Şimdi Ara

Sistem güncellemesine değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda kararsız kaldım ve size danışmak istiyorum.

Ben kendimi bildim bileli bilgisayar oyunlarına bağlı olan, hemen her boş vaktimde oyun oynayan biriydim. Her çıkan oyunu mutlaka bitirmeden bırakmazdım. Şimdi iş güç falan derken eskisi kadar zaman ayıramamakla birlikte, oynadığım zaman buna değecek kaliteli oyunlar oynuyorum (Battlefield 3, Skyrim, vb.) Oyunlarda illa ultra performansta oynayacağım diye bir takıntım yok benim için önemli olan akıcı ve takılmadan oynayabilmek ama tabii ki görsel anlamda da oyunun desteklediği üst seviye ayarları görmek isterim.

Mevcut sistemim şu:

Gigabyte GA-MA785GT-UD3H anakart
    AMD Phenom II X4 965 işlemci
    16 GB Ram (Yeni yükselttim-Önceden 4'tü)
    Sapphire AMD HD 6850 1 GB ekran kartı

Bu sistemle bir kaç yıldır oyun oynarken sıkıntı yaşamıyorum. Şu an kafama takılan soru şu acaba sistemime nasıl güncellemeler yapabilirim ve buna değer mi?

Aklıma gelen güncellemeler işlemci ve ekran kartına yönelik, anakartım AMD'nin FX X8 8350 modelini destekliyor. Bilgisayarımda gözle görülür bir performans artışı görebilir miyim? Çünkü bu işlemcinin genel olarak incelemelerine baktığımda çok ta üst düzey bir model değil (fiyatı da çok uçuk değil zaten)
    Ekran kartı olarak ise ASUS GTX 760 2GB modeline baktım.

Sizden samimi olarak tavsiye bekliyorum. Böyle bir yenileme yaparsam beni uzun bir süre daha götürebilecek bir sisteme sahip olur muyum? Yoksa harcayacağım paraya değmez mi?
    Diğer türlü anakartı değiştirip i7'lere falan geçmek bana çok daha pahalıya patlayacak ona bulaşmak çok istemiyorum

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler

• Eğer 7950 gibi bir karta terfi edecek bütçen varsa güncelleme yapabilirsin yoksa hiç dokunma sistem güzel işlemci değiştirmene falan gerek yok. Ayrıca o kart o işlemciyi desteklemez yanlışın var.
  • sistemimden memnun isen güncellemene gerek yok bence.
    bu arada 16 gb ram abartı olmuş.
    işlemci değişikliği yerine ilerde e.kartı güncellemesi yapılabilir. 7850 7870 ya da gtx7xx serisi.
  • 7870 , Gtx660 ,7950 gibi bir karta terfi edersen farka değer bir performans alırısın. Yanlış bilmiyorsam o anakart 8350 yi desteklemiyor

+: X4 965 çok iyi olmasada iyi bir işlemcidir 1,5-2 sene arası hiç sorun çıkarmaz.
  • Rami 8 e dusur ilerde ekran karti al 98xx serisinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler,

Foruma yazdıktan sonra bende internetten biraz araştırdım x8 8350 modelini zaten benim anakartım desteklemiyormuş "albaywolf" arkadaşın da dediği gibi, eğer o işlemciyi almak istersem yaklaşık 400 TL gibi bir anakart masrafım daha çıkacak muhtemelen tüm bunlara değer mi?

Ekran kartı olarak ta
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66600

sanki gözüme iyi gibi gözüktü,

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11196-19-20g-hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65316
    bu nasıldır?

• İkisi de güzel kart yalnız 6850 yetiyorsa boşa neden masrafa giresiniz ki? Yetmediği yerde terfi yapın bence hem ileride daha da ucuza kapatırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız.
    Ben bilgisayar kullanırken -bir kere toplayayım bir daha sıkıntı çıkarmasın- diyen gruptanım. O.C. ile de uğraşmam.
    Sanırım şimdi bunlara para harcamak yerine, biraz daha bekleyip komple anakart-işlemci-ekran kartı değişimine gidip i7'ye geçmek daha iyi olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.