Sistemin eski ama işimi görüyor du ama sorun çıktı ekran acilmiyor bilgisayarci anakart bozuk herhalde dedi ekran kartına bakmamış remler çalışıyormuş ..Neyse asıl sorunum sistemi biraz yükseltmek gerek işlemci olarak https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-1600-3-2ghz-16mb-cache-soket-am4-12nm-islemci-yd1600bbafbox-p-HBV00000SBWVG?magaza=Hepsiburada bunu gözüme kestirdim acaba uyumlu uygun anakart ,ekran kartı ve ram tavsiyeleriniz ne olur? başka birşey değiştirmem gerekir mi yada ekran kartım şimdiki anakartlara uyar mıCevap verenlere şimdiden teşekkürler eski sistemim Operating System Windows 10 Pro 64-bit CPU AMD FX-6100 64 °C Zambezi 32nm Teknoloji RAM 16 GB İkili-Kanal DDR3 @ 722MHz (9-9-9-24) Motherboard ASUSTeK COMPUTER INC. M5A97 (Socket 942) 34 °C Graphics 2369 (1920x1080@60Hz) LG HD (1366x768@60Hz) 1024 MBATI AMD Radeon HD 6800 Series (Sapphire/PCPartner) Güç kaynağı 600 watt |
Sistem guncelleme
-
-
Seçtiğin işlemci senin anakarta uyumsuz -
İşte değiştirmek için tavsiye istiyorum,işlemciyi seçtim geri kalanı uyumlu olacak şekilde bendekilerden de kullanarak yeni bir PC toplamak istiyorum
-
Yeni sistemde eski ekran kartını kullanacaksan değmez sistem değiştirdiğine, ayrıca seninki güncelleme değil komple sistem değişikliği yapman lazım,
Anakart-işlemci-ram değiştirceksin çünkü senin sistem ddr3 ryZen sistem ddr4 ister. -
Ekran kartının güç beslemesinde kısa devrede oluşmuş olabilir. Görüntü almak için sistemde başka bir ekran kartı denediniz mi veya mevcut olan ekran kartınızı başka bir sistemde denediniz mi? Zira asıl pahalı parça ekran kartınız olacaktır. Ekran kartınız bozuksa gtx1050 veya rx 570 yerine apulu sistemlere bakmanızı öneririm.
veya
bunun gibi hazır bir sistem de olabilir bütçe belirtmemişsiniz gerçi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 18 Mayıs 2021; 14:26:49 >
-
Amacım elimdekileride değerlendirerek bir güncelleme yapmak,anakart yada ekran kartı sorunlu sanırım ,yukarda belirttiğim işlemciye anakart,ram ve ekran kartı tavsiyeniz istiyorum uygun fiyatlı 2yada 4gb ekran kartı 8 yada 16 GB ram yeterli gelir ps lightroom kurabileyim
-
bütçe yazmazsan kimse sana tavsiye vermez.cüzdanına kamera koymadık yani bilemiyoruz ne kadarlık istiyorsun?
-
Hocam işlemciyi yazdım ona uyacak şekilde uygun fiyatlı anakart ram ve ekran kartı tavsiyesi istedim bütçe söylemeye gerek varmı?
-
Belittim zaten tam okumamissiniz sanırım
-
Tam okumasam da tam cevap vermişim sana, anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı -
Şikayet ettim…quote:
Orijinalden alıntı: surikata
Bu mesaj silindi. -
Konuyu iyice okuyup cevap verin egerki tavsiyeniz var ise yoksa gereksiz yere mesaj yazmak için yazmayın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X