Nasıl yapacağım, zaten sabit diskim 40 gb, 10 gb sistem geri yükleme olmus tahmini olarak, bunlardan istediklerimi kaldırmak mümkün mü?_ yazılım falan mutlaka vardır da bulamadım
geri yüklemeyi kaldırmana gerek yok kapatırsan ztn o boş alan açılıcaktor bilgisayarıma sağla tıklayıp sistem geri yuklemeden harddiskin için ne kdr yer ayırabileceğini seçiyosun yani sana kalmış.. yanlış bir bilgi veriyosam kusura bakma ama benm bildiğim kaç geri yukleme yaptıınla o yer kaplamasının çok bir alakası yok dediğin gibi geri yukleme için ayrılıcak alanı kendin belirliyebilirsn
ama neden? o geri yükleme noktasındaki dosyalraın kopyalarını bir şekilde tutuyor,
ben baştan açık bırakmıştım, o günden bu yana biriktirmiş her program yüklemeye nerdeseyse bi g.y.n. oluşturmus :(
disk yönetiminde en yenisi dışındakileri silmek var ama, güvenemiyorum tek tek silebmek olsa
hard disk üzerinde sag tıkla disk temizle sec sonra 3 . secenek geri yükleme sil de siler!
merhaba öncelikle şu an pc den memnunsan bilgisayarım sagtıkla ve sistemgeri yüklemeyi kapat sistem geri yükleme gerekli gereksiz çöplerin tutldu yerdir benim için yani hdd yi haybeye yorar açılışı bile şunu bunu yada şu lazım falan deme kapat ve pc ni aç kapa yap ve sistem geri yüklemeyi tekrar aç ve başlattan yardımdestekten gir geri yükleme noktası oluştur gir bu günün tarihini bida sorun olursa alasın diye en azından pc bi oh der........... herkeze öneriyorum
quote:
Orjinalden alıntı: baranel
merhaba öncelikle şu an pc den memnunsan bilgisayarım sagtıkla ve sistemgeri yüklemeyi kapat sistem geri yükleme gerekli gereksiz çöplerin tutldu yerdir benim için yani hdd yi haybeye yorar açılışı bile şunu bunu yada şu lazım falan deme kapat ve pc ni aç kapa yap ve sistem geri yüklemeyi tekrar aç ve başlattan yardımdestekten gir geri yükleme noktası oluştur gir bu günün tarihini bida sorun olursa alasın diye en azından pc bi oh der........... herkeze öneriyorum
Katılıyorum. Bence en iyi geri yükleme şekli ghost kullanarak yapılır. Ghost2k3.exe yi aratın. Bulacaksınız veya açtığım konulara bakın yeterli.
Peki bu geri yükleme dosyaları hangi klasörde bilen varmı?
Geri yüklemenin tutulduğu dizizn .:\System Volume Information dizinidir. Normal şartlarda bu dizine explorer ile erişemezsiniz. Erişmek için sahipliğini almanız gerekir.
Ayrıca sistem geri yükleme en yüksek boyutu, o bölümün %12 sidir. Eğer bu miktardan yüksek ise bir sorun var demektir (Yani eski geri yükleme noktalarının silinmemesi gibi.)
Sistem geri yükleme boyutunu 2fast4u nun söylediği gibi Bilgisayarım sağ tık Sistem geri yükleme tabından bölümü seçip disk kullanımı barı ile düşürebilirsiniz.
Eğer sistem geri yüklemeleriniz belittiğiniz boyut sınırına ulaşırsa, oluşturulacak yeni geri yükleme noktaları için eskileri otomatik olarak silinecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: suphion
Geri yüklemenin tutulduğu dizizn .:\System Volume Information dizinidir. Normal şartlarda bu dizine explorer ile erişemezsiniz. Erişmek için sahipliğini almanız gerekir.
Ayrıca sistem geri yükleme en yüksek boyutu, o bölümün %12 sidir. Eğer bu miktardan yüksek ise bir sorun var demektir (Yani eski geri yükleme noktalarının silinmemesi gibi.)
Sistem geri yükleme boyutunu 2fast4u nun söylediği gibi Bilgisayarım sağ tık Sistem geri yükleme tabından bölümü seçip disk kullanımı barı ile düşürebilirsiniz.
Eğer sistem geri yüklemeleriniz belittiğiniz boyut sınırına ulaşırsa, oluşturulacak yeni geri yükleme noktaları için eskileri otomatik olarak silinecektir.
Çok teşekkürler
sabit disk feci şişti 7.5 gb , hiç program yüklü değil ben geri yükleme noktalarına yorumlamıştım bunu ama arkadaşın da dediği gibi yüzde 12den fazla olamamaktaymış, bulamadım nedenini normalde xp kac mb kullanıyor ilk yüklendiğinde?
XP sadece 1-2GB da kullanabilir 10-15 de. Eğer RAMin yeterli ise takas dosyasının boyutunu küçültebilirsin. Bilgisayarım sağ tık özellikler menüsünden gelişmiş tabı, performans altındaki ayarlar düğmesi, çıkan yeni pencerede gelişmiş sekmesinden sanal bellek miktarını değiştiri seç. Çıkan pencerede istediğin boyutu ayarla ve seçimi onayla. Sanal bellek dosyası c:\pagefile.sys yolunda bulunur ve harddiskinde yer kaplar. Bilgisayar her açılışında yeniden oluşturulur, ve RAMin takas dosyası olarak kullandığı, harddisk üzerindeki bellektir. Ayrıca disk temizleme ile veya manuel olarak. Temp dosyaları (C:\WINDOWS\Temp) (C:\Documents and Settings\kullanıcı adın\Local Settings\Temp) ve internet geçmişini (C:\Documents and Settings\onarans\Local Settings\Temporary Internet Files) temizlemen bir nebze yarar sağlayabilir.
Ayrıca program ekle kaldrıdan yüklediğin programların boyutunu kontrol edip gereksizleri kaldırabilirsin.
Yeni kurulmuş SP2li bir XP üzerine ekstra yüklemeler yapılmadan yanlış hatırlamıyorsam max 3GB civarı. Tabi bu rakam sürücü, güncelleme, office ve diğer programlar ve oyun yükledikçe artmakta.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme