

onun dışında ne yaparsan boşuna uğraşmış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubenmartin -- 9 Nisan 2014; 9:38:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.