Yaklaşık 4-5 yıllık bilgisayarımın ekran kartını ve 1,5 yıl önce değiştirmiş ve Rami arttırmıştım. Şu anda işlemciyi de değiştirmek istiyorum. Ancak donanım konusunda çok bilgisizim ve bu süreçte Amd(Ryzen) işlemciler f/p olarak piyasaya hakim gibi. İntel amd takıntım olmadığı için alabileceğim en iyi performansa bakıyorum sadece. Sanırım işlemci ile anakartı da değiştirmem gerekecek.
Bu iki parça için 2.000 TL bütçe ayırabilirim. Aklımda Ryzen 3600 işlemcisi var. İsteğim bu değişiklikten sonra yine bilgisayarımı 4-5 yıl sorunsuz kullanmam. Bilgisayar oyun, office ve internet amaçlı kullanılmakta ve oyunlarda grafik ve fps takıntım olmadığı için oyunları yüksek grafiklerde oynama isteğim yok.
Bu koşullarda hangi işlemci ve anakartı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Zaten butceniz cok fazla degisiklik imkani sunmuyor. Su asamada Ryzen 5 3600 ve Gigabyte B450m S2H alabilirsiniz rahatca. Size cok ciddi bir getiris saglar, ekran kartiniz da gayet guzel.
Ryzen'a gecis yaptiginizda yuksek frekansli ram ile daha guzel degerler de elde edebileceginizi unutmayin, ucuza su modeli alip 1.42-1.45v arasi bir voltaj verip 3600 Mhz rahatca kullanabilirsiniz, sonraki yatiriminiz da bu kitler olmali.