Şimdi Ara

sistem göçtü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem çoğu zaman açılamıyordu. Şu windowsun açılış ekranında tıkanıyorsu. Ben de CD'yi takıp Onar dedim. Demez olaydım.Şifreyi sordu girdim. Sonra Şu Kurun mavi ekranı geldi. Sürücüler yükleniyor kısmında "34 dakika kaldı" dediği yerde kaldı. Saatlerce öyle bekledi. Neyse tekrar başa döneyim dedim ve format atarım dedim ama nafile kaldığı yerden devam ediyor sürekli. Hiç bir yere kıpırdamıyor alçak. Nasıl format atacağım arkadaşlar ya da nasıl kurtaracağım?
    Not: güvenli kipte açmayı denedim , kur güvenli kipte çalışmaz dedi normale geçip tekrar kura geldi. biosta first cd seçili. kısacası her defasında yollar kura çıkıyor ve elim kolum bağlı.
    amd+3200 epox anakart 6600gt kingston 1 gb segate 200gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syildiz4242 -- 2 Mayıs 2007; 8:56:35 >

• Eğer KUR esnasında bir yerde takılıp kalıyorsa, anakart üzerinde bulunan donanımları ve sürücülerini kurmakta zorlanıyordur.

---Donanımı mümkün olduğu kadar azaltın.
    ---Anakart üzerindeki tüm PCI kartları ( ses kartı, fax-modem kartı, ethernet kartı, TV-video kartı, ...... ) söküp çıkarın.
    ---Sadece ekran kartı ve 1 adet RAM bellek kalsın, birkaç RAM varsa eğer sökün.
    ---Ayrıca 2 adet HDD veya 2 adet optik sürücü varsa ( CD-ROM-RW , DVD-RW gibi ) birer tane sökün.
    ---USB girişlerinde ne varsa ( Printer, Scanner, Flash Disk, ....... ) hepsini sökün; bir tek klavye ve fare kalsın.

Umarım işe yarar.
  • Veya başka Cd ile deneyebilirsin. CD bozuk olabilir....
  • Aynı Problem Benim 2.el anakarttada vardı kurulum esnasında 39 dk da kurulum donuyordu.Anakartı değiştirdik sorun çözüldü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: syildiz4242

Sistem çoğu zaman açılamıyordu. Şu windowsun açılış ekranında tıkanıyorsu. Ben de CD'yi takıp Onar dedim. Demez olaydım.Şifreyi sordu girdim. Sonra Şu Kurun mavi ekranı geldi. Sürücüler yükleniyor kısmında "34 dakika kaldı" dediği yerde kaldı. Saatlerce öyle bekledi. Neyse tekrar başa döneyim dedim ve format atarım dedim ama nafile kaldığı yerden devam ediyor sürekli. Hiç bir yere kıpırdamıyor alçak. Nasıl format atacağım arkadaşlar ya da nasıl kurtaracağım?
    Not: güvenli kipte açmayı denedim , kur güvenli kipte çalışmaz dedi normale geçip tekrar kura geldi. biosta first cd seçili. kısacası her defasında yollar kura çıkıyor ve elim kolum bağlı.
    amd+3200 epox anakart 6600gt kingston 1 gb segate 200gb

aynı şekilde benimde sistemim zor açılıyordu açılması kimiz zaman 30 dk kimi zaman 5 dk sürüyordu sistemimde uydu kartı falanda var onu açtığımda seste ve görüntüde takılmalar oluyordu bence bu yeni bir virüs salgını herhes dikkatli olsun diyorum bunlar bir tesadüf olamaz donanımlara zarar veren bir virüs veya spy salgını başlamıştır bu konuda bilgi verecek arkadaşlara ihtiyacımız var. donanımlara azaltarak problemi çözebilirmiyiz bunu bilmiyorum akşam deneyeceğim , ama bu donanım bende 6 aydır var hiç problem olmamıştı

• aslında düne kadar sorun yoktu
    arada sırada takılıyordu açılırken en son 5-6 denemeden sora açılmayınca karar verdim. yani donanımsal bi sorun olamaz gibi geldi ama haaaaaa unuttum
    şimdi 36-35-34 dakika kaldı derken tıkanıyordu yaaa işte tam orda monitör iki defa kapanıp açılıyordu.
    sonra da hardisk sesi kesiyordu.
    msakalar; dediğini akşama deneyeceğim.
    2cagdas1; onu denedim
    susarak özlüyorum; inşallah yanılıyorsundur.
    hoşçakalın
  • quote:

aslında düne kadar sorun yoktu
    arada sırada takılıyordu açılırken en son 5-6 denemeden sora açılmayınca karar verdim. yani donanımsal bi sorun olamaz gibi geldi ama haaaaaa unuttum
    şimdi 36-35-34 dakika kaldı derken tıkanıyordu yaaa işte tam orda monitör iki defa kapanıp açılıyordu.
    2cagdas1; onu denedim
    hoşçakalın

• quote:

Orjinalden alıntı: kaptancortis

quote:

aslında düne kadar sorun yoktu
    2cagdas1; onu denedim
    hoşçakalın

aynen benimde öyle oldu 1 kaç güne kadar hiç bir şey yoktu takılmalar başladı önce sonra bilgisayar geç açılmaya başladı bende format attım 34 dk dedi kaldı kur var bunda bir şey de anlayamadım bir türlü

• sen format attın da mı öyle oldu?
    ben açıkcası kurtarma konsolunu çalıştırmıştım. o zaman sorun daha da büyük desene. yani bir şekilde format atsam da bu "34.dakika sendromu" tekrar mı edecek?
  • quote:

sen format attın da mı öyle oldu?
    ben açıkcası kurtarma konsolunu çalıştırmıştım. o zaman sorun daha da büyük desene. yani bir şekilde format atsam da bu "34.dakika sendromu" tekrar mı edecek?

Evet format atsanız bile, sonraki kurulumlarda bu takılma yaşanır. Sebebi de bçoğunlukla donanımları kuramamakan kaynaklanıyor. Dediğim gibi gereksiz aygıtları sökün ve KUR' u bu şekilde çalıştırın.
  • nihayet!
    valla hiç bişey yapmadan oldu. Bir arkadaşım geldi. Donanımları bir incele dedim. Bişey yok dedi. Nihayet açılış disketiyle denedik olmadı.(çok uğraşmadık) Anakartın flash biosuna girdi bişey yapmadı. Mecburen tekrar cd yi taktı dünden kalan yere geldi (kurda) hep böyle mi kaldı derken bir de baktık (tabi ekran yine gitti geldi filan) ilerlemeye başladı.
    Benim tahminim daemon tools ya da avg gibi programlar ya da nvidia firewall ile windows firewall çakışdı. (Gerçi 1 yıldır sistem elimde kaç kez format gördü ama)
    Şimdi formatlı ve tertemiz bir bilgisayardan yazıyorum.
    kaptan cortis ; bence sen gerekirse sabaha kadar bekle bilgisayar kendince yüklesin . başka da bir çözümümüz yok ne yazıkki.
    İlgilenen herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.