Şimdi Ara

Bu sistem yükseltilmeli mi değiştirilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: Intel i5 8600k
    Ram: Corsair (2x8) 3000mhz 15cl
    Ekran kartı: RTX 3060 12GB
    Güç kaynağı: High Power 700w 80+
    İşlemci soğutucu: Cooler Master Hyper 212x
    Monitör 2k 170hz

Sistemim bu şekilde. 2015 yılında toplamıştım bu sistemi. Ekran kartını 1060 dan 3060 a yükselttim sadece. Şimdi işlemci ve ekran kartı güncellemesi yapıyım dedim ama anakartım sadece 9. nesil işlemcileri destekliyor. Fiyatları da son nesil işlemcilerle neredeyse aynı sayılır. İşin erbabı arkadaşlar ne yapıyım ben? 4070ti ya da 4070 super ekran kartına geçmek istiyorum. Ya da 50xx seri ekran kartlarını da beklerim. i7 9700k buldum internetten 11250tl fiyat var ama satıcısına falan da pek güvenemedim. Bu sistemi nasıl yükseltiriz? Birde zamanında işlemciyi oc yaparım belki diye k ibareli seçmiştim ama pek anladığım işler sayılmaz. Sıvı soğutmamda yok. Oc ile falan ne kadar idare eder bu sistem? Ne yapsam kararsız kaldım. Yeni sistem mi dizeyim 50xx ekran kartlarını ve yeni işlemcileri bekleyip yoksa bunu kurtarabilir miyiz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• acelen yoksa rtx3060 yetıyorsa suanlık nvidia 5000 serisini bekle komple değiştir sistemi, işlemci olarak amd ryzen 9000 serisine geçersin
    9700k falan boşa para dokme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 13 Kasım 2024; 13:31:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1 yıl idare edebilecek durumdaysanız hepsini elden çıkarıp 9600x & 5070-5060lı bi sisteme geçilmesi en mantıklısı.

• Ben hep intel kullanıyordum oyunlarda daha performanslı ve sorunsuz diye ama bu soket olaylarını sonradan öğrendim. Soket değişmese şimdi son çıkan işlemciyi takıp geçerdim. Anakartım falan çok güzel çünkü. Ama şu an anakartta çöp oldu bu soket olayı yüzünden. Amd de böyle değilmiş sırf bu yüzden amd leri araştıracağım şimdi, sorun falan da yoksa yeni sistemi amd toplayacağım. Acelem yok zaten şimdilik idare ediyor. Peki bu sistem tahmini ne kadar eder ve nerede satmak gerekir? Parçaları ayrı ayrı satmak mı yoksa sahibindende tek parça olarak satılması mı daha mantıklı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Bu sistem alınır mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.